English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Osmi Socrates
#59126 Re: English Premier League
Ma Klopp je bez sumnje vrhunski i trener i menadžer, ali kad dođe do same kreme tog posla nije na vrhu.
Ferguson, i dalje, zbog karaktera, i zato što je Klub Pijanica pretvorio u nepobjedivi tim u Engleskoj, a i u Škotskoj ko prekine dominaciju Rangersa i Celtica sa onakvim timom mora biti veliki trener.
Pep je drugi, iz očiglednih razloga.
Ferguson, i dalje, zbog karaktera, i zato što je Klub Pijanica pretvorio u nepobjedivi tim u Engleskoj, a i u Škotskoj ko prekine dominaciju Rangersa i Celtica sa onakvim timom mora biti veliki trener.
Pep je drugi, iz očiglednih razloga.
-
ZuzuTop
#59127 Re: English Premier League
Postovao sam te do zadnje recenice, klopp i mou nisu slicni jedino da su underdougs. Klopp uvjek igra, kako se kaze, na granici napada. Mou je uvjek bio beton, Terry, Carvalho, Makalele (posle Essien) je uvjek imao dobar low block i onda udarao na kontru sa brzim igracima. I plus imao je imao je top igrace na svakom mjestu.darius_maximus wrote: ↑19/05/2024 21:50Kako kažu, lakše je jednom osvojiti, nego ostati na vrhu.ZuzuTop wrote: ↑19/05/2024 20:35Stavi Kloppa u City, Pep nebi uzeo ni onu jednu ligu.Jack Be Nimble wrote: ↑19/05/2024 20:32 Pep se pisa po ligi koja je tvrdila da njegove taktike ne mogu meda protiv jakih engleskih timova.
Kloppu je lakše kada je underdog, nego da ga čitava liga ganja iz godine u godinu.
Ne mislim da bi se Klopp ugodno osjećao u takvom okruženju u kojem svake godine imaš imperativ da osvojiš haman barem duplu krunu.
Drugačiji treneri, s drugačijim skillsetovima. Obojica nesumnjivo odlični, samo ne mogu iste ekipe trenirati. Klopp je sličniji Mourinhu u tom pogledu.
Jedne od najboljih tekma su bile Ferguson vs Mou, isto ko da gledas sah uzivo.
Po meni je klopp, mozda najbolji manager trenutno, al ne moramo se slozit. Imao je nesrece da ide protiv Pepa i Citija. Inace bi pricali drugu pricu.
- Edin H.
#59128 Re: English Premier League
Najsmješnije je što je titulu odlučio VAR, tj.počelo je sa više nego očiglednom krađom Liverpoola nepriznavanjem gola meču sa Tottenham-om, pa Arsenal, nastavi niz…
Savez napolje.
Savez napolje.
- darius_maximus
#59129 Re: English Premier League
Nemaš me šta poštovati. Ne čitaš s razumijevanjem. Bit je da Klopp voli biti underdog, kao i Mourinho. Mou je npr. mogao trenirati tada Real koji je ganjao Barcu, ali ne vi mogao danas trenirati isti klub.ZuzuTop wrote: ↑19/05/2024 21:58Postovao sam te do zadnje recenice, klopp i mou nisu slicni jedino da su underdougs. Klopp uvjek igra, kako se kaze, na granici napada. Mou je uvjek bio beton, Terry, Carvalho, Makalele (posle Essien) je uvjek imao dobar low block i onda udarao na kontru sa brzim igracima. I plus imao je imao je top igrace na svakom mjestu.darius_maximus wrote: ↑19/05/2024 21:50Kako kažu, lakše je jednom osvojiti, nego ostati na vrhu.
Kloppu je lakše kada je underdog, nego da ga čitava liga ganja iz godine u godinu.
Ne mislim da bi se Klopp ugodno osjećao u takvom okruženju u kojem svake godine imaš imperativ da osvojiš haman barem duplu krunu.
Drugačiji treneri, s drugačijim skillsetovima. Obojica nesumnjivo odlični, samo ne mogu iste ekipe trenirati. Klopp je sličniji Mourinhu u tom pogledu.
