Kao naredjenje za 'produktivni rad'
Danasnji "feminizam"
-
broj dva
#32452 Re: Danasnji "feminizam"
snijeg_led wrote: ↑08/04/2024 22:28Pa zbog ovoga i sam i stavila bas da vidim sta vi o ovome mislite.Athlon64 wrote: ↑08/04/2024 22:26Koja kontradiktornost u jednoj rečenici, feminizam jeste kriv za ove kontradiktornosti koje danas često čitamo/slušamo/gledamo.snijeg_led wrote: ↑08/04/2024 22:23 Gledala sam jako dobru dokumentarnu emisiju o zenama iz Evrope koje odlaze na odmor u siromasnije zemlje i tamo nalaze razne puno mladje partnere, iskljucivo za zabavu. Kazu da ne mogu u svojim zemljama da nadju partnera koji ispunjava njihove kriterije sto se tice ljubavi.
Na kraju, komentator zakljucuje, da je za ovo u svijetu najvise kriv feminizam.![]()
Muskarci skoknu do Tajlanda ili Filipina, zene do afrike. Nepravedno do daske, put u aziju je daleko skuplji i zahtjevniji i jos rizikujemo da nam se uvali neki ladyboy.
-
broj dva
#32453 Re: Danasnji "feminizam"
Ja sam odgojen u komunizmu tako da samo mogu reci "po potrebi i naredjenju", sta vec dovodi do boljeg drustva
-
moimoi
#32454 Re: Danasnji "feminizam"
Ne traze oni zenu za brak nego robaAthlon64 wrote: ↑08/04/2024 22:33Ja govorim o razlici između muškaraca i žena kada idu vani s tim ciljem, ne o razlici između žena i žena.snijeg_led wrote: ↑08/04/2024 22:30Ove druge dolaze po papire pod sifrom "za brak"Athlon64 wrote: ↑08/04/2024 22:29
Pa imaš one "passport - bros" koji idu u strane zemlje i dovode žene za brak; dok ženska populacija traži samo zabavu.
To je osnovna razlika, rekao bih.
Muškarci kažu da ne mogu naći ženu za brak - odu i nađu ženu za brak. Žene kažu da ne mogu naći nekoga za ljubav, odu i nađu samo "zabavu".![]()
![]()
![]()
![]()
Muškarci su u svojim ciljevima iskreniji i konkretniji očito.![]()
Dok zenama ne pada na um da postanu neciji rob. Vrlo jednostavno.
Nagledala sam se starih prdonja koji su vodali curice (ubi me ako su punoljetne) mahom filipinke… on sav vazan, ona pognute glave.
- piupiu
-
John Cleese
#32458 Re: Danasnji "feminizam"
Toplo, toplo...
A preciznije - mnogi zapravo traze zene koje su vaspitane da budu submisivne, jer sa sunarodnicama nisu sposobni funkcionirati ni u kom smislu.
Poznavao sam ih nekolicinu (niko iz Bosne niti iz regije) sa po tri-cetiri razvoda upisana u bracni staz koji su zenu svog zivota konacno pronasli u Tajlandu, Laosu i okolici - zanimljivo je da se vecina nakon vjencanja i nastanila u tim drzavama, jeftiniji im zivot tamo
Samo je jedan zenu odveo u svoju domovinu, Kineskinju, ako se dobro sjecam.
-
Hakiz
#32459 Re: Danasnji "feminizam"
Eto, kako se to sve lijepo poklopilo. Evropski muškarci nezadovoljni jačanjem evropskih žena traže žene po Aziji, dok evropske žene, ne želeći da budu submisivne evropskim muškarcima, traže provod po Sjevernoj Africi.John Cleese wrote: ↑10/04/2024 14:00Toplo, toplo...
A preciznije - mnogi zapravo traze zene koje su vaspitane da budu submisivne, jer sa sunarodnicama nisu sposobni funkcionirati ni u kom smislu.
Poznavao sam ih nekolicinu (niko iz Bosne niti iz regije) sa po tri-cetiri razvoda upisana u bracni staz koji su zenu svog zivota konacno pronasli u Tajlandu, Laosu i okolici - zanimljivo je da se vecina nakon vjencanja i nastanila u tim drzavama, jeftiniji im zivot tamo
I svi sretni i zadovoljni. Nisu muškarci popustili ženama, žene ne moraju trpjeti muškarce i sve je po tabijatu.
