Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

Tito_i_Partija

#48576 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Hvala, uzeću. :thumbup:
Averus

#48577 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Preporučite modove za ETS2 :)

PS: Znam za West Balkans DLC, ali ima li nešto za sirotinju - da imaš makar dijelove balkana, a da ne plaćaš 30 maraka? :D
Tito_i_Partija

#48578 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Obavezno uzmi skandinaviju, meni nekako najljepša
ferratilis

#48579 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Meni su najdrazi Going East, Black Sea i Baltic jer su lijepi krajolici, a i nije dosadno vozit. Skandinavija, Italija, Spanija i Portugal su jako lijepi, ali brzo dosade mape jer nisu ubacili dovoljno sporednih pravaca. Ali generalno svaki DLC vrijedi, sto je veca mapa, to bolje.
Averus

#48580 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Dobro DLCovi, nego o modovima pričam :D
ima li ta među modovima da je "must have"?
ferratilis

#48581 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Nije igra, ali je dio Steam salea, tako da moram preporuciti ovaj program koji nudi razne upscale metode i najbitnije, frame generation. Za igre tipa Elden Ring, koje su zakljucane na 60fps, omogucava igranje na 120fps bez rizika od bana. Veoma korisna stvar.

A realno, LS frame gen je bolji od onog sto sam vidio od nvidije. Vrijedi ko igra dosta starijih igara ili koristi emulatore.

Bosnian Dragon1

#48582 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

Averus wrote: 28/06/2024 22:03 Preporučite modove za ETS2 :)

PS: Znam za West Balkans DLC, ali ima li nešto za sirotinju - da imaš makar dijelove balkana, a da ne plaćaš 30 maraka? :D
Promods je must have , sa Promods imas njihovu verziju Balkana jako lijepo uradjeno, od ostalih modova za mape su Rusmap, Volgamap, Sibirmap, Southern region, Road to Asia, Road to Africa, Maghreeb map.

Sa Promods imas jos dodatke njihove Middle east addon i The great steppe (Kazahstan) . To sve se moze zajedno sklopit i onda vozis od Islanda do Sjeverne i Juzne Koreje, i od Norveske do Sudana 😀

Od ostalih modova imas ih mnogo, za zvuk sound fixes pack, za tuning kamiona imas ih mnogo dobrih, imas modove za realne brendove i reklame itd, jednom kolegi s foruma sam slikao sve modove koje ja koristim, preko 20 GB modova 😀
ferratilis

#48583 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Imaj na umu da svaki put kad izadje update, moras cekati da i svi modovi dobiju update. A SCS cesto izbacuje zakrpe.
Averus

#48584 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Super, hvala vam

Sad valja iskopati sve te linkove, pa poskidati. Bas mi je zelja ta voznja od - do :D

A za updates se ne brinem, samo ih ugasim i radim rucno :)
oXavier

#48585 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by oXavier »

Koliko ja znam Promods zahtijeva DLC-eve, osim neke prastare verzije, @Bosnian Dragon1 to vjerovatno bolje zna
https://promods.net/compat.php?game=ets
typeOnegative

#48586 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by typeOnegative »

ferratilis wrote: 29/06/2024 00:05 Nije igra, ali je dio Steam salea, tako da moram preporuciti ovaj program koji nudi razne upscale metode i najbitnije, frame generation. Za igre tipa Elden Ring, koje su zakljucane na 60fps, omogucava igranje na 120fps bez rizika od bana. Veoma korisna stvar.

A realno, LS frame gen je bolji od onog sto sam vidio od nvidije. Vrijedi ko igra dosta starijih igara ili koristi emulatore.

Znam za ovaj sw , pisali su o njemu na hcl i preporučuju ga... sta je sa novijim igrama,.jel ima i tu puno koristi i boosta li imalo fps-a na karticama koje ne podržavaju fg nativno?
Tabakmalac

#48587 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

ProMods zahtijeva DLC kupljen preko Steam-a, pirati neće raditi.

