Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
dr_Evil

#24401 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Login77777 wrote: 03/04/2024 09:25
kakotakonikako wrote: 03/04/2024 08:21
tramvajtrojka wrote: 02/04/2024 17:48

Vidimo sa radošću i dalje sdfovci prenose sve sto Milorad kaze :mrgreen: :mrgreen: :lol:
Kap po obicaju fulis poentu, namjerno jer pokusavas ( kao i stalno sto radis ) pobjeci od istine.
Poenta moga posta ( valjda shvatis iz drugog puta ) je izjava trojkasa da se dodo promijenio . :lol: :lol: :lol:
E jeste se promijenio - ali na gore.

:bih:
Dodo je vas SDF predstavnik kada nema vas u vlasti. :mrgreen:
https://www.rtvbn.com/3857026/kako-je-a ... lio-dodika

Koji se pametnjakovic sjetio da ukine upload slike, ovi admini vise ne znaju jesu li posli ili dosli.
vee-jay

#24402 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vee-jay »

Chmoljo wrote: 02/04/2024 22:58
swanfilter wrote: 02/04/2024 22:32 Ne vjerujem da je kod njega ego, ja pametan, bio problem. Mislim da je krenuo samostalno i sa svojom strankom zbog uvjerenja da ce time pokazati javnosti da se ne zeli stopiti u nasu politicku svakodnevnicu jednih te istih, te jedne i iste price. Samo sto on nije imao nikakvog politickog iskustva. A tek da je shvatao nasu politicku kulturu. Grlom u jagode.

Naivno je o politici razmisljao kroz akademsko uvazavanje. Sada ima priliku gledati na primjeru Isaka i sinova kako politika funkcionise kod nas. Pored vec ustaljenih aktera od prije.

Mozda za UN ambasadora da bio dobar. Sto se politike ovdje tice, zavrsio je on svoje ...
ne znam kako bih nazvao čovjeka koji očekuje akademsko uvažanje od ljudi koji na guslarskim epovima učine genocid. glupanom ili naivnom budalom.

baška pojave poput Isaka...

ako ne poznaješ ljude od kojih tražiš glas, kako ih kontaš voditi u bolje sutra?

slažem se da bi vjerovatno bio dobar kao diplomata, ali to je to.
pa trojka mu nudila mjesto ambasadora u UN ali nije htio :-)
doktor78

#24403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by doktor78 »

jazzer wrote: 02/04/2024 21:58
_BataZiv_0809 wrote: 02/04/2024 21:25 Profu fata kompleks nize vrijednosti.
Probosanska politika nikad nije bolje stajala.
A on od sankcionisanog Dodika i upozorenog Chovicha pravi Ruzvelta i Cercila.
Skoro svaki dan neka profina zvucna izjava. Kao da je, u najmanju ruku, izgradio respektabilnu politicku karijeru.

Previse od covjeka koji, ispravite me ako griješim, nema nijednog zastupnika nigdje. Znaci stranka mu je goli kurac.

Ali ga to očito ne spriječava da se uredno oglasava i sam sebi daje na nekoj važnosti.
Pogledati samo koji mediji/portali prenose njegove izjave.
Login77777

#24404 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Login77777 »

dr_Evil wrote: 03/04/2024 09:28
kakotakonikako wrote: 03/04/2024 08:21

Kap po obicaju fulis poentu, namjerno jer pokusavas ( kao i stalno sto radis ) pobjeci od istine.
Poenta moga posta ( valjda shvatis iz drugog puta ) je izjava trojkasa da se dodo promijenio . :lol: :lol: :lol:
E jeste se promijenio - ali na gore.

:bih:

Koji se pametnjakovic sjetio da ukine upload slike, ovi admini vise ne znaju jesu li posli ili dosli.
Srbin hvali Srbina. :lol:

To za slike sam isto opazio, steta.
Point.

#24405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

Login77777 wrote: 03/04/2024 11:26
dr_Evil wrote: 03/04/2024 09:28

Srbin hvali Srbina. :lol:

To za slike sam isto opazio, steta.
Zlurado i hinjski je nazivati Aliju Srbinom.
Nisamsdaali

#24406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Nisamsdaali »

Point. wrote: 03/04/2024 13:49 Zlurado i hinjski je nazivati Aliju Srbinom.
Sam sebe je tako nazivao
Point.

