English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- MarlboroGold
#59151 Re: English Premier League
Ove priče ne bi Pep znao voditi Brentford ili Aberdeen kao SAF su bezveze.
Pep nema potrebe da ih vodi jer je odmah gurnut u vatru u Barci gdje je ogroman pritisak i uspio je. Sa Bayernom je isto osvajao i sad sa Cityem.
On je svoje odradio kad je trebao i morao i ostavio je svoj pečat gdje god je bio.
Da je grohnuo sa Barcom ne bi ga nigdje bilo. Možda bi odmah završio trenersku karijeru kao Gary Neville nakon Valensije. Ili imaš šlifa za to ili nemaš.
Pep nema potrebe da ih vodi jer je odmah gurnut u vatru u Barci gdje je ogroman pritisak i uspio je. Sa Bayernom je isto osvajao i sad sa Cityem.
On je svoje odradio kad je trebao i morao i ostavio je svoj pečat gdje god je bio.
Da je grohnuo sa Barcom ne bi ga nigdje bilo. Možda bi odmah završio trenersku karijeru kao Gary Neville nakon Valensije. Ili imaš šlifa za to ili nemaš.
-
Osmi Socrates
#59152 Re: English Premier League
Klopp je leg'o Liverpulu k'o budali šamar. Karakterom, prije svega. Mislim da bi isti efekat izazvao njegov odlazak i da nije osvojio nijedan trofej.
Imaš rijetke primjere u fudbalu kad trener legne timu kao da ih nikad niko drugi nije trenirao. Danas su sve rjeđi, jer je i strpljenje navijača a i klubova sve tanje.
Imaš rijetke primjere u fudbalu kad trener legne timu kao da ih nikad niko drugi nije trenirao. Danas su sve rjeđi, jer je i strpljenje navijača a i klubova sve tanje.
-
CharakterZnak
#59153 Re: English Premier League
Pep se uništava od alkohola, slavi svoju 6.titulu u 8 godina. Hanuma će vjerovatno da zaplati kasnije kad djeca legnu. S druge strane, pojedinci i dalje misle da nema pojma.
- MarlboroGold
#59154 Re: English Premier League
"The reality is I'm closer to leaving than to staying," the City manager told Sky Sports.
"It's eight years, will be nine. Right now my feeling is I want to stay next season. We talked with the club, we have time to talk next season because I have to see the players as well, if they follow me, they follow us.
"I want to stay next season. During the season, we will talk. But after eight, nine years..."
"I had that feeling last season [after we won the treble]," he said in his press conference. "We were in Istanbul and I said, 'It's over. What am I doing here? There is nothing left.' But I have a contract. I am here and I am still enjoying some of the moments, sometimes tired but some of them I love.
"And after a few days, we start playing good, winning games, different players, and we start to think about how no one has done four in a row. Why not try it?
"But, next season, right now, I am not able to know what will be the motivation to do it. It is difficult sometimes to find it when everything is done.
Haman bi i on mogao Jurgenovim stopama... sljedeće godine će svjetsko klupsko prvenstvo biti motiv sasvim sigurno u proširenom formatu.
"It's eight years, will be nine. Right now my feeling is I want to stay next season. We talked with the club, we have time to talk next season because I have to see the players as well, if they follow me, they follow us.
"I want to stay next season. During the season, we will talk. But after eight, nine years..."
"I had that feeling last season [after we won the treble]," he said in his press conference. "We were in Istanbul and I said, 'It's over. What am I doing here? There is nothing left.' But I have a contract. I am here and I am still enjoying some of the moments, sometimes tired but some of them I love.
"And after a few days, we start playing good, winning games, different players, and we start to think about how no one has done four in a row. Why not try it?
"But, next season, right now, I am not able to know what will be the motivation to do it. It is difficult sometimes to find it when everything is done.
Haman bi i on mogao Jurgenovim stopama... sljedeće godine će svjetsko klupsko prvenstvo biti motiv sasvim sigurno u proširenom formatu.
- BHF_Manijak
#59155 Re: English Premier League
Ma nema sanse... Ostaje on jos 6-7 godina kako i sinoc napisah.
To je sad malo da se strasti slegnu, ide produzenje ugovora za jos 2-3 godine.
On ima ego, zeljet ce postati ono sto je Alex u Unitedu i uzeti sto je moguce vise titula.
Ako ode, neka se Klopp odmah vrati, otvoren ce mu biti put za jos koju titulu...
