Rampa u strani - podzemne garaze

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Prpa.ba

#126 Re: Rampa u strani - podzemne garaze

Post by Prpa.ba »

Naslovnica wrote: 23/06/2024 08:59 Čije su to površine bile, katastarski?
Zna li se šta?
Opstinska zemlja, Novo Sarajevo doniralo zemlju i neki manji iznos love, KS dao ostatak, dodijeljeno ONSA-i da upravlja objektom.

Cuj ukrali od gradjana. :lol:
Piaty

#127 Re: Rampa u strani - podzemne garaze

Post by Piaty »

Ja cijeli život bez ručne u strani, kvačilo i nožna kočnica (osim ako je strana baš strma) i skoro promijenim auto kad cvrc...ovaj novi tenk vuče unazad, auuu. Jel ja ovo ne umijem pod ručnom, ja brukee
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#128 Re: Rampa u strani - podzemne garaze

Post by _BataZiv_0809 »

_Reds_ wrote: 31/07/2021 17:39 Drugo, SCC ima dva izlaza, nije samo onaj kruzni, imate izlaz i prema gradu, koji je laksi za izaci, pa kome je onaj kruzni komplikovan, neka ide na drugi.

Meni su kamere svaki put ocitale tablice bez problema. I da, uvijek mozes provjeriti na onoj kartici, koju uzmes na ulazu.
Nikad nisam nasao taj izlaz prema daGra :?
daario naharis

#129 Re: Rampa u strani - podzemne garaze

Post by daario naharis »

I ja imam problema sa kretanjem uz brdo, dok sam polagao imao hill assist davao mi 5s da se skoncentrisem a rucna na klik bila aama se gasi kad dodam gas. Kupio auto nema sanse da skontam, zvao instruktora da jedan cas bude sa mnom da probam da usavrsim da ne bi bio problem drugim ucesnicima u saobracaju a sebi da skinem srklet.

Nisam mogao u iportanne garazi krenuti nema sanse, gasilo mi se auto. Tek iz treceg pokusaja krsno pod rucnom srisno sam gas ko ludjak izletio sam gore na glavnu ko Verstappen.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#130 Re: Rampa u strani - podzemne garaze

Post by _BataZiv_0809 »

1. Dignes rucnu
2. Ubacis u prvu
3. Pritisnes gas sve normalno kao da kreces na uobicajen nacin
4. Kad vidis da se hauba krenula dizati spustis rucnu
5. Voila
Edin H.

#131 Re: Rampa u strani - podzemne garaze

Post by Edin H. »

daario naharis wrote: 23/06/2024 14:25 Tek iz treceg pokusaja krsno pod rucnom srisno sam gas ko ludjak izletio sam gore na glavnu ko Verstappen.
:lol:

A kvačilo se zapalilo i smrdi? :D
Zizi505

#132 Re: Rampa u strani - podzemne garaze

Post by Zizi505 »

Najbolja je vježba uz Dalmatinsku ili Gabelinu, a za ekstra uspjeh negdje pri vrhu Soukbunara u jednosmjernoj. :mrgreen:
daario naharis

#133 Re: Rampa u strani - podzemne garaze

Post by daario naharis »

Sve je to ok u teoriji mislim da kvacilo hvata drugacije nego na autu na kojem sam polago i to mi stvara problem. Bice dobro :lol:
ReymondReddington

#134 Re: Rampa u strani - podzemne garaze

Post by ReymondReddington »

daario naharis wrote: 23/06/2024 14:58 Sve je to ok u teoriji mislim da kvacilo hvata drugacije nego na autu na kojem sam polago i to mi stvara problem. Bice dobro :lol:
Isti problem imao kad sam polagao kvacilo na golfu hvatalo cim ga malo pustim. Kod brata auto kvacilo nekako hvata puno kasnije i to mi je pravilo prave probleme da se naviknem.
Logovan

#135 Re: Rampa u strani - podzemne garaze

Post by Logovan »

Zizi505 wrote: 23/06/2024 14:32 Najbolja je vježba uz Dalmatinsku ili Gabelinu, a za ekstra uspjeh negdje pri vrhu Soukbunara u jednosmjernoj. :mrgreen:
Najbolja vjezba je na Mojmilu, na najstrmijoj ulici u gradu. :mrgreen:
daario naharis

