SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

muha_sa

#82601 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

suspect_zero wrote: 16/07/2024 14:01 @muha_sa jeli ovo istina da se vako drogiralo u vojsci :-? :mrgreen:
:lol:

Kad sam ja služio jna 15 mjeseci i 2 dana nama su prva 3 mjeseca stavljali brom u caj (da ga-da prostiš-osjetimo samo kad šamopi :( :D )
Meni tek sad u zadnje vrijeme taj brom poceo djelovat :(

Jedini vojnik koji je odslužio puni vojni rok i pride 2 dana jer sam bio hairlija :lol:
Laplace

#82602 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

arman1 wrote: 16/07/2024 00:07 Ozbiljno su mi se počeli gaditi sunarodnjaci.
Koliko se glorifikuju "žestoki momci" sa asfalta među običnim svijetom je dokaz koja smo kaljuža. Igrom slučaja sam svojevremeno dok me je bolio đon za sve uzeo mjeru jednom od tih žestokih i dugo poslije toga "uživao" beneficije zajebanog iako to nikad nisam bio.
Ne mogu reći da ne prija kad te tetoši konobar i gazda hoće da te časti, ali sljedeće sekunde se sjetim zbog čega i odmah bi ih zatjerao u PM.
Malo je reći da smo jadni. Ljudi koji imaju soli u glavi spraše godišnje milione da dovuku našu djecu istu onu koja su ovdje često šikanirana.
Plastične kurve (strlete i inluenserice) su nam glavna tema, a naša djeca koja pobjeđuju na matematičkim,informatičkim i sličnim olimpijadama su nam dosadna,a nekom su strateški cilj da ih odvuće. Poznanik je regruter i dobio je bonus od 50.000€ jer je uspio naći i smuntati nekog asistenta da radi za neki institut u Bavarskoj.Isti taj asistent (s gfakulteta) je imao punu vitrinu medalja i mislim da su ga samo Senigor i Makbel nekad pogurali, a nikad nije dobio ni reda u našim medijima. Nije dobio reda jer MI to ne čitamo i ne interesuje nas.
Budala će uvjek biti i crna hronika se konstanto puni ali ne valja naš sistem vrijednosti.
:thumbup:
Naslovnica

#82603 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Image
Ateista

#82604 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

vjeshalica wrote: 16/07/2024 16:30
Ateista wrote: 16/07/2024 16:23
drug_profi wrote: 16/07/2024 16:17 Vojska koriguje greške roditelja.
Mislim na pravu vojsku.
Svakom muškarcu bih preporučio godinu dana pauze od civilnog života.
Da nauče cijeniti i disciplinu i slobodu, te da postanu samostalni.
Po meni nikakva vojska ne moze ispraviti greske u odgoju.
Moze nauciti disciplini, i to je mozda kod odredjenih ljudi i neka prednost, ali ne moze ih odgojiti i nekima ta disciplina ne treba i ne treba im da se neki polupismeni kreten izivljava nad njima i lijeci komplekse, neki su iznad tog nivoa.

Opet mislim da normalnim i obrazovanim ljudima vojska moze samo sjebati dio zivota.
Da, veoma su obrazovani sa 18 godina. :lol:
I da, treba polupismeni kreten da se sere u usta babinim silnicima, koji vlastite roditelje omalovazavaju, ali nije dzaba doslo do toga, placali im ljubav tako sto su ih pustili da gace ne znaju oprati i za sobom raspremiti. Ovako te kompleksas vaspita koji nema nikakvih obaveza niti odgovornosti za tebe. Posere ti se u usta i zavrsi brzo.
99% tih veoma obrazovanih nije u stanju da ustane starom iznemoglom da pricuva vrata i slicno,a da ne govorim druge gadosti. Prema tome "obrazovan" sa 18 nije kao sto nije ni kulturan pristojan.
Pa i sa 18 godina imas one koji se obrazuju (mozda nisu jos zavrsiki fakultet) odgojeni su i razlikuju se od onih koji vrijeme provode i sisa barovima, kladionicama i slicno.
Taj opis "babinih silnika" i jesu ona druga grupa koju sam pomenuo i koja bi mozda i imala neku korist da se neko nad njima izivljava, iako je i to samo prividna korist i talvi ce tesko ista nauciti. Onima koji su suprotnost tome o cemu govoris ne treba vojska ni bilo sta slicno.
Ateista

#82605 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

JoseMujica wrote: 16/07/2024 16:35 ma pustite se vi svojih staračkih frustracija mlađim naraštajima, ali ja vojsku ne bi poželio niti jednom normalnom insanu + što vojska kao sistem veoma lako daje raznim idiotima smisao njihovom idiotluku
:thumbup:
Hakiz

#82606 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

Ovo sve su i napravili ljudi koji su služili obavezni vojni rok.

Neće vojska od nečovjeka napraviti čovjeka.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#82607 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JoseMujica »

Hakiz wrote: 16/07/2024 19:02 Ovo sve su i napravili ljudi koji su služili obavezni vojni rok.

