Gradonačelnica Sarajeva

Post Reply
desni

#7876 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by desni »

Pa neće gradonačelnica stanovati u nekom špajzu jbmu :roll:
Ipak je ona ime, i nakon mandata će se vjerovatno uhljebiti, tako valjda i banke razmišljaju 8-)
A što bi rekli, ako neće sebi, kako bi nekom drugom fasadu nabacila :run:
karanana

#7877 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by karanana »

ne valja kad digne kredit, ne valja kad ga izkeshira, ne valja kad je drzava "pogura"....sta valja i kako da zena kupi stan?

po 10. put na temi cu ponoviti....kredit nije problem, problem je mozda fasada i mjesto prebivalista oko kojeg petlja zbog kandidature za novo sarajevo.
kredit i kamata mogu biti problem ako se ustanovi kvid pro kvo ili ti ga "ti meni, ja tebi". al dobra kamata alaha mi. da li bi joj i za nenamjenski kredit mogli tako finu nabacit, jer moze dici i kupiti obveznice i zaradjivati 2% na razlici.
giannibelif

#7878 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by giannibelif »

Ma problem je u tome što su je uhvatili u preseljenju taman pred ovjeru kandidature i sad se pravi budala po medijima. Konta kako preseliti, a da to ne niko ne primjeti do pobjede, a poslije nek priča ko šta hoće.
karanana

#7879 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by karanana »

sa adresama petlja opasno. gdje sad zivi? sumnjam da je u lorisu jer kaze da je u 50 kvadrata a kontam da su u lorisu veci. znaci ima neki sad u centru, seli kod nane u loris radi prebivalista a kupuje jos jedan u centru da radi sta s njim?

znamo li joj konkurenciju za nacelnika novog sarajeva? tanovic ce ici samostalno pretpostavljam, i neka ce samo da nju/ih sjebe, iako ce i on propasti ko zeton. koga ce sda izbacit? mogli bi uzet opstinu ponovo.
Osmi Socrates

#7880 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Osmi Socrates »

Ne vidim problem ni u tome što preseljava da bi zadovoljila uvjete kandidature, ako su to uvjeti kandidature.

To svi političari rade, na jedan ili drugi način. Postaješ član stranke da bi zadovoljio uvjete (neke) kandidature. Možeš izaći kao neovisan, ali to ti u većini slučajeva garantira poraz. Onda biraš stranku koja je najbliža tvojim svjetonazorima.

Zašto bi bilo ko bio član stranke ako može biti izabran kao neovisan? U gomili si jači. Građani ti više vjeruju, u većini slučajeva. Uvjet kandidature je da si u gomili, to jest u stranci.
hali gali halid

#7881 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by hali gali halid »

karanana wrote: 09/07/2024 01:25 sa adresama petlja opasno. gdje sad zivi? sumnjam da je u lorisu jer kaze da je u 50 kvadrata a kontam da su u lorisu veci. znaci ima neki sad u centru, seli kod nane u loris radi prebivalista a kupuje jos jedan u centru da radi sta s njim?

znamo li joj konkurenciju za nacelnika novog sarajeva? tanovic ce ici samostalno pretpostavljam, i neka ce samo da nju/ih sjebe, iako ce i on propasti ko zeton. koga ce sda izbacit? mogli bi uzet opstinu ponovo.
Tanović, Koldžo...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7882 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Velkoski »

Je l' ovo brinemo o jadnoj banci i kako će joj Benjamina vratiti kredit?
mayab

#7883 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by mayab »

kB27 wrote: 09/07/2024 00:03 Predlazem novu temu za naprdjivanje: kako je Benjamina dobila bolju kamatu nego vecina nas obicnih jadova?! :lol:

Buuuuu. Haaaaa.
Ha svakako je kamata haram , payel :oops: :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7884 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by _BataZiv_0809 »

zarko.filip wrote: 09/07/2024 00:17
_BataZiv_0809 wrote: 08/07/2024 23:00 Mozda ima ugovorenu klauzulu da ce po isteku mandata dobit radno mjesto shodno strucnoj spremi
Na kojem plata nije ispod 3 milje sigurno
Koje je radno mjesto imala prije nego sto je postala gradonacelnica i kolika joj je bila plata?
Evo dok mi sekretarica provjeri pa javim, batkili
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7885 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by _BataZiv_0809 »

dječak sa šibicama wrote: 08/07/2024 22:45 Kad je spomenuto njeno ranije radno iskustvo, a pisalo se i na forumu birvaktile, interesantno je da je Benjka bila clan vise stranackih savjeta stranke SDA, kao neki kruzook strucnjaka koji savjetuju lidera stranke o ekonomiji, privredi, poljoprivredi i slicno.

