SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- oldtajmer
#81676 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
stize nas spasioc

- kabal1337
#81677 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zasto ona imamo specijalnu policiju?Semper123 wrote: ↑28/06/2024 17:01 Vi što gledate filmove i mislite da se tqlačka situacija zavrsava tako sto dodje pregovarac i tim specijalaca pa spektakularnom akcijom spase taoce, zivite u zabludi tj. u filmovima.
Sinoc je na lice mjesta došla policija, pokusali su šta su mogli ali je otmicar zelio samo jedno tj smrt porodice.
-
LikeLike
#81678 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Propalica iz Pofalica (Cile, Cinde) dosao pijan /nadrogiran pred birtiju i poceo bacati stvari i naguravati se s vlasnikom i jos jednim covjekom iz birtije. Prvo ga oni prebili, iako nijedan od njih koliko sam vidio ne zna udariti, mahali rukama u prazno, ali on ipak zavrsi sav krvav. Ni sam ne znam od cega iskreno
Klasicno bogaranje, prijetnje, ubicu te zaklacu te, a u njemu nema 40 kila
Poslije iz zgrade izletio momak s macetom malo sposobniji od ovih prvih i udario ga par puta, jednom dobro nogom u glavu i okrenuo se i otisao kuci.
Niko nije mahao macetom, ali je vlasnik birtije neki sklopljeni noz sa poda uzeo, leptir ili skakavac. Ne znam da li je njemu ispao ili ovom sto ih je napao.
Klasicno bogaranje, prijetnje, ubicu te zaklacu te, a u njemu nema 40 kila
Poslije iz zgrade izletio momak s macetom malo sposobniji od ovih prvih i udario ga par puta, jednom dobro nogom u glavu i okrenuo se i otisao kuci.
Niko nije mahao macetom, ali je vlasnik birtije neki sklopljeni noz sa poda uzeo, leptir ili skakavac. Ne znam da li je njemu ispao ili ovom sto ih je napao.
-
noviclan
-
Hakiz
#81680 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Što se manje o zločinima piše, ili što zločini izgledaju "manji" (manje brutalni, manje opasni, manje uključenih, manje žrtava, manje posljedice, manje...) to država, kanton, policija, narod, kultura itd bolje izgledaju.dječak sa šibicama wrote: ↑28/06/2024 16:43 Kako sam ja cuo, pucnjevi i jedna eksplozija uz zensku vrisku, policija sa dugim cijevima odnosno interventna je dosla prije pozara. Ja isto zakljucujem da je bila talacka kriza, a zasto se suti o tome iz policije ne znam, mozda skrivaju svoju ulogu.
Ja sam za tragediju cuo prije nego su mediji izvjestili o pozaru. Ali ne mogu nista tvrditi jer nisam blizu pa nemam pojma sta je istina.
Marketing.
Last edited by Hakiz on 28/06/2024 18:55, edited 2 times in total.
- kabal1337
#81681 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
moraju i oni da blefiraju zbog turista. Iako niko nije budala da vidi sta se desava. jedno je blefirati i tiho raditi na tome, a drugo je kurcit se i ne radit nista povodom situacije
-
moimoi
#81682 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne mislim da je kao u americkim filmovima,al jebiga brate ako samo stoje ispred i cekaju?Semper123 wrote: ↑28/06/2024 17:01 Vi što gledate filmove i mislite da se tqlačka situacija zavrsava tako sto dodje pregovarac i tim specijalaca pa spektakularnom akcijom spase taoce, zivite u zabludi tj. u filmovima.
Sinoc je na lice mjesta došla policija, pokusali su šta su mogli ali je otmicar zelio samo jedno tj smrt porodice.
Sta ako neki moron sutra upadne u skolu ili sl? Ne mogu i ne zelim da vjerujem da je njihova jedina obaveza da osiguraju prostor izvana.
Gdje su suzavci.. ovo ono.. sada lupam
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#81683 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma ovo lagano ko u favelama..sta se desi u faveli, ostaje u faveli.. 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#81684 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa tako isto radi američki swat. Standoffovi znaju trajati i po 10 sati. Pregovaraju, guraju robote unutra, sve s ciljem da što manje policajaca pogine.
