Poenta je valjda bila da su vremenski prevaziđene, nisu te teme više aktuelne ili možda jesu više nego ikada jer Aristotel u djelu O pjesničkoj umjetnosti Sofoklu pripisuje kako on prikazuje ljude onakvima kakvi bi trebali biti, a Euripid onakvima kakvi jesu?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑07/06/2024 18:19Dobro poredjenje i jedno i drugo su samo dobre priceskupljac_zeljeza wrote: ↑07/06/2024 18:01I ja sam pisao da ne treba više praviti predstave po Šekspirovim djelima jer nije više nikako aktuelno nešto iz 1595. nego da nam AI sastavi remake za Zvjezdane staze i čovjeka sa Kriptona. Sve biblioteke očistiti od te starudije 'koje nemaju mjesto u danasnjim vremenom'. A ne znam stvarno ko više normalan ide da gleda Kralja Edipa i Antigonu.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑07/06/2024 16:54
I tu ne treba traziti opravdanje islamu,islam kao i krscanstvo ima neke ideje koje nemaju mjesto u danasnjim vremenom
A priča, jezik i pričanje je najljudskija osobina jer njima prenosimo informaciju. Koja ima da je više?