Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
Haris.ba

#23776 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Haris.ba »

Athlon64 wrote: 23/03/2024 12:05 Jbt došli smo do situacije gdje jedan visokoobrazovan par ne može da priušti sebi nekretninu bez kredita na 30 god
A gdje i kada se to se moglo bez kredita?

Nemas neku nekretninu da prodas, nemas love, roditelji da poguraju..kako je to ikada moglo bez kredita?

Mislim da se malo previse kuka.
Logicno je da neko bez kapitala uzme kredu.
Samo eto izgleda nije kod nas.
Athlon64 wrote: 23/03/2024 12:05
Bolje je da je bum onome ko već ima nekretninu. Logično. Ko nema, nek se puši. Dakle stvaranje elite i buržoazije.
Pa mi smo to izglasali. Ne vidim da iko glasa za komunisticku partiju.
Narod to hoce.
Athlon64

#23777 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

Haris.ba wrote: 23/03/2024 12:07
Athlon64 wrote: 23/03/2024 12:05 Jbt došli smo do situacije gdje jedan visokoobrazovan par ne može da priušti sebi nekretninu bez kredita na 30 god
A gdje i kada se to se moglo bez kredita?

Nemas neku nekretninu da prodas, nemas love, roditelji da poguraju..kako je to ikada moglo bez kredita?

Mislim da se malo previse kuka.
Logicno je da neko bez kapitala uzme kredu.
Samo eto izgleda nije kod nas.
Moglo je itekako, prije 10 godina je moglo i kod nas i vani. Danas ne može.

Pogledaj odnose cijene kvadrata i prosječne plate danas i prije samo 10 god.

Nije to problem samo u BiH, to je danas problem u svijetu, ali da je nekad moglo bolje i lakše, moglo je itekako.

Pa moji roditelji za 30 000 KM sagradili kuću dvospratnicu 10 god poslije rata. Danas bi za istu potrošili najmanje 5x više, a plata nije 5x veća nego tada.

Koja ba komunistička partija, ja pričam o situaciji prije 10-20 god.
Hakiz

#23778 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

tramvajtrojka wrote: 23/03/2024 12:04
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 23/03/2024 11:59
tramvajtrojka wrote: 23/03/2024 11:48

Bas je hrvatima u EU lose kopaju nogama i rukama da izadju iz nje, il bilo koja druga država :lol: :lol: bas vidimo kako EU propada i kako im je lose u globalu

I ovo zelena agenda ha hu unistice nasu poljoprivredu, koju ba poljoprivredelu kod nas jedina nam je šansa EU da to dignemo na neki standard, al sta očekivati kad o EU se pravi mišljenje na osnovu Twitter naloga o teorijama zavjere :skoljka:
Jok eto, super im je. Kupi stan, iznajmi ga u Splitu, Zagrebu, Gorici pa mi javi. Nisi ti dobacio dalje od Tarcina, meni se cini. EU nema resursa. To je pocetak i kraj price. Vrijeme kolonizacije, neo kolonizacije i jeftinih resursa je proslo. Samo gledaj.

A price o teorijama zavjere :lol: jeste, masovni protesti sirom Europe su deep fake :D

Dnevna doza traJvan Trojke :stidljiv:
dole neoliberalni kapitalizam, zivio nam multi polarni svet :zzzz: :zzzz: :skoljka: , kako se uvijek svi teoreticari zavjera koji pricaju o covidu, neoliberalnom kapitalizmu okrenu ka multipolarnom svijetu :zjev:

Ta ce EU zna bosnjo da je to sve ubleha :lol: :lol: ludi poljaci, cesi, slovaci, slovenci, madjari, rumuni, niko ziv nije vidio koristi od EU sami jad i bijeda :mrgreen:
Naravno, svjestan si da trenutna EU nije ona ista zbog koje su nabrojane države kopale da joj se pridruže.

