Francuska

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#501 Re: Francuska

Post by Velkoski »

Čitalac wrote: 30/06/2024 22:23 12 miliona glasova, malo li je...
The far-right National Rally’s surge since the last parliament election in 2022 is unprecedented.
The party has taken almost 12 million votes in the first round, compared to the 4.2 million votes it took in 2022.
^

Macron je 2017. godine osvojio dvije trećine glasova. Nije to tako davno.
emirolini

#502 Re: Francuska

Post by emirolini »

Konacno da se malo probude i da se konacno sukobe sa migrantima i raznoraznim woke glupostima. Svedska je unistena, Njemacka, UK, Francuska isto, ali evo sada imaju priliku da spase sta se spasiti moze.
swanfilter

#503 Re: Francuska

Post by swanfilter »

Smijesno je da razocaran narod sam sebi jamu kopa, misleci da ce desni populizam stvari preokrenuti na bolje.
kakabanja213

#504 Re: Francuska

Post by kakabanja213 »

Nista vise we are the world, we are the children. Nestalo rasistima love, umrla srednja klasa. Ko bi drugo bio kriv nego crnci, pederi, cigani, jos koju godinu bit ce i zidovi. Tacno se ponavljaju 30te. Pa ovdje na forumu lik maloprije napise ne smeta mu woke ali sto je previse previse. Prekipjelo normalnom covjeku. Jer ovi drugi su brate nenormalni.
Kad pobijemo crnce, pedere, i ostale dolazi med i mlijeko.
geoxx

#505 Re: Francuska

Post by geoxx »

Macron je znao da ce rezultati biti manje vise isti kao i za europski parlament. Morao je znati.

Hladno je svojoj stranci oduzeo 150 mandata i dao Le Pen. Najmanje toliko.

Nerazumljiva odluka da raspise izbore. Kao da mu je licno Putin metedom iz filma Inception usadio tu ideju.

Ne znam jeste citali kakve iole smislene teorije zasto je to uradio. Ja jedino sto sam uspio procitati da su i oni ljudi oko njega bili sokirani.
swanfilter

#506 Re: Francuska

Post by swanfilter »

Da im nisu Rusi podmetnuli lazne ankete :lol:
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#507 Re: Francuska

Post by PreWiBa »

geoxx wrote: 30/06/2024 23:20 Macron je znao da ce rezultati biti manje vise isti kao i za europski parlament. Morao je znati.

Nerazumljiva odluka da raspise izbore. Kao da mu je licno Putin metedom iz filma Inception usadio tu ideju.

Ne znam jeste citali kakve iole smislene teorije zasto je to uradio. Ja jedino sto sam uspio procitati da su i oni ljudi oko njega bili sokirani.
Zato što konta da će u drugom krugu dobiti više glasova.

Tako je bilo i 2022, prvi krug 25%, drugi 40%.

Problem je što bi ovaj put dobar dio mogao otići ljevici.
Haris.ba

#508 Re: Francuska

Post by Haris.ba »

swanfilter wrote: 30/06/2024 23:16 Smijesno je da razocaran narod sam sebi jamu kopa, misleci da ce desni populizam stvari preokrenuti na bolje.
Pa preokrenuce sto se tice migranata. Ono, nema ljudi nema problema.

Naravno, ako ne budu kao musavi torijevci u Britaniji. Ali, cak i oni guraju Ruanda plan. Zamisli sad stvarne radikalne desnicare sta sve mogu izmastari ako se dokopaju vlasti. Da Dodik izgleda kao umjeren politicar.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#509 Re: Francuska

Post by Velkoski »

Migranti (i to uglavnom ilegalni, bez imena i prezimena) koji apsolutno ne poštuju bilo šta lokalno su problem svugdje, aj em sori.