Čak na oficijelnom ProMods Discord-u ako navedeš da koristiš pirat i da neće da radi ProMods, ban ti je ko kuća.
dzeko1

#48588 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by dzeko1 »

Ma radi promods i na piratu, znam iz prve ruke :D
Bosnian Dragon1

#48589 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

ferratilis wrote: 29/06/2024 09:05 Imaj na umu da svaki put kad izadje update, moras cekati da i svi modovi dobiju update. A SCS cesto izbacuje zakrpe.
to da, pogotovo za mape treba nesto duze nego za ostale modove da se ceka ali nije opet strasno, ne izbaca bas SCS tako cesto novu verziju igre , ove sitne update za istu verziju npr sa 1.50.1.12 na 1.50.1.13 to nista ne remeti modove dok glavni update npr sa 1.50 na 1.51 on remeti sve modove ali ni ti glavni opet nisu tako cesti recimo sa 1.49 na 1.50 trebalo je par mjeseci , obicno izmedju svakog treba minimum 4-5 mjeseci , naigras se do tada. Ono sto ja radim kad izadje tako update sacekam 3-4 sedmice ( mada mape u prosjeku updejtuju vec nakon 2 sedmice) ali eto ja sacekam jedno mjesec dana dok se sve sredi da mi ne fali nista, ponovo skinem sve i opet par mjeseci igras neometano i sve tako.
Bosnian Dragon1

#48590 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Averus wrote: 29/06/2024 09:37 Super, hvala vam

Sad valja iskopati sve te linkove, pa poskidati. Bas mi je zelja ta voznja od - do :D

sto se tice linkova za sve mape koje sam nabrojao imas na promods stranici sve linkove i zasebne teme za svaku mapu, samo obrati paznju na load order modova i moraces neke fixeve skidat zavisno koju mapu zelis igrati ali sve je objasnjeno fino , imas i discord njihov za pomoc a mozes i meni pisat ako gdje zapnes , kad sve to spojis ETS2 bas postaje uzivancija od igre, evo ja vec 12 godina igram i sve mi je bolji i bolji umjesto da dosadjuje :D

sto se tice ostalih modova imas na steam worskhop dosta dobrih a i na onim stranicama za ETS2 modove
Last edited by Bosnian Dragon1 on 29/06/2024 12:15, edited 1 time in total.
Bosnian Dragon1

#48591 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

oXavier wrote: 29/06/2024 09:55 Koliko ja znam Promods zahtijeva DLC-eve, osim neke prastare verzije, @Bosnian Dragon1 to vjerovatno bolje zna
https://promods.net/compat.php?game=ets
da za promods moras imat sve dlc
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#48592 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Bosnian Dragon1 wrote: 29/06/2024 12:12

sto se tice linkova za sve mape koje sam nabrojao imas na promods stranici sve linkove i zasebne teme za svaku mapu, samo obrati paznju na load order modova i moraces neke fixeve skidat zavisno koju mapu zelis igrati ali sve je objasnjeno fino , imas i discord njihov za pomoc a mozes i meni pisat ako gdje zapnes , kad sve to spojis ETS2 bas postaje uzivancija od igre, evo ja vec 12 godina igram i sve mi je bolji i bolji umjesto da dosadjuje :D
Znaci ako imas ets2 i sve ekspanzije, promods opet dodaje neke stvari?

Stvarno dugo nisam igrao ets2, a promods me nervirao sto je kad ga instaliras pomjerao mapu pa ista ne odgovara konturama drzava.

Meni je to bio gamebreaking moment :|

Je li popravljeno to?
ferratilis

#48593 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

typeOnegative wrote: 29/06/2024 10:35 Znam za ovaj sw , pisali su o njemu na hcl i preporučuju ga... sta je sa novijim igrama,.jel ima i tu puno koristi i boosta li imalo fps-a na karticama koje ne podržavaju fg nativno?
Nije bitno koju karticu imas, samo je bitno da moze gurati stabilnih 60fps za pocetak. Nije bitno ni da li je igra novija ili starija i da li ima nativni fg, mislim da sve verzije DIrectX-a rade. Znaci podesis postavke tako da imas 60, zakljucas pomocu RTSS (jer je jedini pouzdan alat za to), onda u LS aplikaciji odaberes 2x i imaces 120fps. Ako ti je jaka kartica, mozes odabrati i 3x, ali za to moras imati monitor od 180hz ili 240hz. Iznenadio sam se koliko dobro radi. Meni je korisno za neke igre koje su zakljucane na 60, npr. FEAR ili stari Dead Space itd.

Naravno, latency je manje primjetan ako igras na controlleru, ali ni na misu i tastaturi nije lose.

