Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
atmel

#10551 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by atmel »

Hrmpallier wrote: 30/06/2024 12:57
Iceplayer wrote: 30/06/2024 12:27 Ulaskom Srbije u NATO u paketu ulazi i BiH, to bi bilo najsretnije rješenje za zapadni Balkan i napokon bi se mogli odaljiti od nacionalizma i ustvari posvetiti napredku država i boljeg življanja svih građana...
Da se Srbia htjela udaljiti od nacionalizma i Velike Srbie, davno bi svi bili u EU.

Smradno pseto miterand je nudio oprost tadašnjeg duga YU od oko 16 milijardi $, (u današnjim parama, barem dva puta toliko) i skoro trenutni ulaz u EU.
To su opšte poznate čonjenice.
I ? Šta bi ?

Nemoj si djeca. Srpskoj eliti je dobro u svakoj kombinaciji, čak i pod svakim sankcijama. Guraće sluđeni narod u rat, koji bi vrlo, vrlo vjerovatno dobili, jer bi se Zapad zaokupio svoim problemima. To bi značilo potpuni nestanak bar tri male države i vjerovatno naroda.

Ne zanosi se lijepim željama i poželjnim ishodima.

Ko lekciju nije naučio, neće imati priliku da naknadno uči.
Izvolite, šta čekate...da vam se naj..... m...
ono si nešto umislilo da ste neka sila...skrivas se iza nika..

Ovako je i Karadžić u skupštini prijetio...
Iceplayer

#10552 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by Iceplayer »

Jeste Srbija bi lahko dobila rat, a ne može spriječiti stvaranje Kosovske države, ustvari ulaskom Srbije u rat bi moglo značiti samo kraju Srbije jer niti ima vojsku, niti financije za vođenje rata.
Hrmpallier

#10553 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by Hrmpallier »

atmel wrote: 30/06/2024 14:55
Hrmpallier wrote: 30/06/2024 12:57
Iceplayer wrote: 30/06/2024 12:27 Ulaskom Srbije u NATO u paketu ulazi i BiH, to bi bilo najsretnije rješenje za zapadni Balkan i napokon bi se mogli odaljiti od nacionalizma i ustvari posvetiti napredku država i boljeg življanja svih građana...
Da se Srbia htjela udaljiti od nacionalizma i Velike Srbie, davno bi svi bili u EU.

Smradno pseto miterand je nudio oprost tadašnjeg duga YU od oko 16 milijardi $, (u današnjim parama, barem dva puta toliko) i skoro trenutni ulaz u EU.
To su opšte poznate čonjenice.
I ? Šta bi ?

Nemoj si djeca. Srpskoj eliti je dobro u svakoj kombinaciji, čak i pod svakim sankcijama. Guraće sluđeni narod u rat, koji bi vrlo, vrlo vjerovatno dobili, jer bi se Zapad zaokupio svoim problemima. To bi značilo potpuni nestanak bar tri male države i vjerovatno naroda.

Ko lekciju nije naučio, neće imati priliku da naknadno uči.
Izvolite, šta čekate...da vam se naj..... m...
ono si nešto umislilo da ste neka sila...skrivas se iza nika..

Ovako je i Karadžić u skupštini prijetio...
Dakle, blaćenjem mene, očekuješ da ćeš promijeniti stvarnost. Ne, nećeš. Razbijanjem ogledala, nećeš biti ljepši. Ono kao, "uništiću/raskrinkaću jednog "četnika", i - nestade problema"

Jok bogumi.

Nego, jel' ti neko rekao da je granica Velike Srbie na Kozjoj ćupriji ?

Formalno, nema ni Velike Srbie, a ni granice u Bosni, ali, .....

Još jednom. Nemaš snage da promijeniš stvarnost, ali promijeni barem taj sljepački mentalitet.
atmel

#10554 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by atmel »

Šta čekate? izvolte, čekamo vas...
PM72

#10555 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by PM72 »

Pokvarila se plejka? :-D
Hrmpallier

#10556 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by Hrmpallier »

Iceplayer wrote: 30/06/2024 15:13 Jeste Srbija bi lahko dobila rat, a ne može spriječiti stvaranje Kosovske države, ustvari ulaskom Srbije u rat bi moglo značiti samo kraju Srbije jer niti ima vojsku, niti financije za vođenje rata.
Ne, ne može da spriječi u ovakvim konstelacijama, ali ne zaboravi. Situacija se mijenja iz mjeseca u mjesec.

