BAK-eV wrote: ↑03/04/2024 15:40
Pa zasto onda nisu komunisti BiH naoruzali specijalnu policiju, uveli zandarmeriju, svercovali oruzje za zastitu Ustava SFRJ i SR BiH.
Zamisli da sada SDA dadne oruzje Dodiku u Banja Luku i oni opet pocnu klanje.
Bi li ti kritikovako NS, SDP i NiP, da su ni krivi za klanje jer eto nisu kupili oruzje na crno a presutio SDA?
Opet crveno-zeleni ideoloski konflikt, koji sve ostalo stavlja u drugi plan ....
To sebi mogu priustiti Turci ali mi nikako.
Prvo o kojem vremenskom okviru pricas - definisi se. Rekao si TO oruzje, ja sam ti rekao kako je izbijen taj adut, a i rekao sam ti sta je bilo sa komunistima koji su mogli.
Oni koji nisu mogli su rekli (ja ne bih nikad) da ne mogu popraviti stvar i da je vrijeme za visestranacje. Glasali smo kako smo glasali, a Alija i SDA su odlucili da umjesto reforme stranke u gradjanskom smjeru i koalicije sa Nijazom, krenu u koaliciju sa SDSom i HDZom. Tu vise nisu komunisti se nista pitali.
NIje put promjene vojnih oblasti i reforme JNA dosao tako sto su se digle ruke, nego istim adutom kako danas guramo Komsu - legalno i legitimno.
Oni sta su jos nesto pokusavali su savjetovali Aliju da izlazi onog trena kad i Slo i HR, da ne ceka. Drugo desno krilo koje nije bilo MM je savjetovalo koaliciju sa Srbijom. Izabrao je sta je izabrao.
Da su NS, SDP i NIP pustili svoj narod kao Kurban pod cetnicku kamu i njima bih isto rekao. Karadjordjevo je bilo 1991-e, Alija je dobio na uvid sve o cemu se pricalo, a dobio je i planove JNA za prstenove oko Sarajeva kako ce ici blokade.
Neko je prekinuo RAM, a neko je pustio da se sve namjesti.
Nije stvar o crveno-zelenom konfliktu, iako smo mi posljednji koji ga jos imamo izgleda. Stvar je u tome sto ne mozemo na losim temeljima graditi kucu. Treba da vidimo gdje smo(skoro na dnu), sta nas je dovelo do toga, i onda krenuti naprijed. Komunizam je gotova stvar, sa svim svojim dobrim i losim stvarima, mozda se pojavi nekad kad dodjemo do Star Trek drustva, ali Mladi M nisu odgovor, uvijek nas vuku samo pod kamu.