Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
-
Bosnian Dragon1
#48601 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Cuvaj se dobro prevare na olx , jedini lik za kojeg ja znam da je bio pouzdan jer sam godinama kupovao od njeg igre je ovaj profil : casanovaZL
https://olx.ba/profil/casanovaZL
Ne znam jel se vise bavi igrama jer dugo vec ne kupujem od njega otkako uzimam preko steam, ali vidim da mubje aktivan profil pa mozes pitati.
Mozda je i taj pouzdan sto ti hoces al iskreno sumnjivo minje da ima sve DLC, dobro provjeri to, moja preporuka je svakako ovaj profil sto sam stavio. Ili ako hoces mogu ti ja uzeti na steam pa giftat, samo se skontaj sta ces uzeti hoces li sve dlc jer ih ima dosta , za promods moras imat sve dlc mape
https://olx.ba/profil/casanovaZL
Ne znam jel se vise bavi igrama jer dugo vec ne kupujem od njega otkako uzimam preko steam, ali vidim da mubje aktivan profil pa mozes pitati.
Mozda je i taj pouzdan sto ti hoces al iskreno sumnjivo minje da ima sve DLC, dobro provjeri to, moja preporuka je svakako ovaj profil sto sam stavio. Ili ako hoces mogu ti ja uzeti na steam pa giftat, samo se skontaj sta ces uzeti hoces li sve dlc jer ih ima dosta , za promods moras imat sve dlc mape
-
Bosnian Dragon1
#48602 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Da svakako je bolje direkt sa steam uzeti nego preko olx ali mozda nema covjek karticu pa mora tako. Ali eto napisah gore mogu mu ja ili neko drugi izac u susret pa da mu uzmemo i giftamo , nek samo uplati na karticu kolko ga izadje i to je to, ako vec nije u prilici da sredi sebi karticul33t wrote: ↑30/06/2024 11:48Zar nije lakse kupiti direktno na Steamu dok traje Summer Sale? Pa rece iznad moraju se svi imati DLCovi da bi radiloPoliticarko wrote: ↑30/06/2024 11:29Želim da kupim ETS 2. od nekog čovjeka sa OLX-a. Ima sve DLC-ove, da li ja mogu na te DLC-ove dodati PRO MODS?Bosnian Dragon1 wrote: ↑29/06/2024 13:30
Ne postoji posebno balkanski mod,nekad je postojao ali balkan je odavno u sklopu promods. A promods nazalost ne radi ako nemas sve dlc![]()
- ferratilis
- Averus
#48604 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Dragon's Dogma: Dark Arisen
Dugo nisam ovako uživao u dungeon crawlingu, istraživanju svijeta, rokanju monstera, skupljanju loota...
Raznolika igra, dosta drugačije od većine. Sviđa mi se što oko levellinga i klasa nisu puno srali i komplikovali.
Noć je baš noć (ono što si ti fera spominjao) i super mi je to da se fakat skoro nikako ne vidi kad padne mrak
Dugo nisam ovako uživao u dungeon crawlingu, istraživanju svijeta, rokanju monstera, skupljanju loota...
Raznolika igra, dosta drugačije od većine. Sviđa mi se što oko levellinga i klasa nisu puno srali i komplikovali.
Noć je baš noć (ono što si ti fera spominjao) i super mi je to da se fakat skoro nikako ne vidi kad padne mrak
- ferratilis
#48605 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Svaka cast
Vidjeces kad (ako) doguras do Bitterblack Islea kako je kvalitetan dungeon crawling, uspjeli su replicirati osjecaj koji sam imao tijekom igranja BG1 i 2, ali u 3d formi.
Citam da je dvica jos bolja, ali jos cu cekati prije nego je uzmem, nek dobro ispeglaju, mozda izadje i neka ekspanzija.
Vidjeces kad (ako) doguras do Bitterblack Islea kako je kvalitetan dungeon crawling, uspjeli su replicirati osjecaj koji sam imao tijekom igranja BG1 i 2, ali u 3d formi.
Citam da je dvica jos bolja, ali jos cu cekati prije nego je uzmem, nek dobro ispeglaju, mozda izadje i neka ekspanzija.
- Averus
#48606 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Već sam ušao ne znajući da je to u suštini post-game ili early end-game DLC i dobio po pički s vrata 
Sad istražujem glavni svijet, gulim Ogrove, Chimere i sitnu buraniju
Sad istražujem glavni svijet, gulim Ogrove, Chimere i sitnu buraniju
- House
#48607 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
oh, nostaldžija.