I dalje je bolje biti članica nego ne biti, osim ako si Švajcarska ili Norveška, ali je manje dobro nego što je bilo prije 10-15, možda i 20 godina. U stvari, tačnije je da ono šta zavisi direktno od odluka EU možda i dalje donosi korist, ali ono šta države rade loše, to EU niti može, niti hoće da spriječi. Mislim na institucije EU. Orban je primjer. Drugi primjer je Njemačka koja ne može demokratskim metodama da zaustavi desničarske stranke, pa pokušava posegnuti za diktatorskim metodama, zabranama rada tih partija. Smanjivanje "socijalne države", u svim državama EU socijalna davanja se polako ukidaju. Itd.

A primjeri Švajcarske i Norveške pokazuju da ako hoćeš da ti je dobro i pametan si, EU ti i ne treba, možeš i bez nje.

EU treba onima koji nemaju pameti i znanja, a i prelijeni su da rade da im bude dobro bez nje. Dakle, nama :lol:

EU je nužno zlo onima koji ne znaju drugačije.
Last edited by Hakiz on 23/03/2024 12:21, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#23779 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

I ako sluzis svim kriminalcima za pranje para i saradjujes sa zlocincima dok drugi ginu protiv njih.
plavi_E

#23780 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Chmoljo wrote: 23/03/2024 11:05
plavi_E wrote: 23/03/2024 10:03 Nema vise potrebe za NATO putem sad imamo EU put. Ovaj novi cirkus sa EU moze trajati duze od NATO cirkusa.
Misliš MI imamo.

TI samo gledaš sa strane.
Tvoje trolanje je odraz tvojeg jada i nemoci.
plavi_E

#23781 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

DonieBrasco wrote: 23/03/2024 10:15
plavi_E wrote: 23/03/2024 10:08 Dosla su vremena da jedna Moldavija i Ukrajina dobiju pregovore sa EU i to prije BiH. Srecom nije april daleko pa ce mo da vidimo jesu li Covic i Dodik dali glasove za pregovore sa EU za dzaba ili su trazili od Trojke nesto za uzvrat.
Zna se sta su trazili i nista ne dobise na kraju, a dali vazne zakone teskom mukom. Jos su sad pokusali proturiti ovo za ustavni sud, nisu 24h prosla ovi traze izorni i cik da im se isporuci, sjediste apelacionog suda i zakon u sudu ce - isto nisu dobili niti ce.
Ja samo mogu komentarisati sta izadje u javnost. Nemam nikakve insajderske informacije iz raznih partijskih centrala da mogu tvrditi takvo nesto sto ti tvrdis. April srecom nije daleko.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#23782 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

plavi_E wrote: 23/03/2024 13:16
plavi_E wrote: 23/03/2024 10:03 Nema vise potrebe za NATO putem sad imamo EU put. Ovaj novi cirkus sa EU moze trajati duze od NATO cirkusa.
Misliš MI imamo.

Samo konstatujem činjenicu. To što ona tebi smeta i što ti remeti tvoj naprđivački striming, to pak nije problem.
plavi_E

#23783 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

jazzer wrote: 23/03/2024 10:53
plavi_E wrote: 23/03/2024 10:08 Dosla su vremena da jedna Moldavija i Ukrajina dobiju pregovore sa EU i to prije BiH. Srecom nije april daleko pa ce mo da vidimo jesu li Covic i Dodik dali glasove za pregovore sa EU za dzaba ili su trazili od Trojke nesto za uzvrat.
Znaci, za sada, nisu jos izdajnici. Ali ćemo vidjeti hoće li postati.

Bla, bla, bla...
Izdali su oni vec:

-Helikoptere za OS. Bilo sve gotovo i cekala se isporukai onda prekonoci sve propalo. Ostale zukanove nebuloze kako ce se nabaviti jos bolji a nisu mogli zadrzati vec gotovu nabavku.

-Juznu gasnu konekciju na VM. Dodik je dobio istocnu na koju je cekao desetak godina a za juznu ce mu se morati davati novi ustupci.

-Drzavna sigurnost. Sa stanj imanja ministra sigurnosti na stanje bez ministra i zamjenika u tom ministarstvu. Deset godina Dodik cekao na kontakt tacku sa EUROPOL-om po njegovolj volji i dobio. I sad sluzbenici pisu pisma kakvo se ludilo tamo dogadja.

