SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#80726 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

Nije Red Bull postao to sto jeste zato sto su budale i zato sto nemaju jak compliance odjel
kB27

#80727 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kB27 »

Pandakonda wrote: 10/06/2024 17:27 Faćooooo

EDIT: ipak ocevidci kazu zena
E jebem ih u oci. Pomijesaju celavog lika i zenu.
duminjo

#80728 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by duminjo »

Pokusavam se, kao normalan insan, postaviti u situaciju ovoga sto je danas ispuco 16 komada.
Nista mi drugo ne pada na pamet nego da je štitio porodicu i da su navedene prijetnje bile usmjerene prema porodici.
Ostanak na mjestu zlocina i predaja mi ukazuje na poruku ostalima koji su bili ucesnici tih prijetnji ili onima kojima bi mozda moglo pasti na pamet da prijete. U svakom slucaju, ostanak i predaja su ispravni.

Velika greska je mjesto i vrijeme zlocina i zbog toga, pa da nije nikoga ni ranio vec da je samo pucao u zrak, mora u zatvor.

Što se drustva tice, dovoljno je vidjeti i ovdje (gdje se kao prsimo da smo normalni) ismijavanje svjedoka koji kaze da mu majka radi tu na vilsu i da je u trenutku pomislio kako je i ona stradala. 90% ljudi u najobicnijim TV anketama bjezi od kamera a momak stao pred kameru odmah nakon ubistva i pretrpljenog straha je li mu mati stradala. Nama je smijesno kako je on ušo i izašo iz dzamije.

20 minuta za dolazak policije? Odakle su dolazili? Iz Tarcina?

Sve skupa, divne Scene danas na Vilsu, onako baš za ismijavanje i za zaboraviti nakon 2 dana.
Treba tarlahat o tramavajima, jbo rokacinu.
dgL_

#80729 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dgL_ »

PS Novo Sarajevo nekoliko puta zovem radi nepropisnog parkinga... Jedno jutro 8 h zovem kaže mi lik otamo doće neko čim se oslobodi prva patrola, za sat-sat ipo reko molim?? Kaže tako je kako je... Reko prijatelju jel realno šta si ti meni sad rekao? Jel se snima ovo? Kaže lik hladno smirenim glasom "SNIMA, SNIMA, NIŠTA NE BRINITE..."

OD TAD za mene je MUP KS mrtav .. iz ovoga proizilazi sve ovo što imamo....

Potpuna reforma policije i štrajk usmjeren prema tome !
ajdamo
Grijem se na: Sunce
Vozim: Dvotočkaš

#80730 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ajdamo »

duminjo wrote: 10/06/2024 23:34 Pokusavam se, kao normalan insan, postaviti u situaciju ovoga sto je danas ispuco 16 komada.
Nista mi drugo ne pada na pamet nego da je štitio porodicu i da su navedene prijetnje bile usmjerene prema porodici.
Ostanak na mjestu zlocina i predaja mi ukazuje na poruku ostalima koji su bili ucesnici tih prijetnji ili onima kojima bi mozda moglo pasti na pamet da prijete. U svakom slucaju, ostanak i predaja su ispravni.

Velika greska je mjesto i vrijeme zlocina i zbog toga, pa da nije nikoga ni ranio vec da je samo pucao u zrak, mora u zatvor.

Što se drustva tice, dovoljno je vidjeti i ovdje (gdje se kao prsimo da smo normalni) ismijavanje svjedoka koji kaze da mu majka radi tu na vilsu i da je u trenutku pomislio kako je i ona stradala. 90% ljudi u najobicnijim TV anketama bjezi od kamera a momak stao pred kameru odmah nakon ubistva i pretrpljenog straha je li mu mati stradala. Nama je smijesno kako je on ušo i izašo iz dzamije.

20 minuta za dolazak policije? Odakle su dolazili? Iz Tarcina?

Sve skupa, divne Scene danas na Vilsu, onako baš za ismijavanje i za zaboraviti nakon 2 dana.
Treba tarlahat o tramavajima, jbo rokacinu.
Potpis :bih:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#80731 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

Hakiz wrote: 10/06/2024 22:57
tramvajtrojka wrote: 10/06/2024 22:49
Haris.ba wrote: 10/06/2024 22:44

Pa u cemu je onda problem? Neko prijavi, pregleda se , sve po vesu, i furaj dalje.

