Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4501 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by _BataZiv_0809 »

PM72 wrote: 10/08/2023 07:43
_BataZiv_0809 wrote: 10/08/2023 07:20 @hatemondays samo pisi brate :bih:

Dobro bi bilo da probas knjigu objaviti, neka ostane zapisano :thumbup:

Jedva cekam da to postavis na forum :sax:
:thumbup:

Svoje postove sam pobrisao radi Sarajmena/Nekako s proljeća.Išao mi je na živce jer znam ko je i šta je pa mi nije mogao provoditi neke svoje marifetluke kao moderator.
Inače,tip je od prvog dana bio u borbi,ima muda do poda,kako prije tako i u ratu.Sad je došao tobe :-D
Njegov ratni staz-kapa dole i svo postovanje ovog svijeta, kao i tebi :bih:

Njegov forumski/moderatorski staz-teska fula, ubijao je svaku temu. Vjerujem nehoticno i iz dobre namjere, ali put u pakao je poplocan dobrim namjerama.
dr_Evil

#4502 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by dr_Evil »

_BataZiv_0809 wrote: 10/08/2023 07:47

Njegov forumski/moderatorski staz-teska fula, ubijao je svaku temu. Vjerujem nehoticno i iz dobre namjere, ali put u pakao je poplocan dobrim namjerama.
Sta bi sa njim, nisam ga odavno nigdje upratio
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4503 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by _BataZiv_0809 »

Veze nemam
PM72

#4504 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by PM72 »

dr_Evil wrote: 10/08/2023 07:56
_BataZiv_0809 wrote: 10/08/2023 07:47

Došo tobe...bradica itd...
dr_Evil

#4505 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by dr_Evil »

PM72 wrote: 10/08/2023 08:20
dr_Evil wrote: 10/08/2023 07:56

Došo tobe...bradica itd...
Neka mashAllah :D
hatemondays

#4506 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by hatemondays »

PM72 wrote: 10/08/2023 07:43
_BataZiv_0809 wrote: 10/08/2023 07:20 @hatemondays samo pisi brate :bih:

Dobro bi bilo da probas knjigu objaviti, neka ostane zapisano :thumbup:

Jedva cekam da to postavis na forum :sax:
:thumbup:

Svoje postove sam pobrisao radi Sarajmena/Nekako s proljeća.Išao mi je na živce jer znam ko je i šta je pa mi nije mogao provoditi neke svoje marifetluke kao moderator.
Inače,tip je od prvog dana bio u borbi,ima muda do poda,kako prije tako i u ratu.Sad je došao tobe :-D
@pm treba pisati , nestace nas jednog dana a sve nas je manje i manje.
@bata faktografija je tu, pokusavam da dodam emocije ili jednostavno receno sta mi se vrtilo u glavi u svakom od tih momenta. Za ovu fotografiju sto spomenuh vjeruj da me je to najvise potreslo onako neki stranac te tajno slika a ti na ivici zivota boga molis da prezivis a u isto vrijeme boga molis da ti prekrati muke. Sam u pustoj ulici kojom si prosao milion puta a tako stranom u tim trenucima. Kao da te neko teleportirao na neko drugo mjesto. Kad mi je pokazao foto sram me obuzeo na sto sam licio i koji ocajni pogled prema njemu. To je bio vjerovatno najocajniji dio tih 6 mjeseci, otac i Zuti pobjegli na nasu stranu sa mrtvim cetnicima na komionu kod 11.plavih a ja ostao sam sa majkom i sestrom na Grbavici. Totalno pogubljen ali eto iscupalo se na kraju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4507 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by _BataZiv_0809 »

hatemondays wrote: 10/08/2023 12:15
@bata faktografija je tu, pokusavam da dodam emocije ili jednostavno receno sta mi se vrtilo u glavi u svakom od tih momenta. Za ovu fotografiju sto spomenuh vjeruj da me je to najvise potreslo onako neki stranac te tajno slika a ti na ivici zivota boga molis da prezivis a u isto vrijeme boga molis da ti prekrati muke. Sam u pustoj ulici kojom si prosao milion puta a tako stranom u tim trenucima. Kao da te neko teleportirao na neko drugo mjesto. Kad mi je pokazao foto sram me obuzeo na sto sam licio i koji ocajni pogled prema njemu. To je bio vjerovatno najocajniji dio tih 6 mjeseci, otac i Zuti pobjegli na nasu stranu sa mrtvim cetnicima na komionu kod 11.plavih a ja ostao sam sa majkom i sestrom na Grbavici. Totalno pogubljen ali eto iscupalo se na kraju.
Uh najezio sam se
DaysleepeR