- Ustav Federacije. Pristavsi na jednodevnu suspenziju ustava.

-Svoje birace

plavi_E

#23784 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Chmoljo wrote: 23/03/2024 13:24
Spoiler
Show

Misliš MI imamo.

Samo konstatujem činjenicu. To što ona tebi smeta i što ti remeti tvoj naprđivački striming, to pak nije problem.
Pa otvori temu o meni i prestani trolati ovdje.
Chmoljo

#23785 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

plavi_E wrote: 23/03/2024 13:32
Spoiler
Show

Pa ti nisi bitan. Samo ispravljam kontekst u kojem pišeš na ovu temu.

Nemoj da si nervozan.
plavi_E

#23786 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Chmoljo wrote: 23/03/2024 13:34
Spoiler
Show
Spoiler
Show

Nemoj da si nervozan.
Pa sta sta si onda zapeo za mene? Gdje je problem? Sta ti to znas o meni? Koliko ja i gdje vcremna provodim i zbog cega?
cvrčak_na_hedonizmu

#23787 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Haris.ba wrote: 23/03/2024 12:03
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 23/03/2024 11:59 Jok eto, super im je. Kupi stan, iznajmi ga u Splitu, Zagrebu, Gorici pa mi javi.
Pa pecen je samo onaj sto nema kapitala, kao i svugdje. Kod nas je veliki procenat vlasnistva nekretnina, pa nas to spasava.

Normalno je da je bum oko nekretnina u Hrvatskoj. Ali, bolje i bum nego da padaju cijene. Imam poznanika po Slavoniji. Skuplja kuca u Kresevu nego imanje u Slavoniji.
U Zagrebu se gura 1/4 stanovnistva Hrvatske. Neuporedivo sa nasom situacijom.
Slavinija, kao veoma plodno tlo, se unistava nebil' je neko kupio za kikkriki sto ce se na kraju i desiti. Zadnje desavanje iz Slavonije africka svinjska kuga koja se dijagnosticira putem, pogadjas, PCR testova. Pobili 50 - 100k zivotinja, za dobrobit' stanovnista, naravno. Rezultat, meso je odmah poskupilo, a farme unistene sto ce nastaviti raseljavanje stanovnistva i pad cijena zemlje i nekretnina. Mislim da su ubijali i perad, bas u Slavoniji. Zato se spominju poljaci, madjari i ukrajinci koji hoce da udju u posao, sokantno, znam :stidljiv: Plenkovic nije hrvatski premijer nego je briselski cinovnik. Hrvati imaju izdajnicku vlast, bas kao i mi. Doduse nije to neka novost.
apsidejzi

#23788 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by apsidejzi »

Athlon64 wrote: 23/03/2024 11:55
apsidejzi wrote: 23/03/2024 10:09
Ukrajina je jasno stala na jednu stranu. Mi nit smrdimo nit mirisemo.
U Ukrajini Donjeck i Luganjsk nemaju člana predsjedništva i pravo veta.
Vjerovatno ce imat.
vee-jay

#23789 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vee-jay »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 23/03/2024 11:36
tuitamo wrote: 23/03/2024 11:25 :zjev:
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 23/03/2024 11:18

Gradjani, konkretno, ce "dobiti" masovni odliv domicilnog, skolovanog radnosposobnog stanovnistva ( jos veci nego ovaj danas ), masovni priliv migranata ko zna odakle, poskupljenja, dramaticno skuplje nekretnine i zemlja, losiji zivotni standard i maksimalno otezanu poljoprivredu i stocarstvo zbog "cuvene" Zelene Agende.

Ulazak u EU, nama, nece sigurno pomoci, jer smo banana drzava bez uredjenog sistema koji moze da zastiti stanovnistvo. Maksimalan domet sta nam se moze desiti jeste da postanemo kakvo odlagaliste nuklearnog otpada i da nam pokupuju sve zivo. Dalje od toga sigurno necemo.