Neće vojska od nečovjeka napraviti čovjeka.
vojska nečovještvu daje smisao
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#82608 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by plain vanilla »

Naslovnica wrote: 16/07/2024 18:42 Image
Pitah ja i prije, gdje je otac ovoj djeci. Koliko je samohranih majki ostavljenih na milost i nemilost.
Mada, i dalje ostaje činjenica da je ugrozila zivote djece. Ovolika djeca ne mogu biti sama bez nadzora.
John Cleese

#82609 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by John Cleese »

plain vanilla wrote: 16/07/2024 19:28
Naslovnica wrote: 16/07/2024 18:42 Image
Pitah ja i prije, gdje je otac ovoj djeci. Koliko je samohranih majki ostavljenih na milost i nemilost.
Mada, i dalje ostaje činjenica da je ugrozila zivote djece. Ovolika djeca ne mogu biti sama bez nadzora.
Pa dobro, sta cemo sad?
Drzim ovo kamenje vec danima, otpadose mi ruke... :| :D

P.S.
Sta ti to puzi po vratu? :shock: :D :lol: :run:
dječak sa šibicama

#82610 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Zato i napisah neki dan, sacekati da vidimo zasto su djeca sama. Neodgovorno ali ocigledno je zena primorana jer treba zaraditi za tu djecu da ne budu gladna, a otac gdje je otac, sigurno ne placa alimentaciju ako su razvedeni.

Njegovu odgovornost niko ne trazi. Nego se hapsi zena. Hajde bjezi, koliko samo laznog morala, svi kao zgrozeni uh joj grozna majka uh joj, a oraha u dzepovima na bacanje.
Naslovnica

#82611 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Evo samo čekam da se jave dežurni glasovi razuma i objasne, u svom stilu i svojom logikom, da ih nije trebala ni rađati ako im ne može obezbijediti normalan život.
laik1981

#82612 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by laik1981 »

Sistem je zakazao kao i bezbroj puta do sad.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#82613 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by plain vanilla »

John Cleese wrote: 16/07/2024 19:56
Pa dobro, sta cemo sad?

P.S.
Bilo bi lijepo pomoci zeni, valjda ce se sad ukljuciti socijalna služba da im olaksa zivot. Tragedija je izbjegnuta, ali zena ne bi smjela doci u situaciju da bira hoce li rizikovati njihove zivote da bi ih nahranila ili...

P.S . Mislila zmija pala s drveta. Nema gore bolesti od suhve :lol:
Hakiz

#82614 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

Bobi wrote: 16/07/2024 16:46 Ma vojska kao JNA ne vracati, vojna obuka mjesec dva i to je to.Ko bude imao želju nek ide alje na specijalističke vojne obuke. Za mjesec dva se nauci da ne pogineš za dan dva ako se zapuca opet :D. Samo sto ja ne vjerujem da u BiH imaju instruktori za to, više vojnog znanja imaju igrači pubg nego bilo koji aktivni oficir trenutno :D.
Valjda se nauči kako da pogineš :mrgreen:
dječak sa šibicama

#82615 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Vojska je ok za dobrovoljno sluzenje, ko voli neka izvoli. U HR imaju to ja mislim 8 sedmica, 2 mjeseca, ko zeli ode. Kazu zadnja generacija ako se dobro sjecam 300 rocnika.

Sta ces tjerati nekoga u vojsku, bezveze mi to. Ali cijela EU vraca vojni rok, pa ce i BiH u nekom trenutku. Onaj ministar u HR vec prijeti civilnim rocnicima, da nece tek tako izbjeci sluzbu i da nema ladjenja muda po kancelarijama nego fizicki rad, lopata krampa.

EU sve vise ide u neku vrstu fasizma i diktature, a sve fol liberalni.
kabal1337

#82616 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kabal1337 »

plain vanilla wrote: 16/07/2024 20:28
John Cleese wrote: 16/07/2024 19:56
Pa dobro, sta cemo sad?

P.S.
Bilo bi lijepo pomoci zeni, valjda ce se sad ukljuciti socijalna služba da im olaksa zivot. Tragedija je izbjegnuta, ali zena ne bi smjela doci u situaciju da bira hoce li rizikovati njihove zivote da bi ih nahranila ili...

P.S . Mislila zmija pala s drveta. Nema gore bolesti od suhve :lol:
hoce, sve trce i zapinju.
moze joj biti samo gore
Hakiz

#82617 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

Ako te nešta vojska nauči to je da nepravdu istrpiš a ne da nepravda bude kažnjena. Neka nepravda te naljuti, reaguješ, a onda naučiš da nisi najjači i da sila boga ne moli. Naučiš da ima uvijek neko jači.

To je jedino šta te vojska nauči.