Kayseri, Turska, večeras. Turci vs Sirijci

https://www.muhabir.com.tr/kayseri-de-n ... yor/31699/
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#510 Re: Francuska

Post by Truba »

https://www.avaz.ba/vijesti/globus/9144 ... no-najgore

Eto zato...nemojte glasovati za desnicu...razlog je da sprijecimo ono najgore...koje...pa da desnica pobijedi...vjerujte mi glasujte za mene
jao_situacije

#511 Re: Francuska

Post by jao_situacije »

geoxx wrote: 30/06/2024 23:20 Macron je znao da ce rezultati biti manje vise isti kao i za europski parlament. Morao je znati.

zato što francuzići nisu bošnje rvatine i čete koje se ne bune i ne protestvuju

francuzi pale državu zbog gluposti

imao je opciju ignorirati i probuditi još veći gnjev ili izbori

postupio je pametno misleći da sasiječe prije nego još narastu

u konačnici narod je rekao svoje sviđalo se to nekima ili ne
Truba

#512 Re: Francuska

Post by Truba »

Narod je bitan kad kaze svoje samo ako glasuje za centar ili lijevu opciju
Truba

#513 Re: Francuska

Post by Truba »

Velkoski wrote: 30/06/2024 23:53 Migranti (i to uglavnom ilegalni, bez imena i prezimena) koji apsolutno ne poštuju bilo šta lokalno su problem svugdje, aj em sori.

Ubacivati ljude koji dolaze iz zemalja gdje nema reda u zemlje koje imaju red je pogubno za sve

Sto bi se dogdilo da u bih uvucemo 10% teksasana...i to farmera :mrgreen:
A sto bi se dogodilo da ubacimo 10% rusa...ili bangladesana

Nije to dobro...ne slazes se s rodbinom a slagat ce se ljudi razlicitih kultura...hoce u panjevima
Čitalac

#514 Re: Francuska

Post by Čitalac »

U prvom krugu do sada je izabrano 65 poslanika. Le Pen prezadovoljna.
With the results of final counts still coming in from constituencies, 65 MPs have been elected in the first round - a high number. These included 38 MPs for the far-right National Rally and its alliance with Eric Ciotti of Les Républicains. That figure is more than double the number Marine Le Pen had said she expected.
The left alliance saw 21 MPs elected in the first round, with two for Emmanuel Macron’s centrist grouping.
A majority of constituencies will face a second-round run-off.
sinuhe

#515 Re: Francuska

Post by sinuhe »

Nekad bio komunista ali zatvorili mu fabriku :D Sad je za Le Pen
https://www.france24.com/en/france/2024 ... -far-right

But the factory closed down in 1989 and was taken over by a Swedish-Swiss company, ABB, which kept only a fraction of the workforce. The local economy took a huge blow and the workers’ homes were converted into social housing.

That’s when Jacquot, a former Communist voter, switched allegiance to the RN’s predecessor, the National Front, which lured working-class voters away from the left with its pledge to give French nationals priority access to jobs and welfare
swanfilter

#516 Re: Francuska

Post by swanfilter »

Al, treba im odati priznanje. Da su zivjeli rat u BiH, do kraja istog drzava bi bila prazna. Moja mati i sa papirima u rukama u jednom trenutku odustala od Slovenije.

Ovaj je krenuo iz Bangladesa prije 3 godine. I ako mu je cilj, osvanuce u USA kako god. Pa prosla i decenija, al dokopace cilja ...
geoxx

#517 Re: Francuska

Post by geoxx »

jao_situacije wrote: 01/07/2024 00:00

zato što francuzići nisu bošnje rvatine i čete koje se ne bune i ne protestvuju

francuzi pale državu zbog gluposti

imao je opciju ignorirati i probuditi još veći gnjev ili izbori

postupio je pametno misleći da sasiječe prije nego još narastu

u konačnici narod je rekao svoje sviđalo se to nekima ili ne
On nije imao nikakvog pritiska, gnjeva niti je ko protestovao i trazio izbore. U tome je stvar i zato mu je odluka cudna.
Haris.ba

#518 Re: Francuska

Post by Haris.ba »

geoxx wrote: 01/07/2024 09:26 On nije imao nikakvog pritiska, gnjeva niti je ko protestovao i trazio izbore. U tome je stvar i zato mu je odluka cudna.
U francuskoj politickoj kulturi (a i mnogim evropskim zapadnim demokratijama) je to normalno. Nakon npr.lokalnih izbora na kojima se izgubilo, da trenutna vlast raspise opce da bi se provjerilo postoji li legitimitet. Kod nas se namjerno nije uvela institucija vanrednih izbora kao takva. Pa to nije uobicajeno da se tako postupa.
palermo

