kB27 wrote: ↑08/07/2024 19:07
Truba wrote: ↑08/07/2024 19:04
Meni je veci problem kome je taj stan otet 1945 i otkud kod tog lika...mozda je on imao samo stanarsko pravo...pa je zato manja cijena
Zena rjesava stambeno pitanje nakon prosirenja obitelji
Muz joj je kirurg ima ona kesa za lombardni kredit
A i banka vjeruje u njezinu politicku karijeru...
Samo klix forumasi ne
Dobar smjer za istraziti. Ako je to slucaj, a papiri nisu cisti, a ona zna da kroz politiku ima velike sanse da postanu cisti.... samo teorija, dok neko ne prilozi kakav dokaz.
Lombardni kredit? Daj ba, iznenada bez ikakve napomene uvodis pojmove koje ne razumije 99% onih koji ovdje pisu.
Ono šta znamo:
1. Bio konkurs za fasade. Završen.
2. Predmetna zgrada nakon toga iznenada ubačena na listu.
3. Gradonačelnica baš u toj zgradi kupi stan.
Teoretisanje:
Koliko ja znam, ako imam informaciju da neka firma priprema revolucionaran otoizvod, na odnovu toga kupim dionice te firme, kažem prijateljina da kupe, idem na robiju. Isto ako znam da se nekoj firmi dprema belaj, pa kažem raji da prodaju dionice te firme. Trgovanje povlaštenim informacijama.
Ima li povlaštenih informacija u slučaju stana, da li ih je bilo u trenutku ubacivanja zgrade na listu, itd, to bi trebale institucije da istraže.
Da sam teoretičar zavjera, rekao bih da je prodaja stana usmeno dogovorena, zgrada nakon dogovora uvrštena na listu, nakon toga zvanična prodaja ostvarena.
Nisam teoretičar zavjera, pa to neću reći.