Mi, u sustini, ne zivimo toliko lose kada sve saberes i oduzmes. Al eto, svakom svoje, do krajnje strovale.
Koliko gluposti u dva posta. Za nepovjerovati. Put ka EU je put prilagodbe zakona koji garantuju zaštitu i bolja prava. Put ka EU je pristup fondovima. Hrvatska je iz jednog takvog u najvećoj mjeri finansirala Pelješki most.

Put ka EU je razvoj školstva i bolnica. Put ka EU je dolazak turista i porast standarda. Put ka EU je mnogo toga i treba se lijepo informisati a ne iz neznanja liječiti frustracije na forumu.

Googlaj. Uči. Čitaj.
Tako pricaj sa roditeljima kuci, ako smijes. I sa onima koji nisu dobacili dalje od Pazarica. Danasnja EU nije ni blizu one prije 10 - 15 godina, pogotovo EU nakon korone i sada zbog Ukr i Rusa. Ni blizu.

Sve te floskule koje si napisao o pravima i alobodama :lol: bi i pile vode do pojave korone, a onda i uvodjenja "mjera". Prava, slobode, zastita ? To su price za djecu do pet godina.

Zasto se pola Europe buni ( farmeri, poljoprivrednici ) ako je tako blagostanje u EU ? Il si to propustio ? Pored pobune svima redom je pao standard, al svima. Kome pricas price ?

U Hrvatskoj je pao standard, dramaticna poskupljenja, nekretnine i zemlja otisle u nebo, masovni odliv domicilnog stanovnistva, masovni priliv migranata. Ko to zeli, u kuci mu bilo.

NATO da, EU ni u ludilu.
ja se nadam da si ti jos skolarac, mozda pred studijem.
jer je nevjerovatno malena kolicina tvog znanja o stvarima o kojima ovdje pises.
toliko malena da si umislio da sve znas ... a nista ne znas.
cvrčak_na_hedonizmu

#23790 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Hakiz wrote: 23/03/2024 12:16
tramvajtrojka wrote: 23/03/2024 12:04
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 23/03/2024 11:59

Jok eto, super im je. Kupi stan, iznajmi ga u Splitu, Zagrebu, Gorici pa mi javi. Nisi ti dobacio dalje od Tarcina, meni se cini. EU nema resursa. To je pocetak i kraj price. Vrijeme kolonizacije, neo kolonizacije i jeftinih resursa je proslo. Samo gledaj.

A price o teorijama zavjere :lol: jeste, masovni protesti sirom Europe su deep fake :D

Dnevna doza traJvan Trojke :stidljiv:
dole neoliberalni kapitalizam, zivio nam multi polarni svet :zzzz: :zzzz: :skoljka: , kako se uvijek svi teoreticari zavjera koji pricaju o covidu, neoliberalnom kapitalizmu okrenu ka multipolarnom svijetu :zjev:

Ta ce EU zna bosnjo da je to sve ubleha :lol: :lol: ludi poljaci, cesi, slovaci, slovenci, madjari, rumuni, niko ziv nije vidio koristi od EU sami jad i bijeda :mrgreen:
Naravno, svjestan si da trenutna EU nije ona ista zbog koje su nabrojane države kopale da joj se pridruže.

I dalje je bolje biti članica nego ne biti, osim ako si Švajcarska ili Norveška, ali je manje dobro nego što je bilo prije 10-15, možda i 20 godina. U stvari, tačnije je da ono šta zavisi direktno od odluka EU možda i dalje donosi korist, ali ono šta države rade loše, to EU niti može, niti hoće da spriječi. Mislim na institucije EU. Orban je primjer. Drugi primjer je Njemačka koja ne može demokratskim metodama da zaustavi desničarske stranke, pa pokušava posegnuti za diktatorskim metodama, zabranama rada tih partija. Smanjivanje "socijalne države", u svim državama EU socijalna davanja se polako ukidaju. Itd.

A primjeri Švajcarske i Norveške pokazuju da ako hoćeš da ti je dobro i pametan si, EU ti i ne treba, možeš i bez nje.

