Gradonačelnica Sarajeva

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7751 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Truba »

Anquilla wrote: 08/07/2024 19:05 Ja stvarno ne znam kako da je zaokruzim na listicu ako je definitivno ona kandidat za nacelnicu Novog Sarajeva :roll:
Licno, jedno mi je od razocarenja - na pocetku mandata gradonacelnice sam bila optimisticna, a evo pri kraju mandata razmisljam da prvi put u zivotu prekrizim glasacki listic.
Nadam se da ce se Trojka predomisliti, SDP prvenstveno obzirom da je njihov kandidat.
Koja ti je opcija
Ja na ilidzi imam muzura i no name lika kojemu ime ne mogu zapamtiti
kB27

#7752 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by kB27 »

Truba wrote: 08/07/2024 19:04 Meni je veci problem kome je taj stan otet 1945 i otkud kod tog lika...mozda je on imao samo stanarsko pravo...pa je zato manja cijena
Zena rjesava stambeno pitanje nakon prosirenja obitelji
Muz joj je kirurg ima ona kesa za lombardni kredit
A i banka vjeruje u njezinu politicku karijeru...
Samo klix forumasi ne
Dobar smjer za istraziti. Ako je to slucaj, a papiri nisu cisti, a ona zna da kroz politiku ima velike sanse da postanu cisti.... samo teorija, dok neko ne prilozi kakav dokaz.

Lombardni kredit? Daj ba, iznenada bez ikakve napomene uvodis pojmove koje ne razumije 99% onih koji ovdje pisu. :lol:
Anquilla

#7753 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Anquilla »

Truba wrote: 08/07/2024 19:06
Anquilla wrote: 08/07/2024 19:05 Ja stvarno ne znam kako da je zaokruzim na listicu ako je definitivno ona kandidat za nacelnicu Novog Sarajeva :roll:
Licno, jedno mi je od razocarenja - na pocetku mandata gradonacelnice sam bila optimisticna, a evo pri kraju mandata razmisljam da prvi put u zivotu prekrizim glasacki listic.
Nadam se da ce se Trojka predomisliti, SDP prvenstveno obzirom da je njihov kandidat.
Koja ti je opcija
Nemam druge opcije, ne bih nikad glasala za kandidata SDA, DF, SBiH i inih.
Dakle, ili Trojka ili nevazeci listic.

Mislila sam da ne moze gore od nevidljivog Tanovica, a Bgm nisam sigurna da je ona bolja.
kB27

#7754 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by kB27 »

Anquilla wrote: 08/07/2024 19:08
Koja ti je opcija

Mislila sam da ne moze gore od nevidljivog Tanovica, a Bgm nisam sigurna da je ona bolja.
Zbog toga i zbog slicnih stvari vec dugo teska srca govorim da ce Tojka izgubiti ove izbore, a da toga nije svjesna.

Ista prica: Centar. Ja prvi put u zivotu blizi tome da necu izaci na izbore jer ce ponovo kandidat biti Mandic.

A za nju.... jedino u sta mozes biti sigurna je to da svako jutro postoji sansa da i zvanicno ode desno. Bez obzira na tako visoku poziciju u SDP-u.
Last edited by kB27 on 08/07/2024 19:10, edited 1 time in total.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#7755 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by izvrsni direktor »

JoseMujica wrote: 08/07/2024 19:05
izvrsni direktor wrote: 08/07/2024 19:02
JoseMujica wrote: 08/07/2024 18:53 mislim da je gradonačelnica preskupo platila stan za tu lokaciju i da je kupila premali stan, a tek je puka slučajnost da je ta zgrada naknadno ubačena na listu prioriteta za obnovu fasade i promjenu krova,

a sada možete nastaviti sagu o podmetanjima SDA botova
Kako to mujica profesionalno zacas slaga i zamijeni hronologiju. Bez imalo stida naravno.
Savrsen si bot :thumbup:
nisam ja ništa zamjenio jarane...pročitaj tekst na Valteru...fino piše da je zgrada naknadno ubačena na listu prioriteta...nije je to Emela ni pitala
Opet lazes
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7756 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by _BataZiv_0809 »