Čemu frka kada je sve ispalo kako treba?
Mislim da je ženama tako puno bolje, muškarci sa juga i istoka tradicionalno imaju puno više razumijevanja za snažne žene, partijarhat je skoro nepostojeći, žene su ne samo ravnopravne, nego i dominiraju, a uz sve to ovi što su tamne kože u Africi imaju dodatni plus, imaju velike... noseve za porodicu i biznis.
Ah meraka, u večeri rane.
-
John Cleese
#32460 Re: Danasnji "feminizam"
Kakva frka? I je li to fakat sve?Hakiz wrote: ↑10/04/2024 14:07Eto, kako se to sve lijepo poklopilo. Evropski muškarci nezadovoljni jačanjem evropskih žena traže žene po Aziji, dok evropske žene, ne želeći da budu submisivne evropskim muškarcima, traže provod po Sjevernoj Africi.John Cleese wrote: ↑10/04/2024 14:00Toplo, toplo...
I svi sretni i zadovoljni. Nisu muškarci popustli ženama, žene ne moraju trpjeti muškarce i sve je po tabijatu.
Čemu frka kada je sve ispalo kako treba?
-
Hakiz
#32461 Re: Danasnji "feminizam"
Imam prijedlog: Kao što su muslimani i hindusi u Indiji napravili seobu stanovništva pa od sjevera Indije napravili Pakistan muslimanima, da i evropske žene odu na jug i istok, toplije je i bolji su tamo muškrci, a da žene sa istoka i juga dođu u Evropu.John Cleese wrote: ↑10/04/2024 14:13Kakva frka? I je li to fakat sve?Hakiz wrote: ↑10/04/2024 14:07Eto, kako se to sve lijepo poklopilo. Evropski muškarci nezadovoljni jačanjem evropskih žena traže žene po Aziji, dok evropske žene, ne želeći da budu submisivne evropskim muškarcima, traže provod po Sjevernoj Africi.John Cleese wrote: ↑10/04/2024 14:00
Toplo, toplo...
I svi sretni i zadovoljni. Nisu muškarci popustli ženama, žene ne moraju trpjeti muškarce i sve je po tabijatu.
Čemu frka kada je sve ispalo kako treba?![]()
Ne ide obrnuto, da evropljanke ostanu a muškarci idu, Evropa je hladna, nije pošteno od evropljanki tražiti toliku žrtvu, trpljenje hladnoće.
-
Seawolf
#32462 Re: Danasnji "feminizam"
Uvidom u situaciju na terenu, očigledno je da u Evropu sa juga i sa istoka dolaze uglavnom kuronje.Hakiz wrote: ↑10/04/2024 14:18Imam prijedlog: Kao što su muslimani i hindusi u Indiji napravili seobu stanovništva pa od sjevera Indije napravili Pakistan muslimanima, da i evropske žene odu na jug i istok, toplije je i bolji su tamo muškrci, a da žene sa istoka i juga dođu u Evropu.John Cleese wrote: ↑10/04/2024 14:13Kakva frka? I je li to fakat sve?Hakiz wrote: ↑10/04/2024 14:07
Eto, kako se to sve lijepo poklopilo. Evropski muškarci nezadovoljni jačanjem evropskih žena traže žene po Aziji, dok evropske žene, ne želeći da budu submisivne evropskim muškarcima, traže provod po Sjevernoj Africi.
Čemu frka kada je sve ispalo kako treba?![]()
Ne ide obrnuto, da evropljanke ostanu a muškarci idu, Evropa je hladna, nije pošteno od evropljanki tražiti toliku žrtvu, trpljenje hladnoće.
Tako da će migracije ipak ići tako da Evropljanke ostaju u Evropi, sa svojim novopridošlim partnerima, a Evropljani će morati "put pod noge", da se povežu sa svojim Azijatkinjama i Afrikankama.
-
Hakiz
#32463 Re: Danasnji "feminizam"
Izmislio je bog i skinhedse ako dođe stani padni.Seawolf wrote: ↑10/04/2024 14:26Uvidom u situaciju na terenu, očigledno je da u Evropu sa juga i sa istoka dolaze uglavnom kuronje.Hakiz wrote: ↑10/04/2024 14:18Imam prijedlog: Kao što su muslimani i hindusi u Indiji napravili seobu stanovništva pa od sjevera Indije napravili Pakistan muslimanima, da i evropske žene odu na jug i istok, toplije je i bolji su tamo muškrci, a da žene sa istoka i juga dođu u Evropu.