Uglavnom mislim da je suplja, jer zna i sam da nema vise gdje osim u PSG ili Barcu nazad. Ovo sto ima u Cityu nece mu moci niko vise ponudit.
Iz respekta prema Cityu ne vjerujem da bi ikog iz Engleske preuzeo, iako bih ga rado u Liverpoolu gledao.
To je sad malo da se strasti slegnu, ide produzenje ugovora za jos 2-3 godine.
On ima ego, zeljet ce postati ono sto je Alex u Unitedu i uzeti sto je moguce vise titula.
Ako ode, neka se Klopp odmah vrati, otvoren ce mu biti put za jos koju titulu...
Uglavnom mislim da je suplja, jer zna i sam da nema vise gdje osim u PSG ili Barcu nazad. Ovo sto ima u Cityu nece mu moci niko vise ponudit.
Iz respekta prema Cityu ne vjerujem da bi ikog iz Engleske preuzeo, iako bih ga rado u Liverpoolu gledao.
-
LSD
#59156 Re: English Premier League

Sto SAF nije napustio svoju zonu komfora, pa preuzeo npr. Celtu u Španiji ili Keln u Njemackoj, prije toga naravno naucio jezike, pa tamo osvajao titule. Da ga vidimo van Otoka, kakav je trener.
To je otprilike ta nenormalna logika koja se pripisuje Pepu, samo obrnuta.
- BHF_Manijak
#59157 Re: English Premier League
Ma pusti to... Guardiola prekucavao u 3 najjace drzave na svijetu.
Bez premca najbolji u historiji.
Ok, bilo je mozda vecih revolucionara, ali implenentacija, dominacija, trofeji - tu je Guardiola broj 1.
Ok, bilo je mozda vecih revolucionara, ali implenentacija, dominacija, trofeji - tu je Guardiola broj 1.
-
LSD
#59158 Re: English Premier League
Znam, al vazda je bilo osporavnja u vezi tog covjeka.BHF_Manijak wrote: ↑19/05/2024 23:40 Ma pusti to... Guardiola prekucavao u 3 najjace drzave na svijetu.
Eh lako mu je bilo voditi Barcu, imao Messija, Xavija, Iniestu, ne treba takvoj ekipi ni trener...zaboravlja se gdje je bila Barca sezonu ranije
Lako je voditi Bayern u Njemackoj. To moze svak. Pa evo vidimo sad.
Lako je voditi City, ima šeika, pun para , boli ga qrc, kao da pare same igraju po terenu, ne treba im trener.
Uglavnom, njemu je sve bilo lako, a ostali jadnici se patili, jedva kraj s krajem.
I onda udarni argument, sto nije osvajao svake godine LP
A onda vidis da je vise puta osvojio LP, od npr. Fergusona kojeg se ovdje glorifikuje...i to za upola pola manje trenerskog staza
- Edin H.
#59159 Re: English Premier League
Koji mufljuz je onaj Son, promaši čistu šansu za Arsenalovu titulu i da utjera ove Pepove obožavaoce u suru. 
- Logovan
#59160 Re: English Premier League
Posao lak, a paraliScott Carson for Manchester City:
4 x Premier League
1 X Champions League
1 x FA Cup
2 x League Cup
1 x Community Shield
1 x Super Cup
1 x Club World Cup
He's only played 107 minutes for City.
-
Osmi Socrates
#59161 Re: English Premier League
Ja samo znam da je Tottenham bio ravnopravan sa Citijem dok je bilo neriješeno. I da je bila žestoka utakmica, udarac na udarac. Da su poveli, tako bi se nastavilo do kraja.
Kad je City dao gol i nije bilo brzog izjednačenja, igrači počinju drugačije razmišljati. Da je Son izjednačio u 88 minuti, to bi vjerovatno bio jedan od najvećih auto-golova u istoriji Premier Lige. Nothing to gain and everything to lose. I što se tiče njega i što se tiče kluba.
Ne tvrdim da je to u potpunosti utjecalo na Sonnyja, ali...
Kad je City dao gol i nije bilo brzog izjednačenja, igrači počinju drugačije razmišljati. Da je Son izjednačio u 88 minuti, to bi vjerovatno bio jedan od najvećih auto-golova u istoriji Premier Lige. Nothing to gain and everything to lose. I što se tiče njega i što se tiče kluba.
Ne tvrdim da je to u potpunosti utjecalo na Sonnyja, ali...
