SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Ateista

#82576 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

tramvajtrojka wrote: 16/07/2024 09:43
Ateista wrote: 16/07/2024 09:39 Mi znamo samo prepisivati i kopirati zapad, i dobro i lose, razlika je samo sto bolje kopiramo lose stvari nego dobre. :D
haj barem kod nas djeca ne jedu tide pods kao u americi sto su :mrgreen: :mrgreen: :lol:
:shock:
Polako, kad se procuje bice i kod nas neki izazov na tiktoku da se to jede... :-)
tramvajtrojka

#82577 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tramvajtrojka »

Ateista wrote: 16/07/2024 09:45
Ateista wrote: 16/07/2024 09:39 Mi znamo samo prepisivati i kopirati zapad, i dobro i lose, razlika je samo sto bolje kopiramo lose stvari nego dobre. :D
haj barem kod nas djeca ne jedu tide pods kao u americi sto su :mrgreen: :mrgreen: :lol:
Polako, kad se procuje bice i kod nas neki izazov na tiktoku da se to jede... :-)
Image
Image

I nakon toga i kod nas se ovaj Ariel prodaje sada sa ovim safety zatvaranjem, da bi djeci otezalo otvaranje pakovanja :-)
Naslovnica

#82578 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Samo zato što je skup
:lol:
Ateista

#82579 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

tramvajtrojka wrote: 16/07/2024 09:50
Ateista wrote: 16/07/2024 09:45

Image
Image

I nakon toga i kod nas se ovaj Ariel prodaje sada sa ovim safety zatvaranjem, da bi djeci otezalo otvaranje pakovanja :-)
Ma ne znam koliko to pomaze, danasnja djeca sve zivo kontaju, mi na ves masini kad je nas imao par godina palili onaj child lock, on kao da pomogne par puta oko masine i da upali, nakin paljenja zadrzi ono dugme i sam upali child lock, upratio i konta to se treba uraditi kad se pali masina. :lol: Reko sto mi ovo uopste radimo. :lol:
Realno, za malu djecu roditelji trebaju coditi racuna sta rade, meni je problematicnije sto tinejdzeri svakakve gluposti rade zbog tih izazova, protiv njih tek ne vrijede ove zastite kad ih i mala djeca skontaju.
BiBi911

#82580 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BiBi911 »

Kako ne jedu, od onog kretena rodjaka ugledne sda licnosti dijete zaglavilo zbog toga u bolnici. Pola razreda je to jelo i snimalo
zigson

#82581 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zigson »

Ko nije imao dodira sa ovim novim generacijama sto sad tek pune 18 godina, ne zna u kakvom cemo mi sranju biti za par godina
suspect_zero

#82582 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by suspect_zero »

zigson wrote: 16/07/2024 10:31 Ko nije imao dodira sa ovim novim generacijama sto sad tek pune 18 godina, ne zna u kakvom cemo mi sranju biti za par godina
Aminujem da uvedu vojni rok dok moj hrsuz napuni 18.
Neki dan čitam Hrvati uzimaju u razmatranje, rek'o moglo bi i kod nas....kaže šta će oni meni tamo raditi, rek'o neće ništa ti ćeš raditi :evil:
Ken_M

#82583 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ken_M »

suspect_zero wrote: 16/07/2024 13:24
zigson wrote: 16/07/2024 10:31 Ko nije imao dodira sa ovim novim generacijama sto sad tek pune 18 godina, ne zna u kakvom cemo mi sranju biti za par godina
Neki dan čitam Hrvati uzimaju u razmatranje, rek'o moglo bi i kod nas....kaže šta će oni meni tamo raditi, rek'o neće ništa ti ćeš raditi :evil:
Samo su prali pare dok je postojao vojni rok. Prikazivali kako vojnik košta 1000KM mjesečno, a stvarni troškovi bili možda 10%.
Kad te puste na dopust tjeraju te da koristiš "njihov" prevoz, ucjenjuju kao neće te više pustiti.
Loše uniforme, loša obuća, nikakva infrastruktura (po 7 dana je znalo ne biti vode u kasarni, pa se u WC-u formira brdašce kao "mravinjak").
Hranu nabavljale firme bliske Zna Se Kojoj Stranki, isto tako i kantine unutar kasarni.
Nigdje nisam vidio više alkohola i droge nego prilikom služenja vojnog roka.

To može priželjkivati samo neko ko nije bio ni vidio kako "mi" to organizujemo.

