SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

last mohicans

#81651 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

bumerangss wrote: 28/06/2024 12:18
Crvene_brigade wrote: 28/06/2024 08:53
Hajlac wrote: 28/06/2024 07:59 Image
Svi se telefonaki pozivi snimaju, tako da će se jednostavno utvrditi da li je operater prekršio pravila u postupanju po ovom pitanju.
Pa i treba neko odgovarati pogotovo ovsko kad je kuca kad neko moze da izgori halo ba ima da trce odmah po pozivu
Vatrogasci su postali HP-2, seru kad ih nazoveš, a to su fucking vatrogasci. Mene su isto izpizdili kad su firauni zapalili baraku pored os.cvila 1. Jesi zvao policiju, evo saćemo...
1Dante1

#81652 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 1Dante1 »

Ova tvrdnaj sa fotogradfije naprosto ne moze biti tacno. Ako nista jer se sve snima, jer mogao je reci eto nas, pa doci za 3h.
Crvene_brigade

#81653 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Crvene_brigade »

armin071 wrote: 28/06/2024 10:59
Haris033 wrote: 28/06/2024 10:38 Almira je prethodno brat toliko prebio, da je ovaj lezao 2 mjeseca u bolnici… Razlog??? Ko će ga znati… :roll:
Kako god, tužno :sad:
Ma droga jarane. Ovoga su bili isključili iz familije.. Kada mu je babo umro nisu ga ni na smrtovnicu stavili… Ali ništa čudo za Žagriće. Švrakino je mila majka šta je ova ulica, doduše i Glasinačka ne zaostaje… Ti drogeraši su godinama “vježbali” guranje punog kontenera niz Žagriće. E sad ti zamisli scenu ko ide odozdo pješke sa djetetom :run:

Ne trebamo iznositi neistine i poluinformacije o tome kako pojedini članovi porodice nekoga nisu stavili u smrtovnicu. Taj podatak se može lako provjeriti kada ukucate “Esad Česir na Nekros-u”. Ovo je strašan zločin i tragedija jedne porodice, i nije potrebno dodatno potencirati stvari koje nisu tačne i istinite.
dječak sa šibicama

#81654 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Svakakve se price pricaju sada, uzimam sa rezervom.

Kazu droga ovo ono, nisam upucen pa ne znam ali znam im oca mislim bio je mog tate drugar u mladosti, fin cova je bio. I brat mu je dobar cova, dobar majstor dok se nije razbolio, vrhunski vodoinstalater.

Ja sam cuo da su ubijeni i zena prebili ovog na mrtvo ime, prije nekog vremena, i sad im se osvetio. Jel to istina, nije ni bitno, sad ih vise nema. Vjerovatno je nesto oko imovine.

Inace kuca je dosta na osami, pa zato nijedna u okruzenju nije bila u opasnosti. Malo je zavucena u bastu, mislim da 50 metara okolo nema nijednog objekta.
splinter

#81655 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by splinter »

Crvene_brigade wrote: 28/06/2024 12:35
Haris033 wrote: 28/06/2024 10:38 Almira je prethodno brat toliko prebio, da je ovaj lezao 2 mjeseca u bolnici… Razlog??? Ko će ga znati… :roll:
Ma droga jarane. Ovoga su bili isključili iz familije.. Kada mu je babo umro nisu ga ni na smrtovnicu stavili… Ali ništa čudo za Žagriće. Švrakino je mila majka šta je ova ulica, doduše i Glasinačka ne zaostaje… Ti drogeraši su godinama “vježbali” guranje punog kontenera niz Žagriće. E sad ti zamisli scenu ko ide odozdo pješke sa djetetom :run:

Ne trebamo iznositi neistine i poluinformacije o tome kako pojedini članovi porodice nekoga nisu stavili u smrtovnicu. Taj podatak se može lako provjeriti kada ukucate “Esad Česir na Nekros-u”. Ovo je strašan zločin i tragedija jedne porodice, i nije potrebno dodatno potencirati stvari koje nisu tačne i istinite.
Na majčinoj smrtovnici je izostavljen Almir, a to je bilo 2022. godine, dok im otac im je preselio 3 i po godiine ranije i na očevoj smrtovnici su bila oba brata. Sukob je nastao prije neke 2 godine optilike
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#81656 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

Crvene_brigade wrote: 28/06/2024 12:35

Čiko
Drustvo je duboko usrano
Od te porodice, laznog poimanja vere, laznih delovanja sorto tipa
dječak sa šibicama

#81657 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Interesantno je da su Cesiri imanje kupili od cuvenih Skaka, berber koji je sunetio svu djecu, oni su nekad tu zivjeli pored dzamije i stari Skaka je bio i mujezin na dzamiji. Tako je valjda bio dogovor da odrzava malu drvenu dzamiju i uci ezan, kad je prodavao to imanje prije 60 ili vise godina, uvjet za kupca je bilo da nastavi posao.

