to nam sve govori,hvala
p.s. ne zanimaju mene drugi gradovi ,ja zivim u sarajevu
Nisam znao da si i psihoanaliticar, da iz izjave da se neko triput godisnje vozi tramvajem zakljucis "sve".bitanga_sa_otesa wrote: ↑08/07/2024 15:26to nam sve govori,hvala
p.s. ne zanimaju mene drugi gradovi ,ja zivim u sarajevu![]()
Ma ne vjerujem ti, seljaci su vrijedni ljudi koji ne vise na forumu. Ja mislim da si psihoanaliticar.
Nisam ja rekao da si analiticar jer visis na forumu, nego jer si zakljucio sve o meni na osnovu toga da se triput godisnje vozim tramvajem.bitanga_sa_otesa wrote: ↑08/07/2024 15:59ne visim ja na forumu vise od tebe ,ti si onda turbopsihoanalitiĆar
Mojne samo da Šuberta svira…Hakiz wrote: ↑08/07/2024 11:58Malo. Kafa 10, barem.Semper123 wrote: ↑08/07/2024 11:51 Realno ko i šta vrijedi u Sarajevu ima stan u Bulevaru. Po meni jedina zamjerka su niske cijene u kaficima i nargilama. Tako da svako ko ima cvaju u dzepu moze doci i zauzimati mjesto nama koji nešto znacimo u gradu. Ja sam gazdi Penta predlagao da nargila bude 50 KM a kafa 5 KM, čisto da malo iskristališe klijantelu.
Time bi se mogao platiti pijanist koji bi svirao potiho djela Mocarta, Šopena, Satija itd.
Onda se sjetih...
+ čudaci kao što su Tvamp (došao na čelo USA u najgore vrijeme, što je još gore čini se da će opet pobijediti) pa izleti nekih vlada (Johnoson, Bolsonaro,...) u stilu "ma, šta, korona šmorona, obična prehladica" itsl. S druge strane, Vučić prvo opušteno sa šopingom u Milanu pa onda vojna strahovlada u stilu Sjeverne Koreje.Ateista wrote: ↑08/07/2024 08:56Itekako su nespremni, i tad su bili a sto kazes ni sad nema nekog konkretnog plana i opet bi bile neke improvizacije da se tako nesto desi. Problem je sto su politicari pod pritiskom donosili mjere da pokazu da brinu za ljude, znaci reda radi da se vidi da kao nesto rade i smao kopirali druge, bez stvarnog plana i bez ukljucivanja raznih struka i analiziranja koristi ali i stete mjera sa raznih aspekata.Laplace wrote: ↑07/07/2024 22:06Što je pokazalo koliko su vlade nespremne za ovave izazove. Mnogi su se pogubili i donosili pogrešne i nelogične odluke. Sa voe tačke sve izgleda glupo, ali u tom vremenu mnogi nisu znali šta uraditi.Ateista wrote: ↑05/07/2024 15:47
Kad je bila corona, puno toga sto se desavalo nije imalo veze sa naukom, na primjer da sa odredjenim pasosom mozes putovati i ne predstavljas rizik dok sa drugim predstavljas (virus kao napada zavisno od pasosa) da ne govorim o raznim zabranama koje su bile kontraproduktivne i samo povecavale sanse za sirenje virusa, to je sve bio jedan veliki cirkus.
Fazon je sto je bilo i teoreticara zavjere koji su tvrdili da virus ne postoji, pricali o cipovanju vakcinama iako su nosali smartphone i slicno, samo ne treba to mijesati sa onima koji se nisu slagali sa nebuloznim mjerama i odlukama koje su bile politicke i ko zna kakve, ali sa naukom veze nisu imale.
Još gore je to što je glavna opasnost prošla a čini se da nismo ništa naučili iz ove pandemije. Sljedeća če nas opet dočekati nespremne, a onda možda ne budemo imali ovoliko sreće sa vakcinama.
Tačno se vidi da nisi u biznis vodama. Jer da jesi znao bi da konzumenti plate porez za gazdu u sklopu cijene koju plate. Gazde su mangupi, znaju posao drze pola grada, imaju svoju tvornicu oruzja . Otvorili su nargilane i frizerske čisto da i u Sarajevu ima mjesta gdje se bogati turisti mogu ošišati i ispušiti šišu.DonieBrasco wrote: ↑08/07/2024 15:08Jesi li porez uracunao u to, sta kaze gazda placa li ga ovako sa trenutnim cijenama ?Semper123 wrote: ↑08/07/2024 11:51 Realno ko i šta vrijedi u Sarajevu ima stan u Bulevaru. Po meni jedina zamjerka su niske cijene u kaficima i nargilama. Tako da svako ko ima cvaju u dzepu moze doci i zauzimati mjesto nama koji nešto znacimo u gradu. Ja sam gazdi Penta predlagao da nargila bude 50 KM a kafa 5 KM, čisto da malo iskristališe klijantelu.