A šta će raditi? Skupljati opuške po pisti, kasnije ili čuvati stražu ili okopavati baštu / kanale. U slobodno vrijeme, kad odu starješine kući, će se drogirati i opijati.
suspect_zero

#82584 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by suspect_zero »

@muha_sa jeli ovo istina da se vako drogiralo u vojsci :-? :mrgreen:
Ken_M

#82585 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ken_M »

Ja pričam o ovoj posljeratnoj, mada i ona prije rata kad vidim likove sa zelenim tetovažama sidra i "JHA" i jednim nagriženim zubom u žvaljama, ne djeluje kao nešto vrijedno za iskusiti.
Ateista

#82586 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Ni jedna vojska, kakva god da je, ne moze biti dobra i korisna, obicno gubljenje vremena za koliko toliko normalne i obrazovane ljude.
Kome je do pucanja neka ide u profesionalnu vojsku.
DaysleepeR

#82587 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

I ja sam služio vojsku i ne bih vraćao vojni rok.
Pametan mladi čovjek nema tamo šta ni tražiti ni naučiti.
Može samo zaglupiti i pokupiti loše ili seljačke manire.

To se posebno odnosi na dobre učenike, ne treba im prekidati obrazovanje glupom vojskom.
drug_profi

#82588 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Vojska koriguje greške roditelja.
Mislim na pravu vojsku.
Svakom muškarcu bih preporučio godinu dana pauze od civilnog života.
Da nauče cijeniti i disciplinu i slobodu, te da postanu samostalni.
Ateista

#82589 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

drug_profi wrote: 16/07/2024 16:17 Vojska koriguje greške roditelja.
Mislim na pravu vojsku.
Po meni nikakva vojska ne moze ispraviti greske u odgoju.
Moze nauciti disciplini, i to je mozda kod odredjenih ljudi i neka prednost, ali ne moze ih odgojiti i nekima ta disciplina ne treba i ne treba im da se neki polupismeni kreten izivljava nad njima i lijeci komplekse, neki su iznad tog nivoa.

Opet mislim da normalnim i obrazovanim ljudima vojska moze samo sjebati dio zivota.
vjeshalica

#82590 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Ken_M wrote: 16/07/2024 13:36
suspect_zero wrote: 16/07/2024 13:24
Samo su prali pare dok je postojao vojni rok. Prikazivali kako vojnik košta 1000KM mjesečno, a stvarni troškovi bili možda 10%.
Kad te puste na dopust tjeraju te da koristiš "njihov" prevoz, ucjenjuju kao neće te više pustiti.
Loše uniforme, loša obuća, nikakva infrastruktura (po 7 dana je znalo ne biti vode u kasarni, pa se u WC-u formira brdašce kao "mravinjak").
Hranu nabavljale firme bliske Zna Se Kojoj Stranki, isto tako i kantine unutar kasarni.
Nigdje nisam vidio više alkohola i droge nego prilikom služenja vojnog roka.

To može priželjkivati samo neko ko nije bio ni vidio kako "mi" to organizujemo.

A šta će raditi? Skupljati opuške po pisti, kasnije ili čuvati stražu ili okopavati baštu / kanale. U slobodno vrijeme, kad odu starješine kući, će se drogirati i opijati.
To sto si ti fasovo 2002 u Šišetima, ne znaci da ce uvijek biti i da je bilo tako svugdje i da jeste tako...
vjeshalica

#82591 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Ateista wrote: 16/07/2024 16:23
Mislim na pravu vojsku.
Moze nauciti disciplini, i to je mozda kod odredjenih ljudi i neka prednost, ali ne moze ih odgojiti i nekima ta disciplina ne treba i ne treba im da se neki polupismeni kreten izivljava nad njima i lijeci komplekse, neki su iznad tog nivoa.

Opet mislim da normalnim i obrazovanim ljudima vojska moze samo sjebati dio zivota.
Da, veoma su obrazovani sa 18 godina. :lol:
I da, treba polupismeni kreten da se sere u usta babinim silnicima, koji vlastite roditelje omalovazavaju, ali nije dzaba doslo do toga, placali im ljubav tako sto su ih pustili da gace ne znaju oprati i za sobom raspremiti. Ovako te kompleksas vaspita koji nema nikakvih obaveza niti odgovornosti za tebe. Posere ti se u usta i zavrsi brzo.
99% tih veoma obrazovanih nije u stanju da ustane starom iznemoglom da pricuva vrata i slicno,a da ne govorim druge gadosti. Prema tome "obrazovan" sa 18 nije kao sto nije ni kulturan pristojan.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#82592 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JoseMujica »

ma pustite se vi svojih staračkih frustracija mlađim naraštajima, ali ja vojsku ne bi poželio niti jednom normalnom insanu + što vojska kao sistem veoma lako daje raznim idiotima smisao njihovom idiotluku
vjeshalica

#82593 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Zato ima zamjenski smisao idiotluku koji svaki dan vidimo.
JoseMujica

#82594 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JoseMujica »

vjeshalica wrote: 16/07/2024 16:37 Zato ima zamjenski smisao idiotluku koji svaki dan vidimo.
Porodica je osnovna ćelija svakog društva

ne postoji država koja je u stanju ispraviti krive Drine koje su izgradili roditelji

za neke je pendrek ko pencilin.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#82595 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bobi »

Ma vojska kao JNA ne vracati, vojna obuka mjesec dva i to je to.Ko bude imao želju nek ide alje na specijalističke vojne obuke. Za mjesec dva se nauci da ne pogineš za dan dva ako se zapuca opet :D. Samo sto ja ne vjerujem da u BiH imaju instruktori za to, više vojnog znanja imaju igrači pubg nego bilo koji aktivni oficir trenutno :D.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#82596 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

vjeshalica wrote: 16/07/2024 16:30
Ateista wrote: 16/07/2024 16:23
Mislim na pravu vojsku.