#24407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

Nisamsdaali wrote: 03/04/2024 13:51
Point. wrote: 03/04/2024 13:49 Zlurado i hinjski je nazivati Aliju Srbinom.
Sam sebe je tako nazivao
Nije. Ne sjećam se da je pred rat govorio nećemo mi braća Srbi udariti na Srbe.
dr_Evil

#24408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Point. wrote: 03/04/2024 13:49
Pardon Alija Zivkovic - Izetbegovic. Srbijansko plemstvo i u hriscanstvu i u islamu, koji nikakve veze sa Bosnom nije imao, nije je razumio, koji nije shvatao zasto zelimo vratiti ime Bosnjaci jer veze nema sa panislamizmom.

Posto je njegova familija otisla iz Srbije bez ispaljenog metka, nije vidio potrebu da se brani ni Istocna Bosna, nek ljudi idu u muhadzire, ajd boga ti.
Point.

#24409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

Jest, ako veruješ srbijanskom Informeru ili Espreso.co.rs

Pišete gluposti uglavnom.
Izetbegović je rođen 8. augusta 1925. godine u Bosanskom Šamcu. Bio je treće od petero djece—dva sina i tri kćerke—oca Mustafe i majke Hibe Izetbegović. Njegova porodica je bila ugledna, ali osiromašena, a potekla je od nekadašnjeg aristokrate Izet-bega Jahića iz Beograda koji se preselio u Bosanski ejalet 1861. godine, nakon povlačenja osmanlijskih trupa iz Kneževine Srbije. Porodica Jahić je živjela u Beogradu stotinama godina
dr_Evil

#24410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Eto ga, Point potvrdio, good boy Aljo je novi Omer Pasa Latas.
Ne gledajte me, deco, kao tuđina, što znate da sam turski paša. Ja sam vazda bio i ostao samo Srbin. Uvek sam disao, pa i sada, kao mušir (maršal) Turske Carevine, dišem samo srpskim duhom, gajim i negujem samo srpska osećanja.
BAK-eV

#24411 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BAK-eV »

dr_Evil wrote: 03/04/2024 13:54
Point. wrote: 03/04/2024 13:49
Pardon Alija Zivkovic - Izetbegovic. Srbijansko plemstvo i u hriscanstvu i u islamu, koji nikakve veze sa Bosnom nije imao, nije je razumio, koji nije shvatao zasto zelimo vratiti ime Bosnjaci jer veze nema sa panislamizmom.

Posto je njegova familija otisla iz Srbije bez ispaljenog metka, nije vidio potrebu da se brani ni Istocna Bosna, nek ljudi idu u muhadzire, ajd boga ti.
Nisam pristalica Izetbegovica.

Ali samo na njega svaljivati krivicu za neorganizovanost Bosnjaka je obicna laz.

Evo prica mi covjek u D. Vakufu kasarna puna oruzja bila, par vojnika je cuvalo. Pocetak marta 1992 i nasi vijecnici odlucili, da se to ne dira. Kazu drzava ce nas krivicno goniti zbog pljacke.

Koja drzava u martu 1992?????

Pouzdano znam, da su iz SDA molili Bosnjake da preuzmu kasarnu u Kiseljaku. Nas oficir bio tamo glavni.

Ista prca i Hrvati ulete prvi uzmu oruzje ....
dr_Evil

#24412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

BAK-eV wrote: 03/04/2024 14:05

Ali samo na njega svaljivati krivicu za neorganizovanost Bosnjaka je obicna laz.

Evo prica mi covjek u D. Vakufu kasarna puna oruzja bila, par vojnika je cuvalo. Pocetak marta 1992 i nasi vijecnici odlucili, da se to ne dira. Kazu drzava ce nas krivicno goniti zbog pljacke.

Pouzdano znam, da su iz SDA molili Bosnjake da preuzmu kasarnu u Kiseljaku. Nas oficir bio tamo glavni.

Pa ne treba samo na njega naravno, imamo citavu njegovu stranku da krivimo!