JoseMujica wrote: 08/07/2024 19:04
pa jarane što ulaziš u diskusije ako ćeš nas kartonirati što ne mislimo isto što i ti :?

banuj me onda odmah i sad

ili budi moderator ili propagandista jedne političke opcije...mojne i jare i pare...nema smisla nikakvog

koliko me prozivaš i provociraš na svakoj temi na foe bi te stavio rado, ali ne mogu
A ne, neces mi sad zrtvu glumit
No pasaran lave
Karton si zasluzio za spinovanje, botovanje i laganje
Ne za razlicito misljenje
Moze se imati izrazen politicki stav i ne biti clan nijedne stranke kao sto ja nisam. Nikad u zivotu.
Ali ne krijem da sam kontra DFSDAzaBiH
Ali cu se protiv istih uvijek boriti institucionalno-glasanjem, te istinom, argumentima i cinjenicama
A ti ovdje pod krinkom objektivnosti i opozicionarstva
Botujes i to zestoko
giannibelif

#7757 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by giannibelif »

Uglavnom preselit će se u Titovu u tišini kad pobjedi.
kB27

#7758 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by kB27 »

JoseMujica wrote: 08/07/2024 19:05
izvrsni direktor wrote: 08/07/2024 19:02
JoseMujica wrote: 08/07/2024 18:53 mislim da je gradonačelnica preskupo platila stan za tu lokaciju i da je kupila premali stan, a tek je puka slučajnost da je ta zgrada naknadno ubačena na listu prioriteta za obnovu fasade i promjenu krova,

a sada možete nastaviti sagu o podmetanjima SDA botova
Kako to mujica profesionalno zacas slaga i zamijeni hronologiju. Bez imalo stida naravno.
Savrsen si bot :thumbup:
nisam ja ništa zamjenio jarane...pročitaj tekst na Valteru...fino piše da je zgrada naknadno ubačena na listu prioriteta...nije je to Emela ni pitala
Hajd ti nemoj citati tekst na Valteru, nego pogledaj dokumente na Valteru. Tekst kaze jedno, i kaze "imamo dokumente koji to potvrduju". A dokumenti? Demantuju njihov tekst.

Ali prosjecan Bosnjo nece pogledati dokumente. Vjerovat ce tekstu portala za koji je prvi put jutros cuo. :-)

Pa nam se javi.
Last edited by kB27 on 08/07/2024 19:12, edited 1 time in total.
kB27

#7759 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by kB27 »

giannibelif wrote: 08/07/2024 19:11 Uglavnom preselit će se u Titovu u tišini kad pobjedi.
Sto je u redu. Ne bi bilo u redu da se preseli uz buku i galamu. :lol:
swanfilter

#7760 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by swanfilter »

vjeshalica wrote: 08/07/2024 18:49 https://www.klix.ba/lifestyle/modailjep ... /240305065

Otvaračica beauty salona. Sve u okviru mandata Gradonacelnice.
I Zoran Jankovic je otvorio cevaparu Bascarsija u Ljubljani ...
Prpa.ba

#7761 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Prpa.ba »

O botovanju prica lik kojem je pola forumskog opusa hihi, a pola pihi i "drogiras se".

:run:
ortodont

#7762 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by ortodont »

Prpa.ba wrote: 08/07/2024 19:03 Ljudi, nemojte botovati, sve je po zakonu, od helikoptera i srbijanske vojske, do socijalnog renoviranja privatnih fasada.

Inace cemo svi biti zzzik.
Nemoj da se ljutis botu sto tvoja fasada nije dosla na red, polahko, gradonačelnica ce sve fasade uraditi.

po zakonu: https://youtu.be/BkYI6uF5QNc?si=mB4mENC2vxpaOZvh
kB27

#7763 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by kB27 »

Sudeci po svemu, ide lagana pobjeda na sudu za neprevisenamdragu gradonacelnicu. Prvi dokaz o dezinformaciji u tekstu na Valter portalu: stan nije 230.000KM nego 300.000KM kako je ona i rekla u intervjuu. Moze svako provjeriti na Registru cijena nekretnina online. Datum odgovara datumu iz ZK izvadka, lokacija odgovara lokaciji zgrade, i naravno nema dileme da je to to jer se na prste jedne ruke prebroje stanovi koji se prodaju na ovoj i slicnim lokacijama.