#4508 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by DaysleepeR »

hatemondays wrote: 10/08/2023 06:12
_BataZiv_0809 wrote: 03/08/2023 12:23 Pregurah ovu temu do 140te stranice po cetvrti put, ovaj put malo i na preskok. Fotografija postavljenih na vrhuncu snage, tamo 2012., 2013. i 2014. skoro nikako da nema :(

Sarajmen se obrisao, valjda kad smo provalili da pise sa dva akaunta. Ali ostao mu je tu i tamo neki komentar kad ga je neko citirao. Doduse njegove i postove sa drugog akaunta sam i preskakao, jer azda nesto "okruglo pa na cose", puno teksta malo price, nikad konkretno nista nisi mogao saznat sta on o svemu misli i kako tumaci. Ali za ratni doprinos vjecno hvala i palac gore.

PM72 je pobrisao svoje postove sa pocetka, ali su neki ostali kroz citiranje.

Ali O'Zoneov dnevnik je ostao i to je najvrijednije sto ova tema ima.
Da ne obecavam previse, vec par godina pisem dnevnik o mojih 6 mjeseci provedenih na Grbavici, ima puno toga. Nazalost nema se vremena ali ako me smrt ne rastavi od foruma , bice postavljeno evo prvo ovdje. Trazim jednu fotografiju gdje me je jedan Amer uslikao mislim negdje oko 15.oktobra na krivini uz ulici prema Vracama gdje su bile postavljenje snajperske plahte , tu nas snajper derao kad krenu uz brdo. Taj Amer me nasao u busu kod PTT inzinjeringa kad smo razmjenjeni i pokazao mi fotografiju mene kako sam u po bijela dana cucim i popravljam te plahte da bi ih ponovo zakacio da pokriju vidik nasim snajperistima. Uglavnom tu sam ja sa svojim izgubljenim pogledom u njegovu kameru i to sasvim slucajno sam pogledao da vidim ko viri iz kuce. Mislim taj foto vrijedi vise od milion rijeci, kopam i nogama i rukama da je nadjem ja sa 55 kila, uplasen do smrti, sam na ulici nadrealno. Nazalost u cijeloj toj frci oko razmjene nisam uspio da sacuvam njegovu karticu koju mi je dao a htio je da napravi intervju sa mnom nakon prelaska na slobodnu teritoriju. Jos koja godina pa cu u penziju i onda cu to ostaviti u amanet eto ovdje posto mislim da je ova tema ipak jedna od najvrijednijih stvari ne samo na ovom forumu. Ako nadjem foto ide na naslovnu a unutra ko nebude imao jak stomak nek ne cita. I da jos uvijek imam osjecaj stida, nazalost, kada sam vidio u kom stanju sam bio tada, mrtav a ziv.
Javi se na profil Sniper Alley Photo, ili na facebooku ili na twitteru, Džemil je u kontaktu sa skoro svim fotografima koji su slikali u ratu u Sarajevu, ako je on ne može naći niko neće.

Takođe pregledaj galerije koje su na stranici, možda se nađeš.

https://sniperalley.photo/
trocadero

#4509 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by trocadero »

_BataZiv_0809 wrote: 03/08/2023 12:23

Sarajmen se obrisao, valjda kad smo provalili da pise sa dva akaunta. Ali ostao mu je tu i tamo neki komentar kad ga je neko citirao. Doduse njegove i postove sa drugog akaunta sam i preskakao, jer azda nesto "okruglo pa na cose", puno teksta malo price, nikad konkretno nista nisi mogao saznat sta on o svemu misli i kako tumaci. Ali za ratni doprinos vjecno hvala i palac gore.