Ovaj sto je kupio, dedo od ove brace, okuisao je i brinuo o dzamiji. Nakon njegove smrti nastavio sin, amidza od ove dvojice medjutim kasnije je to batalio.

Ne razumijem kako iz jedne strogo religiozne porodice izadju ljudi koji se odaju alkoholu, narkoticima, mislim razumijem ali cudno mi.
armin071

#81658 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by armin071 »

splinter wrote:
Na majčinoj smrtovnici je izostavljen Almir, a to je bilo 2022. godine, dok im otac im je preselio 3 i po godiine ranije i na očevoj smrtovnici su bila oba brata. Sukob je nastao prije neke 2 godine optilike
Hvala na ispravci do mene je. Kako god droga je veliko zlo….
splinter

#81659 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by splinter »

armin071 wrote: 28/06/2024 14:45
splinter wrote:
Hvala na ispravci do mene je. Kako god droga je veliko zlo….
Nema na čemu. Mada nije bila ispravka, već više potvrda da je na jednoj od smrtovnica uistinu bio izbačen jedan od braće.
Poznajem neke od najbližih rođaka vinovnika ovog tragičnog događaja i ti ljudi su stvarno za primjer.
Kako se samo stvari nekad u životu prelome na pogrešnu stranu i povedu sve u totalni ponor.
nekome

#81660 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nekome »

imaju li jos brace/sestara?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#81661 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JoseMujica »

dječak sa šibicama wrote: 28/06/2024 13:19 Interesantno je da su Cesiri imanje kupili od cuvenih Skaka, berber koji je sunetio svu djecu, oni su nekad tu zivjeli pored dzamije i stari Skaka je bio i mujezin na dzamiji. Tako je valjda bio dogovor da odrzava malu drvenu dzamiju i uci ezan, kad je prodavao to imanje prije 60 ili vise godina, uvjet za kupca je bilo da nastavi posao.

Ovaj sto je kupio, dedo od ove brace, okuisao je i brinuo o dzamiji. Nakon njegove smrti nastavio sin, amidza od ove dvojice medjutim kasnije je to batalio.

Ne razumijem kako iz jedne strogo religiozne porodice izadju ljudi koji se odaju alkoholu, narkoticima, mislim razumijem ali cudno mi.
da li slučajno znaš jel istina da je policija bila već pred kućom dok se sve ovo dešavalo?

pitam jel naletih kod Tornjaka na hAvazu
Kako je moguće da je Almir Česir prvo pucao, pa onda sve zatvorio u kuću. Kome je prije toga prijetio, satima, šta je radila snaha koja je dozivala pomoć i gdje bila famozna Specijalna policija MUP-a. A sve je bilo odmah prijavljeno.

Istina, bila je gore. Stigla nekoliko minuta po prijavi. Poslao je komesar Fatmir Hajdarević, ali šta su uradili, šta su prevenirali. I koga su spasili? Jutros su iznijeli tri leša iz kuće. I komesar je bio sinoć na Širokači. Da pruži podršku. Ali, šta je uradio, šta su uradili svi oni zajedno. Hoće li u ovome gradu iko ikada odgovarati za bilo šta osim "dešava se, znate, ovo je veliki grad".

Kako je moguće da je nesretna žena pokušala da skoči kroz prozor, a da je Almir onda pucao, bacio bombu i zapalio kuću.

Prije eksplozije je bila kriza, i to talačka, jer kakva je drugačije bila, ako je trajalo sve više od pola sata. Za to vrijeme šta je uradila policija. Pojavila se i čekala. "Nemoj, bolan, dobro je", tako je izgledala komunikacija prije tragedije.
dječak sa šibicama

#81662 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Kako sam ja cuo, pucnjevi i jedna eksplozija uz zensku vrisku, policija sa dugim cijevima odnosno interventna je dosla prije pozara. Ja isto zakljucujem da je bila talacka kriza, a zasto se suti o tome iz policije ne znam, mozda skrivaju svoju ulogu.