Jednostavno, ona je samu sebe u medijima zavalila nacinom kako se branila. To sam vec pisao. Kada kazes "sveti mi se za to to to" to je kao da potvrdis sve sto je napisao, ali govoris da ti to radi iz osvete.

Image
Last edited by kB27 on 08/07/2024 19:19, edited 1 time in total.
Hakiz

#7764 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Hakiz »

kB27 wrote: 08/07/2024 19:07
Truba wrote: 08/07/2024 19:04 Meni je veci problem kome je taj stan otet 1945 i otkud kod tog lika...mozda je on imao samo stanarsko pravo...pa je zato manja cijena
Samo klix forumasi ne
Dobar smjer za istraziti. Ako je to slucaj, a papiri nisu cisti, a ona zna da kroz politiku ima velike sanse da postanu cisti.... samo teorija, dok neko ne prilozi kakav dokaz.

Lombardni kredit? Daj ba, iznenada bez ikakve napomene uvodis pojmove koje ne razumije 99% onih koji ovdje pisu. :lol:
Ono šta znamo:

1. Bio konkurs za fasade. Završen.
2. Predmetna zgrada nakon toga iznenada ubačena na listu.
3. Gradonačelnica baš u toj zgradi kupi stan.

Teoretisanje:

Koliko ja znam, ako imam informaciju da neka firma priprema revolucionaran otoizvod, na odnovu toga kupim dionice te firme, kažem prijateljina da kupe, idem na robiju. Isto ako znam da se nekoj firmi dprema belaj, pa kažem raji da prodaju dionice te firme. Trgovanje povlaštenim informacijama.

Ima li povlaštenih informacija u slučaju stana, da li ih je bilo u trenutku ubacivanja zgrade na listu, itd, to bi trebale institucije da istraže.

Da sam teoretičar zavjera, rekao bih da je prodaja stana usmeno dogovorena, zgrada nakon dogovora uvrštena na listu, nakon toga zvanična prodaja ostvarena.

Nisam teoretičar zavjera, pa to neću reći.
Anquilla

#7765 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Anquilla »

kB27 wrote: 08/07/2024 19:09
Anquilla wrote: 08/07/2024 19:08

Koja ti je opcija

Zbog toga i zbog slicnih stvari vec dugo teska srca govorim da ce Tojka izgubiti ove izbore, a da toga nije svjesna.

Ista prica: Centar. Ja prvi put u zivotu blizi tome da necu izaci na izbore jer ce ponovo kandidat biti Mandic.

A za nju.... jedino u sta mozes biti sigurna je to da svako jutro postoji sansa da i zvanicno ode desno. Bez obzira na tako visoku poziciju u SDP-u.
Razumijem te, nazalost.
I u Centru i u Novom Sarajevu, mislim svake lokalne izbore, stranke opozicija SDA su u zbiru imale vise glasova nego SDA.
Dakle, opstine u principu nenaklonjene SDA.
I onda ovo... Pa ja ne znam sta oni misle o glasacima, prosto nevjerovatno :roll:

Njen mandat obiljezio populizam svake vrste, i kao slag na tortu, zivi u Centru, kupuje novi stan u Centru, ali srce kuca za Novo Sarajevo :lol:

Da cu izaci na izbore, hocu, ljudi na listama nisu zasluzili da ispastaju zbog ovih samoubilackih poteza Trojke.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#7766 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by JoseMujica »

izvrsni direktor wrote: 08/07/2024 19:06
_BataZiv_0809 wrote: 08/07/2024 19:00
Momak botujes previse.
Moje strpljenje nije bezgranicno.
Zasluzio si crveni karton jos na Nasoj Stranci
Ali sve kontam presabrat ces se malo
I dalje se nadam da hoces
pa jarane što ulaziš u diskusije ako ćeš nas kartonirati što ne mislimo isto što i ti :?

ili budi moderator ili propagandista jedne političke opcije...mojne i jare i pare...nema smisla nikakvog

koliko me prozivaš i provociraš na svakoj temi na foe bi te stavio rado, ali ne mogu
Mislim da su kartoni za stalna bestidna laganja kojih bi se postidio svako cak iako se krije iza anonimnosti foruma
u ovim stvarima o kojima mi trabunjamo laganje je relativna stvar jer svi dobijamo prerađene informacije iz sekundarnih izvora.