Tako da će migracije ipak ići tako da Evropljanke ostaju u Evropi, sa svojim novopridošlim partnerima, a Evropljani će morati "put pod noge", da se povežu sa svojim Azijatkinjama i Afrikankama.
Da mi dovodi kuronju u kuću, a jok, neće moći, ako joj je do kuronje, neka ide ona u njegovu
Ali, to je za drugu temu.
Ima još nešta. S obzirom na to da su žene u Evropi dugo bile obespravljene, nisu bile na mjestima na kojima se odlučuje, može se slobodno reći da su Evropu ovakvom napravili muškarci. Odlaskom evropskih muškaraca na istok i jug i dolaskom muškaraca sa istoka i juga u Evropu, Evropa će se pretvoriti u istok u jug iz kojih ti muškarci bježe, a taj isti istok i jug će muškarci koji su Evropu napustili, u tu Evropu pretvoriti.
Mislim da se evropljankama to ne bi svidjelo, ali ko zna, možda i griješim.
Žene? One se ionako ništa ne pitaju kao što se vidi. Njih samo provod interesuje.
Last edited by Hakiz on 10/04/2024 14:42, edited 2 times in total.
-
John Cleese
#32464 Re: Danasnji "feminizam"
Uobicajeno konstruktivnoHakiz wrote: ↑10/04/2024 14:18 Imam prijedlog: Kao što su muslimani i hindusi u Indiji napravili seobu stanovništva pa od sjevera Indije napravili Pakistan muslimanima, da i evropske žene odu na jug i istok, toplije je i bolji su tamo muškrci, a da žene sa istoka i juga dođu u Evropu.
-
Hakiz
#32465 Re: Danasnji "feminizam"
Oksamov princip, najjednostavnije rješenje je ispravno.John Cleese wrote: ↑10/04/2024 14:34Uobicajeno konstruktivnoHakiz wrote: ↑10/04/2024 14:18 Imam prijedlog: Kao što su muslimani i hindusi u Indiji napravili seobu stanovništva pa od sjevera Indije napravili Pakistan muslimanima, da i evropske žene odu na jug i istok, toplije je i bolji su tamo muškrci, a da žene sa istoka i juga dođu u Evropu.
Ne ide obrnuto, da evropljanke ostanu a muškarci idu, Evropa je hladna, nije pošteno od evropljanki tražiti toliku žrtvu, trpljenje hladnoće.![]()
Nije valjda da se neko nada promjeni sistema vrijednosti evropskih muškaraca?
Ovi što su ga promijenili i nisu (pravi) muškarci, logično.
- piupiu
#32466 Re: Danasnji "feminizam"
Naravno! Kad su već završili sav ovaj revolucionarni posao, nadamo se dodatnom bojitku. Progresivci ne sjede skrštenih ruku!Hakiz wrote: ↑10/04/2024 14:40Oksamov princip, najjednostavnije rješenje je ispravno.John Cleese wrote: ↑10/04/2024 14:34Uobicajeno konstruktivnoHakiz wrote: ↑10/04/2024 14:18 Imam prijedlog: Kao što su muslimani i hindusi u Indiji napravili seobu stanovništva pa od sjevera Indije napravili Pakistan muslimanima, da i evropske žene odu na jug i istok, toplije je i bolji su tamo muškrci, a da žene sa istoka i juga dođu u Evropu.
Ne ide obrnuto, da evropljanke ostanu a muškarci idu, Evropa je hladna, nije pošteno od evropljanki tražiti toliku žrtvu, trpljenje hladnoće.![]()
-
John Cleese
#32467 Re: Danasnji "feminizam"
Ah nada...Hakiz wrote: ↑10/04/2024 14:40Oksamov princip, najjednostavnije rješenje je ispravno.John Cleese wrote: ↑10/04/2024 14:34Uobicajeno konstruktivnoHakiz wrote: ↑10/04/2024 14:18 Imam prijedlog: Kao što su muslimani i hindusi u Indiji napravili seobu stanovništva pa od sjevera Indije napravili Pakistan muslimanima, da i evropske žene odu na jug i istok, toplije je i bolji su tamo muškrci, a da žene sa istoka i juga dođu u Evropu.