GOG i pirati čuvaju igre od izumiranja. GOG>Steam, vazda bilo.
-
Bosnian Dragon1
#48608 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sta ovo Japanci pisu peticiju da se otkaze Assassins creed shadows
- vaučer
#48609 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nego jel u toj Dogmi kontroliraš jednog lika ili cijeli party?
- Averus
#48610 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Imaš jednog svog lika, party su ti NPC-evi koji se sami bore. Ti imaš samo tri opcije: "GO!", "Come!" i "Help!"
Ti managuješ inventory svog NPC-a (kojeg kreiraš), dok su ostali ili game-generated ili od drugih igrača s neta koje angažuješ (veće levele možeš i platiti in-game currencyjem).
Ti NPC-evi se zovu "Pawns" i oni su iz alternativne dimenzije, stoje ti na raspolaganju da ih angažuješ i otpuštaš po volji i želji, a cilj im je da ti pomažu. Kako tvoj Pawn, tako i tuđi kroz angažovanje i igranje napreduju i npr možeš poklanjati iteme njima/njihovom vlasniku itd. Zanimljiv koncept
- vaučer
#48611 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moraš li ih koristiti i jel scalea težina ako ih koristiš/ne koristiš?
- Averus
#48612 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ti možeš i sam igrati, ali ćeš se napatiti. Npr. kad uletiš među gobline, njihova taktika je da te swarmaju i rokaju te tzv "dragon spit" da te zaslijepe, pa te onda uzmu silovati dok mlatiš uprazno.
PS: Po svijetu hodaju razni Pawns s kojima možeš progovoriti koju, vidjeti detalje njihovog builda, iskustva sa raznim questovima i protivnicima, pa ih angažovati ako ti se sviđaju. Ja igram kao strider, pa imam jednog mage-a i dva warriora sa sobom
- vaučer
#48613 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
A ok, onda mislim, previđeno je da igraš s njima samo su više disposable od nekih klasičnih party membera i valja ih moš rotirati zavisno od zone/questa.
- ferratilis
#48614 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne postoji nista slicno DD tako da je tesko poredit s drugim igrama. S obzirom da se moze kupiti za cijenu jedne kafe, preporucujem da je uzmes i probas sam. A siguran sam da ti nece biti bezveze ako ti je iole stalo do kvalitetnih combat mehanika u akcionim RPG-ima. A i quest design je vrhunski. Ustvari, quest dizajn se na prvu cini potpuno linearan dok ne skontas da postoji sistem reputacije sa svakim pojedinacim NPC-em, pa se na osnovu iste raznolikost questova moze drasticno razlikovati u zavisnoti od pristupa.
Jedini problem sa DD koji odbija pocetnike je sto je jako malo (ili nista) objasnjeno igracu, pa vecinu interakcija izmedju itema/NPCa/klasa moras sam otkriti eksperimentiranjem. Npr. ako je PC i barem jedan pawn magic caster, mozes povecati cast speed tako sto aktiviras spell u isto vrijeme. Kad drzis neke vrste voca u inventaru duze vrijeme desi se fermentacija i healaju vise. Milion sitnih detalja koji djeluju trivijalno, ali dodaju generalnom sarmu igre.
Jedini problem sa DD koji odbija pocetnike je sto je jako malo (ili nista) objasnjeno igracu, pa vecinu interakcija izmedju itema/NPCa/klasa moras sam otkriti eksperimentiranjem. Npr. ako je PC i barem jedan pawn magic caster, mozes povecati cast speed tako sto aktiviras spell u isto vrijeme. Kad drzis neke vrste voca u inventaru duze vrijeme desi se fermentacija i healaju vise. Milion sitnih detalja koji djeluju trivijalno, ali dodaju generalnom sarmu igre.
- Peacean
- Averus
#48616 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Tačno tako, baš specifična igra. A posebno mi se sviđa storytelling, što te ne vuče za ručicu, ali isto tako ne tjera da čitaš ogromne tekstove, dijaloge isl. (kao Skyrim npr).ferratilis wrote: ↑02/07/2024 19:07SpoilerShowNe postoji nista slicno DD tako da je tesko poredit s drugim igrama. S obzirom da se moze kupiti za cijenu jedne kafe, preporucujem da je uzmes i probas sam. A siguran sam da ti nece biti bezveze ako ti je iole stalo do kvalitetnih combat mehanika u akcionim RPG-ima. A i quest design je vrhunski. Ustvari, quest dizajn se na prvu cini potpuno linearan dok ne skontas da postoji sistem reputacije sa svakim pojedinacim NPC-em, pa se na osnovu iste raznolikost questova moze drasticno razlikovati u zavisnoti od pristupa.
