Biro za zapošljavanje TK - skidanje sa biroa
Moderator: _BataZiv_0809
-
mrche0409
#1 Biro za zapošljavanje TK - skidanje sa biroa
Da li se nekom dešavala sledeća situacija:
Da te biro za zapošljavanje Tuzle zove i govori ako ne prihvatiš sledeće poslove naravno poslovi nisu u sklopu tvoje struke, znači da će te skinut s biroa, kao neko novo pravo od ove godine? Ima li pravnika ovde koji su upućeni u Tuzlanski kanton kad je ova materija u pitanju. Hvala unapred na odgovoru.
Da te biro za zapošljavanje Tuzle zove i govori ako ne prihvatiš sledeće poslove naravno poslovi nisu u sklopu tvoje struke, znači da će te skinut s biroa, kao neko novo pravo od ove godine? Ima li pravnika ovde koji su upućeni u Tuzlanski kanton kad je ova materija u pitanju. Hvala unapred na odgovoru.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#2 Re: Biro za zapošljavanje TK - skidanje sa biroa
Jel makar dobra plata
?
- ferratilis
#3 Re: Biro za zapošljavanje TK - skidanje sa biroa
Nije od ove godine, nego oduvijek, samo zavisi od profesije i da li imas srece. Znam par ljudi koji su skinuti s evidencije jer su odbili ponudjene poslove. Ne znam za druge kantone, ali SZZTK ima pravo da te skine s evidencije.
A i vjerojatno im je naredjeno s vrha da se rijese odredjenog broja ljudi kako bi statistika bolje izgledala.
A i vjerojatno im je naredjeno s vrha da se rijese odredjenog broja ljudi kako bi statistika bolje izgledala.
- SmokingMan
#4 Re: Biro za zapošljavanje TK - skidanje sa biroa
Da li je biro ponudio prekvalifikaciju kao mogućnost?
-
mrche0409
#5 Re: Biro za zapošljavanje TK - skidanje sa biroa
Razumem da imaju pravo ali do sad nikad nisu zvali niti nudili poslove, mislim uvek sam se pitao čemu služe ako nikad ti posla ne nađu, a sad odjednom moraš ili te skidamo..ferratilis wrote: ↑22/05/2024 11:59 Nije od ove godine, nego oduvijek, samo zavisi od profesije i da li imas srece. Znam par ljudi koji su skinuti s evidencije jer su odbili ponudjene poslove. Ne znam za druge kantone, ali SZZTK ima pravo da te skine s evidencije.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6 Re: Biro za zapošljavanje TK - skidanje sa biroa
u kojem to univerzumu biroi za zapošljavanje imaju pravo da te zovu samo kada ti ponude posao iz struke?mrche0409 wrote: ↑22/05/2024 12:03Razumem da imaju pravo ali do sad nikad nisu zvali niti nudili poslove, mislim uvek sam se pitao čemu služe ako nikad ti posla ne nađu, a sad odjednom moraš ili te skidamo..ferratilis wrote: ↑22/05/2024 11:59 Nije od ove godine, nego oduvijek, samo zavisi od profesije i da li imas srece. Znam par ljudi koji su skinuti s evidencije jer su odbili ponudjene poslove. Ne znam za druge kantone, ali SZZTK ima pravo da te skine s evidencije.
to je biro za traženje posla, nije biro za razvijanje karijere.
-
Bobi
- Forum administrator
#7 Re: Biro za zapošljavanje TK - skidanje sa biroa
Ma odeš na razgovor, nece poslodavac svakog primiti,popij dvi tri ljute i pravi se da nisi normalan, nece te primiti,vratis se na biro kazes nece me i to je to
.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8 Re: Biro za zapošljavanje TK - skidanje sa biroa
to ti iz iskustva 
-
pinkman
#9 Re: Biro za zapošljavanje TK - skidanje sa biroa
To je najpametnije...
Ili ako ga skinu da nadje nekoga da ga zaposli na koji dan i opet na biro
Najavljuju nesto da bi se moglo to razdvojiti uskoro - aktivni trazioci posla i oni koji su tu radi zdravstva.
- Kiki_Musampa
#10 Re: Biro za zapošljavanje TK - skidanje sa biroa
Pretjeruješ. Nema politika ništa sa tim, nego firme u Tuzli i Tk plaču za radnicima,mojoj treba skoro 10 ljudi,a nigdje nikog. A vamo masa ljudi na birou. Ja nemam dana staža u struci, i ko kaže da moram raditi u njoj? Nego biro služi za zdravstveno,a na crno se radi,ili vani negdjeferratilis wrote: ↑22/05/2024 11:59 Nije od ove godine, nego oduvijek, samo zavisi od profesije i da li imas srece. Znam par ljudi koji su skinuti s evidencije jer su odbili ponudjene poslove. Ne znam za druge kantone, ali SZZTK ima pravo da te skine s evidencije.