#519 Re: Francuska

Post by palermo »

kakabanja213 wrote: 30/06/2024 23:16 Nista vise we are the world, we are the children. Nestalo rasistima love, umrla srednja klasa. Ko bi drugo bio kriv nego crnci, pederi, cigani, jos koju godinu bit ce i zidovi. Tacno se ponavljaju 30te. Pa ovdje na forumu lik maloprije napise ne smeta mu woke ali sto je previse previse. Prekipjelo normalnom covjeku. Jer ovi drugi su brate nenormalni.
:thumbup: upravo
palermo

#520 Re: Francuska

Post by palermo »

Truba wrote: 01/07/2024 00:06
Velkoski wrote: 30/06/2024 23:53 Migranti (i to uglavnom ilegalni, bez imena i prezimena) koji apsolutno ne poštuju bilo šta lokalno su problem svugdje, aj em sori.

Ubacivati ljude koji dolaze iz zemalja gdje nema reda u zemlje koje imaju red je pogubno za sve

Sto bi se dogdilo da u bih uvucemo 10% teksasana...i to farmera :mrgreen:
A sto bi se dogodilo da ubacimo 10% rusa...ili bangladesana

Nije to dobro...ne slazes se s rodbinom a slagat ce se ljudi razlicitih kultura...hoce u panjevima
Ne boj se, ostace zapadna Hercegovina cista
GandalfSivi

#521 Re: Francuska

Post by GandalfSivi »

Drzava u “kojo ima reda” pokolonizirala dobar dio svijeta, porobila, pobila, popljackala, ostavila u rasulu kad se povukla, pa onda uvezla ljude iz tih istih zemalja kao jeftinu radnu snagu, bacila ih u geta, oduzela im svako pravo na buducnost, obrazovanje, napredak, generalno ih smatra nizom rasom, i onda drama kada se ovi pobune.

Nabijem ja na neku stvar i Francusku i njihov red…
GandalfSivi

#522 Re: Francuska

Post by GandalfSivi »

palermo wrote: 01/07/2024 09:51
Odes u hotel u Z. Hercegovini, sidjes na dorucak, svinjetinu haman kriju na posebnom stolu, sve ostalo halal, Arapa vise nego u Sarajevu. Odes tamo jebes konobara kako smo im sada i mi dobri, ne zna budala bi li plakao ili se smijao…
Peacean

#523 Re: Francuska

Post by Peacean »

Truba wrote: 01/07/2024 00:06 Sto bi se dogdilo da u bih uvucemo 10% teksasana...i to farmera :mrgreen:
Ti cowboy-i bi nam uveli više reda nego što imamo :lol:
palermo

#524 Re: Francuska

Post by palermo »

GandalfSivi wrote: 01/07/2024 10:03
palermo wrote: 01/07/2024 09:51
Odes u hotel u Z. Hercegovini, sidjes na dorucak, svinjetinu haman kriju na posebnom stolu, sve ostalo halal, Arapa vise nego u Sarajevu. Odes tamo jebes konobara kako smo im sada i mi dobri, ne zna budala bi li plakao ili se smijao…
Gdje u Z. Hercegovinu ? Slabo ti se oni bave turizmom ( osim u Medjugorju, al tamo su svakako podobni gosti).
kakabanja213

#525 Re: Francuska

Post by kakabanja213 »

palermo wrote: 01/07/2024 09:48
kakabanja213 wrote: 30/06/2024 23:16 Nista vise we are the world, we are the children. Nestalo rasistima love, umrla srednja klasa. Ko bi drugo bio kriv nego crnci, pederi, cigani, jos koju godinu bit ce i zidovi. Tacno se ponavljaju 30te. Pa ovdje na forumu lik maloprije napise ne smeta mu woke ali sto je previse previse. Prekipjelo normalnom covjeku. Jer ovi drugi su brate nenormalni.
:thumbup: upravo
Kad na ovom forumu, u drzavi u kojoj pokojeg migranta mozes sresti u dva ili tri grada ovako razmisljaju, sta ocekivati od francuskog ratara koji krv propisa da proda krompir dok gazda gleda kako da nesto kupi ili proizvede sto jeftinije a proda sto skuplje. Lv erikrem od 500eur???!!!! Teglica 500 grama.
I onda se pojavi neko i iz svog interesa im objasni da su u stvari krivi migranti, muslimani, crnci, woke picka materina a bijele gazde ubstvari pokusavaju da njima pomognu dok drkaju na mlade crne djecake i placaju hiljade necega za to.
Post Reply