EU treba onima koji nemaju pameti i znanja, a i prelijeni su da rade da im bude dobro bez nje. Dakle, nama :lol:

EU je nužno zlo onima koji ne znaju drugačije.
Nije tako zbog jednog vrlo prostog objasnjenja, ima nas bas malo, imamo neobradjenu zemlju, rude, minerale, sume, vodu, planine, more, rijeke, jezera i poprilicno smo nenaseljeni. Jedno je kada imas 30 miliona stanovnika i malo reaursa pa gledas da otvoris neko strano trziste, a sasvim nesto drugo kada smo mi u pitanju. Nismo u EU pa namjenska industrija radi bez problema. Fora je da ono u Varesu s cim se Neka Njiva hvali i predstavlja kao uspjeh uradimo mi, a ne engleska, cija li je vec, kompanija. Da nemamo izdajnicku vlast od rata do danas mi bi zivjeli mnogo bolje, a i dalje nije toliko lose odnosno moze to mnogo gore.

Za deset godina mozemo drasticno podici standard, plafon. To sto mi mislimo da ce nam stranac, kolonizator, pomoci je do nas i nase gluposti. A nece. Mi im trebamo kao banana drzava predvodjena banana politicarima koji cekaju nekog super heroja da nas izbavi. Nista od toga, naravno.
tramvajtrojka

#23791 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 23/03/2024 13:51
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 23/03/2024 11:59 Jok eto, super im je. Kupi stan, iznajmi ga u Splitu, Zagrebu, Gorici pa mi javi.
Pa pecen je samo onaj sto nema kapitala, kao i svugdje. Kod nas je veliki procenat vlasnistva nekretnina, pa nas to spasava.

Normalno je da je bum oko nekretnina u Hrvatskoj. Ali, bolje i bum nego da padaju cijene. Imam poznanika po Slavoniji. Skuplja kuca u Kresevu nego imanje u Slavoniji.
Slavinija, kao veoma plodno tlo, se unistava nebil' je neko kupio za kikkriki sto ce se na kraju i desiti. Zadnje desavanje iz Slavonije africka svinjska kuga koja se dijagnosticira putem, pogadjas, PCR testova. Pobili 50 - 100k zivotinja, za dobrobit' stanovnista, naravno. Rezultat, meso je odmah poskupilo, a farme unistene sto ce nastaviti raseljavanje stanovnistva i pad cijena zemlje i nekretnina. Mislim da su ubijali i perad, bas u Slavoniji. Zato se spominju poljaci, madjari i ukrajinci koji hoce da udju u posao, sokantno, znam :stidljiv: Plenkovic nije hrvatski premijer nego je briselski cinovnik. Hrvati imaju izdajnicku vlast, bas kao i mi. Doduse nije to neka novost.
Ono kad nesto ovako ljubitelj covid zavjera iskaze pa vezuje PCR testiranje za covid :lol: :lol:

PCR (Polymerase Chain Reaction) predstavlja jednu od najučestalijih i neizostavnu metodu u molekularnoj biologiji. PCR podrazumeva umnožavanje jedne ili nekoliko kopija željenog DNK fragmenta i zasniva se na procesu replikacije DNK. Ovu metodu je razvio Kari Mulis 1983. godine, a 1993. je dobio Nobelovu nagradu za hemiju. Zbog svoje jednostavnosti, brže procedure i lakše interpretacije rezultata, PCR nalazi široku primenu u različitim oblastima, poput forenzike i dijagnostike.

PCR testiranje je metoda koja se koristi zadnjih 40 godina u molekularnoj biologiji, al haj ti to objasni ljudima koji su puni znanja sa Twitter naloga od strane kvazi naučnika :-)
cvrčak_na_hedonizmu

#23792 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

vee-jay wrote: 23/03/2024 13:58
tuitamo wrote: 23/03/2024 11:25 :zjev:

Koliko gluposti u dva posta. Za nepovjerovati. Put ka EU je put prilagodbe zakona koji garantuju zaštitu i bolja prava. Put ka EU je pristup fondovima. Hrvatska je iz jednog takvog u najvećoj mjeri finansirala Pelješki most.