- Ironmen
#11 Re: Biro za zapošljavanje TK - skidanje sa biroa
Prihvatis poziv i kazes ok super idem na razgovor za posao, dodjes na razgovor za posao i kazes moji uvjeti su 5500 km plata 40 dana godisnjeg, slubeni automobil itd itd, teta te fino zapise i kaze da ce ti javiti i to je to, ili prihvatis posao dodjes prvi dan i kazes da se osjecas lose i da moras doktoru, uzmes bolovanje mjesec dana kada ti istekne ugovor nece ti ponuditi drugi.mrche0409 wrote: ↑22/05/2024 11:38 Da li se nekom dešavala sledeća situacija:
-
Armin2013
#12 Re: Biro za zapošljavanje TK - skidanje sa biroa
Tako i treba, i ja bi još dodao pravilo ako 3 puta odbiješ posao da te skida sa biroa.mrche0409 wrote: ↑22/05/2024 11:38 Da li se nekom dešavala sledeća situacija:
80% ljudi na birou radi na crno u BiH ili skokne u EU da odradi koji mjesec.
A što se tiče prekvalifikacija koliko sam upratio ima poziva.
U Gračanici ne možeš naći radnika, a biro pun.
- Ironmen
#13 Re: Biro za zapošljavanje TK - skidanje sa biroa
To su trebali davno uraditi, poznajem ljude koji recimo rade plastenike i na birou su samo radi zdravstva itd itd, u sustini za drzavu bi ispalo isto samo bi se stopa nezaposlenih drasticno smanjila i izgledala bi poprilicno bolje nego sada.
Recimo imas na hiljadu dilera droge kojima nepada napamet da se zaposle ali su na birou radi zdrastvenog osiguranja.
- vjeshalica
#14 Re: Biro za zapošljavanje TK - skidanje sa biroa
Po toj analogiji medicinski radnik bi trebao biti obavezan da se javi na posao pravnika,elektroinzenjera i slicno ili cistacice?Chmoljo wrote: ↑22/05/2024 12:05u kojem to univerzumu biroi za zapošljavanje imaju pravo da te zovu samo kada ti ponude posao iz struke?mrche0409 wrote: ↑22/05/2024 12:03Razumem da imaju pravo ali do sad nikad nisu zvali niti nudili poslove, mislim uvek sam se pitao čemu služe ako nikad ti posla ne nađu, a sad odjednom moraš ili te skidamo..ferratilis wrote: ↑22/05/2024 11:59 Nije od ove godine, nego oduvijek, samo zavisi od profesije i da li imas srece. Znam par ljudi koji su skinuti s evidencije jer su odbili ponudjene poslove. Ne znam za druge kantone, ali SZZTK ima pravo da te skine s evidencije.
A i vjerojatno im je naredjeno s vrha da se rijese odredjenog broja ljudi kako bi statistika bolje izgledala.![]()
to je biro za traženje posla, nije biro za razvijanje karijere.
- Ironmen
#15 Re: Biro za zapošljavanje TK - skidanje sa biroa
Na mjestu pravnika ili el inz ne ali na mjestu cistacice moze, jer za mjesto cistacice ili NK radnika trebi ti osnovna skola ne treba ti kvalifikacija niti diploma srednje ili fakulteta.vjeshalica wrote: ↑22/05/2024 13:27Po toj analogiji medicinski radnik bi trebao biti obavezan da se javi na posao pravnika,elektroinzenjera i slicno ili cistacice?
-
Karikaturist
#16 Re: Biro za zapošljavanje TK - skidanje sa biroa
I sta sad neko ko je zavrsio faks treba da je ok sto su mu nasli posao cistacice 
-
Bobi
- Forum administrator
#17 Re: Biro za zapošljavanje TK - skidanje sa biroa
Samo ozbiljne kompanije traze radnike preko biroa iz jednog vrlo jednostavnog razloga, neozbiljne firme samim ugovorm o radu krse Zakon o radu tako da ih bez problema svako moze odbit bez ikakvih negativnih sankcija
.
- vjeshalica
#18 Re: Biro za zapošljavanje TK - skidanje sa biroa
Fascinantni svemirKarikaturist wrote: ↑22/05/2024 13:31 I sta sad neko ko je zavrsio faks treba da je ok sto su mu nasli posao cistacice![]()
Zahvaljujuci tome, da svako radi onaj posao za koji se nije skolovao ,imamo nered na trzistu rada,nestrucnog i nekvalitet. Jer "prodavacica" moze biti svako koga pokupis na ulici ili moler.