Da, veoma su obrazovani sa 18 godina. :lol:
I da, treba polupismeni kreten da se sere u usta babinim silnicima, koji vlastite roditelje omalovazavaju, ali nije dzaba doslo do toga, placali im ljubav tako sto su ih pustili da gace ne znaju oprati i za sobom raspremiti. Ovako te kompleksas vaspita koji nema nikakvih obaveza niti odgovornosti za tebe. Posere ti se u usta i zavrsi brzo.
99% tih veoma obrazovanih nije u stanju da ustane starom iznemoglom da pricuva vrata i slicno,a da ne govorim druge gadosti. Prema tome "obrazovan" sa 18 nije kao sto nije ni kulturan pristojan.
Nasuprot tvom iskustvu, skoro da nisam usao u tramvaj sa malim djetetom da nije neki omladinac skocio i pitao trebate li sjesti.
black

#82597 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by black »

arman1 wrote: 16/07/2024 00:07 Ozbiljno su mi se počeli gaditi sunarodnjaci.
Koliko se glorifikuju "žestoki momci" sa asfalta među običnim svijetom je dokaz koja smo kaljuža. Igrom slučaja sam svojevremeno dok me je bolio đon za sve uzeo mjeru jednom od tih žestokih i dugo poslije toga "uživao" beneficije zajebanog iako to nikad nisam bio.
Ne mogu reći da ne prija kad te tetoši konobar i gazda hoće da te časti, ali sljedeće sekunde se sjetim zbog čega i odmah bi ih zatjerao u PM.
Malo je reći da smo jadni. Ljudi koji imaju soli u glavi spraše godišnje milione da dovuku našu djecu istu onu koja su ovdje često šikanirana.
Plastične kurve (strlete i inluenserice) su nam glavna tema, a naša djeca koja pobjeđuju na matematičkim,informatičkim i sličnim olimpijadama su nam dosadna,a nekom su strateški cilj da ih odvuće. Poznanik je regruter i dobio je bonus od 50.000€ jer je uspio naći i smuntati nekog asistenta da radi za neki institut u Bavarskoj.Isti taj asistent (s gfakulteta) je imao punu vitrinu medalja i mislim da su ga samo Senigor i Makbel nekad pogurali, a nikad nije dobio ni reda u našim medijima. Nije dobio reda jer MI to ne čitamo i ne interesuje nas.
Budala će uvjek biti i crna hronika se konstanto puni ali ne valja naš sistem vrijednosti.
dovoljno je pogledati ovu temu
viewtopic.php?t=24179&hilit=zestoki+mom ... og+asfalta
hajde ne cudi me od mladjarije, ali ljudi u ozbiljnim godinama koji se i danas dive tom polusvijetu...
Ken_M

#82598 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ken_M »

vjeshalica wrote: 16/07/2024 16:29
To sto si ti fasovo 2002 u Šišetima, ne znaci da ce uvijek biti i da je bilo tako svugdje i da jeste tako...
Ni u Čapljini nije bilo bolje. Nego, de nam iskustveno, gdje je bilo bolje i kako će biti?
Sistemski organizovana praonica novca i lopovluka.
kB27

#82599 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kB27 »

Penicilin za one koji na kakvom "sijelu" pred xx ljudi uz busanje u prsa pricaju o uspjesima vojske u odgoju njihove generacije: kada dodje do dijela "mi smo krevet zatezali tako da cackalica odskoci od carsaf", samo pitati "pa sto sad ne zatezes ako te odgojila?" i pustiti da awkward silence odradi svoje. :mrgreen:

Thank me later.

Ako te vec 1) kako to uraditi, 2) kako postovati onog koga trebas postovati.
JoseMujica

#82600 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JoseMujica »

kB27 wrote: 16/07/2024 17:12 Penicilin za one koji na kakvom "sijelu" pred xx ljudi uz busanje u prsa pricaju o uspjesima vojske u odgoju njihove generacije: kada dodje do dijela "mi smo krevet zatezali tako da cackalica odskoci od carsaf", samo pitati "pa sto sad ne zatezes ako te odgojila?" i pustiti da awkward silence odradi svoje. :mrgreen:

Thank me later.

Ako te vec 1) kako to uraditi, 2) kako postovati onog koga trebas postovati.
:thumbup:
Post Reply