U Njemackoj te prijave sto pogresnu kesu u pogresnu kantu ubacis, i sve je ok. Zar mi ne tezimo takvom drustvu?
zato sto se brukate sa ovim jer prvo ovo je lik zeljan paznje i iz ranijih nastupa a i brukanje je ovo samo po sebi jer ko je on da ocjenjuje jel nesto zakonito kad je njegovo preduzece, sam stadler i ministarstvo saobraćaja to odobrilo

Bukvalno su i od samog Stadlera morali traziti odobrenje da postave jucer tramvaj na MD-u a ne sta vise
Još gore kada firme i institucije učestvuju u kršenju zakona.
Prvo fahrudin da objasni kako mu kolege i on odnose alate, dijelove iz firme, gorivo,....pa onda nek tuzi Coultarda, a za pravnog savjetnika nek uzme tebe, vjerujem da imate velike sanse.
dječak sa šibicama

#80732 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

dgL_ wrote: 10/06/2024 23:41 PS Novo Sarajevo nekoliko puta zovem radi nepropisnog parkinga... Jedno jutro 8 h zovem kaže mi lik otamo doće neko čim se oslobodi prva patrola, za sat-sat ipo reko molim?? Kaže tako je kako je... Reko prijatelju jel realno šta si ti meni sad rekao? Jel se snima ovo? Kaže lik hladno smirenim glasom "SNIMA, SNIMA, NIŠTA NE BRINITE..."

Ma kakvi oni, kod mene u kvartu nelegalni parking postoji godinama, "gradjani" parkiraju na livadu i svaki dan je neka svadja, svako jutro ili po noci neko nekog zaparkira pa ovaj blokirani trubi po pola sata. Ne jebe zivu silu, sto ljudi spavaju, jednom su se pobili sisao frajer koji je radio trecu i ovaj mu trubio pod prozorom ujutro, ljut ko puska. Seljacine naucile parkirati na livadi, a sta policija? nista, jednom dosli neko ih zvao jer je parking nelegalan, kaze "ma nemojte tu parkirati ne smije se" otisli svojim poslom i nikada vise.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#80733 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

Treba nam vise ovakvih kao Fahrudin. Gdje je bio kad je Bimo pokrao desetine miliona :oops:
Babbuka

#80734 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Babbuka »

Eto ja k'o biva imam kilometara u gu*ici, nešto se je i vršljalo po svijetu, kako "civilizovanom" tako i po zemljama i gradovima koji baš i ne spadaju u tu skupinu.

Ne bih se usudio reći da pojedinačno policajci u Sarajevu nisu profesionalni, pogotovo ove mlađe generacije (iskreno rečeno, iznenađujuće i ulijeva nadu). Imam osjećaj da u Sarajevu po pitanju organa reda nedostaje jasan sistem, tj. utabana staza i putanja kojom se efikasno rješava narušavanje javnog reda i mira.

Navesti ću i jedan događaj od prije 10-tak godina kojem sam prisustvovao, tada sam vidio kako to treba izgledati.

Beograd, drmoguz i svadba u veoma ekskluzivnom lokalu, muzika uživo. Na ulazu 2 grmalja. Ja izašao vani da uhvatim zraka.
U neki vakat dođe auto, na njemu piše "komunalna policija" i izlazi komunalni policajac (uniforma meščini veoma slična redovnoj policijskoj) i veli da je vrijeme da se gasi muzika, valjda bila neka pritužba. Grmalji ne bendaju, on za njih k'o da i ne postoji. Lik se hladno okrenu bez rasprave, sjede u auto i razguli.
Prođe par minuta, pojavi se policijski Peugeot, na njemu piše "Policija", izlaze 2 regularna policajca, malo rasprave sa grmaljima, traže od njih lične, ovi ne daju, izlazi gazda i hladno ih odheba. Okrenuše se i oni, sjedoše u auto i odoše.
Ostanem ja još malo da vidim šta će biti, i nije trebao čekati dugo, možda 10tak minuta...
Dolaze žip i 2 marice, izlaze policajci kojima vokabular očito nije jača strana.
Epilog priče je ugašena muzika, gazda sa rumenim obrazima i 2 grmalja sa licima u bojama duge. Mislim da je sreća da i gosti nisu dobili po nosu.

Tad sam vidio kako treba da izgleda policija u uređenom gradu.
Hajlac

#80735 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hajlac »

Hakiz wrote: 10/06/2024 22:04 Ukinuta tema o showrunu, pa ću ovdje:

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... evu/549034

Potpuno u pravu čovjek.

Ali ovo
Danas sam u Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo PS Centar podnio prijavu protiv navedenog događaja. Malo su probali na šalu da sve okrenu, pa su mi postavljali čudna pitanja i davali komentare. Pitali su me, odkud ja to znam da treba vozačka za tramvaj. Odkud ja znam da on nema vozačku za tramvaj? Pitali su me da li sam ja to vidio svojim očima. Nakon što sam ih upoznao da sam dugogodišnji vozač tramvaja i da poznajem zakon, uozbiljili su se.
Sa ovakvom policijom nije čudo što nam se dešava ovo šta se dešava.
:thumbup:
bumerangss

#80736 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bumerangss »

sime_cipol wrote: 10/06/2024 23:58 Treba nam vise ovakvih kao Fahrudin. Gdje je bio kad je Bimo pokrao desetine miliona :oops:
Bravo :thumbup:

Tad je sutio jer je vjerovatno i on hajrovao
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#80737 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by teskeredzic_22 »

dječak sa šibicama wrote: 10/06/2024 23:57
Spoiler
Show
Ma kakvi oni, kod mene u kvartu nelegalni parking postoji godinama, "gradjani" parkiraju na livadu i svaki dan je neka svadja, svako jutro ili po noci neko nekog zaparkira pa ovaj blokirani trubi po pola sata. Ne jebe zivu silu, sto ljudi spavaju, jednom su se pobili sisao frajer koji je radio trecu i ovaj mu trubio pod prozorom ujutro, ljut ko puska. Seljacine naucile parkirati na livadi, a sta policija? nista, jednom dosli neko ih zvao jer je parking nelegalan, kaze "ma nemojte tu parkirati ne smije se" otisli svojim poslom i nikada vise.
pašta vamsmet a višeljudi se parkiraju džeima mjesta aneneđe dženema džabapoliciju zovetedapišu gubevrijemenaša dijeca nizašta
noviclan

#80738 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

dgL_ wrote: 10/06/2024 23:41 PS Novo Sarajevo nekoliko puta zovem radi nepropisnog parkinga... Jedno jutro 8 h zovem kaže mi lik otamo doće neko čim se oslobodi prva patrola, za sat-sat ipo reko molim?? Kaže tako je kako je... Reko prijatelju jel realno šta si ti meni sad rekao? Jel se snima ovo? Kaže lik hladno smirenim glasom "SNIMA, SNIMA, NIŠTA NE BRINITE..."

Samo si mu trebao reci i ja sam snimo nadam se da ce ti unutrasnja prepoznati glasic
noviclan

#80739 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

kB27 wrote: 10/06/2024 22:17 https://crna-hronika.info/tragedija-u-v ... ila/621197

Jezivo. Dao dedo da djeca ne idu pjeske po sladoled.

Ovo drustvo je dotaklo dno.
E sto ga je DIDO davao davao je
upitan

#80740 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by upitan »

(Ne)sigurnosna situacija u Sarajevu.
Mnogi su,ali i danas misle da je stvarno Sda u opoziciji a ja licno vidim da nije i da je sa ovom situacijom po pitanju (ne)sigurnosti gore nego sto je bilo.
Problem nastaje u narodu sto ne zeli 100% pravedni sisem,nego stavlja na vagu da li je licno imao korist od vlasti ili nije.
Ako je dobio odredjenu korist,onda ce ili sutjeti a druga opcija je pokusati opravdati ovo sto se desaje.
A trebalo bi traziti odgovornost svih koji su nadlezni,da se ovo zaustavi a za dobro svih.
Hvala Bogu da nije bilo vise zrtvi.
armin071

#80741 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by armin071 »

sime_cipol wrote: 10/06/2024 23:58 Treba nam vise ovakvih kao Fahrudin. Gdje je bio kad je Bimo pokrao desetine miliona :oops:
Fahro heroj a ne zločinac. Fahro 20 godina prima platu ne plačajući poreze na istu i onda Fahro onako kao ponosan i savjestan graDŽanin ode da prijavi kršenje zakona. Što je najtužnije u svemu tome, više je Coulthard uplatio poreza ovoj zemlji za jedan dan nego Fahro za svoj radni vijek….. I ONO se našlo nekoga da prijavi.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#80742 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

Nije dzabe otvorena tema postoji li MUP KS

A ovo oko voznje tramvaja, de ne jebite majke vam, dakle covjek je profi vozac i usao pod nadzorom u vozilo koje ima komandu naprijed i komandu koci.
eltroxin

#80743 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by eltroxin »

Babbuka wrote: 11/06/2024 00:47 Eto ja k'o biva imam kilometara u gu*ici, nešto se je i vršljalo po svijetu, kako "civilizovanom" tako i po zemljama i gradovima koji baš i ne spadaju u tu skupinu.

Ne bih se usudio reći da pojedinačno policajci u Sarajevu nisu profesionalni, pogotovo ove mlađe generacije (iskreno rečeno, iznenađujuće i ulijeva nadu). Imam osjećaj da u Sarajevu po pitanju organa reda nedostaje jasan sistem, tj. utabana staza i putanja kojom se efikasno rješava narušavanje javnog reda i mira.

Navesti ću i jedan događaj od prije 10-tak godina kojem sam prisustvovao, tada sam vidio kako to treba izgledati.

