Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
moon_walker_90 wrote: ↑01/07/2024 18:38
Vidim Steta objavio da je stiglo 14 od 15 tramvaja, sigurno ih je vise od 10 u svakodnevnoj upotrebi. Jel se ista raspored ustabilio? Kakva su misljenja forumasa koji redovno koriste tramvaj?
Sve dok vozac dodje na ilidzu izvadi cigaru i ode da naprdjuje sa dispecerom stanje se nece popraviti da imas 100 tramvaja. Oni ce se samo redati na kruznom.
Neki dan lik blokirao citav kruzni na ilidzi jer nije mogao da stane na terminal.
Tramvaji trebaju da kruze a ne da stoje na ilidzi.
Neka se skupi par programera i u slobodno vrijeme sklepaju kakvu app koju će uploadat na neki free hosting gdje će korisnici moći da ostavljaju reviews za tramvaje zajedno sa slikama itd.
Pa kada se nakupi svačega anonimnog, natjerat će ih valjda.
iClass wrote: ↑01/07/2024 19:13
Neka se skupi par programera i u slobodno vrijeme sklepaju kakvu app koju će uploadat na neki free hosting gdje će korisnici moći da ostavljaju reviews za tramvaje zajedno sa slikama itd.
Vidi ocjenu ViK na google
Ovako ako ima slika vozača ili ime i prezime, nije sramota na firmu nego si ti osramoćen pa ćeš se potruditi da te ne prepoznaju kao lošeg vozača.
Pa kad vozač vozi čuje u pozadini "za ovog vozača sam pročitao na aplikaciji da je bolje pješe ići nego da te on vozi".
Jedino problem može biti ako je pokvarena klima a ljudi ganjaju vozača i sramote.
kio01 wrote: ↑01/07/2024 16:28
Znaci ovih sljedecih 10 tramvaja ce poceti s isporukom tek za godinu i po? Nadao sam se da ce puno ranije i tih 10 jer fakat treba, pogotovo ovako kad je vruce draze bih cekao pola sata novi nego usao u pakao u onim prahistorijskim tramvajima.
Ovi novi tramvaji koji su već u saobraćaju su dosta redovni i zna ih biti po par u par minuta. Tako da ih sigurno ne moraš čekati pola sata da se.pojave.
Vidi ocjenu ViK na google
Ovako ako ima slika vozača ili ime i prezime, nije sramota na firmu nego si ti osramoćen pa ćeš se potruditi da te ne prepoznaju kao lošeg vozača.
Pa kad vozač vozi čuje u pozadini "za ovog vozača sam pročitao na aplikaciji da je bolje pješe ići nego da te on vozi".
Jedino problem može biti ako je pokvarena klima a ljudi ganjaju vozača i sramote.
Znaci ovih sljedecih 10 tramvaja ce poceti s isporukom tek za godinu i po? Nadao sam se da ce puno ranije i tih 10 jer fakat treba, pogotovo ovako kad je vruce draze bih cekao pola sata novi nego usao u pakao u onim prahistorijskim tramvajima.
Ovi novi tramvaji koji su već u saobraćaju su dosta redovni i zna ih biti po par u par minuta. Tako da ih sigurno ne moraš čekati pola sata da se.pojave.
Meni se nekoliko puta desilo da se nareda onih starih ceskih 3-4 za redom, ili par njih i par onih turskih, pa bi u tom slucaju morao cekati barem 15ak minuta dok dodje jedan od novih. Nije idealno da moras izbjegavat pola "flote" ako se ne zelis kupat u svom znoju i uzivat u smradu Sarajlija .
Meni se nekoliko puta desilo da se nareda onih starih ceskih 3-4 za redom, ili par njih i par onih turskih, pa bi u tom slucaju morao cekati barem 15ak minuta dok dodje jedan od novih. Nije idealno da moras izbjegavat pola "flote" ako se ne zelis kupat u svom znoju i uzivat u smradu Sarajlija .
bhnapoleon1 wrote: ↑03/07/2024 00:43
Je lj tačno da novi trolejbusi prokišnjavaju
Da, tacno je.
I ne, nisam sda botina. Nedavno sam se vozio, padala je kisa i jedan dio prokisnjava. Mala lokvica je bila na podu i nije se moglo bas tu stajati jer kapa svako malo sa krova.
Ne znam koji je bio broj vozila. Nadam se da je popravljeno.
Inace, jel normalno da onoliko troja bruji dok mu je ukljucena ventilacija/klima. Meni je bas bucno. Vozio sam se vani u trolama, nisam to bas primjetio. Kad vozac upali tu ventilaciju, bas huci previse.
DaysleepeR wrote: ↑04/07/2024 14:50
A je li moguće da je u pitanju kondenzacija, ako padne kiša tokom vrućina?
Opet, ne bi se smjelo desavati. S obzirom da su trolejbusi i dalje pod garancijom, vjerujem da ce se ovo rijesiti. Za buduce nabavke trolejbusa, mislim da ostale opcije nemaju sta traziti pored Solaris Trolina npr