Po meni je klopp, mozda najbolji manager trenutno, al ne moramo se slozit. Imao je nesrece da ide protiv Pepa i Citija. Inace bi pricali drugu pricu.
-
Osmi Socrates
#59130 Re: English Premier League
Klub Padavičara po svaku cijenu i nije zaslužio titulu. Samo zbog onih simuliranja treba ih kazniti 15 bodova.
Titulu je odlučio Sonny, htjeli ili ne htjeli priznati.
Titulu je odlučio Sonny, htjeli ili ne htjeli priznati.
-
Armin2013
#59131 Re: English Premier League
Pep ima pare i time kupuje igrače koji mu sjede na klupi a u svakoj drugoj ekipi u EPL bi bili starteri.
Tako da ne osjeti kao ostali klubovi kada krenu povrede, i zato je u EPL dominantan, bar po meni.
Vidjet ćemo da li je tačno ali se piše da su igrači imali prihode od reklama koje su im plaćali naftaši, kao prekrivena plata.
Ono što po meni nije fer Evertonu su odmah oduzeli bodove a Citiju gledaju kroz prste, pravila trebaju biti ista za sve.
City je prvak i treba mu čestitat, nije bilo lahko pored Arsenala i Liverpoola.
Tako da ne osjeti kao ostali klubovi kada krenu povrede, i zato je u EPL dominantan, bar po meni.
Vidjet ćemo da li je tačno ali se piše da su igrači imali prihode od reklama koje su im plaćali naftaši, kao prekrivena plata.
Ono što po meni nije fer Evertonu su odmah oduzeli bodove a Citiju gledaju kroz prste, pravila trebaju biti ista za sve.
- Logovan
#59132 Re: English Premier League
Slazem se, a naredna sezona im je bas bitna, mozda predzadnji ili cak zadnji voz za titulu. Oni kupovi ih nece zadovoljiti.
Pravi napadac bi im bas legao, samo ne znam koga bi dovukli.MarlboroGold wrote: ↑19/05/2024 21:46 Biće Arsenal aktivan oko transfera, jer se priča o odlasku više njih koji su na klupi uglavnom. Pored njih i Partey.
Njegova zamjena i napadač svjetske klase moraju biti prioritet. Ostalo za kupu... zamjena za Saku obavezno.
- Capajebo
#59133 Re: English Premier League
Bilo istina prije jedno 4-5 godina, zadnje 2 sigurno nije. Trosenje je tu negdje svima.Armin2013 wrote: ↑19/05/2024 22:13 Pep ima pare i time kupuje igrače koji mu sjede na klupi a u svakoj drugoj ekipi u EPL bi bili starteri.
-
ZuzuTop
#59134 Re: English Premier League
Nismo se ti ni ja razumjeli. Svako pored Citija je underdog. Klopp mi je onako cudan, al i on i Arteta su odraceni radi Adu Dabija.darius_maximus wrote: ↑19/05/2024 22:10Nemaš me šta poštovati. Ne čitaš s razumijevanjem. Bit je da Klopp voli biti underdog, kao i Mourinho. Mou je npr. mogao trenirati tada Real koji je ganjao Barcu, ali ne vi mogao danas trenirati isti klub.ZuzuTop wrote: ↑19/05/2024 21:58Postovao sam te do zadnje recenice, klopp i mou nisu slicni jedino da su underdougs. Klopp uvjek igra, kako se kaze, na granici napada. Mou je uvjek bio beton, Terry, Carvalho, Makalele (posle Essien) je uvjek imao dobar low block i onda udarao na kontru sa brzim igracima. I plus imao je imao je top igrace na svakom mjestu.darius_maximus wrote: ↑19/05/2024 21:50
Kako kažu, lakše je jednom osvojiti, nego ostati na vrhu.
-
Osmi Socrates
#59135 Re: English Premier League
Više Arsenal ima igrača na klupi koji bi bili starteri u drugim timovima.
City je ove sezone bio čak i tanak.