Nema me ...red bi bio da i ja pozdravim Sarajmena staru kajlu i zahvalim mu se na korektnom razgovoraniju i ponekom normalnom prepucavanju al bez ijedne grke.
Sajo jaraniko , nema veze što su ti obrisali sve postove, hebo to... završi knjigu i da si nam živ i zdrav.
A Miljacka i dalje teče li teče.... :-D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4510 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by _BataZiv_0809 »

trocadero wrote: 18/08/2023 13:34
_BataZiv_0809 wrote: 03/08/2023 12:23

Nema me ...red bi bio da i ja pozdravim Sarajmena staru kajlu i zahvalim mu se na korektnom razgovoraniju i ponekom normalnom prepucavanju al bez ijedne grke.
Sajo jaraniko , nema veze što su ti obrisali sve postove, hebo to... završi knjigu i da si nam živ i zdrav.
A Miljacka i dalje teče li teče.... :-D
Sta ima troka? Dobro, zdravo?
trocadero

#4511 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by trocadero »

Dobro , dobro...hvala na pitanju. Dura se, da je bolje ne bi valjalo.
Kod tebe? Plaćaju li ti šta ovdje ili još volontiraš? :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4512 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by _BataZiv_0809 »

2 somica lira po orgaz...po banu batice :D
trocadero

#4513 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by trocadero »

Ako, ako ... zauvar je. :D
Grunt-SA

#4514 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Grunt-SA »

trocadero wrote: 18/08/2023 14:21 Ako, ako ... zauvar je. :D
Sta su govorili na tvojoj strani u vezi rata da bi se mogao izbjeci da smo glasali da ostanemo u Velikoj Srbiji?Mozes li nam objasniti malo vise o tome?
agent_zero

#4515 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by agent_zero »

I šta bi sa Mišom Ćukom?

Znao sam za prelijetanja s jedne na drugu stranu i obratno, ali sve je to bila sitna riba (linijaši/civili), ali ovo je prvi put da čujem za nekog komandira VP, i to još Ćelinog havera. :roll:
dječak sa šibicama

#4516 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by dječak sa šibicama »

Nemoj se iznenaditi ako je do kraja rata dolazio u Sarajevo, da se trgovalo i prelazilo preko "bratstva i jedinstva" nije nikakva tajna, ako se o tome ne prica ne znaci da se nije dogodilo. Komsija je kao policajac "ratovao" odnosno cuvao strazu na mostu, cijeli rat pusio niski Klasik, a on je sitni strazar. Preko mosta se prelazilo tamicima, i prevozilo ovo i ono.

O tome niko nece da prica.
PM72

#4517 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by PM72 »

dječak sa šibicama wrote: 31/08/2023 12:48 Nemoj se iznenaditi ako je do kraja rata dolazio u Sarajevo, da se trgovalo i prelazilo preko "bratstva i jedinstva" nije nikakva tajna, ako se o tome ne prica ne znaci da se nije dogodilo. Komsija je kao policajac "ratovao" odnosno cuvao strazu na mostu, cijeli rat pusio niski Klasik, a on je sitni strazar. Preko mosta se prelazilo tamicima, i prevozilo ovo i ono.

O tome niko nece da prica.
Ako pišeš o mostu "Bratstvo i jedinstvo" nije tačno da se moglo preći vozilom.Samo pješke.
DebelinJoe

#4518 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by DebelinJoe »

https://www.klix.ba/lifestyle/gastro/pr ... /231020128

Da li je slastičarna Jadranka radila za vrijeme rata?
Bosanac sa dna kace

#4519 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Bosanac sa dna kace »

Juče, 11.02.2024. u Lukavici je u porodičnoj kući samoubistvo izvršila Stojanka Šarović, supruga Mirka Šarovića.
Koja je njezina uloga bila u ratu?
Šta je on sve tačno radio?
Naime, kolko sam čuo tokom rata su bili na Grbavici.
edin_k

#4520 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by edin_k »

evo malo da osjvezimo temu

https://www.youtube.com/watch?v=KyhgcIlWQAE

SARAJEVO, Grbavica 1996. (NAKON REINTEGRACIJE)
Zaliboze

#4521 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Zaliboze »

DebelinJoe wrote: 31/10/2023 00:40 https://www.klix.ba/lifestyle/gastro/pr ... /231020128