Osim toga, mozes koristiti i upscaling u igrama koje to ne podrzavaju, ali nisam probao jer mi ne treba. Sve u svemu, korisna stvar.
Bosnian Dragon1

#48594 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Chmoljo wrote: 29/06/2024 12:15
Bosnian Dragon1 wrote: 29/06/2024 12:12

Znaci ako imas ets2 i sve ekspanzije, promods opet dodaje neke stvari?

Stvarno dugo nisam igrao ets2, a promods me nervirao sto je kad ga instaliras pomjerao mapu pa ista ne odgovara konturama drzava.

Meni je to bio gamebreaking moment :|

Je li popravljeno to?
Da promods dodaje ogromnu teitoriju puno vise nego dlcevi, i ti svi dlc su isprepleteni sa sadrzajem od promods plus sto promods dodaje ogroman prostor koni nema u dlcevima. A to pomjeranje kontura nisi dobro podesio modove bio, to se sad moze desiti samo ako imas mnogo mapa a ne koristis fix. Ima fix koji se ubaci samo ako koristis mnogo kombinacija mapa, i bude sve ok
typeOnegative

#48595 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by typeOnegative »

ferratilis wrote: 29/06/2024 12:23
typeOnegative wrote: 29/06/2024 10:35 Znam za ovaj sw , pisali su o njemu na hcl i preporučuju ga... sta je sa novijim igrama,.jel ima i tu puno koristi i boosta li imalo fps-a na karticama koje ne podržavaju fg nativno?
Nije bitno koju karticu imas, samo je bitno da moze gurati stabilnih 60fps za pocetak. Nije bitno ni da li je igra novija ili starija i da li ima nativni fg, mislim da sve verzije DIrectX-a rade. Znaci podesis postavke tako da imas 60, zakljucas pomocu RTSS (jer je jedini pouzdan alat za to), onda u LS aplikaciji odaberes 2x i imaces 120fps. Ako ti je jaka kartica, mozes odabrati i 3x, ali za to moras imati monitor od 180hz ili 240hz. Iznenadio sam se koliko dobro radi. Meni je korisno za neke igre koje su zakljucane na 60, npr. FEAR ili stari Dead Space itd.

Naravno, latency je manje primjetan ako igras na controlleru, ali ni na misu i tastaturi nije lose.

Osim toga, mozes koristiti i upscaling u igrama koje to ne podrzavaju, ali nisam probao jer mi ne treba. Sve u svemu, korisna stvar.
Hvala na iscrpnim odgovorima, kartica je adekvatna poprilično za 2x... rtx3060 spojena na monitor 180Hz i tv na 120Hz , uglavnom i igram controllerom tako da će to vj bit ok.. definitivno ću isprobati :thumbup:
Averus

#48596 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Wait what?
Nikako ne radi bez SVIH DLC-ova ili ne radi npr balkanski mod ako nemaš taj DLC? :zoka:

Eto podržao sam devove, sad ću skinuti pirat i rokat :lol:
Bosnian Dragon1

#48597 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Averus wrote: 29/06/2024 12:56 Wait what?
Nikako ne radi bez SVIH DLC-ova ili ne radi npr balkanski mod ako nemaš taj DLC? :zoka:

Ne postoji posebno balkanski mod,nekad je postojao ali balkan je odavno u sklopu promods. A promods nazalost ne radi ako nemas sve dlc
Politicarko

#48599 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Politicarko »

Bosnian Dragon1 wrote: 29/06/2024 13:30

Ne postoji posebno balkanski mod,nekad je postojao ali balkan je odavno u sklopu promods. A promods nazalost ne radi ako nemas sve dlc
Želim da kupim ETS 2. od nekog čovjeka sa OLX-a. Ima sve DLC-ove, da li ja mogu na te DLC-ove dodati PRO MODS?
l33t

#48600 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by l33t »

Politicarko wrote: 30/06/2024 11:29
Bosnian Dragon1 wrote: 29/06/2024 13:30

Želim da kupim ETS 2. od nekog čovjeka sa OLX-a. Ima sve DLC-ove, da li ja mogu na te DLC-ove dodati PRO MODS?
Zar nije lakse kupiti direktno na Steamu dok traje Summer Sale? Pa rece iznad moraju se svi imati DLCovi da bi radilo :thumbup:
Post Reply