Nema se ovdje šta policiji prigovarati
Nema se ovdje šta policiji prigovarati
-
DebelinJoe
#81685 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Troje mrtvih, a režimska TVSA cijelom događaju posvetila cijele dvije minute.
Bravo. Nismo bolje od vas ni naučili.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
-
Hakiz
#81687 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nadati se da neko radi procjene. U smislu da je u jednoj situaciji bolje čekati i "ubijediti" otmičara da odustane, ako ga napadneš možda ćeš ga izazvati da ubija, a možeš ga vremenom "izmoriti" da se preda bez žrtava, a u drugoj odmah reaguješ jer procijeniš da što duže čekaš, više žrtava će biti. Nisu svi otmičari isti, nisu razlozi isti itd.moimoi wrote: ↑28/06/2024 18:56Ne mislim da je kao u americkim filmovima,al jebiga brate ako samo stoje ispred i cekaju?Semper123 wrote: ↑28/06/2024 17:01 Vi što gledate filmove i mislite da se tqlačka situacija zavrsava tako sto dodje pregovarac i tim specijalaca pa spektakularnom akcijom spase taoce, zivite u zabludi tj. u filmovima.
Sta ako neki moron sutra upadne u skolu ili sl? Ne mogu i ne zelim da vjerujem da je njihova jedina obaveza da osiguraju prostor izvana.
- oldtajmer
#81688 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa kad je bilo nedavno ono ubistvo u vilsu,ja sutra ujutro upalim vijesti da vidim ima li sta novo kad ono ni slova jbg valja stititi rezim pod svaku cijenu,dobro ikako i objave vijestDebelinJoe wrote: ↑28/06/2024 18:59 Troje mrtvih, a režimska TVSA cijelom događaju posvetila cijele dvije minute.
nego nisam u zadnje vrijeme isao do vilsa ,ima li kakvih pojacanih patrola,policije na biciklu i sl. ili sve po starom
- kokuz_sa
#81689 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vi bi da bude ulijetanje kao kad su malog Varesanovica oteli pa se zavrsilo smrtnim ishodom.moimoi wrote: ↑28/06/2024 18:56Ne mislim da je kao u americkim filmovima,al jebiga brate ako samo stoje ispred i cekaju?Semper123 wrote: ↑28/06/2024 17:01 Vi što gledate filmove i mislite da se tqlačka situacija zavrsava tako sto dodje pregovarac i tim specijalaca pa spektakularnom akcijom spase taoce, zivite u zabludi tj. u filmovima.
- dječak sa šibicama
#81690 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ni ne ocekujem od policije da dodje i upadaju ko ninje u kucu sa isukanim katanama, nego primjecujem da je sve zataskano u smislu onoga sto se dogadjalo prije pozara.
Vijesti kazu da su policajci sa dugim cijevima dosli poslije pozara, a to nije tacno. Sinoc nisu ni htjeli iznijeti podatke o tome sta se dogodilo, tek jutros. A cijeli grad je do ponoci znao sta se dogodilo.
Komsiluk je prakticno gledao sta se dogadja, pucnjavu viku policiju oko kuce, a vijest zvanicno je bila "pozar u Zagricima".
Vijesti kazu da su policajci sa dugim cijevima dosli poslije pozara, a to nije tacno. Sinoc nisu ni htjeli iznijeti podatke o tome sta se dogodilo, tek jutros. A cijeli grad je do ponoci znao sta se dogodilo.
Komsiluk je prakticno gledao sta se dogadja, pucnjavu viku policiju oko kuce, a vijest zvanicno je bila "pozar u Zagricima".
- dječak sa šibicama
#81691 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Inace ne znam kakva je obucenost danasnjih specijalaca, valjda nije zanemariva, ali oni predratni "Vikicevi" su kao bitnu stavku obuke imali antiteroristicku borbu zapravo su specijalne policijske snage i specijalizirane za antiterorizam.