Da li je slastičarna Jadranka radila za vrijeme rata?
Nije radila slasticarna za vrijeme rata,bili smjesteni momci sa transportera,kao neki mali štab
Zaliboze

#4522 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Zaliboze »

Tromblon wrote: 13/07/2023 06:07
Nekako s proljeća wrote: 05/01/2021 21:58 Koristan dokumentarac za osnovna saznanja koja su dostupna i kroz sudske procese dijelu pripadnika ''Jedinice'' , ''crvenih beretki'' , ''JSO'' , ''SDG'', ''knindze'' i sl. Ista je to firma svo vrijeme bila.Policija.
Što se tiče prvog zabilježenog prisustva pripadnika te linije i formacije, na sarajevskom ratištu je nakon etničkog čišćenja Bijeljine i Zvornika došla i jedna desetina pripadnika SDG-a sa Ulemekom -Legijom na čelu, sredinom mjeseca maja 1992 u Osijeku kod Ilidze. Ima na yt i snimak presretnutog razgovora Legije i Arkana. Konvoj majki sa djecom je tada bio zaustavljen iz grada na području Ilidze.
Image

Znam identitet nekoliko ljudi koji su zabilježeni tada, ali nema šanse da tagujem bilo koga, fantomke pokrivaju dosta i mrka kapa.

Što se tiče ''JSO'' i njihove involviranosti na područje grada koje tema pokriva, ni ja nemam drugačijih saznanja. Mada, na yt-u ima onaj snimak ''genocidaši oko Sarajeva'' sa pripadnicima neke jedinice sa crvenim beretkama na glavama od Vogošće do Trebevića i dalje, zatim neka vojna formacija VRS oko Trnova isto naziva crvene beretke, Mislim da su i ''Drinske vukove'' oni ili 63 padobranska obučavali,Arkana i Bojovića ima oko Treskavice 1994., zatim dio jedinice ''Škorpije ili škorpioni'' oko Trnova 1995. Par profesionalaca je sredinom 1995. sijalo smrt sa grbavičkih nebodera (Mehmedbašić ordinacija) po metama udaljenim haman do Predsjedništva i Alipašine dzamije, tukne mi na prisustvo katila tog profila. Naravno, teško mi je dokazati povezanost argumentovano, ali da su iz iste prekodrinske kuhinje tu nema dileme.
Vjerujem da će kroz suđenje Stanišiću i haveru mu u Tribunalu biti dokazana umiješanost Srbije u međunarodni oružani sukob kao i R Hrvatskoj. U svakom slučaju će sa tog sudskog procesa da bude dostupno puuuno više činjenica o njima.
Da si bio prije par godina komunikativniji u onoj fb grupi mogao si, poput mene, saznati o djelovanju JSO na sarajevskom ratištu. Pokojni Ž mi je detaljno sve ispričao.

Došli su helikopterima u maju 92 na Ilidžu uz puš pauzu pored Han Pijeska. Bili smješteni u nekom od hotela. Tih majskih dana jednom se pucali na Stojčevcu sa našima.

Prvo dejstvo imali u Aerodromskom naselju 17. juna. Pozvani u pomoć oko 11 kad je "postalo gusto". Došli sa Ilidže u Aerodromsko oko 12 sati. Vidjeli ubijene civile. Poslani na dio preko puta škole, sad ne znam tačno ulicu i brojeve. Rokali se taj dan i 21. juna. Rečeno mi je da im je to najgore rokanje u ratu uopće. Ispričano mi je i kako su Brnetovi i Ilidžanci zavalili Bokanove Bele orlove sa nekim kombijem. @Repetitor to sigurno zna detaljno. Imali nekoliko mrtvih i ranjenih.

Poslije prebačeni u hotel Košuta na Jahorini. Išli prema Goraždu, Trnovu. U septembru 92 po naređenju trebali ići na Grbavicu u razračunavanje sa "neposlušnim elementima". Odlazak se odužio dok ti "elementi" nisu sklonjeni sa Grbavice. Na Grbavici bili 2,3 dana. Spavali u školi na Vracama. Uhapsili trojicu što su opljačkali 2 stana od nekih poginulih četnika. Mlatili ih u školi na Vracama i poslali za Goražde.

