Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
NikolaKZ91 wrote: ↑09/06/2024 15:26
Pozdrav! Ako je neko upucen, htio bih da provjerim svoju kreditnu istoriju, dakle svoja zaduzenja, gdje imam sve otvorene racune(da zatvorim nepotrebne), da provjerim slucajno zlu ne trebalo da me ko negdje nije stavio za suduznika ili ziranta, dugove po karticama i sl. Kolko sam shvatio obracam se banci sa zahtjevom. Jel to mora biti banka gdje imam racun ili bilo koja banka? I da li ce mi dati odstampan izvod da ja lijepo vidim gdje i sta. Hvala unaprijed!
Banka u kojoj imaš otvoren račun, odeš, zahtjev za izvod iz centralnog registra kredita. Potpišeš saglasnost za vađenje podataka iz CRK, uplatiš 10 KM i dobiješ papir.
Nema na čemu
Hvala drug, obavio sam . Takodje sam vidio da iz Unicredit banke imam neki dug po kartici 19KM iako je nisam koristio godinama.
Vjerovatno neka naknada za vođenje računa, nije ugašen račun, a nisi koristio pa se "nakupilo". To se dešava.
Sretno
tap3ah75 wrote: ↑10/06/2024 21:44
Gospođi mi je legla plata, ima je na elektronskom.
Dobila obavijest da je uplaćeno ... stanje je toliko i toliko.
Ode na bankomat nema ništa.
Znači nije niko "poletio" na bankomat ... nego nekad danas došla obavijest a evo sad na bankomatu nema para.
Hoće li oni to tako?
Moguće, moguće
Ma fol je da se ne moze stići otići u banku ... šupci imaju kratko radno vrijeme.
Vjerovatno će danas u toku dana biti ok.
Ako slučajno ne bude onda ću intervenisati
tap3ah75 wrote: ↑11/06/2024 08:14
Moguće, moguće
Ma fol je da se ne moze stići otići u banku ... šupci imaju kratko radno vrijeme.
Vjerovatno će danas u toku dana biti ok.
Ako slučajno ne bude onda ću intervenisati
Zamjenio karticu zbog isteka i hocu da platim nesto preko neta ali mi odbija. Svi limiti su ukljuceni i naracno ima sredstava..Treba li zvati banku zbog aktivacije?
vanjki wrote: ↑13/06/2024 18:42
Zamjenio karticu zbog isteka i hocu da platim nesto preko neta ali mi odbija. Svi limiti su ukljuceni i naracno ima sredstava..Treba li zvati banku zbog aktivacije?
vanjki wrote: ↑13/06/2024 18:42
Aktivirao novu karticu kroz m-ba?
Gdje je ta opcija..Placam uredno sa novom karticom preko google play tj.banka mi je prvi dan aktivirala
Onda nije do aktivacije. Prije je bilo da sam sebi mozes aktivirati novu karticu kroz m-ba, ili zvati banku. Nemas onda drugih opcija nego zvati podrsku.
Novi sam klijent od neki dan.. Manje-vise mi je sve OK samo je aplikacija bas spora.. U smislu da napravljene transakcije (kakve god, i dizanje sa bankomata) ne prikazuje u app ni 24h poslije.. Jel to "normalno" tako ?
gentoo wrote: ↑15/06/2024 10:46
Novi sam klijent od neki dan.. Manje-vise mi je sve OK samo je aplikacija bas spora.. U smislu da napravljene transakcije (kakve god, i dizanje sa bankomata) ne prikazuje u app ni 24h poslije.. Jel to "normalno" tako ?
Normala je to Navodno da ce bit rijeseno do kraja godine.
gentoo wrote: ↑15/06/2024 10:46
Da, zato sto prikazuju proknjizenu a ne napravljenu transakciju.
A dodatna glupost nakon sto se proknjizi transakcija onda po tom datumu prave mjesecne grafove tako da ce ti to rijetko kada biti tacno.