Neko je tu na forumu i spiskove savjeta stavljao. Ona je bila u dva ili tri tijela clan.
Nije SDA nego nesto bosnjacki intelektualci
To kad su joj osporavali da pripada "Ostalim" trubaduri SDA
Check your facts man :mrgreen:

Au jest vjesalici ovaj kredit tesko pao sta je ovo :o :mrgreen:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#7886 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by JoseMujica »

_BataZiv_0809 wrote: 09/07/2024 07:21
dječak sa šibicama wrote: 08/07/2024 22:45 Kad je spomenuto njeno ranije radno iskustvo, a pisalo se i na forumu birvaktile, interesantno je da je Benjka bila clan vise stranackih savjeta stranke SDA, kao neki kruzook strucnjaka koji savjetuju lidera stranke o ekonomiji, privredi, poljoprivredi i slicno.

Neko je tu na forumu i spiskove savjeta stavljao. Ona je bila u dva ili tri tijela clan.
Nije SDA nego nesto bosnjacki intelektualci
To kad su joj osporavali da pripada "Ostalim" trubaduri SDA
Check your facts man :mrgreen:

Au jest vjesalici ovaj kredit tesko pao sta je ovo :o :mrgreen:
dobila Bendži bolju kamatu od nje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ja sam na 5.5% u Unicredit...jel Bendži pripažena ili je ista karina ko i ja?
Cherry-Cherry

#7887 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Cherry-Cherry »

Najmanji je problem kredit. Sve drugo vezano za nju je veći problem.
Better Man

#7888 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Better Man »

_BataZiv_0809 wrote: 09/07/2024 07:14
zarko.filip wrote: 09/07/2024 00:17
_BataZiv_0809 wrote: 08/07/2024 23:00 Mozda ima ugovorenu klauzulu da ce po isteku mandata dobit radno mjesto shodno strucnoj spremi
Na kojem plata nije ispod 3 milje sigurno
Koje je radno mjesto imala prije nego sto je postala gradonacelnica i kolika joj je bila plata?
Evo dok mi sekretarica provjeri pa javim, batkili
Radila Na Pravnom fakultetu u Travniku.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7889 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Chmoljo »

ja sam digao 140.000 i vraćam 220.000. pa opet dobro gledam gdje ću, kada i koliko dana na more. vozam 10 godina star auto.

ne znam stvarno što se priča o kreditu kada je on najmanje sporan. na stranu istek mandata, ona drži katedru na nekom od fakulteta gdje vjerovatno neide ispod 2.500 KM. plus muž hirurg sa dobrom platom.

stvarno ne treba kritikovati tamo gdje je manje više ok, kao da nema drugog materijala.

P.S. vidim Benji je rata 1600. meni malo preko 1000. jesam ja to viša neka klasa? :D
SmokingMan

#7890 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by SmokingMan »

Izdrži. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7891 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 09/07/2024 09:38 ja sam digao 140.000 i vraćam 220.000. pa opet dobro gledam gdje ću, kada i koliko dana na more. vozam 10 godina star auto.

ne znam stvarno što se priča o kreditu kada je on najmanje sporan. na stranu istek mandata, ona drži katedru na nekom od fakulteta gdje vjerovatno neide ispod 2.500 KM. plus muž hirurg sa dobrom platom.

stvarno ne treba kritikovati tamo gdje je manje više ok, kao da nema drugog materijala.

P.S. vidim Benji je rata 1600. meni malo preko 1000. jesam ja to viša neka klasa? :D
Ti si na konju lave
Škobo Habu

#7892 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Škobo Habu »

Chmoljo wrote: 09/07/2024 09:38 ja sam digao 140.000 i vraćam 220.000. pa opet dobro gledam gdje ću, kada i koliko dana na more. vozam 10 godina star auto.

S' obzirom da je prosjek plate u FBiH nešto više od 1300. km onda ti je sve jasno.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7893 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Truba »

nemam kredu al sam dovoljno siromašan i bez krede
izlaza iz ovog začaranog pakla siromaštva, poniženja, gubitka samopoštovanja i besperpektivnosti nema
osim naravno u jakom fizičkom ili intelektualnom radu koji se dobro plaća :D

eh sad...gdje, kada, kako, zašto...

da to znam ne bih ni pisao ovo te se vraćamo na početak :D
Chmoljo

#7894 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Chmoljo »

Škobo Habu wrote: 09/07/2024 09:43

S' obzirom da je prosjek plate u FBiH nešto više od 1300. km onda ti je sve jasno.
u cijeloj BiH. no u Sarajevu je prosjek malo veći, naravno uz troškove veće. isto tako, realno, mogu ga glabati bez ženine plate. da ne govorim kako i ja i ti znamo da je taj prosjek plate znatno veći jer se dobar dio novca za plate isplaćuje u gotovini.

