tramvajtrojka wrote: ↑16/07/2024 09:43haj barem kod nas djeca ne jedu tide pods kao u americi sto su![]()
![]()
![]()
Polako, kad se procuje bice i kod nas neki izazov na tiktoku da se to jede...
tramvajtrojka wrote: ↑16/07/2024 09:43haj barem kod nas djeca ne jedu tide pods kao u americi sto su![]()
![]()
![]()
Ateista wrote: ↑16/07/2024 09:45tramvajtrojka wrote: ↑16/07/2024 09:43haj barem kod nas djeca ne jedu tide pods kao u americi sto su![]()
![]()
![]()
![]()
Polako, kad se procuje bice i kod nas neki izazov na tiktoku da se to jede...![]()

Samo zato što je skuptramvajtrojka wrote: ↑16/07/2024 09:43haj barem kod nas djeca ne jedu tide pods kao u americi sto su![]()
![]()
![]()
Ma ne znam koliko to pomaze, danasnja djeca sve zivo kontaju, mi na ves masini kad je nas imao par godina palili onaj child lock, on kao da pomogne par puta oko masine i da upali, nakin paljenja zadrzi ono dugme i sam upali child lock, upratio i konta to se treba uraditi kad se pali masina.tramvajtrojka wrote: ↑16/07/2024 09:50Ateista wrote: ↑16/07/2024 09:45tramvajtrojka wrote: ↑16/07/2024 09:43
haj barem kod nas djeca ne jedu tide pods kao u americi sto su![]()
![]()
![]()
![]()
Polako, kad se procuje bice i kod nas neki izazov na tiktoku da se to jede...![]()
I nakon toga i kod nas se ovaj Ariel prodaje sada sa ovim safety zatvaranjem, da bi djeci otezalo otvaranje pakovanja![]()
Kako ne jedu, od onog kretena rodjaka ugledne sda licnosti dijete zaglavilo zbog toga u bolnici. Pola razreda je to jelo i snimalotramvajtrojka wrote: ↑16/07/2024 09:43haj barem kod nas djeca ne jedu tide pods kao u americi sto su![]()
![]()
![]()
Aminujem da uvedu vojni rok dok moj hrsuz napuni 18.
Samo su prali pare dok je postojao vojni rok. Prikazivali kako vojnik košta 1000KM mjesečno, a stvarni troškovi bili možda 10%.suspect_zero wrote: ↑16/07/2024 13:24Aminujem da uvedu vojni rok dok moj hrsuz napuni 18.
Neki dan čitam Hrvati uzimaju u razmatranje, rek'o moglo bi i kod nas....kaže šta će oni meni tamo raditi, rek'o neće ništa ti ćeš raditi![]()
Po meni nikakva vojska ne moze ispraviti greske u odgoju.drug_profi wrote: ↑16/07/2024 16:17 Vojska koriguje greške roditelja.
Mislim na pravu vojsku.
Svakom muškarcu bih preporučio godinu dana pauze od civilnog života.
Da nauče cijeniti i disciplinu i slobodu, te da postanu samostalni.
To sto si ti fasovo 2002 u Šišetima, ne znaci da ce uvijek biti i da je bilo tako svugdje i da jeste tako...Ken_M wrote: ↑16/07/2024 13:36Samo su prali pare dok je postojao vojni rok. Prikazivali kako vojnik košta 1000KM mjesečno, a stvarni troškovi bili možda 10%.suspect_zero wrote: ↑16/07/2024 13:24Aminujem da uvedu vojni rok dok moj hrsuz napuni 18.
Neki dan čitam Hrvati uzimaju u razmatranje, rek'o moglo bi i kod nas....kaže šta će oni meni tamo raditi, rek'o neće ništa ti ćeš raditi![]()
Kad te puste na dopust tjeraju te da koristiš "njihov" prevoz, ucjenjuju kao neće te više pustiti.
Loše uniforme, loša obuća, nikakva infrastruktura (po 7 dana je znalo ne biti vode u kasarni, pa se u WC-u formira brdašce kao "mravinjak").
Hranu nabavljale firme bliske Zna Se Kojoj Stranki, isto tako i kantine unutar kasarni.
Nigdje nisam vidio više alkohola i droge nego prilikom služenja vojnog roka.
To može priželjkivati samo neko ko nije bio ni vidio kako "mi" to organizujemo.
A šta će raditi? Skupljati opuške po pisti, kasnije ili čuvati stražu ili okopavati baštu / kanale. U slobodno vrijeme, kad odu starješine kući, će se drogirati i opijati.