Sto uopce postoje te skole usmjerenog obrazovanja i zasto se neko skoluje za molera kad to moze obavljati bilo ko kome se posao ponudi,ili mehanicara?
- Ironmen
#19 Re: Biro za zapošljavanje TK - skidanje sa biroa
Ne nego ko je zavrsio fax neka sjedi kod kuce i zica od staraca za cigare i kafuKarikaturist wrote: ↑22/05/2024 13:31 I sta sad neko ko je zavrsio faks treba da je ok sto su mu nasli posao cistacice![]()
- Ironmen
#20 Re: Biro za zapošljavanje TK - skidanje sa biroa
Najjaci su mi ovi sto su zavrsili fax i samo mogu raditi to sto su zavrsili i onda im cudno kad dodje keramicar i odere im 2 mjesecne plate za 30 kvadrata, zavrsio fax i sjedi u kuci ceka da ga zovnu sa biroa

-
Karikaturist
#21 Re: Biro za zapošljavanje TK - skidanje sa biroa
Ma jok, bolje neka nam doktori i inzinjeri ciste klozete za stranacke uhljebeIronmen wrote: ↑22/05/2024 13:53Ne nego ko je zavrsio fax neka sjedi kod kuce i zica od staraca za cigare i kafuKarikaturist wrote: ↑22/05/2024 13:31 I sta sad neko ko je zavrsio faks treba da je ok sto su mu nasli posao cistacice![]()
![]()
- Chmoljo
#22 Re: Biro za zapošljavanje TK - skidanje sa biroa
ne znam, vješalice, kojom logikom će neko medicinskog radnika zaposliti na poslove pravnika ili elektroinženjera? i kako si uopšte to uspjela zaključiti.vjeshalica wrote: ↑22/05/2024 13:27
Po toj analogiji medicinski radnik bi trebao biti obavezan da se javi na posao pravnika,elektroinzenjera i slicno ili cistacice?
mnogo poslova ima sa NK ili SSS koja nije usmjerena, da se može i medicinski radnik zaposliti, naravno, ako nije na birou zbog guzovače zdravstvenog.
- Chmoljo
#23 Re: Biro za zapošljavanje TK - skidanje sa biroa
nadasve duhovitovjeshalica wrote: ↑22/05/2024 13:39Fascinantni svemirKarikaturist wrote: ↑22/05/2024 13:31 I sta sad neko ko je zavrsio faks treba da je ok sto su mu nasli posao cistacice![]()
ukljucujuci i logiku forumskog pucanstva
Zahvaljujuci tome, da svako radi onaj posao za koji se nije skolovao ,imamo nered na trzistu rada,nestrucnog i nekvalitet. Jer "prodavacica" moze biti svako koga pokupis na ulici ili moler.
Sto uopce postoje te skole usmjerenog obrazovanja i zasto se neko skoluje za molera kad to moze obavljati bilo ko kome se posao ponudi,ili mehanicara?![]()
![]()
šta je sljedeće? vozački za paletar?
-
broj dva
#24 Re: Biro za zapošljavanje TK - skidanje sa biroa
Nek nađe sebi fakultetski poso, ako može. Ako ne, čemu to biranje i čemu arogancija ? Ko sa diplomom je gospodin a gospoda ne čiste, to je ispod njih. Ne kontam, valjda je normala radit loš poso dok ne nađeš bolji..Karikaturist wrote: ↑22/05/2024 13:31 I sta sad neko ko je zavrsio faks treba da je ok sto su mu nasli posao cistacice![]()
- vjeshalica
#25 Re: Biro za zapošljavanje TK - skidanje sa biroa
Taj primjer smo vidjeli kod Seljade Palavric, od cistacice do sudije ustavnog suda bih...broj dva wrote: ↑22/05/2024 14:08Nek nađe sebi fakultetski poso, ako može. Ako ne, čemu to biranje i čemu arogancija ? Ko sa diplomom je gospodin a gospoda ne čiste, to je ispod njih. Ne kontam, valjda je normala radit loš poso dok ne nađeš bolji..Karikaturist wrote: ↑22/05/2024 13:31 I sta sad neko ko je zavrsio faks treba da je ok sto su mu nasli posao cistacice![]()
Cuj biranje, dodje lik zavrsio elektrotehniku, sta ste radili, radio sam dvije godine kao inzinjer ciscenja klozeta
Americki prejebani san vidjen na TV ekranima koji je isprao mozak hudnicima bosnjama