Borba je odlična jer je nekako taman između teške borbe i uvrede inteligencije (ala Assassin's Creeda
U startu je malo nebulozno, ali se prilično brzo skontaju neke stvari. Ja recimo i sad nemam pojma koji mi je od questova sljedeći story quest
Samo šutam jedan po jedan, a one collecting questove sam prihvatio pa usput ubijam redom šta treba
Ma vala, osim Ghostrunnera, isti mi klinac i da dam 12€ za Plague Tale jer jedino to bih igrao. Ovo ostalo dođe k'o žvaka umjesto kusura.
Ali istina je da je veliki napredak u odnosu na duži period HB smeća
- Averus
#48617 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Malo sam vozio sinoć (ETS2)
Moram reći da sam bolji nego što sam očekivao
Prvu misiju parkirao prikolicu bez oštećenja. Jes' da je trajalo 20 minuta, ali eto
Nakon toga uzmem prvu misiju s liste: Hamburg-Magdeburg. Kad ono dvije prikolice... Al' eto došao sam do pola puta već bez većih problema (platio kaznu za brzinu i za ugašena svjetla po kiši jbg, nisam znao gdje se pale).
I dalje je ćejf, ali i crna rupa za vrijeme
Samo imam par primjedbi.
Očajno je igrati sa Dualschock 4. Ogroman je latency, pola komandi ne mogu da mapiram, nego moram da se bacam na tastaturu kad mi zatrebaju. Htio sam da koristim težu varijantu automatskog mjenjača (da moram ja šaltati itd.), ali bih morao šaltati na tastaturi dok igram na joysticku i to me odbilo, pa sam za sad na simple automaticu.
Camera sensitivity je užasno visok, pa ako pogledam na desni retrovizor, često kamera odleti u 3pm. Sreća ima autocenter button, da spasi situaciju povremeno.
Roviću po modovima kad stignem, možda se može i riješiti
Moram reći da sam bolji nego što sam očekivao
Prvu misiju parkirao prikolicu bez oštećenja. Jes' da je trajalo 20 minuta, ali eto
Nakon toga uzmem prvu misiju s liste: Hamburg-Magdeburg. Kad ono dvije prikolice... Al' eto došao sam do pola puta već bez većih problema (platio kaznu za brzinu i za ugašena svjetla po kiši jbg, nisam znao gdje se pale).
I dalje je ćejf, ali i crna rupa za vrijeme
Samo imam par primjedbi.
Očajno je igrati sa Dualschock 4. Ogroman je latency, pola komandi ne mogu da mapiram, nego moram da se bacam na tastaturu kad mi zatrebaju. Htio sam da koristim težu varijantu automatskog mjenjača (da moram ja šaltati itd.), ali bih morao šaltati na tastaturi dok igram na joysticku i to me odbilo, pa sam za sad na simple automaticu.
Camera sensitivity je užasno visok, pa ako pogledam na desni retrovizor, često kamera odleti u 3pm. Sreća ima autocenter button, da spasi situaciju povremeno.
Roviću po modovima kad stignem, možda se može i riješiti
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#48618 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pa zar ne mozes ugoditi cam sensitivity u opcijama kao i u svakoj igri?
- ferratilis
#48619 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Najbolji setup (za one koji nemaju volan) je mis kao volan (steering sensitivity na minimum) i tastatura. Na taj nacin je parkiranje daleko lakse jer imas vise kontrole za manevrisanje. Probao sam gamepad, ali je ocajan u ETS2 i ne bi ga preporucio.
A moguce je igrati samo misem 90% vremena ako bindas throttle i brake na M1 i M2, i M4 i M5 po potrebi za druge stvari. Onda ti lijeva ruka ostane slobodna za neke druge stvari, npr. da se poceses ili pijes kafu.
A moguce je igrati samo misem 90% vremena ako bindas throttle i brake na M1 i M2, i M4 i M5 po potrebi za druge stvari. Onda ti lijeva ruka ostane slobodna za neke druge stvari, npr. da se poceses ili pijes kafu.