Da, veoma su obrazovani sa 18 godina.Ateista wrote: ↑16/07/2024 16:23Po meni nikakva vojska ne moze ispraviti greske u odgoju.drug_profi wrote: ↑16/07/2024 16:17 Vojska koriguje greške roditelja.
Mislim na pravu vojsku.
Moze nauciti disciplini, i to je mozda kod odredjenih ljudi i neka prednost, ali ne moze ih odgojiti i nekima ta disciplina ne treba i ne treba im da se neki polupismeni kreten izivljava nad njima i lijeci komplekse, neki su iznad tog nivoa.
Opet mislim da normalnim i obrazovanim ljudima vojska moze samo sjebati dio zivota.
Porodica je osnovna ćelija svakog društva
Nasuprot tvom iskustvu, skoro da nisam usao u tramvaj sa malim djetetom da nije neki omladinac skocio i pitao trebate li sjesti.vjeshalica wrote: ↑16/07/2024 16:30Da, veoma su obrazovani sa 18 godina.Ateista wrote: ↑16/07/2024 16:23Po meni nikakva vojska ne moze ispraviti greske u odgoju.drug_profi wrote: ↑16/07/2024 16:17 Vojska koriguje greške roditelja.
Mislim na pravu vojsku.
Moze nauciti disciplini, i to je mozda kod odredjenih ljudi i neka prednost, ali ne moze ih odgojiti i nekima ta disciplina ne treba i ne treba im da se neki polupismeni kreten izivljava nad njima i lijeci komplekse, neki su iznad tog nivoa.
Opet mislim da normalnim i obrazovanim ljudima vojska moze samo sjebati dio zivota.
I da, treba polupismeni kreten da se sere u usta babinim silnicima, koji vlastite roditelje omalovazavaju, ali nije dzaba doslo do toga, placali im ljubav tako sto su ih pustili da gace ne znaju oprati i za sobom raspremiti. Ovako te kompleksas vaspita koji nema nikakvih obaveza niti odgovornosti za tebe. Posere ti se u usta i zavrsi brzo.
99% tih veoma obrazovanih nije u stanju da ustane starom iznemoglom da pricuva vrata i slicno,a da ne govorim druge gadosti. Prema tome "obrazovan" sa 18 nije kao sto nije ni kulturan pristojan.
dovoljno je pogledati ovu temuarman1 wrote: ↑16/07/2024 00:07 Ozbiljno su mi se počeli gaditi sunarodnjaci.
Koliko se glorifikuju "žestoki momci" sa asfalta među običnim svijetom je dokaz koja smo kaljuža. Igrom slučaja sam svojevremeno dok me je bolio đon za sve uzeo mjeru jednom od tih žestokih i dugo poslije toga "uživao" beneficije zajebanog iako to nikad nisam bio.
Ne mogu reći da ne prija kad te tetoši konobar i gazda hoće da te časti, ali sljedeće sekunde se sjetim zbog čega i odmah bi ih zatjerao u PM.
Malo je reći da smo jadni. Ljudi koji imaju soli u glavi spraše godišnje milione da dovuku našu djecu istu onu koja su ovdje često šikanirana.
Plastične kurve (strlete i inluenserice) su nam glavna tema, a naša djeca koja pobjeđuju na matematičkim,informatičkim i sličnim olimpijadama su nam dosadna,a nekom su strateški cilj da ih odvuće. Poznanik je regruter i dobio je bonus od 50.000€ jer je uspio naći i smuntati nekog asistenta da radi za neki institut u Bavarskoj.Isti taj asistent (s gfakulteta) je imao punu vitrinu medalja i mislim da su ga samo Senigor i Makbel nekad pogurali, a nikad nije dobio ni reda u našim medijima. Nije dobio reda jer MI to ne čitamo i ne interesuje nas.
Budala će uvjek biti i crna hronika se konstanto puni ali ne valja naš sistem vrijednosti.
Ni u Čapljini nije bilo bolje. Nego, de nam iskustveno, gdje je bilo bolje i kako će biti?vjeshalica wrote: ↑16/07/2024 16:29
To sto si ti fasovo 2002 u Šišetima, ne znaci da ce uvijek biti i da je bilo tako svugdje i da jeste tako...
kB27 wrote: ↑16/07/2024 17:12 Penicilin za one koji na kakvom "sijelu" pred xx ljudi uz busanje u prsa pricaju o uspjesima vojske u odgoju njihove generacije: kada dodje do dijela "mi smo krevet zatezali tako da cackalica odskoci od carsaf", samo pitati "pa sto sad ne zatezes ako te odgojila?" i pustiti da awkward silence odradi svoje.![]()
Thank me later.
Ako te vec 1) kako to uraditi, 2) kako postovati onog koga trebas postovati.