Nije vjera samo u marami. Koliko žena klanja i posti, a na ulici ne nosi maramu. Znam ih na stotine. Iz svoje kuće pa nadalje.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑20/06/2024 09:00
Ala nalupa
Slaba fajda i nada, eno znam ih ja.. medresantica,ucenica generacija a danas hoda nepokrivena
Bosna ce kako vrijeme bude islo sve ka zapadu da ide, i njihova djeca ce isto biti podlozna tome , ako ne oni licno.A mi nismp arapi da tjeramp djecu pod marame radi toga nece ni biti znacajan rezultat
Ne vise od 10% kako sam i rekao.Jaka IZ ce da se prilagodi isto kao sto se jos jaca crkva na zapadu morala prilagodit, a crkve su im prazne svakako i ako pbdanista i ostalo se koristi rado,
Medresa se razvija mozda kao i katolicki skolski centri(danas u sarajevu tuzli i bihacu vecina ucenika katolickih centara su muslimani a u banja luci su pravoslavna djeca)
Rekao je Cerić.....dosta smo se prilagođavali i uradi u praksi tako, ne osta samo na riječima.
Ti sjedi i kritikuj, a oni na Kovačima danas imaju radni dan. Mora se zaraditi plata.