- Peacean
#48620 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma da, da se počešeš, znamo mi dobro koliko su virtuelni kamiondžije perverzni 
- Averus
#48621 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ima samo wheel sensitivity i mislim da je on za oba analoga, što znači ako smanjim sjebaće mi kontrolu kamiona
I planirao sam preći na KBM varijantu, očigledno nisu planirali gamepad-e kad su pravili ETS2ferratilis wrote: ↑03/07/2024 08:38 Najbolji setup (za one koji nemaju volan) je mis kao volan (steering sensitivity na minimum) i tastatura. Na taj nacin je parkiranje daleko lakse jer imas vise kontrole za manevrisanje. Probao sam gamepad, ali je ocajan u ETS2 i ne bi ga preporucio.
A moguce je igrati samo misem 90% vremena ako bindas throttle i brake na M1 i M2, i M4 i M5 po potrebi za druge stvari. Onda ti lijeva ruka ostane slobodna za neke druge stvari, npr. da se poceses ili pijes kafu.![]()
Vjv ću bindat na miša većinu
- Tito_i_Partija
#48622 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Završio sam Far Cry 4 za oko 28 sati.
Štajaznam, igra je zabavna al' prije svega ovo mi se čini k'o FC3 reskin sa novom pričom i lokacijom. Sve ostalo je isto il' čak gore (skills npr su mi bili bolji i korisniji u FC3 nego u FC4). Lokacija je lijepa, inspirisana Himalajima al' je zato traversal užasan. Nekad hoćeš da se popneš na vrh nekoh brda da uhvatiš još jedan collectible, al' moraš po' sata tražit' pristup đe ćeš i kako ćeš. Malo me je frustriralo. Al' et', sve u svemu nije toliko loše, glavni negativac mi je bio prava šega.
Štajaznam, igra je zabavna al' prije svega ovo mi se čini k'o FC3 reskin sa novom pričom i lokacijom. Sve ostalo je isto il' čak gore (skills npr su mi bili bolji i korisniji u FC3 nego u FC4). Lokacija je lijepa, inspirisana Himalajima al' je zato traversal užasan. Nekad hoćeš da se popneš na vrh nekoh brda da uhvatiš još jedan collectible, al' moraš po' sata tražit' pristup đe ćeš i kako ćeš. Malo me je frustriralo. Al' et', sve u svemu nije toliko loše, glavni negativac mi je bio prava šega.
- Peacean
#48623 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Svaki Far Cry nakon trojke je po istom šablonu urađen, samo druga lokacija i likovi.
- dzeko1
#48624 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Meni je Pagan Min spasio četvorku, lik je komedija, čak sam ga na kraju i pustio. Sabal i Amita čisti promašaji, sa onom njihovom, Hakuna Matata što kaže onaj CIA agent hahaha. Meni je Far cry Primal bio interesantan, mada nije dobro prošao, drugačiji u odnosu na ostale. 5,6 su mi totalni promašaji, New Dawn mi je bio čak i bolji od petice. Sad sam nabavio Avatar: Frontiers of Pandora, pa ću vidjeti kakav je, nadam se da je ok.
P.s. Slažem se sa Titom u potpunosti, znao sam čak iz helikoptera onog malog skakati na one radio towere, baš je frustriralo. kao i non-skip scene.
P.s. Slažem se sa Titom u potpunosti, znao sam čak iz helikoptera onog malog skakati na one radio towere, baš je frustriralo. kao i non-skip scene.
- Tito_i_Partija
#48625 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja nisam nikog htio ubit', ni Noora, ni Pagan, ni Amita, ni Sabal. Pravi onaj Averus playthrough, dobrica do maksimuma.
Imam i peticu al' malo ću odmorit' od FC. Ne znam šta ću dalje, igra mi se jedan dobar ARPG, tako da možda kupim Last Epoch il' Diablo 4 (ako ga uskoro snize). Imam i V Rising, dobio je odlične ocjene, tako da je i to opcija.
Možda malo tenzije i adrenalina ne bi škodilo, u obliku Outlast il' Alien: Isolation.
Imam i peticu al' malo ću odmorit' od FC. Ne znam šta ću dalje, igra mi se jedan dobar ARPG, tako da možda kupim Last Epoch il' Diablo 4 (ako ga uskoro snize). Imam i V Rising, dobio je odlične ocjene, tako da je i to opcija.
Možda malo tenzije i adrenalina ne bi škodilo, u obliku Outlast il' Alien: Isolation.