#136 Re: Rampa u strani - podzemne garaze

Post by daario naharis »

mislim da meni kvacilo pravo brzo ufati pod rucnom digne se auto cijelo ja mislim lansiracu ga na mjesec i spustim rucnu kurko, nazad me vrati. Danas vjezbo ispred ulaza dosao covjeku pred garazu, znaci imam bukvalno jos jednu sansu da krenem savreno i krenem. Izasao na ravninu zapalio cigaru, zena gleda kao sta ti je, ma reko nista ulazi jebo te i mercator vise...
caseytron

#137 Re: Rampa u strani - podzemne garaze

Post by caseytron »

daario naharis wrote: 23/06/2024 16:38 mislim da meni kvacilo pravo brzo ufati pod rucnom digne se auto cijelo ja mislim lansiracu ga na mjesec i spustim rucnu kurko, nazad me vrati. Danas vjezbo ispred ulaza dosao covjeku pred garazu, znaci imam bukvalno jos jednu sansu da krenem savreno i krenem. Izasao na ravninu zapalio cigaru, zena gleda kao sta ti je, ma reko nista ulazi jebo te i mercator vise...
Digni obrtaje
Zizi505

#138 Re: Rampa u strani - podzemne garaze

Post by Zizi505 »

Logovan wrote: 23/06/2024 15:16
Zizi505 wrote: 23/06/2024 14:32 Najbolja je vježba uz Dalmatinsku ili Gabelinu, a za ekstra uspjeh negdje pri vrhu Soukbunara u jednosmjernoj. :mrgreen:
Ako je to ona što ide prema parku šuma, onda se slažem. :mrgreen:

Zamisli ih da odu tamo vježbati. :lol:

Imam i ja biser u vezi vožnje na brdu.
Tek položila, i samouvjereno otišla sama da se provozam po brdima i tada shvatila da ne znam krenuti uzbrdo sa ručnom.
Na časovima smo tada brdo vježbali samo na poligonu, znači ništa.

Napravila haos gužvu, ljudi mi trubili, galamili što ne krenem, a ja se od silnog stresa još počnem tresti, tako da nije bilo šanse da pomjerim auto.
Upalim sve četiri, i odem do automobila iza mene, da zamolim čovjeka da mi on odveze auto na ravno. Otvori čovjek prozor, kada imam šta vidjeti, policajac.
Uglavnom, kada je vidio u kakvom sam stanju, smirivao me i rekao da se ne brinem, da će mi on pomjeriti auto.

Nakon te sramote sam našla jednu veoma slabo prometnu jednosmjernu ulicu, sa zahtjevnijim brdom i vježbala dok nisam savladala kretanje sa ručnom kočnicom.
HelaS

#139 Re: Rampa u strani - podzemne garaze

Post by HelaS »

Zizi505 wrote: 23/06/2024 20:02
Logovan wrote: 23/06/2024 15:16
Ako je to ona što ide prema parku šuma, onda se slažem. :mrgreen:

Zamisli ih da odu tamo vježbati. :lol:

Imam i ja biser u vezi vožnje na brdu.
Tek položila, i samouvjereno otišla sama da se provozam po brdima i tada shvatila da ne znam krenuti uzbrdo sa ručnom.
Na časovima smo tada brdo vježbali samo na poligonu, znači ništa.

Napravila haos gužvu, ljudi mi trubili, galamili što ne krenem, a ja se od silnog stresa još počnem tresti, tako da nije bilo šanse da pomjerim auto.
Upalim sve četiri, i odem do automobila iza mene, da zamolim čovjeka da mi on odveze auto na ravno. Otvori čovjek prozor, kada imam šta vidjeti, policajac.
Uglavnom, kada je vidio u kakvom sam stanju, smirivao me i rekao da se ne brinem, da će mi on pomjeriti auto.

Nakon te sramote sam našla jednu veoma slabo prometnu jednosmjernu ulicu, sa zahtjevnijim brdom i vježbala dok nisam savladala kretanje sa ručnom kočnicom.
Bravo. S tim da si istovremeno trebala otići do instruktora i komisije koji su te takvu, nespremnu za saobraćaj, pustili na cestu, i nagovoriti im se.
I nije sramota pitati nekog za pomoć, kako si ti učinila, upravo je suprotno. :thumbup:
Post Reply