kiligonzales wrote: ↑17/06/2024 21:44
ZoomZoomKiwi wrote: ↑17/06/2024 21:38
Jebeš ga, CG nije plaho bolja od BiH, ako je ikako bolja, u par deka je to.
Pitao bih te ja da si otišao u Švicu šta bi mislio za pet godina.
Bio u Svedskoj plako za Bosnom. Draza mi granata i metak iz opsade Sarajeva, nego boravak tamo. Obiso Evrope i tamo je jedini benefit
plata i sto nema dnevne bosanske politike.
Meni dovoljno.
Ali da budem iskren, razumijem te u potpunosti jer u društvu imam dvojicu sličnih drugova. Otišli i vratili se jer ne mogu bez raje. Društvo, izlasci (ne nužno derneci i to, nego jednostavne kafe i da se imaš s kim ispričati), to im je jako jako falilo i jednostavno nisu mogli bez toga, i na kraju sva ova stihijska neuređenost našeg sistema im je više odgovarala, jednostavno su takvi, temperamentni. Za njih su švabe, a skandinavci pogotovo, prehladni.
Isto tako ima nas koji, ponajviše zbog djece, ali i zbog sebe, ipak više cijene uređenost sistema, financijski i svaki drugi prosperitet, nad nama trivijalnim stvarima kao što su svakodnevne kafe i zajebancija.
Svako ima ono što ga pogoni i za što živi. Kako god okreneš, ako nisi sretan, jebiga ne valja ni to, probaj gospoju nagovoriti da dođete barem godinu dvije ovdje, pa onda nek ona argumentovano obrazloži zašto ne bi ovdje a bi tamo. Ako nije spremna ni na to, onda ne znam jebiga, ti znaš najbolje kakva je situacija.