Pogledaj samo Evropu, i najezdu putlerovih saveznika/obožavatelja, uz kinesko zatezanje mišića.

Ne vidiš ?

Ili je problem da sam ja "četnik" zato što razbijam bajke za laku noć, a što nervira "atmel-a", pa prilazi najpodliji mogući način da sačuva svoju "istinu", da ne bi morao da otvori oči.
atmel

#10557 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by atmel »

PM72 wrote: 30/06/2024 17:55 Pokvarila se plejka? :-D
Đe si Rambo sa Otesa :thumbup:
PM72

#10558 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by PM72 »

atmel wrote: 30/06/2024 17:59
Nedaj din-dušmanu da te nervira...on će nama nema Bosne :lol:
atmel

#10559 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by atmel »

PM72 wrote: 30/06/2024 19:36
Nema jer smo za Sarajevo sve morali kompenzirati Rambo. Čak smo vam i na Igmanu guzicu spašavali.
liyf

#10560 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by liyf »

Hrmpallier wrote: 30/06/2024 00:58 [Penicilin /quote]
Ne znam da li je MUP RS ikada dobio najavljivane DUBS iz Juẓ̌ne Afrike za Despote. Ne znam zaŝyo bi policija uopŝte imala pravo koristiti takvo naoruẓ̌anje. Za koju svrhu?
Slažem se da im ne treba. Ni u Americi nemaju DUBS gdje barikade u kući napravi pa puca iz kuće, a kamoli mi ovdje. Ofirni su do bola sa pripremanjem policija za rat.
[/quote]

Izvini, ti to ozbiljno, il' ti to nas zae...aš ?

Amerikanci, .....
Jel' ti znaš s kim graničiš ?

Jel' ti znaš da je granica (neformalna) na Kozjoj ćupriji ?

Jel' ti znaš da će Srbia, dobiti šta "zazine", samo ako obeća ulazak u NATO ?

Jel' ti znaš da smo rušenjem drugova Branka i Hamdije, vraćeni na (danas i previše exploatirane "fabričke postavke") SULJE I MUJE ?

Ida. Jel' ti znaš da je devedesetih ovdje bio jedan "ratčić".

E, taj "ratčić" je predškolski igrokaz za ono što će da se desi, ako SAD, bude zauzeta ratom u Aziji.
[/quote]Jel ti znas dasmo mi jebani na svakom frontu koji otvorimo sa bilo kojom oruzanom organizacijom na svijetu. Nas ce razvaliti tri udruzna lovacka drustva a ne vojska koja je na zavdnom nivou svjetskih standarda. Preseravanje sa DUBS sistemima i 12.7mm mitraljezima na FUPovom oklopnjaku AUTOMATSKI i DEFINTIVNO neutralise osnovnu svrhu tog transportera jer mu se odmah daje druga misija vojnog karakera. Da ne pominjem da 4 oklopna transportera sa 12.7mm DUBSom nece spasiti Bosnu i Bosnjake od nestanka, imamo bitnijih stavki za brigu od ratohuskanja i opemanja vojske ako nam je jedini cilj opstanak kao drzave i naroda.
swanfilter

#10561 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by swanfilter »

U nasim okolnostima, mislim da je samo trosenje vremena i borba sa vjetrenjacama ganjanje modernog i sofisticiranog. Posebno jer se nema deviza za nabavku minimalnih brojeva.

Ja se nadam da mi imamo plan kako nastaviti sa proizvodnjom trenutnog u slucaju vanrednog stanja. A ne da nastane pometnja jer se ima resursa za mjesec dana. Za pocetak mozda i najbitnija stavka.

Nama su u brojevima, a zbog kojih ce neprijatelj rabijati sebi glavu, potrebni lijekovi za oklop i prijetnju iz zraka. Po pitanju artiljerije raditi na preciznosti jer BiH je takve konfiguracije da ces malo teze mijenjati svoj polozaj, a da te preciznoscu ne poklopi.