A pitanje je ko bi sve startao u Lutonu, npr, od svih ostalih klupa.
- BHF_Manijak
#59136 Re: English Premier League
Njih dvojica se izrazito postuju, iako forumski puk rat pravi...
Last edited by BHF_Manijak on 19/05/2024 22:25, edited 1 time in total.
-
ZuzuTop
#59137 Re: English Premier League
Koliko Dobijas iz lokalne Dzamije da podrzabas City. Ima jedan iz Tuzle samo kazu neka su mislimani.Osmi Socrates wrote: ↑19/05/2024 22:21 Više Arsenal ima igrača na klupi koji bi bili starteri u drugim timovima.
-
Osmi Socrates
#59138 Re: English Premier League
Ne mora se ići u džamiju da shvatiš da su oni koji zovu Pepa ćelavom prevarom obični troleri.
Imaš posla sa veoma stručnim i determiniranim fudbalskim genijalcem. Spremi se za to i smisli način kako da mu ne daš uzeti titulu sljedeće sezone. Svaki trener pojedinačno. City je postavio standard. Njihov je posao da ga pokušaju dostići. Sve ostalo je ubleha.
Bezveze trolate.
Imaš posla sa veoma stručnim i determiniranim fudbalskim genijalcem. Spremi se za to i smisli način kako da mu ne daš uzeti titulu sljedeće sezone. Svaki trener pojedinačno. City je postavio standard. Njihov je posao da ga pokušaju dostići. Sve ostalo je ubleha.
Bezveze trolate.
-
ZuzuTop
#59139 Re: English Premier League
10 km po postu?Osmi Socrates wrote: ↑19/05/2024 22:35 Ne mora se ići u džamiju da shvatiš da su oni koji zovu Pepa ćelavom prevarom obični troleri.
Bezveze trolate.
Svi znaju sta je sport washing, i ti sudjelujes u tome.
- TAFKAP
#59140 Re: English Premier League
Pepp i Klopp se poznaju još od Bundeslige.
All-time Klopp vs. Guardiola meetings: 30
Guardiola wins: 11
Klopp wins: 12
Draws: 7
https://www.sportingnews.com/us/soccer/ ... qsndfb5lrc
All-time Klopp vs. Guardiola meetings: 30
Guardiola wins: 11
Klopp wins: 12
Draws: 7
https://www.sportingnews.com/us/soccer/ ... qsndfb5lrc
-
Osmi Socrates
#59141 Re: English Premier League
De ba mani me se frazetina. I ono što lopovčina Perez radi u Realu preko dvije decenije je sportswashing. Je l' kriminalac van fudbala? Je l' koristi poluge države da bude lopovčina? Je l' pere prljavi novac kroz Real?
S razlikom što smo svi mi i krivi, u manjoj i većoj mjeri, zbog arapske finansijske moći.
Zbog Pereza niko od nas nije kriv, već nepostojanje španske pravne države.
S razlikom što smo svi mi i krivi, u manjoj i većoj mjeri, zbog arapske finansijske moći.
Zbog Pereza niko od nas nije kriv, već nepostojanje španske pravne države.
-
Tromblon
#59142 Re: English Premier League
Čestitke Sitiju i Pepu. Šta god ko mislio Pep je top of the notch. Svaka čast.
Na kraju uhvatismo 6. mjesto. Odlično kako je krenulo. Pocha ne volim, ali je pohvatao konce. Ne mogu sam vjerovati da se nadam kako ga debilni amerikanac neće potjerati sad.
Na kraju uhvatismo 6. mjesto. Odlično kako je krenulo. Pocha ne volim, ali je pohvatao konce. Ne mogu sam vjerovati da se nadam kako ga debilni amerikanac neće potjerati sad.
- MarlboroGold
#59143 Re: English Premier League
Po pisanjima nekih medija Artetina želja je Isak, ali nema šanse da će ga Newcastle dati ispod 100m. Ne vjerujem da će ga uopšte pustiti osim ako ima neku klauzulu u ugovoru. Spominjali su se i Jonathan David iz Lillea i Benjamin Šeško iz Leipziga.