- jeza u ledja
- jeza u ledja
- jeza u ledja
#59164 Re: English Premier League
A sta ovo kaze na kraju, prekide se. Cini mi se da je isao u smjeru da Klopp zna da je Pep radio u klubu koji mu je omogucio vise. Imal gdje cijeli snimak?9BHF_Manijak wrote: ↑19/05/2024 22:22 Njih dvojica se izrazito postuju, iako forumski puk rat pravi...
- ultima_palabra
#59165 Re: English Premier League
Emery zajebao Arsenalu titulu i onda otisli na kolektivni godisnji. Kakav kvarnjak.
-
ZuzuTop
#59166 Re: English Premier League
Ferguson je razvolio Rangers / Celtic dominaciju sa Abeerdinom. Zadnji poraz Reala u nekom Euro finalu je bio, od Aberdena.
Pep se drogiro u Italijanskoj ligi, nije ni cudo sto je preuzeo Abu Dabi klub.
-
ZuzuTop
- darius_maximus
#59168 Re: English Premier League
Oj prenosa, Tito dragi...
-
ZuzuTop
#59169 Re: English Premier League
Pricas o Fergusonu, Pep tvoj ti vodio sam Barcu, Bayern I City koji ima para. Sta pricas?
Klopp je makar imao muda da uzme posrnuli klub.
Kolko vam abu dabi placa da dizete City? Jesil kad cuo za Paul Wanchopa?
Il znas da je Denis Law igrao za City i United? Cuj navijac Citija HHH
- jeza u ledja
#59170 Re: English Premier League
Gerro definitivno.
-
ZuzuTop
#59171 Re: English Premier League
Hebo vas gerro, nabroj te mi prvih 11 citija iz 2005 bez gledanja na google i ja odoh.
-
ZuzuTop
#59172 Re: English Premier League
Igro Andy Cole u napadu hah
- jeza u ledja
#59173 Re: English Premier League
Naravno na kraju jos jednom treba dodati da je i sam Arteta izrastao u ovo danas pod Guardiolom.
Treba pogledati cijeli odgovor Pepa u vezi Kloppa.
A ovo je onaj dio koji sam spomenuo ranije:
"...I wanna say thank you so much for his words. But he knows perfectly that behind me there are a lot of things that this clubs provide me and give it to me, otherwise alone I cannot do it. And I'm humble enough, really really enough, to understand completely that..."
Sta drugo reci u kontekstu odgovora o Kloppu ovdje osim da Pep razumije da je cijelo vrijeme imao vecu finansijsku podrsku iza sebe u odnosu na Kloppa.
Treba pogledati cijeli odgovor Pepa u vezi Kloppa.
A ovo je onaj dio koji sam spomenuo ranije:
"...I wanna say thank you so much for his words. But he knows perfectly that behind me there are a lot of things that this clubs provide me and give it to me, otherwise alone I cannot do it. And I'm humble enough, really really enough, to understand completely that..."
Sta drugo reci u kontekstu odgovora o Kloppu ovdje osim da Pep razumije da je cijelo vrijeme imao vecu finansijsku podrsku iza sebe u odnosu na Kloppa.
- aCme
- BHF_Manijak
#59175 Re: English Premier League
Kad se vec hvalimo...LSD wrote: ↑13/01/2024 22:42Pa 20 kolo tek, pola sezone jos ima, cak City nije ni prvi na tabeli, 18 kola preostalo i ti vec proglasio sampionaBHF_Manijak wrote: ↑13/01/2024 21:49I sta kazes, zasitili se, gotova sezona?!LSD wrote: ↑13/01/2024 20:40 Kakve izmjene kad Citya. Ubaci Kevina i onog Boba koji donesose preokret i pobjedu na kraju.
Walker su raspada na terenu (raspada mu se i privatni zivot btw), frajer nije glavom u utakmici, direktni krivac kod oba gola Njukastla, al Pep i dalje njega tvrdoglavo gura
![]()
Tacno su dva hrvata strano tijelo u onoj masineriji Citya, strse svojom losinom. Gvardiol je uspio biti gori i od Kovacica.![]()
![]()
Kazem ja novi sampion je sa Etihada, ovo je bila sampionska utakmica, vratio se Kevin, tako da sad ide ono njihovo standardno, 11-12 pobjeda zaredom i to je to.
Ovo im je bilo bitno dobit, sad je gotovo.cekaj bolan, stani, polako
![]()
Ja ne vjerujem da ce odbaniti titulu, bez obzira na pobjedu danas.
@LSD Kako rekoh...