shvatam da nekim ljudima ove cifre izgledaju velike, ali na njenu plate profesorice, dakle poziciju koju je imala pravo staviti u mirovanje, i muža koji ima isto visoku platu, ova rata nije bogzna šta da bi se moralo trgovati uticajem.

stvarno ne želim da ispadne da je branim, al ovde teško da ima mesa za trehanje.
Chmoljo

#7895 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Chmoljo »

_BataZiv_0809 wrote: 09/07/2024 09:43

Ti si na konju lave
na ženi druže. ako me ostavi, osta ja gladan :D
dr_Evil

#7896 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by dr_Evil »

Chmoljo wrote: 09/07/2024 09:54

u cijeloj BiH. no u Sarajevu je prosjek malo veći, naravno uz troškove veće. isto tako, realno, mogu ga glabati bez ženine plate. da ne govorim kako i ja i ti znamo da je taj prosjek plate znatno veći jer se dobar dio novca za plate isplaćuje u gotovini.

shvatam da nekim ljudima ove cifre izgledaju velike, ali na njenu plate profesorice, dakle poziciju koju je imala pravo staviti u mirovanje, i muža koji ima isto visoku platu, ova rata nije bogzna šta da bi se moralo trgovati uticajem.

stvarno ne želim da ispadne da je branim, al ovde teško da ima mesa za trehanje.
Ovo je smijurija, doktor i profesorica kupili stan za srednju visu klasu u Sarajevu. Da zagrebemo ove botove sta su se navili sigurno niko od njih ne zivi u nekretnini ispod 200k po danasnjoj vrijednosti. Ko je kupio prije par godina za 120k danas je to 180k. Prave skandal gdje ga nema.

Nego, budimo realni - nevezano za Karicku malu koju ne volim jer je previse desno, nesto kao Helez. Plate i stanovi su samo zabava za narod, politicari novce od narkotika i tendera drze daleko van BiH, i to su novci koje mi ne mozemo zamisliti jer nam nisu opipljivi. 300k je nesto sto se da, pa je zato i tema, tu lovu mozemo zamisliti. Prije par godina teme su bile enormne plate od 5k, a niko nije htio ni da misli sto ukradu 50mil na tenderu, to je lova sa igrice, nije opipljiva.
Dupli_skalp

#7897 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Dupli_skalp »

odavno sarajevom nije oblačila odvratnija, ljigavija i hinjavija osobe od ove benjamine rođ. londrc.

slika i prilika današnjeg sdp-a.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7898 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Truba »

gadnija je semiha borovac
ona je lagala majku ubijenog sina jedinca da ce mu napraviti spomenik
a sjećamo se i zelenih trotoara

štoje sve iznjedrila sda
dok nam je fokus na ivi miri čoviću bio :D

ovima smeta promjena općine u istom gradu a semiha je iz fojnice iz gojevića :D
1Dante1

#7899 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by 1Dante1 »

Koliko jadan moras biti da diskutujes o tome da li je kredit banka trebala dati na 15 godina, ili na 4 godine. Ustvari, koliko jadan moras biti da komentarises bilo sta izmedju PRIVATNE BANKE i nekog X lica. Pa da je banka poklonila novac, opet je svejedno o cemu se radi.

Daj ba sta gledate sve sitnice? Je li odredjeno ili neodredjeno je apsolutno nebitno. Zassto? Pa evo ja imam ugovor na neodredjeno, dobijem otkaz dan nakon dizanja kredita. Da li banku to zanima? NE ZANIMA! Zanima je samo da li se rata uplacuje.

Pa u cemu je onda problem? U tome da smo mahalska nacija, bolje srati o komsiji, nego se o sebi zabaviti.

Inace, to kazem kao neko ko ne mirise Benjaminu, cisto jer mislim da je morala dosta bolje, no ova tema oko stana, kredita i sl je totalno ljigava.
giannibelif

#7900 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by giannibelif »

Bračni par kao oni mogu ovaj stan bez problema sebi da priušte. On je kardiohirurg, 8 hiljada uzme mjesečno na pola gasa što bi rekli. Dobar drugar je hirurg, on i supruga koja je takodjer ljekar mjesečno zarade preko dvadeset hiljada, imaju dadilju i pomoćnicu, to ih izadje preko 3000, voze dva nova SUV-a, stan od 125 kvadrata, vikendica kod Splita. Jednostavno to je neka viša klasa i dosta ljudi ne može to da zamisli. Problem je što se ona služi jeftinim patriotizmom, naslonila se na dojku i na valu pijačarskog populizma jaše li jaše, stalno posvađana i uvijek je za sve neko drugi kriv. Kao da ima šesnaest godina. Gospodinu suprugu svaka čast, ono što on radi treba doobro da naplati i nek je sretan i zdrav dugo godina, ovom sistemu treba stručnjaka.
Post Reply