- darius_maximus
#59144 Re: English Premier League
Ma debilizam, isto djeca.BHF_Manijak wrote: ↑19/05/2024 22:22 Njih dvojica se izrazito postuju, iako forumski puk rat pravi...
Klopp i Pep su obojica odlični treneri, s različitim stilovima i načinima upravljanja klubovima, ali genijalci.
Ne znam zašto je potrebno jednog popljuvati da bi se drugi istakao...
- MarlboroGold
#59145 Re: English Premier League
Ja ne znam o čemu neki ovdje raspravljaju na zadnje 2 stranice... jbt
- BHF_Manijak
#59146 Re: English Premier League
Zato sto puk ima potrebu dokazivati ko je bolji i velicati svako svog, a istinski sportisti se izrazito respektuju.
Kao i Ronaldo i Messi. Pa Ronaldo dodje i sina dovede Messiju da se slika sa njim, eno ti ga kaze, najbolji...
Klopp je x puta rekao da je Guardiola za njega bolji dosta od njega samog.
Kao i Ronaldo i Messi. Pa Ronaldo dodje i sina dovede Messiju da se slika sa njim, eno ti ga kaze, najbolji...
-
LSD
#59147 Re: English Premier League
IstinaCharakterZnak wrote: ↑19/05/2024 21:09 Neki nikako da se pomire sa činjenicom da žive u vrijeme najboljeg trenera i najboljeg igrača svih vremena. Era Pepa Gvardiole i Lionela Andresa Messija. Oba ponikli u La Masiji.
Pa dobro, nije dzabe najbolja skola fudbala na svijetu.
- MarlboroGold
#59148 Re: English Premier League
Ne bi ni Pep možda ovoliko dominirao u Engleskoj da nije bilo Kloppa sa druge strane.
Kad imaš dostojnog rivala onda još više izvlačiš iz sebe i ekipe. To je najbolje pokazala sezona kad Liverpoolu nije ni 97 bodova bilo dovoljno.
Da li Arteta može nastaviti sa Arsenalom u ovom ritmu dalje vrijeme će pokazati.
Kad imaš dostojnog rivala onda još više izvlačiš iz sebe i ekipe. To je najbolje pokazala sezona kad Liverpoolu nije ni 97 bodova bilo dovoljno.
Da li Arteta može nastaviti sa Arsenalom u ovom ritmu dalje vrijeme će pokazati.
-
LSD
#59149 Re: English Premier League
Naravno da je Cruyff stvorio taj Barca style, on joj je donio bruku trofeja kao i prvu LP. Dakle, babuka.Osmi Socrates wrote: ↑19/05/2024 21:18 Pa možete vi ići i u dublje u istoriji pa tvrditi da je Cruyff stvorio Barca style.
Svejedno, rezultate sa tim stilom je uklopio Pep. Dominirao Real u tri od četiri sezone. I dvije Lige Prvaka. I ne samo to, nego je taj stil Španiju doveo do osvajanja tri uzastopne titule.
Dakle, potpuna dominacija. To se poklopilo sa Pepovim preuzimanjem Barce. Ništa se ne poklapa slučajno.
Koga god je tjerao, on je imao rezultate. Zašto ne bi Ibrahimovića otjerao ako će Messi procvjetati u najboljeg igrača svijeta zbog toga?
Meni je Ibrahimović drag igrač, ali posao menadžera nije da mu neko bude drag ili ne.
A Pep je samo updateovao njegov sistem. Milion puta je to i sam ponovio.
- darius_maximus
#59150 Re: English Premier League
Bolji za šta, to je pitanje.BHF_Manijak wrote: ↑19/05/2024 22:58 Zato sto puk ima potrebu dokazivati ko je bolji i velicati svako svog, a istinski sportisti se izrazito respektuju.
Postoje treneri koji su npr. odlični u spašavanju klubova od ispadanja (mislim da je Ranieriju to specijalitet).
Nećeš tu zvati ni Kloppa ni Pepa.
Isto tako Ranieriju nećeš dati Liverpool ili City.