Nada je, osim u kakvoj stilskoj figuri ili formalnoj izjavi bez doslovnog znacenja, izraz na izvjestan nacin i dirljive naivnosti
Kao, na primjer, nada da forumski postovi u dogledno vrijeme nece neograniceno dugo stradati barem od metamorfoze, ako je vec neizbjezno da nekako najebu usljed turbulentnih misaonih nastojanja njihovih autora
-
John Cleese
#32468 Re: Danasnji "feminizam"
Bojitku? Kao "u boj, u boj za narod svoj"?piupiu wrote: ↑10/04/2024 14:45Naravno! Kad su već završili sav ovaj revolucionarni posao, nadamo se dodatnom bojitku. Progresivci ne sjede skrštenih ruku!![]()
![]()
![]()
Vi revolucionari ste odista nepopravljivi
-
belfy
#32469 Re: Danasnji "feminizam"
Okamova britva govori kako je jednostavnije objasnjenje necega vjerovatnije. dakle necega sto se desilo. ne govori ni o kakvom rjesenju nekog problema, niti govori da je najjednostavnije rjesenje najbolje. dakle, necega sto treba da se desi. ti si to dobrano pobrkao druze Hakiz. (ili mozda pogresno razumio)Hakiz wrote: ↑10/04/2024 14:40Oksamov princip, najjednostavnije rješenje je ispravno.John Cleese wrote: ↑10/04/2024 14:34Uobicajeno konstruktivnoHakiz wrote: ↑10/04/2024 14:18 Imam prijedlog: Kao što su muslimani i hindusi u Indiji napravili seobu stanovništva pa od sjevera Indije napravili Pakistan muslimanima, da i evropske žene odu na jug i istok, toplije je i bolji su tamo muškrci, a da žene sa istoka i juga dođu u Evropu.
Last edited by belfy on 10/04/2024 15:29, edited 1 time in total.
-
Seawolf
#32470 Re: Danasnji "feminizam"
Nije valjda da se još neko nada da evropski muškarci odlučuju još o bilo čemu.Hakiz wrote: ↑10/04/2024 14:40Oksamov princip, najjednostavnije rješenje je ispravno.John Cleese wrote: ↑10/04/2024 14:34Uobicajeno konstruktivnoHakiz wrote: ↑10/04/2024 14:18 Imam prijedlog: Kao što su muslimani i hindusi u Indiji napravili seobu stanovništva pa od sjevera Indije napravili Pakistan muslimanima, da i evropske žene odu na jug i istok, toplije je i bolji su tamo muškrci, a da žene sa istoka i juga dođu u Evropu.
-
John Cleese
#32471 Re: Danasnji "feminizam"
Oprosti, ali tu je rijec o Oksamu, a ne o Okamu - ne znam doduse ko je taj, ali zaista nemam razloga da sumnjam da je i on uocio nekakav princip, oca m' mogbelfy wrote: ↑10/04/2024 15:28Okamova britva govori kako je jednostavnije objasnjenje necega vjerovatnije. dakle necega sto se desilo. ne govori ni o kakvom rjesenju nekog problema, niti govori da je najjednostavnije rjesenje najbolje. dakle, necega sto treba da se desi. ti si to dobrano pobrkao druze Hakiz. (ili mozda pogresno razumio)
- piupiu
#32472 Re: Danasnji "feminizam"
If there ever was a Freudian slip...John Cleese wrote: ↑10/04/2024 15:09Bojitku? Kao "u boj, u boj za narod svoj"?
Vi revolucionari ste odista nepopravljivi![]()
![]()
-
John Cleese
#32473 Re: Danasnji "feminizam"
Revolucija je vec odavno postala sinonim za slippery slopepiupiu wrote: ↑10/04/2024 15:40If there ever was a Freudian slip...John Cleese wrote: ↑10/04/2024 15:09Bojitku? Kao "u boj, u boj za narod svoj"?
Vi revolucionari ste odista nepopravljivi![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- piupiu
#32474 Re: Danasnji "feminizam"
Znaš kako kažu antropoloGi, ako hoćeš neku novu ideju, prvo moraš ubiti onu staru.
-
John Cleese
#32475 Re: Danasnji "feminizam"
Upravo si me inspirirala za najnovije remek djelo pod naslovom - Kanarinac ubiVa ideju (ulje na platnu, 200,00x323,61 cm)
OT: dok sam te volio, gazila me cizma uskrsle sablasti tvog feminizma