Kako ti i ja znamo da li laže u ovom slučaju novinar Šišić ili gradonačelnica Karić, osim u slučaju da lično znamo i da smo u privatnom krugu nekoga od njih.

Naš best gues je da procjenimo ko više ili manje laže, to otvara prostora da seruckamo do sutra i ostanemo zbunjeni.
vjeshalica

#7767 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by vjeshalica »

swanfilter wrote: 08/07/2024 19:14
vjeshalica wrote: 08/07/2024 18:49 https://www.klix.ba/lifestyle/modailjep ... /240305065

Otvaračica beauty salona. Sve u okviru mandata Gradonacelnice.
I Zoran Jankovic je otvorio cevaparu Bascarsija u Ljubljani ...
Otvaracica Mado restorana u Bistrickoj stanici
Predlagateljica Zdravke Colica za 6aprilsku nagradu....fjasko za fjaskom...
kB27

#7768 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by kB27 »

Hakiz wrote: 08/07/2024 19:18
kB27 wrote: 08/07/2024 19:07
Samo klix forumasi ne

Ono šta znamo:

1. Bio konkurs za fasade. Završen.
2. Predmetna zgrada nakon toga iznenada ubačena na listu.
3. Gradonačelnica baš u toj zgradi kupi stan.

Teoretisanje:

Koliko ja znam, ako imam informaciju da neka firma priprema revolucionaran otoizvod, na odnovu toga kupim dionice te firme, kažem prijateljina da kupe, idem na robiju. Isto ako znam da se nekoj firmi dprema belaj, pa kažem raji da prodaju dionice te firme. Trgovanje povlaštenim informacijama.

Ima li povlaštenih informacija u slučaju stana, da li ih je bilo u trenutku ubacivanja zgrade na listu, itd, to bi trebale institucije da istraže.

Da sam teoretičar zavjera, rekao bih da je prodaja stana usmeno dogovorena, zgrada nakon dogovora uvrštena na listu, nakon toga zvanična prodaja ostvarena.

Nisam teoretičar zavjera, pa to neću reći.
Prvo da kazem da se sa tvojom "teorijom zavjere" slazem da je moguca opcija, imas par postova iznad da sam isto iznio kao moguci scenarij. Za koji za sada nemamo niti jedan dokaz. Cim dobijemo prvi, rado cu zajahati taj val i kopati dalje.

Vezano za "ono sto znamo":
1. 13.2.2023. izmijenjena finansijska strana javne nabavke vezane za obnovu fasada na toj i jos nekim lokacijama. 31.10.2023. dostavljen dokument koji sluzi kao garancija za izvrsene radove - dakle radovi zavrseni tada ili ranije. Ima treci dokument koji kaze da je konkurs bio 2022. godine ili ranije.
2. imamo li ikakav dokument koji kaze da je zgrada naknadno i iznenada ubacena na listu? Ja ga nisam vidio na ovom Valteru, ali ne iskljucujem da ima. Prilozite molim.
kB27

#7769 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by kB27 »

JoseMujica wrote: 08/07/2024 19:22

Mislim da su kartoni za stalna bestidna laganja kojih bi se postidio svako cak iako se krije iza anonimnosti foruma
u ovim stvarima o kojima mi trabunjamo laganje je relativna stvar jer svi dobijamo prerađene informacije iz sekundarnih izvora.

Kako ti i ja znamo da li laže u ovom slučaju novinar Šišić ili gradonačelnica Karić, osim u slučaju da lično znamo i da smo u privatnom krugu nekoga od njih.

