Istina je da to rade Romi.thekupus wrote: ↑22/06/2024 16:00Nije istina da to rade Romi. Dobio sam potvrdu iz KJKP Rada da to rade njihovi radnici, da bi uštedjeli na vremenu kad prazne kontejnere, i jer ljudi ne znaju da se može nogom otvoriti, pa ostavljaju smeće uz kontejner kad je poklopac zatvoren.Naslovnica wrote: ↑20/01/2024 11:55To rade oni sto rovinjaju po kontejnerima, vecinom firauni. Pardon, Romi.Haris033 wrote: ↑20/01/2024 09:26
Stvarno, ko to radi?
Radnici RAD-a ili građani?
Ne znam da li se to može uraditi u Sarajevu, ali jedno od rješenja za odlaganje otpada bi moglo da bude i ugradnja vrata sa bravom na nišama od kontejnera.
Tako bi ključeve tih brava imali samo oni stanari koji plaćaju za odvoz sa te lokacije.
Ne bi se desilo da neko iz nekog drugog mjesta baca otpad na lokacije gdje on hoće, oa onda dolazi do prebrzog punjenja kontejnera..
Takva rješenja sam vidio po Njemačkoj.
Ja nedavno bacio punu crnu kesu iz djecje sobe, bilo svega (sve neupotrebljivo smece), debil izvadio kesu, poderao je pored kontejnera i rovinja. Ostavio to onako, naravno. Sutradan, pola naselja u papirima koje sam ja bacio.
Usput su se pohvalili da postavljaju još kontejnera s ovim mehanizmom, na kojima će isto mehanizam biti blokiran flašom ili štapom, iz istog razoga.
Svakodnevno to gledam.
Više vjerujem svojim očima nego tvojoj "potvrdi koji si dobio iz KJKP Rad".