I na kraju sve moguce uraditi po pitanju dronova, koje god vrste i namjene. U danasnje vrijeme meni licno nude vise opcija nego svi Rafali i Migovi kod komsija. Naravno, u slucaju da imas gore navedena sredstva odvracanja za iste. Jer im je broj minoran i samo su pokusaj vecih misica plemena ovdje.
PM72

#10562 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by PM72 »

atmel wrote: 30/06/2024 19:42
PM72 wrote: 30/06/2024 19:36
Nema jer smo za Sarajevo sve morali kompenzirati Rambo. Čak smo vam i na Igmanu guzicu spašavali.
Opet provincijski kompleksi...spašavao si i svoju guzicu jer bi bez Sarajeva nestali kao mjehur od sapunice...
liyf

#10563 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by liyf »

Auta okej i korektna ali svjetlosna signalizacija po tradiciji Komela i MUPa KS na veoma NEzavidnom nivou vrhunske i visokokvalitetne kineske proizvodnje. Toyotama ovi blinkeri iz maske bliješte u plavom i crvenom pa praktično nema razloga da je auto neoznačeno, komotno zalijepiti stikere na njih. Uživo sam ih vidio i ko god barem pogleda u masku vidjeće da je policija. Da spomenem i grozne stikere na Golfu :run:

Image
Image
Image
liyf

#10564 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by liyf »

liyf wrote: 09/06/2024 17:46 Sorry za spam , ali u narednom periodu možemo očekivati i nabavku sljedećih voila;

51 Golfova 8,
6 Škoda Octavia,
8 Toyota Corolla (interesantno),
1 VW ID.3,
7 VW Caddy,
i 3 Škode Superb.

Pod isporuku ovih vozila također spada i nabavka ovih već dostavljenih Land Cruisera.
Corolle, Golfovi, Land Cruiseri, Caddy i ID.3 stigli, isporučeni i već su bili na intervencijama. Čekaju se još i Škode
atmel

#10565 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by atmel »

...
Last edited by atmel on 01/07/2024 06:57, edited 1 time in total.
PM72

#10566 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by PM72 »

Tema su OSBiH...ne dotiču me tvoji kompleksi
atmel

#10567 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by atmel »

...
Last edited by atmel on 01/07/2024 06:56, edited 1 time in total.
liyf

#10568 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by liyf »

E jeste našli o čemu ćete diskutovati. Svaka vam čast. Edukujte djecu koju imate, poznajete, rodbinu o ratu i žrtvama rata. Edukujte ih o rukovanju oružjem, historiji našeg naroda i države, genocidima i etničkim čišćenjima čije smo žrtve bili, ne svađajte se jel Foča spasila Bosnu il je Žepa spasila Bosnu, nema vam od toga hajra, a niti ćete spasit narod od nestanka.
atmel

#10569 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by atmel »

...
Last edited by atmel on 01/07/2024 06:56, edited 2 times in total.
atmel

#10570 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by atmel »

...
Last edited by atmel on 01/07/2024 06:56, edited 1 time in total.
liyf

#10571 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by liyf »

atmel wrote: 30/06/2024 22:17
liyf wrote: 30/06/2024 22:11 E jeste našli o čemu ćete diskutovati. Svaka vam čast. Edukujte djecu koju imate, poznajete, rodbinu o ratu i žrtvama rata. Edukujte ih o rukovanju oružjem, historiji našeg naroda i države, genocidima i etničkim čišćenjima čije smo žrtve bili, ne svađajte se jel Foča spasila Bosnu il je Žepa spasila Bosnu, nema vam od toga hajra, a niti ćete spasit narod od nestanka.
Jebe me na svakoj temi...zbog njega sam dva puta ban fasovao...nije važno, da Karadžić piše, on bi mu potporu dao.
A borili se za istu domovinu, suborac se mi piša u usta ...HALO gdje je granica..koje droge se prodaju u Sarajevu
A znam, iako mi je zemljak zna biti nezgodan i nekad naporan. Ljudi su čudni i ići će do stepena fizičkog obračuna (doslovno) da dokažu svoj argument. Krejzi Dijablo kaže hajde sine dođi kod mene da ti ja pokažem jel tako il nije :run: :run:
Iceplayer