Ja sam za tragediju cuo prije nego su mediji izvjestili o pozaru. Ali ne mogu nista tvrditi jer nisam blizu pa nemam pojma sta je istina.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#81663 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by izvrsni direktor »

JoseMujica wrote: 28/06/2024 16:20
da li slučajno znaš jel istina da je policija bila već pred kućom dok se sve ovo dešavalo?

i gdje bila famozna Specijalna policija MUP-a. A sve je bilo odmah prijavljeno.
.....
Istina, bila je gore. Stigla nekoliko minuta po prijavi.
Avaz :lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#81664 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JoseMujica »

izvrsni direktor wrote: 28/06/2024 16:49

i gdje bila famozna Specijalna policija MUP-a. A sve je bilo odmah prijavljeno.
.....
Istina, bila je gore. Stigla nekoliko minuta po prijavi.
jeste trash medij, ali uvijek imaju dobre ove mahalske informacije i pouzdaniji su od ministra...nažalost

ili možda da vjerujem ovom susramlju i lažima da je bio samo požar :-) ovo je jadno i bezobrazno :sad:

Image
Last edited by JoseMujica on 28/06/2024 16:59, edited 2 times in total.
basicm

#81665 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by basicm »

dječak sa šibicama wrote: 28/06/2024 16:43 Kako sam ja cuo, pucnjevi i jedna eksplozija uz zensku vrisku, policija sa dugim cijevima odnosno interventna je dosla prije pozara. Ja isto zakljucujem da je bila talacka kriza, a zasto se suti o tome iz policije ne znam, mozda skrivaju svoju ulogu.

Ja sam za tragediju cuo prije nego su mediji izvjestili o pozaru. Ali ne mogu nista tvrditi jer nisam blizu pa nemam pojma sta je istina.
Ako je talacka kriza zakazali su totalno, ako je porodicni problem nisu krivi. Saznace se
Semper123

#81666 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Semper123 »

Ako cemo realno, da ste vi vatrogasci da li bi na prvu isli na pozar na Širokaču? Prvo što je to nesigurno naselje, gdje je vrlo vjerovatno da vas čeka zasjeda kako bi vas porobili a drugo vjerovatno ce mjestani ugasiti pozar prije vatrogasaca jer vatrogasno vozilo ne moze proci kroz tako uske ulice. Vatrogascima treba dati veliko priznanje jer su uspjeli doci na lice mjesta, to se protivi zakonima fizike.
nekome

#81667 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nekome »

ŠOKANTNE INFORMACIJE: NA ŠIROKAČI SINOĆ BILA TALAČKA KRIZA, ŠTA JE RADILA POLICIJA?

https://crna-hronika.info/sokantne-info ... ija/626091

I ja sam po izjavama komsija na N1 razumio da je prvo bila talacka kriza i da su policajci vec bili tu i da im je rekao da ne ulaze jer ima bombu. Dakle dosta prije pozara.

A onda ovo:
Katica: Očigledno je da se radi o nečemu porodične prirode, pitanje je koliko tu policija može djelovati

https://www.klix.ba/vijesti/bih/katica- ... /240628058
Last edited by nekome on 28/06/2024 17:01, edited 1 time in total.
insaneinthebrain

#81668 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insaneinthebrain »

Semper123 wrote: 28/06/2024 16:56 Ako cemo realno, da ste vi vatrogasci da li bi na prvu isli na pozar na Širokaču? Prvo što je to nesigurno naselje, gdje je vrlo vjerovatno da vas čeka zasjeda kako bi vas porobili a drugo vjerovatno ce mjestani ugasiti pozar prije vatrogasaca jer vatrogasno vozilo ne moze proci kroz tako uske ulice. Vatrogascima treba dati veliko priznanje jer su uspjeli doci na lice mjesta, to se protivi zakonima fizike.
Pa nije jebena ukraijna. Ne idu u ratnu zonu :lol:
Semper123

#81669 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Semper123 »

Vi što gledate filmove i mislite da se tqlačka situacija zavrsava tako sto dodje pregovarac i tim specijalaca pa spektakularnom akcijom spase taoce, zivite u zabludi tj. u filmovima.
Sinoc je na lice mjesta došla policija, pokusali su šta su mogli ali je otmicar zelio samo jedno tj smrt porodice.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#81670 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by izvrsni direktor »

JoseMujica wrote: 28/06/2024 16:52
izvrsni direktor wrote: 28/06/2024 16:49

jeste trash medij, ali uvijek imaju dobre ove mahalske informacije i pouzdaniji su od ministra...nažalost

ili možda da vjerujem ovom susramlju i lažima da je bio samo požar :-) ovo je jadno i bezobrazno :sad:

Image
De prociraj dvije recenice koje sam ti izdvojio. Bukvalno jedna iza druge u istom clanku napisane.
Haris.ba

#81671 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Policija je tu da ogradi prostor da otmicar ne zatoci jos nekoga, a ne da spasava ako procjeni da nema sansi za uspjeh, i najvaznije da je opasnost po policiju prevelika.

:bih:
moimoi

#81673 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

Meni se tako jednom desila scena na moru… trci lik prema meni, obucen ko nindz, ukljucujuci i masku preko glave sa macem u rukama :D hladno je protrcao al ja sam umrla

Budala na sve strne.
jao_situacije

#81674 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

samo dok dođu novi radari i sparta 2 vidjećete da će se sve riješiti 8-)
Post Reply