Beograd, drmoguz i svadba u veoma ekskluzivnom lokalu, muzika uživo. Na ulazu 2 grmalja. Ja izašao vani da uhvatim zraka.
U neki vakat dođe auto, na njemu piše "komunalna policija" i izlazi komunalni policajac (uniforma meščini veoma slična redovnoj policijskoj) i veli da je vrijeme da se gasi muzika, valjda bila neka pritužba. Grmalji ne bendaju, on za njih k'o da i ne postoji. Lik se hladno okrenu bez rasprave, sjede u auto i razguli.
Prođe par minuta, pojavi se policijski Peugeot, na njemu piše "Policija", izlaze 2 regularna policajca, malo rasprave sa grmaljima, traže od njih lične, ovi ne daju, izlazi gazda i hladno ih odheba. Okrenuše se i oni, sjedoše u auto i odoše.
Ostanem ja još malo da vidim šta će biti, i nije trebao čekati dugo, možda 10tak minuta...
Dolaze žip i 2 marice, izlaze policajci kojima vokabular očito nije jača strana.
Epilog priče je ugašena muzika, gazda sa rumenim obrazima i 2 grmalja sa licima u bojama duge. Mislim da je sreća da i gosti nisu dobili po nosu.

Kako da ne, na Beograd se treba ugledati :-)
escobar__

#80744 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by escobar__ »

Ne treba ali je žalosno da i rupa kao Beograd u nekim stvarima djeluje uređenije i normalnije od Sarajeva.
vjeshalica

#80745 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

duminjo wrote: 10/06/2024 23:34 Pokusavam se, kao normalan insan, postaviti u situaciju ovoga sto je danas ispuco 16 komada.
Nisi razmisljao koji je motiv? Prijetnje su jedno, a pravi motiv ce se tek saznati.
Lik stiti porodicu, tako sto na frekventnom dijelu setalista,izbusi lika? Nije ga dakle ubio u kaficu vec na setalistu, a istraga neka pokaze pravi motiv. Dakle veoma srceparajuce. :skoljka:
Ishak7

#80746 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ishak7 »

vjeshalica wrote: 11/06/2024 07:22
Nisi razmisljao koji je motiv? Prijetnje su jedno, a pravi motiv ce se tek saznati.
Lik stiti porodicu, tako sto na frekventnom dijelu setalista,izbusi lika? Nije ga dakle ubio u kaficu vec na setalistu, a istraga neka pokaze pravi motiv. Dakle veoma srceparajuce. :skoljka:
Jesi li ti razmišljao da uzeti pištolj i skupiti hrabrosti upucati nekoga nije ko hljeba se najest'?
Adrenalin, strah i mnogo štošta učini da čovjek postupi tako.
Slučajni prolaznik, pa u stanju šoka, pola sata nakon toga ne može se dozvat'.
Prijetio mu (vjerovatno i porodici) duže vremena klošar koji je tek izašao iz zatvora. Momak je očigledno pokušavao riješiti problem na bezbolniji način.. Mnogo je ovakvih primjera u Sarajevu bilo, da su čovjeku prijetili da će mu kčerku silovati ako ne donese svaki mjesec toliko i toliko itd itd.
pezzar

#80747 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pezzar »

Treba Zahi javiti da Red Bull bolid nije bio registrovan, a vožen je na javnim putevima u BiH, a Coulthard vjerovatno nema u vozačkoj ni kategoriju F1. Možda i tu neka prijava da ide?
vjeshalica

#80748 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Ishak7 wrote: 11/06/2024 08:00
vjeshalica wrote: 11/06/2024 07:22
Jesi li ti razmišljao da uzeti pištolj i skupiti hrabrosti upucati nekoga nije ko hljeba se najest'?
Adrenalin, strah i mnogo štošta učini da čovjek postupi tako.
Slučajni prolaznik, pa u stanju šoka, pola sata nakon toga ne može se dozvat'.
Prijetio mu (vjerovatno i porodici) duže vremena klošar koji je tek izašao iz zatvora. Momak je očigledno pokušavao riješiti problem na bezbolniji način.. Mnogo je ovakvih primjera u Sarajevu bilo, da su čovjeku prijetili da će mu kčerku silovati ako ne donese svaki mjesec toliko i toliko itd itd.
Motiv?
rimac

#80749 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by rimac »

Šetam sinoć oko 22 sata Vilsom i nigdje policajca. Sve puno ljudi na mjestu gdje se pet sati ranije dogodilo ubistvo vatrenim oružjem. Drago mi da su sugrađani odlučili ne bojati, ali sam očekivao da ću vidjeti policiju kako patrolira. Ne sjećam se kad sam ih vidio na Vilsu, ali zato kockastih glava na pretek.
Last edited by rimac on 11/06/2024 08:22, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#80750 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

Babbuka wrote: 11/06/2024 00:47 Eto ja k'o biva imam kilometara u gu*ici, nešto se je i vršljalo po svijetu, kako "civilizovanom" tako i po zemljama i gradovima koji baš i ne spadaju u tu skupinu.

Umro sam na bold :lol: :lol:
Post Reply