#10572 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by Iceplayer »

Samo ću reći da bivša JNA i čitav ostatak svijeta nije mogao da odvede Bosnu u nestanak tako da sigurno neće moći jadnik Vučić, a kamo li Dodik.
A što vas Rusija i Kina gura u rat, a vama to drago više samo govori o vama...
atmel

#10573 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by atmel »

izbriso sam postove, da ne začatavamo temu.
CrazyDiablo

#10574 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by CrazyDiablo »

liyf wrote: 30/06/2024 20:40
Ne znam da li je MUP RS ikada dobio najavljivane DUBS iz Juẓ̌ne Afrike za Despote. Ne znam zaŝyo bi policija uopŝte imala pravo koristiti takvo naoruẓ̌anje. Za koju svrhu?
Slažem se da im ne treba. Ni u Americi nemaju DUBS gdje barikade u kući napravi pa puca iz kuće, a kamoli mi ovdje. Ofirni su do bola sa pripremanjem policija za rat.

Amerikanci, .....

Jel' ti znaš da smo rušenjem drugova Branka i Hamdije, vraćeni na (danas i previše exploatirane "fabričke postavke") SULJE I MUJE ?

E, taj "ratčić" je predškolski igrokaz za ono što će da se desi, ako SAD, bude zauzeta ratom u Aziji.
[/quote]Jel ti znas dasmo mi jebani na svakom frontu koji otvorimo sa bilo kojom oruzanom organizacijom na svijetu. Nas ce razvaliti tri udruzna lovacka drustva a ne vojska koja je na zavdnom nivou svjetskih standarda. Preseravanje sa DUBS sistemima i 12.7mm mitraljezima na FUPovom oklopnjaku AUTOMATSKI i DEFINTIVNO neutralise osnovnu svrhu tog transportera jer mu se odmah daje druga misija vojnog karakera. Da ne pominjem da 4 oklopna transportera sa 12.7mm DUBSom nece spasiti Bosnu i Bosnjake od nestanka, imamo bitnijih stavki za brigu od ratohuskanja i opemanja vojske ako nam je jedini cilj opstanak kao drzave i naroda.
[/quote]
Po ovim postovima se vidi koliko vi nemate veze s policijom i vojskom, nego samo neko mlacenje kofol vi nes znate. Prvo policija ne moze nit ce kad imati naoruzanje 12.7. A sto ne moze imat, to morate malo vise citat, sekundu vise skole, obrazovanja...
atmel

#10575 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by atmel »

CrazyDiablo wrote: 01/07/2024 09:35
liyf wrote: 30/06/2024 20:40

Amerikanci, .....

Jel ti znas dasmo mi jebani na svakom frontu koji otvorimo sa bilo kojom oruzanom organizacijom na svijetu. Nas ce razvaliti tri udruzna lovacka drustva a ne vojska koja je na zavdnom nivou svjetskih standarda. Preseravanje sa DUBS sistemima i 12.7mm mitraljezima na FUPovom oklopnjaku AUTOMATSKI i DEFINTIVNO neutralise osnovnu svrhu tog transportera jer mu se odmah daje druga misija vojnog karakera. Da ne pominjem da 4 oklopna transportera sa 12.7mm DUBSom nece spasiti Bosnu i Bosnjake od nestanka, imamo bitnijih stavki za brigu od ratohuskanja i opemanja vojske ako nam je jedini cilj opstanak kao drzave i naroda.
[/quote]
Po ovim postovima se vidi koliko vi nemate veze s policijom i vojskom, nego samo neko mlacenje kofol vi nes znate. Prvo policija ne moze nit ce kad imati naoruzanje 12.7. A sto ne moze imat, to morate malo vise citat, sekundu vise skole, obrazovanja...
[/quote]

Koja bolan Srbija na Kozijoj ćupriji. Oni kad pređu Drinu Ramo Isak i Helez pale dronove i tu se sva priča završava.
Sad ozbiljno, čime bi to Srbija došla na Koziju Ćupriju.
Post Reply