Da nije sve tako crno, bilo je i dobrih strana svakako, ali su sve religijske. Drzava, zakon, odbrana, tesko da se sta moze dobro naci. Murpy bi rekao da su dobri pomaci bili uprkos good boy-u :D

Dobro, ovu smo temu prozvakali milion puta, dosadio sam sam sebi vise :)
Styling

#24413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Styling »

Point. wrote: 03/04/2024 13:55 Jest, ako veruješ srbijanskom Informeru ili Espreso.co.rs

Pišete gluposti uglavnom.
Izetbegović je rođen 8. augusta 1925. godine u Bosanskom Šamcu. Bio je treće od petero djece—dva sina i tri kćerke—oca Mustafe i majke Hibe Izetbegović. Njegova porodica je bila ugledna, ali osiromašena, a potekla je od nekadašnjeg aristokrate Izet-bega Jahića iz Beograda koji se preselio u Bosanski ejalet 1861. godine, nakon povlačenja osmanlijskih trupa iz Kneževine Srbije. Porodica Jahić je živjela u Beogradu stotinama godina
A, sto promijenise prezime? Znaci on je Jahic a ne izetbegovic.
palermo

#24414 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 03/04/2024 14:09

Ispravno. Pisi o sadasnjosti, tu si mnogo veci strucnjak :thumbup:
dr_Evil

#24415 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 03/04/2024 14:25
Naprotiv, na ovu temu mogu slobodno da magistriram ako se prebacim na drustvene nauke. E sad sto tebi subjektivno ne odgovara, to je nesto drugo.

I subjektivno cesto moze izgledati ispravno.

Moramo magistrirati proslost da bismo mogli uspjesno predvidjeti buducnost, a sadasnjost je samo korak prema buducnosti. Ali danas iskreno nisam raspolozen za ovu tematiku, ramazan je. Generalno sam smanjio forum ovih sedmica, vidim i ti si.
swanfilter

#24416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by swanfilter »

vee-jay wrote: 03/04/2024 09:31
Chmoljo wrote: 02/04/2024 22:58
swanfilter wrote: 02/04/2024 22:32 Ne vjerujem da je kod njega ego, ja pametan, bio problem. Mislim da je krenuo samostalno i sa svojom strankom zbog uvjerenja da ce time pokazati javnosti da se ne zeli stopiti u nasu politicku svakodnevnicu jednih te istih, te jedne i iste price. Samo sto on nije imao nikakvog politickog iskustva. A tek da je shvatao nasu politicku kulturu. Grlom u jagode.

Naivno je o politici razmisljao kroz akademsko uvazavanje. Sada ima priliku gledati na primjeru Isaka i sinova kako politika funkcionise kod nas. Pored vec ustaljenih aktera od prije.

Mozda za UN ambasadora da bio dobar. Sto se politike ovdje tice, zavrsio je on svoje ...
ne znam kako bih nazvao čovjeka koji očekuje akademsko uvažanje od ljudi koji na guslarskim epovima učine genocid. glupanom ili naivnom budalom.

baška pojave poput Isaka...

ako ne poznaješ ljude od kojih tražiš glas, kako ih kontaš voditi u bolje sutra?

slažem se da bi vjerovatno bio dobar kao diplomata, ali to je to.
pa trojka mu nudila mjesto ambasadora u UN ali nije htio :-)
Za ovo nisam znao. I to mu je big fail.
palermo

#24417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 03/04/2024 15:04
palermo wrote: 03/04/2024 14:25
Naprotiv, na ovu temu mogu slobodno da magistriram ako se prebacim na drustvene nauke. E sad sto tebi subjektivno ne odgovara, to je nesto drugo.

I subjektivno cesto moze izgledati ispravno.

Moramo magistrirati proslost da bismo mogli uspjesno predvidjeti buducnost, a sadasnjost je samo korak prema buducnosti. Ali danas iskreno nisam raspolozen za ovu tematiku, ramazan je. Generalno sam smanjio forum ovih sedmica, vidim i ti si.
Ne bih dalje.

A forum je postao prilicno nezanimljiv, znas sta ce ko napisati, ne moras ni citati.
BAK-eV

#24418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BAK-eV »

dr_Evil wrote: 03/04/2024 14:09
BAK-eV wrote: 03/04/2024 14:05

Pa ne treba samo na njega naravno, imamo citavu njegovu stranku da krivimo!