Dobro, zavisi u kojoj jedinici se nađeš, nauči te nekim tehnikama koje ti mogu pomoći ako poslije vojske poželiš se baviti poslom koji uključuje nasilje.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#82618 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bobi »

Hakiz wrote: 16/07/2024 20:31
Bobi wrote: 16/07/2024 16:46 Ma vojska kao JNA ne vracati, vojna obuka mjesec dva i to je to.Ko bude imao želju nek ide alje na specijalističke vojne obuke. Za mjesec dva se nauci da ne pogineš za dan dva ako se zapuca opet :D. Samo sto ja ne vjerujem da u BiH imaju instruktori za to, više vojnog znanja imaju igrači pubg nego bilo koji aktivni oficir trenutno :D.
:D pa u ovom našem prošlom taslačenju, lično svjedok bio, nehotice se lik upucao u prste nožne, znaš da su nosili puške ko lopate u jednoj ruci s cijevi prema dole :D. Nije samo oruzje vojna obuka, treba uvest pješačenje po divljni, isto svjedok bio lik se stropšao niz provaliju...bukvalno :D. Imaš ti dosta vještina koje se mogu naučiti u vojsci da ti dobro dodju kako u ratu tako i u miru.
vjeshalica

#82619 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

dječak sa šibicama wrote: 16/07/2024 20:34 Vojska je ok za dobrovoljno sluzenje, ko voli neka izvoli. U HR imaju to ja mislim 8 sedmica, 2 mjeseca, ko zeli ode. Kazu zadnja generacija ako se dobro sjecam 300 rocnika.

Sta ces tjerati nekoga u vojsku, bezveze mi to. Ali cijela EU vraca vojni rok, pa ce i BiH u nekom trenutku. Onaj ministar u HR vec prijeti civilnim rocnicima, da nece tek tako izbjeci sluzbu i da nema ladjenja muda po kancelarijama nego fizicki rad, lopata krampa.

EU sve vise ide u neku vrstu fasizma i diktature, a sve fol liberalni.
Zato je Deen izbjegao vojni rok :lol:
dječak sa šibicama

#82620 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Gore u mahali bio jedan Bajro, Rom, hrabar borac ali nestrucan. Par puta ispricao kako baca bombe "ali nijedna ne pukne" i pita ga komandant jesi skinuo osigurac i kasiku, kaze Bajro kakvu kasiku.
John Cleese

#82621 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by John Cleese »

plain vanilla wrote: 16/07/2024 20:28 Bilo bi lijepo pomoci zeni, valjda ce se sad ukljuciti socijalna služba da im olaksa zivot. Tragedija je izbjegnuta, ali zena ne bi smjela doci u situaciju da bira hoce li rizikovati njihove zivote da bi ih nahranila ili...
Nadam se da hoce, jer ta porodica bez nekakve pomoci ocito ne moze funkcionirati.
Da barem nadju neko rjesenje za brigu o djeci dok zena radi - to ne bi trebalo biti neizvodljivo.
Hakiz

#82622 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

Bobi wrote: 16/07/2024 20:46
:D pa u ovom našem prošlom taslačenju, lično svjedok bio, nehotice se lik upucao u prste nožne, znaš da su nosili puške ko lopate u jednoj ruci s cijevi prema dole :D. Nije samo oruzje vojna obuka, treba uvest pješačenje po divljni, isto svjedok bio lik se stropšao niz provaliju...bukvalno :D. Imaš ti dosta vještina koje se mogu naučiti u vojsci da ti dobro dodju kako u ratu tako i u miru.
Pokušavam se sjetiti šta mi u miru može pomoći ono šta sam naučio hodajući po Prokletijama na granici CG i Albanije i hapseći švercere i kriminalce koji su pokušavali preći tu granicu. Kada bih se bavio poslom koji zahtijeva znanje razoružavanja, vezivanja i sprovođenja grupe ljudi, bilo bi super. Avaj, takvi poslovi me ne interesuju.
Bobi
Forum administrator

#82623 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bobi »

kašika se ne skida :D, osigurač se izvlači, ako uzmemo u obzir da je mozda to anegdota koja ne mora biti istinita onda neznanje komandira je opravdano :D
Bobi
Forum administrator

#82624 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bobi »

Hakiz wrote: 16/07/2024 20:51
Bobi wrote: 16/07/2024 20:46

Pokušavam se sjetiti šta mi u miru može pomoći ono šta sam naučio hodajući po Prokletijama na granici CG i Albanije i hapseći švercere i kriminalce koji su pokušavali preći tu granicu. Kada bih se bavio poslom koji zahtijeva znanje razoružavanja, vezivanja i sprovođenja grupe ljudi, bilo bi super. Avaj, takvi poslovi me ne interesuju.
Nabio si kondiciju :D, znaš gdje treba na koji kamen stati, znaš gdje možeš naci izvor vode, znaš uočavat detalje, sve su to vještine korisne u miru od rekreativnog planinarenja do uočavanja potencijalnih džepara poo tramvajima :D.
Hakiz

#82625 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

Bobi wrote: 16/07/2024 20:53 kašika se ne skida :D, osigurač se izvlači, ako uzmemo u obzir da je mozda to anegdota koja ne mora biti istinita onda neznanje komandira je opravdano :D
Neka izvadi osigurač, pusti kašiku i sačeka 5 sekundi.

Onda neka nam dođe pričati kako je to. Moći će samo onima koji vjeruju u duhove :evil:
Post Reply