Bili u Vogošći u decembru 92. Trebala se vraćati kota 850, ali lokalci pokušali bez njih i JSO nije htio da ide na Žuč poslije toga.

U januaru 93. vraćeni u Srbiju. Godinu poslije Bihać i Knin, ali to više nije tema. U Sarajevo nisu dolazili osin tih par likova sa Stanišićem i Frenkijem na Pale 95.
Ljudi nemojte se brukati,kao prvo JSO nine postojao 92 godine,ni pod kojim imenom ili komandom,NISU POSTOJALI,na podrucju grbavice nikad nisu djelovali,ako su i dolazili nekad kasnije to je onda bilo u smislu nekih obuka ili računa ali nikada nisu ratovali na grbavici,ilidzi,nedjaricima ili vogosci,jednom se pojavio jedan momak i rekao da je kod Arkana i da je došao da obuci mlade momke i da napravi neku jedinicu,ništa od toga nije bilo
Tromblon

#4523 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Tromblon »

Zaliboze wrote: 04/07/2024 21:40
Nekako s proljeća wrote: 05/01/2021 21:58 Koristan dokumentarac za osnovna saznanja koja su dostupna i kroz sudske procese dijelu pripadnika ''Jedinice'' , ''crvenih beretki'' , ''JSO'' , ''SDG'', ''knindze'' i sl. Ista je to firma svo vrijeme bila.Policija.
Što se tiče prvog zabilježenog prisustva pripadnika te linije i formacije, na sarajevskom ratištu je nakon etničkog čišćenja Bijeljine i Zvornika došla i jedna desetina pripadnika SDG-a sa Ulemekom -Legijom na čelu, sredinom mjeseca maja 1992 u Osijeku kod Ilidze. Ima na yt i snimak presretnutog razgovora Legije i Arkana. Konvoj majki sa djecom je tada bio zaustavljen iz grada na području Ilidze.
Image

Znam identitet nekoliko ljudi koji su zabilježeni tada, ali nema šanse da tagujem bilo koga, fantomke pokrivaju dosta i mrka kapa.

Što se tiče ''JSO'' i njihove involviranosti na područje grada koje tema pokriva, ni ja nemam drugačijih saznanja. Mada, na yt-u ima onaj snimak ''genocidaši oko Sarajeva'' sa pripadnicima neke jedinice sa crvenim beretkama na glavama od Vogošće do Trebevića i dalje, zatim neka vojna formacija VRS oko Trnova isto naziva crvene beretke, Mislim da su i ''Drinske vukove'' oni ili 63 padobranska obučavali,Arkana i Bojovića ima oko Treskavice 1994., zatim dio jedinice ''Škorpije ili škorpioni'' oko Trnova 1995. Par profesionalaca je sredinom 1995. sijalo smrt sa grbavičkih nebodera (Mehmedbašić ordinacija) po metama udaljenim haman do Predsjedništva i Alipašine dzamije, tukne mi na prisustvo katila tog profila. Naravno, teško mi je dokazati povezanost argumentovano, ali da su iz iste prekodrinske kuhinje tu nema dileme.
Vjerujem da će kroz suđenje Stanišiću i haveru mu u Tribunalu biti dokazana umiješanost Srbije u međunarodni oružani sukob kao i R Hrvatskoj. U svakom slučaju će sa tog sudskog procesa da bude dostupno puuuno više činjenica o njima.
Da si bio prije par godina komunikativniji u onoj fb grupi mogao si, poput mene, saznati o djelovanju JSO na sarajevskom ratištu. Pokojni Ž mi je detaljno sve ispričao.

Došli su helikopterima u maju 92 na Ilidžu uz puš pauzu pored Han Pijeska. Bili smješteni u nekom od hotela. Tih majskih dana jednom se pucali na Stojčevcu sa našima.

Prvo dejstvo imali u Aerodromskom naselju 17. juna. Pozvani u pomoć oko 11 kad je "postalo gusto". Došli sa Ilidže u Aerodromsko oko 12 sati. Vidjeli ubijene civile. Poslani na dio preko puta škole, sad ne znam tačno ulicu i brojeve. Rokali se taj dan i 21. juna. Rečeno mi je da im je to najgore rokanje u ratu uopće. Ispričano mi je i kako su Brnetovi i Ilidžanci zavalili Bokanove Bele orlove sa nekim kombijem. @Repetitor to sigurno zna detaljno. Imali nekoliko mrtvih i ranjenih.