Put ka EU je razvoj školstva i bolnica. Put ka EU je dolazak turista i porast standarda. Put ka EU je mnogo toga i treba se lijepo informisati a ne iz neznanja liječiti frustracije na forumu.

Googlaj. Uči. Čitaj.
Tako pricaj sa roditeljima kuci, ako smijes. I sa onima koji nisu dobacili dalje od Pazarica. Danasnja EU nije ni blizu one prije 10 - 15 godina, pogotovo EU nakon korone i sada zbog Ukr i Rusa. Ni blizu.

Sve te floskule koje si napisao o pravima i alobodama :lol: bi i pile vode do pojave korone, a onda i uvodjenja "mjera". Prava, slobode, zastita ? To su price za djecu do pet godina.

Zasto se pola Europe buni ( farmeri, poljoprivrednici ) ako je tako blagostanje u EU ? Il si to propustio ? Pored pobune svima redom je pao standard, al svima. Kome pricas price ?

U Hrvatskoj je pao standard, dramaticna poskupljenja, nekretnine i zemlja otisle u nebo, masovni odliv domicilnog stanovnistva, masovni priliv migranata. Ko to zeli, u kuci mu bilo.

NATO da, EU ni u ludilu.
jer je nevjerovatno malena kolicina tvog znanja o stvarima o kojima ovdje pises.
Recenica se ne pocinje sa ja, za pocetak, a kao drugo, tako sa svojim ukucanima pricaj, ako mozes :kiss:
vee-jay

#23793 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vee-jay »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 23/03/2024 14:01
vee-jay wrote: 23/03/2024 13:58

NATO da, EU ni u ludilu.
Recenica se ne pocinje sa ja, za pocetak, a kao drugo, tako sa svojim ukucanima pricaj, ako mozes :kiss:
ja derista :lol:
vee-jay

#23794 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vee-jay »

nasli smo ubjedljivo najglupljeg korisnika na forumu :D
cvrčak_na_hedonizmu

#23795 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

tramvajtrojka wrote: 23/03/2024 14:01

Ono kad nesto ovako ljubitelj covid zavjera iskaze pa vezuje PCR testiranje za covid :lol: :lol:

PCR (Polymerase Chain Reaction) predstavlja jednu od najučestalijih i neizostavnu metodu u molekularnoj biologiji. PCR podrazumeva umnožavanje jedne ili nekoliko kopija željenog DNK fragmenta i zasniva se na procesu replikacije DNK. Ovu metodu je razvio Kari Mulis 1983. godine, a 1993. je dobio Nobelovu nagradu za hemiju. Zbog svoje jednostavnosti, brže procedure i lakše interpretacije rezultata, PCR nalazi široku primenu u različitim oblastima, poput forenzike i dijagnostike.

PCR testiranje je metoda koja se koristi zadnjih 40 godina u molekularnoj biologiji, al haj ti to objasni ljudima koji su puni znanja sa Twitter naloga od strane kvazi naučnika :-)
A sta kaze nas nobelovac Mulis o PCR i zloupotrebi testiranja :kiss: Kasnis dramaticno, davno prezvakana prica.

Da ti pomognem, poslusaj sve ( valjda znas engleski, ako ne znas prevescu ti, nije mi mrsko ) :D

[media]
https://youtu.be/-ueVTcOSD1k?si=qMcXQhSBC_HGQeFO
[/media]

It doesn't tell that you are sick :stidljiv:

Supalj si ko supalj zub, burazeru.
Chmoljo

#23796 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

plavi_E wrote: 23/03/2024 13:38
Chmoljo wrote: 23/03/2024 13:34
Spoiler
Show

Nemoj da si nervozan.
Pa sta sta si onda zapeo za mene? Gdje je problem? Sta ti to znas o meni? Koliko ja i gdje vcremna provodim i zbog cega?
Kažem, nemoj da si nervozan.
tramvajtrojka

#23797 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 23/03/2024 14:11

A sta kaze nas nobelovac Mulis o PCR i zloupotrebi testiranja :kiss: Kasnis dramaticno, davno prezvakana prica.