Vikicevi specijalci su imali standardni sistem obuke sa upadanjem u zaposjednuti objekt, valjda sa dvije strane, kroz prozore ili vrata uz suzavac i sok bombe, mislim to je neka standardna procedura.
Sta su ovi radili, dosli i gledali. Mozda nije ni bila ATJ, mozda samo obicna policija.
Vikicevi specijalci su imali standardni sistem obuke sa upadanjem u zaposjednuti objekt, valjda sa dvije strane, kroz prozore ili vrata uz suzavac i sok bombe, mislim to je neka standardna procedura.
Sta su ovi radili, dosli i gledali. Mozda nije ni bila ATJ, mozda samo obicna policija.
-
moimoi
#81692 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne mora smrtnim ishodom. Bacis suzavac kroz svaki jebeni prozor (nagadjam) Nema sanse da svi ne izlete iz kuce. Nema sanse da specijalci nemaju odgovor za ovakve stvari. Sta da je familija nekog BUDZE u pitanju?kokuz_sa wrote: ↑28/06/2024 19:13Vi bi da bude ulijetanje kao kad su malog Varesanovica oteli pa se zavrsilo smrtnim ishodom.moimoi wrote: ↑28/06/2024 18:56Ne mislim da je kao u americkim filmovima,al jebiga brate ako samo stoje ispred i cekaju?Semper123 wrote: ↑28/06/2024 17:01 Vi što gledate filmove i mislite da se tqlačka situacija zavrsava tako sto dodje pregovarac i tim specijalaca pa spektakularnom akcijom spase taoce, zivite u zabludi tj. u filmovima.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#81693 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ma ovo je postao pravi cirkus...haj što su svi ludi nego još institucije lažu 
- karanana
#81694 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
a sto bi zataskavali?
jer je frajer ubio taoce i sebe pa da ne ispadnu nesposobni?
jer je frajer ubio taoce i sebe pa da ne ispadnu nesposobni?
- kabal1337
#81695 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
dječak sa šibicama wrote: ↑28/06/2024 19:17 Inace ne znam kakva je obucenost danasnjih specijalaca, valjda nije zanemariva, ali oni predratni "Vikicevi" su kao bitnu stavku obuke imali antiteroristicku borbu zapravo su specijalne policijske snage i specijalizirane za antiterorizam.
Pa naravno da postoji obuka, i da su obuceni za to.
Pitanje je zasto se nisu hitno nacrtali, koja je njihova svrha ako se samo kombijem vozaju gradom.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#81696 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nemam fakat pojma, ali je očigledno da je prva vijest koja je puštena o požaru ciljano smišljena laž. Zašto
https://x.com/titopartija2/status/18066 ... 6rhiA&s=19
- Haris.ba
#81697 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vi bi da policajci ginu za narod, a nemaju za cipela. 
-
splinter
#81698 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zato što je cijela mahala znala da se ovo na kraju neće dobro završiti i da je samo pitanje trenutka kad će eskalirati.JoseMujica wrote: ↑28/06/2024 21:12nemam fakat pojma, ali je očigledno da je prva vijest koja je puštena o požaru ciljano smišljena laž. ZaštoTreba pitati Katicu
https://x.com/titopartija2/status/18066 ... 6rhiA&s=19
Čak je i bila suptilna poruka ubice na njegovom fb profilu od prije mjesec dva, a nije trebalo puno mozga sabrati 2 i 2.
Ali eto Katica bubne kako se ovakve stvari ne mogu predvidjeti
Naravno kad si ograničen i ne miješaš se u svoj posao i ne mogu.
Vatrogasci su došli relativno brzo, ali je Almir i na njih repetirao pištolj i oni nisu intervenisali do dolaska policije, prije toga je ranio brata i natjerao njega snahu u kuću gdje se zabarakadirao.
Fino su se čuli pucnji, svi su to čuli, desetine svjedoka, neki su čak gledali s prozora šta se dešava , pa se vijest brzo proširila gradom, ali većina medija piše o samo o požaru, cijelu noć su to pisali, a istovremeno već se znalo za i za mrtve i za sve.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
- Haris.ba