tramvajtrojka wrote: ↑23/03/2024 12:04
cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑23/03/2024 11:59
tramvajtrojka wrote: ↑23/03/2024 11:48
Bas je hrvatima u EU lose kopaju nogama i rukama da izadju iz nje, il bilo koja druga država

bas vidimo kako EU propada i kako im je lose u globalu
I ovo zelena agenda ha hu unistice nasu poljoprivredu, koju ba poljoprivredelu kod nas jedina nam je šansa EU da to dignemo na neki standard, al sta očekivati kad o EU se pravi mišljenje na osnovu Twitter naloga o teorijama zavjere
Jok eto, super im je. Kupi stan, iznajmi ga u Splitu, Zagrebu, Gorici pa mi javi. Nisi ti dobacio dalje od Tarcina, meni se cini. EU nema resursa. To je pocetak i kraj price. Vrijeme kolonizacije, neo kolonizacije i jeftinih resursa je proslo. Samo gledaj.
A price o teorijama zavjere

jeste, masovni protesti sirom Europe su deep fake
Dnevna doza traJvan Trojke
dole neoliberalni kapitalizam, zivio nam multi polarni svet

, kako se uvijek svi teoreticari zavjera koji pricaju o covidu, neoliberalnom kapitalizmu okrenu ka multipolarnom svijetu
Ta ce EU zna bosnjo da je to sve ubleha

ludi poljaci, cesi, slovaci, slovenci, madjari, rumuni, niko ziv nije vidio koristi od EU sami jad i bijeda
Naravno, svjestan si da trenutna EU nije ona ista zbog koje su nabrojane države kopale da joj se pridruže.
I dalje je bolje biti članica nego ne biti, osim ako si Švajcarska ili Norveška, ali je manje dobro nego što je bilo prije 10-15, možda i 20 godina. U stvari, tačnije je da ono šta zavisi direktno od odluka EU možda i dalje donosi korist, ali ono šta države rade loše, to EU niti može, niti hoće da spriječi. Mislim na institucije EU. Orban je primjer. Drugi primjer je Njemačka koja ne može demokratskim metodama da zaustavi desničarske stranke, pa pokušava posegnuti za diktatorskim metodama, zabranama rada tih partija. Smanjivanje "socijalne države", u svim državama EU socijalna davanja se polako ukidaju. Itd.
A primjeri Švajcarske i Norveške pokazuju da ako hoćeš da ti je dobro i pametan si, EU ti i ne treba, možeš i bez nje.
EU treba onima koji nemaju pameti i znanja, a i prelijeni su da rade da im bude dobro bez nje. Dakle, nama
EU je nužno zlo onima koji ne znaju drugačije.