Da ti pomognem, poslusaj sve ( valjda znas engleski, ako ne znas prevescu ti, nije mi mrsko ) :D

[media]
[/media]

Nije tebra ovo je pokazatelj kad se vjeruje natpisima na yt pa istu stvar imamo u vakcinisanju djece gdje kvazi osobe kao jelena Karleuša glume gurue pri nevakcinisanju djece pa imamo epidemije bolesti u drzavi koje smo bili iskorjenili, to je kad se zanemari struka i krene se slusati kvazi pripovijedanja i teorije zavjere

Isti slucaj i sa EU svi pokazatelji govore da je ekonomija svake zemlje i to društvo procvjetali kad su ušli u EU samo bosnjo zna da je to zavala i cista ubleha :mrgreen: :mrgreen:
Hakiz

#23798 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

tramvajtrojka wrote: 23/03/2024 14:14

[media]
[/media]

Nije tebra ovo je pokazatelj kad se vjeruje natpisima na yt pa istu stvar imamo u vakcinisanju djece gdje kvazi osobe kao jelena Karleuša glume gurue pri nevakcinisanju djece pa imamo epidemije bolesti u drzavi koje smo bili iskorjenili, to je kad se zanemari struka i krene se slusati kvazi pripovijedanja i teorije zavjere

Isti slucaj i sa EU svi pokazatelji govore da je ekonomija svake zemlje i to društvo procvjetali kad su ušli u EU samo bosnjo zna da je to zavala i cista ubleha :mrgreen: :mrgreen:
Od silne ljepote Britanci pobjegoše.

A inače, istorija nas uči, Britanija i Britanci su uvijek bili beznačajna grupa divljih plemena, koji nikada ništa ni u čemu postigli nisu.

:wink:
cvrčak_na_hedonizmu

#23799 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

tramvajtrojka wrote: 23/03/2024 14:14

[media]
[/media]

Sta kaze Mullis, sam si ga spomenuo :stidljiv: 3 minute i nesto sekundi, nije kvantna fizika.

It doesn't tell you that you are sick, it doesn't tell you that thing you ended up with gonna hurt you :kiss:

To je prica o asimptomatskim slucajevima. Od Kochovih postulata do novo nornalne, kupljenje, medicine.

Nije tema, idemo u off, a fakat pises nebuloze.
cvrčak_na_hedonizmu

#23800 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

jazzer wrote: 23/03/2024 12:02
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 23/03/2024 11:18
Gradjani, konkretno, ce "dobiti" masovni odliv domicilnog, skolovanog radnosposobnog stanovnistva ( jos veci nego ovaj danas ), masovni priliv migranata ko zna odakle, poskupljenja, dramaticno skuplje nekretnine i zemlja, losiji zivotni standard i maksimalno otezanu poljoprivredu i stocarstvo zbog "cuvene" Zelene Agende.

Ulazak u EU, nama, nece sigurno pomoci, jer smo banana drzava bez uredjenog sistema koji moze da zastiti stanovnistvo. Maksimalan domet sta nam se moze desiti jeste da postanemo kakvo odlagaliste nuklearnog otpada i da nam pokupuju sve zivo. Dalje od toga sigurno necemo.

Mi, u sustini, ne zivimo toliko lose kada sve saberes i oduzmes. Al eto, svakom svoje, do krajnje strovale.
Ovaj post mi je konačno otvorio oci, hvala kolega.

Znaci SDFA svjesno nisu radile nista na putu prema EU znajuci sta nas tamo ceka, kakvi vizionari.

Ostace zapisano u knjigama da kada su SDFA izgubili izbore, tada je i krenuo pakao za BiH.
Jebem mater i SDFA i svim ostalim satelitima, dokazani izdajnici, podanici i nesposobnjakovici. Nikad se ne vratili.

Amin.
Locked