Poslije prebačeni u hotel Košuta na Jahorini. Išli prema Goraždu, Trnovu. U septembru 92 po naređenju trebali ići na Grbavicu u razračunavanje sa "neposlušnim elementima". Odlazak se odužio dok ti "elementi" nisu sklonjeni sa Grbavice. Na Grbavici bili 2,3 dana. Spavali u školi na Vracama. Uhapsili trojicu što su opljačkali 2 stana od nekih poginulih četnika. Mlatili ih u školi na Vracama i poslali za Goražde.

Bili u Vogošći u decembru 92. Trebala se vraćati kota 850, ali lokalci pokušali bez njih i JSO nije htio da ide na Žuč poslije toga.

U januaru 93. vraćeni u Srbiju. Godinu poslije Bihać i Knin, ali to više nije tema. U Sarajevo nisu dolazili osin tih par likova sa Stanišićem i Frenkijem na Pale 95.
Ljudi nemojte se brukati,kao prvo JSO nine postojao 92 godine,ni pod kojim imenom ili komandom,NISU POSTOJALI,na podrucju grbavice nikad nisu djelovali,ako su i dolazili nekad kasnije to je onda bilo u smislu nekih obuka ili računa ali nikada nisu ratovali na grbavici,ilidzi,nedjaricima ili vogosci,jednom se pojavio jedan momak i rekao da je kod Arkana i da je došao da obuci mlade momke i da napravi neku jedinicu,ništa od toga nije bilo
JSO nije postojao, ali su postojali ti koji su poslije bili JSO koji su pod komandom onog što je bio komandir JSO i koji su bili na Ilidži. Ratovali u Aerodromskom naselju i drugdje. Boravili na Ilidži, pa u hotelu Košuta na Jahorini. Očito nisi baš obaviješten kako si mislio.
Zaliboze

#4524 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by Zaliboze »

Tromblon wrote: 04/07/2024 21:58
Zaliboze wrote: 04/07/2024 21:40

JSO nije postojao, ali su postojali ti koji su poslije bili JSO koji su pod komandom onog što je bio komandir JSO i koji su bili na Ilidži. Ratovali u Aerodromskom naselju i drugdje. Boravili na Ilidži, pa u hotelu Košuta na Jahorini. Očito nisi baš obaviješten kako si mislio.
Nisu bili prisutni ti likovi,svako može staviti crvenu beretku,u to vrijeme to su bili nepoznati ljudi,nije ih niko mogao prepoznati jer se nije znalo za njih,kapetan Dragan je počeo obuku sa tim ljudima i to je bilo sami pocetak,tako da 92e kapetan Dragan i njegove knindze nisu bili na ilidzi,znam iz prve ruke,aerodromsko naselje i otes je bilo odmah u početku rata u Sarajevu,ljeto 92e,koje knindze i beretke,smijesno,na ilidzi je bio Brne sa svojom jedinicom i ostatak su bili sarajlije koje su izbjegle i mještani,znam iz prve ruke a kao drugo bio sam učesnik rata,proveo tri ipo godine na grbavici,otac cetiri godine,mnogi prijatelji i komšije su bili na ilidzi i u nedjaricima,znam šta pričam,ono sto je kasnije postalo od knidzi i arkanovaca to je jso,arkanovci i jso nisu ratovali na podrucju Sarajeva,možda su dolazili u pratnji nekoga ili možda šverc ali ratovanje ne,sve sto se desilo 92e i kada su nastale linije razdvajanja tako su i ostale do kraja rata,niti smo mi išli naprijed niti su oni probili li ju i nešto zauzeli,odmah u početku se pomjerila li ina u pofalicima i žuči i to je to
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4525 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...

Post by _BataZiv_0809 »

edin_k wrote: 03/04/2024 09:18 evo malo da osjvezimo temu

SARAJEVO, Grbavica 1996. (NAKON REINTEGRACIJE)
Ovaj snimak je blago!
Post Reply