Ne znam sta ti komšinica zanovjeta!? Prohodaj po gradu i pogledaj klime po zgradama i vidjet ces na stotine da ne kazem na hiljade primjera kao kod tebesale07 wrote: ↑26/06/2024 11:28ako nemas gdje odvesti vodu, vidjao sam da ljudi stave u saksiju cvijeca, nabacis neko cvijece ubodes tu, mozda je to jedna opcija.talijan97 wrote: ↑23/06/2024 14:57 Pozdrav, stanarka ispod mene (bijeli prozori) se zali sto joj moja klima kapa.
Sta ja sad da radim ovdje? Hoce da ovu cijev sprovedem skroz na kraj, ali ja kako sam vidio ova vanjska jedinica sama od sebe kapa, tako da ne bih nista postigao toliko s tim.
https://ibb.co/nz9X604
Problem je sto se ovo ne rjesava sistematski, da se naprave neke vertikale i spuste gdje svako ko ugradi klimu moze ubosti svoj odvod. Cijena mizerija, hem bi bilo ljepse hem rjesilo probleme.
Cak kod mene je isto tako moja klima odmah ispod mog prozora jer je jedino tu monter mogao postaviti i crijevo od kondenzata je tako pricvrstio vezicama uz nosač klime ali odrezao uz samu ivicu nosaca da kao ne bi "stršilo" mimo tako kao kod tebe ali to je dobro za tebe jer kapa još 5 6 7 cm dalje od klime tj od njenih prozora ispod oko 35 36 37 cm
Komšinici nisi zašehatio prozor tj ne smanjujes joj vidno polje niti joj tvoja klima pravi "sjenu" i koliko vidim nema štrik ispred prozora pa joj ni ne kapi po vešu.
Jedina mogucnost da baš puṣ̌e orkanski vjetar i da tad vjetar nanese koju kap tvog kondenzata na njen prozor sto je vrlo malo vjerovatno iako jbmm nije sperma pa da ostaje muzga
Kod mene se moja komsinica nista nije zalila jos joj kapa znaći 6 7 cm blize prozoru ali to je opet 30ak cm koliko su dugi nosaći
E sta sam primjetio zimus kad je bilo -10 ak stepeni kod mene klima grijala, tad ne kapi kroz tu cijev kondenzat nego kapa iz "lule" i to je samo 10ak cm od zida i primjetio sam malo leda na klupici prozora kod komṣ̌inice ispod