- on je malo podosadankB27 wrote: ↑08/07/2024 12:14- on je malo jaci momakazurna_obala wrote: ↑08/07/2024 12:07Ova crna hronika više nije tako crna otkako ovaj pisac dijeli svoje misli ovdjeSemper123 wrote: ↑08/07/2024 11:51 Realno ko i šta vrijedi u Sarajevu ima stan u Bulevaru. Po meni jedina zamjerka su niske cijene u kaficima i nargilama. Tako da svako ko ima cvaju u dzepu moze doci i zauzimati mjesto nama koji nešto znacimo u gradu. Ja sam gazdi Penta predlagao da nargila bude 50 KM a kafa 5 KM, čisto da malo iskristališe klijantelu.![]()
- on drzi do sebe
- on u ovom gradu vrijedi
- on u ovom gradu nesto znaci
Ako mi je nesto promaklo molim te javi. Hvala.
A stomatolozi?Semper123 wrote: ↑08/07/2024 17:47Tačno se vidi da nisi u biznis vodama. Jer da jesi znao bi da konzumenti plate porez za gazdu u sklopu cijene koju plate. Gazde su mangupi, znaju posao drze pola grada, imaju svoju tvornicu oruzja . Otvorili su nargilane i frizerske čisto da i u Sarajevu ima mjesta gdje se bogati turisti mogu ošišati i ispušiti šišu.DonieBrasco wrote: ↑08/07/2024 15:08Jesi li porez uracunao u to, sta kaze gazda placa li ga ovako sa trenutnim cijenama ?Semper123 wrote: ↑08/07/2024 11:51 Realno ko i šta vrijedi u Sarajevu ima stan u Bulevaru. Po meni jedina zamjerka su niske cijene u kaficima i nargilama. Tako da svako ko ima cvaju u dzepu moze doci i zauzimati mjesto nama koji nešto znacimo u gradu. Ja sam gazdi Penta predlagao da nargila bude 50 KM a kafa 5 KM, čisto da malo iskristališe klijantelu.
Da, i to je isto "zanimljivo" kako su neke drzave isle iz krajnosti u krajnost - prvo potpuno ignorisale problem a onda odjednom diktatorske mjere. Isto tako se moze reci prvo za Kinu pa onda za sve zapadne zemlje da su u potpunosti zakasnile sa mjerama pa su onda zbog toga morale poceti uvoditi lock down i slicne gluposti, a da su na vrijeme neke druge mjere uveli da kontrolisu ko ulazi i izlazi iz drzave, siguran sam da bi se vecina ostalih mjera moglo izbjeci, ovako ispade da smo svi ispastali zbog kasne reakcije vlasti.Laplace wrote: ↑08/07/2024 17:41+ čudaci kao što su Tvamp (došao na čelo USA u najgore vrijeme, što je još gore čini se da će opet pobijediti) pa izleti nekih vlada (Johnoson, Bolsonaro,...) u stilu "ma, šta, korona šmorona, obična prehladica" itsl. S druge strane, Vučić prvo opušteno sa šopingom u Milanu pa onda vojna strahovlada u stilu Sjeverne Koreje.Ateista wrote: ↑08/07/2024 08:56Itekako su nespremni, i tad su bili a sto kazes ni sad nema nekog konkretnog plana i opet bi bile neke improvizacije da se tako nesto desi. Problem je sto su politicari pod pritiskom donosili mjere da pokazu da brinu za ljude, znaci reda radi da se vidi da kao nesto rade i smao kopirali druge, bez stvarnog plana i bez ukljucivanja raznih struka i analiziranja koristi ali i stete mjera sa raznih aspekata.Laplace wrote: ↑07/07/2024 22:06
Što je pokazalo koliko su vlade nespremne za ovave izazove. Mnogi su se pogubili i donosili pogrešne i nelogične odluke. Sa voe tačke sve izgleda glupo, ali u tom vremenu mnogi nisu znali šta uraditi.
Još gore je to što je glavna opasnost prošla a čini se da nismo ništa naučili iz ove pandemije. Sljedeća če nas opet dočekati nespremne, a onda možda ne budemo imali ovoliko sreće sa vakcinama.
7 dana ban- TrolovanjeSemper123 wrote: ↑08/07/2024 17:47Tačno se vidi da nisi u biznis vodama. Jer da jesi znao bi da konzumenti plate porez za gazdu u sklopu cijene koju plate. Gazde su mangupi, znaju posao drze pola grada, imaju svoju tvornicu oruzja . Otvorili su nargilane i frizerske čisto da i u Sarajevu ima mjesta gdje se bogati turisti mogu ošišati i ispušiti šišu.DonieBrasco wrote: ↑08/07/2024 15:08Jesi li porez uracunao u to, sta kaze gazda placa li ga ovako sa trenutnim cijenama ?Semper123 wrote: ↑08/07/2024 11:51 Realno ko i šta vrijedi u Sarajevu ima stan u Bulevaru. Po meni jedina zamjerka su niske cijene u kaficima i nargilama. Tako da svako ko ima cvaju u dzepu moze doci i zauzimati mjesto nama koji nešto znacimo u gradu. Ja sam gazdi Penta predlagao da nargila bude 50 KM a kafa 5 KM, čisto da malo iskristališe klijantelu.