Ja ipak mislim da ako Denveru oduzmeš Jokića da će biti gora ekipa nego Dallas ako im oduzmeš Dončića.darius_maximus wrote: ↑01/06/2024 08:36Ne govorim ja o tome da je Dončić trebao uzeti umjesto Jokića.canvra888 wrote: ↑01/06/2024 01:52Za koju konkretno sezonu smatraš da je Dončić trebao osvojiti MVP?darius_maximus wrote: ↑01/06/2024 01:25
Dobro, zašto se onda potcjenjuje Dončić?
Može imati statistički bolju sezonu od Jokića, Jokić prvi favorit za MPV, Dončić peti-šesti.
A Dončić je isto iz sezone u sezonu konzistentan (i sve bolji), nije to da ga krenulo 10 utakmica slučajno.
Što se ove sezone tiče, Denver je imao bolji omjer, a znamo da i to najčešće igra ulogu kod glasača.
Govorim o tome da se Jokiću daje MVP i kada ispadnu u polufinalu konferencije kao ove godine, dok Dončić izgleda mora uzeti prsten da bi možda osvojio. To mi nije jasno, uključujući i ovu sezonu, da.
Mislim, jasno je da Dončić ima bolju sezonu, ima bolji stats, ali je opet Jokić kao pretplaćen na MVP.
Jokićeve brojke:
Dončićeve brojke:
Jokić je 2021/2022, kada je haman prvi put prebacio prosjek od 20 koševa postao MVP.
Dončić je haman otkako je došao na prosjeku od skoro 30 koševa i nekih 9 asistencija i skokova.
Šta je dobio za to? MVP 4, 6, 5, 8 i 3 mjesto, dok je Jokić za 3 sezone sa slabijom statistikom dobio MVP.
Zato kažem da nije tačno da se Dončić "gleda kao bog", što je bila izvorna tvrdnja.
Moje mišljenje je da se Dončićeva igra i doprinos ne cijeni dovoljno, jer evo najbliže što je došao je to treće mjesto za MVP-a, iako ima bolju sezonu.
Šta da Dončić uradi za MVP i mora li uzeti prsten i imati prosjek od 40-10-10?
Zbog toga i titula "najkorisnijeg", čije se odsustvo najviše osjeti.