Naš best gues je da procjenimo ko više ili manje laže, to otvara prostora da seruckamo do sutra i ostanemo zbunjeni.
Novinar sam postavi dokaze da laze u vidu dokumenata. Jesi li ih pogledao? Ili samo procitao tekst vijesti? Ili samo naslov?

A mozda laze i ona, to cemo vidjeti.
Last edited by kB27 on 08/07/2024 19:25, edited 1 time in total.
JoseMujica

#7770 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by JoseMujica »

_BataZiv_0809 wrote: 08/07/2024 19:10

A ne, neces mi sad zrtvu glumit
No pasaran lave
Karton si zasluzio za spinovanje, botovanje i laganje
Ne za razlicito misljenje
Moze se imati izrazen politicki stav i ne biti clan nijedne stranke kao sto ja nisam. Nikad u zivotu.
Ali ne krijem da sam kontra DFSDAzaBiH
Ali cu se protiv istih uvijek boriti institucionalno-glasanjem, te istinom, argumentima i cinjenicama
A ti ovdje pod krinkom objektivnosti i opozicionarstva
Botujes i to zestoko
šta ću kad sam uvijek protiv vlasti koja se samonamiruje...bio sam i protiv prošle...i zbog toga sam karton fasovao...jebga star se konj ne uči orat

i tek da se zna...ja sam sam svoju fasadu platio! :lol:
JoseMujica

#7771 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by JoseMujica »

kB27 wrote: 08/07/2024 19:25

Novinar sam postavi dokaze da laze u vidu dokumenata. Jesi li ih pogledao? Ili samo procitao tekst vijesti? Ili samo naslov?

i jedno i drugo...njegovo je tumačenje validno isto kao i tvoje
kB27

#7772 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by kB27 »

JoseMujica wrote: 08/07/2024 19:26

Ne trazim da citas moje tumacenje. Nemamo sta tumaciti, nije slika apstraktne umjetnosti pa da tumacimo. Imamo dokumente koji imaju datume. Jesi pogledao sta on u tekstu tvrdi, a sta govore dokumenti koje je prilozio kao "dokaz"?

Sta imamo tumaciti ako je njegova hronologija:
- kupila stan
- dodala zgradu na listu
- dobila fasadu

A dokumenti, sa razmakom od 12+ mjeseci kazu:
- zgrada na listi za fasadu
- uradjena fasada
- kupljen stan

U redu je da te placaju da pises na jedan nacin. Ali nemoj vala sebi dozvoliti da te iko moze platiti da se pravis glup.
Prpa.ba

#7773 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Prpa.ba »

Je li bio kakav javni poziv za fasade, ili ide proizvoljno, ad hoc odlukama gradonacelnice?
kB27

#7774 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by kB27 »

Prpa.ba wrote: 08/07/2024 19:32 Je li bio kakav javni poziv za fasade, ili ide proizvoljno, ad hoc odlukama gradonacelnice?
Nije bio javni poziv koliko znam, a ko odlucuje - gradonacelnica ili neko drugi, to ne znam.
vjeshalica

#7775 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by vjeshalica »

kB27 wrote: 08/07/2024 19:28
JoseMujica wrote: 08/07/2024 19:26

Ne trazim da citas moje tumacenje. Nemamo sta tumaciti, nije slika apstraktne umjetnosti pa da tumacimo. Imamo dokumente koji imaju datume. Jesi pogledao sta on u tekstu tvrdi, a sta govore dokumenti koje je prilozio kao "dokaz"?

Sta imamo tumaciti ako je njegova hronologija:
- kupila stan
- dodala zgradu na listu
- dobila fasadu

A dokumenti, sa razmakom od 12+ mjeseci kazu:
- zgrada na listi za fasadu
- uradjena fasada
- kupljen stan

U redu je da te placaju da pises na jedan nacin. Ali nemoj vala sebi dozvoliti da te iko moze platiti da se pravis glup.
Vidjeli smo da je rad na fasadi stariji od kupovine stana.
Kaze dugo se prodavao.
Ako mu je cijena sa fasadom 300.000 ugrubo, onda je bez fasade bezbeli bio daleko manje. Nije sala na Titovoj ispod 300 hiljada. :lol:
Post Reply