Da nije sve tako crno, bilo je i dobrih strana svakako, ali su sve religijske. Drzava, zakon, odbrana, tesko da se sta moze dobro naci. Murpy bi rekao da su dobri pomaci bili uprkos good boy-u :D

Komunisti su dali TO oruzje i tu je glavna krivica.
Ne mozes danas uvesti nesto orzja teka tako a kamoli 1991/1992.
dr_Evil

#24419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

BAK-eV wrote: 03/04/2024 15:27
Tu bi tema bila reforma JNA, promjena vojnih oblasti pogotovo promjena oblasti na granice osmanskog carstva ili nama bolje poznatih pod Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica, oduzimanje republickih nadlezlnosti i prenos na predsjednistvo Juge, dakle malo sire od dali oruzje TO. Zapravo je to bio prvi atak srbijanski nacionalista na temelj Jugoslavije.

Sve izvedeno pod krinkom centralizacije, a cistka pravih komunjara pogotovo iz Bosne vec je uveliko krenula bila. Rusenjem inteligencije, dovodjenjem fikusa Dizdarevica, a pravljenjem heroja od SANU igraca iz Mladomuslimanskoh orgULJa.

Odlicno objasnjeno u knjizi Tragedija Bosne dvojice velikana M.Filipovica i Nijaza Durakovica. Mozes posudit ako ne nadjes primjer!
BAK-eV

#24420 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BAK-eV »

dr_Evil wrote: 03/04/2024 15:35
BAK-eV wrote: 03/04/2024 15:27
Tu bi tema bila reforma JNA, promjena vojnih oblasti pogotovo promjena oblasti na granice osmanskog carstva ili nama bolje poznatih pod Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica, oduzimanje republickih nadlezlnosti i prenos na predsjednistvo Juge, dakle malo sire od dali oruzje TO. Zapravo je to bio prvi atak srbijanski nacionalista na temelj Jugoslavije.

Sve izvedeno pod krinkom centralizacije, a cistka pravih komunjara pogotovo iz Bosne vec je uveliko krenula bila. Rusenjem inteligencije, dovodjenjem fikusa Dizdarevica, a pravljenjem heroja od SANU igraca iz Mladomuslimanskoh orgULJa.

Odlicno objasnjeno u knjizi Tragedija Bosne dvojice velikana M.Filipovica i Nijaza Durakovica. Mozes posudit ako ne nadjes primjer!
Pa zasto onda nisu komunisti BiH naoruzali specijalnu policiju, uveli zandarmeriju, svercovali oruzje za zastitu Ustava SFRJ i SR BiH.

Zamisli da sada SDA dadne oruzje Dodiku u Banja Luku i oni opet pocnu klanje.

Bi li ti kritikovako NS, SDP i NiP, da su ni krivi za klanje jer eto nisu kupili oruzje na crno a presutio SDA?

Opet crveno-zeleni ideoloski konflikt, koji sve ostalo stavlja u drugi plan ....

To sebi mogu priustiti Turci ali mi nikako.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#24421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

Ponašanje SDA je ogledalo ponašanja naroda tada, makar onog konzervativnog, isto kao što su ogledalo ponašanja lijevog dijela oni protesti sa Titinim slikama.
dr_Evil

#24422 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

BAK-eV wrote: 03/04/2024 15:40
Pa zasto onda nisu komunisti BiH naoruzali specijalnu policiju, uveli zandarmeriju, svercovali oruzje za zastitu Ustava SFRJ i SR BiH.

Bi li ti kritikovako NS, SDP i NiP, da su ni krivi za klanje jer eto nisu kupili oruzje na crno a presutio SDA?

Opet crveno-zeleni ideoloski konflikt, koji sve ostalo stavlja u drugi plan ....

Prvo o kojem vremenskom okviru pricas - definisi se. Rekao si TO oruzje, ja sam ti rekao kako je izbijen taj adut, a i rekao sam ti sta je bilo sa komunistima koji su mogli.

Oni koji nisu mogli su rekli (ja ne bih nikad) da ne mogu popraviti stvar i da je vrijeme za visestranacje. Glasali smo kako smo glasali, a Alija i SDA su odlucili da umjesto reforme stranke u gradjanskom smjeru i koalicije sa Nijazom, krenu u koaliciju sa SDSom i HDZom. Tu vise nisu komunisti se nista pitali.

NIje put promjene vojnih oblasti i reforme JNA dosao tako sto su se digle ruke, nego istim adutom kako danas guramo Komsu - legalno i legitimno.

