nepass1 wrote: ↑01/07/2024 19:15
iClass wrote: ↑01/07/2024 19:13
Neka se skupi par programera i u slobodno vrijeme sklepaju kakvu app koju će uploadat na neki free hosting gdje će korisnici moći da ostavljaju reviews za tramvaje zajedno sa slikama itd.
Pa kada se nakupi svačega anonimnog, natjerat će ih valjda.
Vidi ocjenu ViK na google
Najniža ocjena koju sam ikad vidio na Google Maps.
Komunalna preduzeća... Nama trebaju jednom sedmično doći da pokupe smeće. Moraš ustati u četiri ujutru jer ne znaš kad će naići, a smeće (zbog pasa lutalica) ne smiješ ostaviti pred kapijom. Ne možeš smeće samo bacati u kantu nego moraš prvo u vreće za smeće pa njih u kantu, jer genijalci nemaju osjećaj za pražnjenje kanti pa ih lome i zbog toga neće ni da uzmu kantu ako smeće nije u vrećama.
I tako, ustaneš u četiri ujutru, ostaviš kantu za smeće da bi nekad oko podne ustanovio da radnici komunalnog nisu tog dana ni dolazili. Imaš sad opcije ili da čekaš do sljedećeg utorka ili da sam odvezeš smeće do nekog kontejnera ili do deponije.
Btw, bio je kontejner u naselju, ali su ga isto tako rijetko praznili pa je uvijek bio pun. Mještani se žalili pa su oni to riješili - uklanjanjem kontejnera.
Da ne pričamo o lokaciji deponije - na putu Breza-Vareš, blizu rančeva/restorana u kojima je sve skupo a gosti su pretežno stranci (uglavnom Arapi), pa imamo čudnu situaciju da Arapi pričaju kako smo mi prljav narod (a mi to isto za njih pričamo, samo što se čini da su oni u pravu).