Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bavi wrote: ↑07/05/2024 18:07)
banke sa sjedištem u Sa početni brojevi transakcijskih rn sa 1( npr spar 199, intesa 154, asa 132, union b. 102 isl) , hrvati pocetni broj sa 3 (npr 338 unicredit i 306 adiko)
Zar nije sjedište Addiko FBiH u Sarajevu?
Fakat ne znam, to je rahmetli Hypo alpe adria. Ona je bila u MO, vjerovatno prebacena. Volila bih da se neko javi sa kraja 90-tih iz bankarskog sektora i da objasni kako je doslo do tog da se banke podjele po brojevima u nac. torove.
pocetni brojevi banaka su ti podjeljeni po organizacionim jedinicama CBBH pod koje potpada sjediste banke (na slici desno)
Hvala puno na objasnjenju.
Jebla im politika mater, gle svako selo ima centralnu banku Ovo mi je bas novi momenat. Prije nekih 15tak godina Paljani su silazili sa brda u CB u Sa. Tacno si ih mogao skontati izgledom onako rumene, opaljene, nagojene naspram nas ovdje ispijenih raznim paljevinama tokom zime.
Otvorili sebi na selu da se ne crklete, kako je krenulo mozemo ocekivat jos brojeva
zigzag wrote: ↑08/05/2024 19:33Ma štaš ti meni pričat. Vidio sam ja. Hoće da nas zajebu sigurno....
Jedino nam neko treba objasniti zašto je KIB banka pod Sarajevom a ne Banjalukom.
Objasnio, svako selo svoju politiku vodi. Jos vise razjedinjeni neg sto na prvu djeluje. Ako mislis da mozes nesto djelovati iz sa na palama Ko vojsku sto imamo, ko pravosudje sto imamo znaci go q... eto ...
Prilikom promjene mobitela, kakva je procedura za m-ba? Da li je dovoljan onaj aktivacijski kljuc koji dobijemo prilikom otvaranja racuna ili se mora opet ici u banku za aktivaciju?
ferratilis wrote: ↑26/05/2024 23:17
Prilikom promjene mobitela, kakva je procedura za m-ba? Da li je dovoljan onaj aktivacijski kljuc koji dobijemo prilikom otvaranja racuna ili se mora opet ici u banku za aktivaciju?
cvrcak i mrav wrote: ↑27/05/2024 09:00
Sta treba za vadjene nove debitne MasterCard kartice prije isteka vaznosti
Nista Trebali bi poslat novu u banku da preuzmes ili na adresu.
Licna karta obicno nju traze na salteru kad dodjes po nju, a kartica bude u banci negdje pred kraj mjeseca kad istice, spremna. Nekad jave nekad ne da ceka, pa najbolje nazvati i provjeriti ili lagano prosetati do banke
Pozdrav! Ako je neko upucen, htio bih da provjerim svoju kreditnu istoriju, dakle svoja zaduzenja, gdje imam sve otvorene racune(da zatvorim nepotrebne), da provjerim slucajno zlu ne trebalo da me ko negdje nije stavio za suduznika ili ziranta, dugove po karticama i sl. Kolko sam shvatio obracam se banci sa zahtjevom. Jel to mora biti banka gdje imam racun ili bilo koja banka? I da li ce mi dati odstampan izvod da ja lijepo vidim gdje i sta. Hvala unaprijed!
NikolaKZ91 wrote: ↑09/06/2024 15:26
Pozdrav! Ako je neko upucen, htio bih da provjerim svoju kreditnu istoriju, dakle svoja zaduzenja, gdje imam sve otvorene racune(da zatvorim nepotrebne), da provjerim slucajno zlu ne trebalo da me ko negdje nije stavio za suduznika ili ziranta, dugove po karticama i sl. Kolko sam shvatio obracam se banci sa zahtjevom. Jel to mora biti banka gdje imam racun ili bilo koja banka? I da li ce mi dati odstampan izvod da ja lijepo vidim gdje i sta. Hvala unaprijed!
Hajde život ti javi ako skontaš da BiH ima taj servis za privatna lica. Ja ne znam da to postoji.
Hajde život ti javi ako skontaš da BiH ima taj servis za privatna lica. Ja ne znam da to postoji.
Kolko sam skontao, ima i to od 2006. Samo sto ti ne mozes pristupati tim podacima, vec banke i slicno. Ali kolko sam shvatio, mozes da se obratis banci da ti to izdaju. Na taj nacin i tebe banke provjeravaju kad trazis kredit.
Ma nebitno sta je minus, samo bih htio da provjerim sebe kreditno, da imam uvid u sve podatke, gdje, sta, kako. U danasnje vrijema kad se sve lazira i krivotvori, sta ja znam, mozda sam nekome jemac i da ne znam. Kao pregled kod doktora, hocu da pregledam finansije .Kolko sam skontao na sajtu CRK, treba da podnesem zahtjev banci i ima i lista banaka koja to izdaje na zahtjev. Sutra cu bas otici da vidim.
Najbolje ti je otici u banku u kojoj imas otvoren racun i potraziti te informacije. Samo ih tamo mozes i dobiti.
Da si nekome zirant znao bi ti to, ne sikiraj se...
Banka u kojoj imaš otvoren račun, odeš, zahtjev za izvod iz centralnog registra kredita. Potpišeš saglasnost za vađenje podataka iz CRK, uplatiš 10 KM i dobiješ papir.
Nema na čemu
Banka u kojoj imaš otvoren račun, odeš, zahtjev za izvod iz centralnog registra kredita. Potpišeš saglasnost za vađenje podataka iz CRK, uplatiš 10 KM i dobiješ papir.
Nema na čemu
Hvala drug, obavio sam . Takodje sam vidio da iz Unicredit banke imam neki dug po kartici 19KM iako je nisam koristio godinama.
Gospođi mi je legla plata, ima je na elektronskom.
Dobila obavijest da je uplaćeno ... stanje je toliko i toliko.
Ode na bankomat nema ništa.
Znači nije niko "poletio" na bankomat ... nego nekad danas došla obavijest a evo sad na bankomatu nema para.
Hoće li oni to tako?
Last edited by tap3ah75 on 10/06/2024 22:52, edited 1 time in total.
tap3ah75 wrote: ↑10/06/2024 21:44
Gospođi mi je legla plata, ima je na elektronskom.
Dobila obavijest da je uplaćeno ... stanje je toliko i toliko.
Ode na bankomat nema ništa.
Znači nije niko "poletio" na bsnkomat ... nego nekad danas došla obavijest a evo sad na bankomatu nema para.
Hoće li oni to tako?