Oni sta su jos nesto pokusavali su savjetovali Aliju da izlazi onog trena kad i Slo i HR, da ne ceka. Drugo desno krilo koje nije bilo MM je savjetovalo koaliciju sa Srbijom. Izabrao je sta je izabrao.

Da su NS, SDP i NIP pustili svoj narod kao Kurban pod cetnicku kamu i njima bih isto rekao. Karadjordjevo je bilo 1991-e, Alija je dobio na uvid sve o cemu se pricalo, a dobio je i planove JNA za prstenove oko Sarajeva kako ce ici blokade.

Neko je prekinuo RAM, a neko je pustio da se sve namjesti.

Nije stvar o crveno-zelenom konfliktu, iako smo mi posljednji koji ga jos imamo izgleda. Stvar je u tome sto ne mozemo na losim temeljima graditi kucu. Treba da vidimo gdje smo(skoro na dnu), sta nas je dovelo do toga, i onda krenuti naprijed. Komunizam je gotova stvar, sa svim svojim dobrim i losim stvarima, mozda se pojavi nekad kad dodjemo do Star Trek drustva, ali Mladi M nisu odgovor, uvijek nas vuku samo pod kamu.
saimidin

#24423 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by saimidin »

Krivi su alija, tito, sda, komunisti, četnici, ustaše, trojka, izdajnici i veleizdajnici, ameri i rusi... :izet:

Samo ja/mi/ :bih: ništa nismo krivi, ja/mi/ :bih: smo savršeni

:skoljka:
BAK-eV

#24424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BAK-eV »

dr_Evil wrote: 03/04/2024 15:59
BAK-eV wrote: 03/04/2024 15:40

Prvo o kojem vremenskom okviru pricas - definisi se. Rekao si TO oruzje, ja sam ti rekao kako je izbijen taj adut, a i rekao sam ti sta je bilo sa komunistima koji su mogli.

Oni koji nisu mogli su rekli (ja ne bih nikad) da ne mogu popraviti stvar i da je vrijeme za visestranacje. Glasali smo kako smo glasali, a Alija i SDA su odlucili da umjesto reforme stranke u gradjanskom smjeru i koalicije sa Nijazom, krenu u koaliciju sa SDSom i HDZom. Tu vise nisu komunisti se nista pitali.

NIje put promjene vojnih oblasti i reforme JNA dosao tako sto su se digle ruke, nego istim adutom kako danas guramo Komsu - legalno i legitimno.

Oni sta su jos nesto pokusavali su savjetovali Aliju da izlazi onog trena kad i Slo i HR, da ne ceka. Drugo desno krilo koje nije bilo MM je savjetovalo koaliciju sa Srbijom. Izabrao je sta je izabrao.

Da su NS, SDP i NIP pustili svoj narod kao Kurban pod cetnicku kamu i njima bih isto rekao. Karadjordjevo je bilo 1991-e, Alija je dobio na uvid sve o cemu se pricalo, a dobio je i planove JNA za prstenove oko Sarajeva kako ce ici blokade.

Neko je prekinuo RAM, a neko je pustio da se sve namjesti.

Nije stvar o crveno-zelenom konfliktu, iako smo mi posljednji koji ga jos imamo izgleda. Stvar je u tome sto ne mozemo na losim temeljima graditi kucu. Treba da vidimo gdje smo(skoro na dnu), sta nas je dovelo do toga, i onda krenuti naprijed. Komunizam je gotova stvar, sa svim svojim dobrim i losim stvarima, mozda se pojavi nekad kad dodjemo do Star Trek drustva, ali Mladi M nisu odgovor, uvijek nas vuku samo pod kamu.
Pricam ti o vremenu, kada je na scenu stupila visestranacka vlast.

Meni nije jasno, sta su to SDA, MBO, Izetbegovic, Zulfikarpasic, Durakovic, Kljujic itd mogli da urade u vezi kupovine oruzja na crno u okviru SFRJ?

Sta su to oni konkretno mogli uraditi?

Nisu nista, kao sto to nisu mogli Slovenci i Hrvati.

Jesam misljenja da je Alija Izetbegovic nesposobon politicar ali je cinjenica da je za klanje i protjerivanje Bosnjaka kriva komunisticka vlast prije izbora.
BHCluster

#24425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

A zato Predrag Kojović redovno obilazi mezar Alije Izetbegovića.
Locked