Dakle vratio sam se na početak teme. Čovjek je pitao da li TK biro ima pravo skinuti sa biroa, da li su zvali još koga i kako je u drugim kantonima. U drugom komentaru je rekao da su ga zvali za posao mimo kvalifikacije koju posjeduje. I onda je počela priča, ti si također pisao, kako čovjek neće da radi kako ljudi sa biroa biraju posao i tako dalje. A mi ne znamo koji mu je posao ponuđen i zašto je odbio. I ne treba generalizovati zašto neko sa biroa hoće ili neće neki posao.Chmoljo wrote: ↑12/06/2024 17:57Ali to nema nikakve veze sa temom. Ne znam zasto okreces pricu tamo gdje je niko ne spori u zelji da poentiras.El_comadante wrote: ↑12/06/2024 13:41Netačno. Ja hoću samo posao po zakonu, 40 sati sedmično, godišnji minimalno 18 dana, ako bude prekovremeni da se adekvatno plati. Jeli to pretjerivanje?Chmoljo wrote: ↑11/06/2024 23:01
Prica je krenula od biroa za zaposljavanje, gdje je pocelo patetisanje da neko ima pravo birati poslove.
Ako neko ne mkze raditi nesto iz zdravstvenih razloga, onda se to navede i u kartonu, a "aspekti" i "razlozi" mogu biti svakakvi, ali cesto su samo izgovor za "trazi posao, moli Boga da ga ne nadje".
Ovo mogu reci i sa aspekta studenta koji je trazio posao, sa aspekta zaposlenog u firmi kojicje znao kako procesi hodaju, sa aspekta poslodavca jer blisak rodbina ima firmu i znam kakva je tlapnja naci solidnog radnika za najbezveznije poslove.
A vi i dalje mislite da je biro za zaposljavanje mjesto gdje ce se naci posao iz snova, samo ako se dovoljno puta odbije onaj koji se ne dopada.
To o cemu ti pricas je krsenje zor-a i svaki radnik moze zovnuti inspekciju i prijaviti. Ne vidim da iko pravi poseban problem oko toga. Postavljac teme je pitao nesto sasvim drugo.
Cak, hipoteticki, onaj ko ne zeli raditi taj posao koji ti navodis, a Biro ga tjera, ne mora da se plasi za svoju egzistenciju i moze da prijavljuje inspekciji sve to sto navodis.
No opet kazem, postavljac je pitao nesto sasvim drugo..
Biro za zapošljavanje TK - skidanje sa biroa
Moderator: _BataZiv_0809
-
El_comadante
#76 Re: Biro za zapošljavanje TK - skidanje sa biroa
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#77 Re: Biro za zapošljavanje TK - skidanje sa biroa
Odbijes ponudjeni posao-skidaju te z'biroa.
As simple as that.
As simple as that.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#78 Re: Biro za zapošljavanje TK - skidanje sa biroa
Ne pravi se sada nevjest, kada lijepo pise zbog cega mu je dilema, i to si procitao ali si uredno izostavio jer znas da si kreno napadati bez razloga.El_comadante wrote: ↑13/06/2024 08:08
Dakle vratio sam se na početak teme. Čovjek je pitao da li TK biro ima pravo skinuti sa biroa, da li su zvali još koga i kako je u drugim kantonima. U drugom komentaru je rekao da su ga zvali za posao mimo kvalifikacije koju posjeduje. I onda je počela priča, ti si također pisao, kako čovjek neće da radi kako ljudi sa biroa biraju posao i tako dalje. A mi ne znamo koji mu je posao ponuđen i zašto je odbio. I ne treba generalizovati zašto neko sa biroa hoće ili neće neki posao.
-
El_comadante
#79 Re: Biro za zapošljavanje TK - skidanje sa biroa
Ja napadam na dio gdje si ti i još neki forumaši rekli da raja sa biroa bira poslove, neće da rade, jer se sa raspravom otišlo u množinu i na to sam reagovao da ne treba generalizovati.Chmoljo wrote: ↑13/06/2024 08:51Ne pravi se sada nevjest, kada lijepo pise zbog cega mu je dilema, i to si procitao ali si uredno izostavio jer znas da si kreno napadati bez razloga.El_comadante wrote: ↑13/06/2024 08:08
Dakle vratio sam se na početak teme. Čovjek je pitao da li TK biro ima pravo skinuti sa biroa, da li su zvali još koga i kako je u drugim kantonima. U drugom komentaru je rekao da su ga zvali za posao mimo kvalifikacije koju posjeduje. I onda je počela priča, ti si također pisao, kako čovjek neće da radi kako ljudi sa biroa biraju posao i tako dalje. A mi ne znamo koji mu je posao ponuđen i zašto je odbio. I ne treba generalizovati zašto neko sa biroa hoće ili neće neki posao.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#80 Re: Biro za zapošljavanje TK - skidanje sa biroa
Vrlo jasno napisano, al si nasao za shodno da pametujes, iako dobro znas da ovakvi slucajevi nisu rijetki i iako je naglaseno da se na njih odnosj, a ne na ono sto ti mislis da se odnosi.Ovdje pricamo o ljudima koji se ZALE sto nemaju posla, ali opet biraju da ne rade, nego da rade nesto sto im nije struka.
-
pinkman
#81 Re: Biro za zapošljavanje TK - skidanje sa biroa
To je po meni fino u teoriji, ali u praksi neprovodivo._BataZiv_0809 wrote: ↑13/06/2024 08:11 Odbijes ponudjeni posao-skidaju te z'biroa.
As simple as that.
Uvijek mozes otvoriti bolovanje i naci jos milion nacina da ti ne produze ugovor.
Treba razdvojiti zdravstvo i trazenje posla i eto..
-
Lopez1981
#82 Re: Biro za zapošljavanje TK - skidanje sa biroa
Pozz raja, da upitam ovdje zna li neko slucajno da li za naknadu sa biroa od 6 mjeseci za koju treba 5 godina staza, mora biti 5 godina bez prekida ili moze sa prekidima?
Za ovu od 3 mjeseca jasno pise da treba 6 mjeseci u kontinuitetu ili 8 mjeseci sa prekidima u poslijednih 12 mjeseci, ali za 5 godina ne pise nigdje kako to ide.
Za ovu od 3 mjeseca jasno pise da treba 6 mjeseci u kontinuitetu ili 8 mjeseci sa prekidima u poslijednih 12 mjeseci, ali za 5 godina ne pise nigdje kako to ide.