English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- JohnnyS
#57601 Re: English Premier League
Da se onako nešto nije sudilo u 16 reala slušali bismo o Peri i Realu tjedan dana barem
- Edin H.
#57602 Re: English Premier League
Prebaci se ti na NFLjeza u ledja wrote: ↑10/03/2024 19:23Sva tri komentatora na prenosu su Englezi, svo troje u studiju takodje Englezi.BHF_Manijak wrote: ↑10/03/2024 19:10Ma veze nemaju Amerikanci, ne znam koji kurac njih slusas.jeza u ledja wrote: ↑10/03/2024 19:09 Na prenosu kog sam ja gledao niko nije ni sekunde proveo vremena polemisuci da je penal.
Niko ni da se osvrne. Moguce da je poslije spomenuto, ugasio sam nakon prvih nekoliko minuta iz studija.
Cak imaju i dojave iz VAR sobe, rekose neki termin “neizbjezan kontakt” mescini.
U sustini isto kao kad na bilo koji nacin branic ili golman prvi dodje do lopte, bez obzira sto je onda napadac naletio na njega i sav se polomio.
Znam da bi ovakve stvari u polju nekada svirali kao faulove, mozda i crvene. Mozda je ovdje mogao biti dosudjen indirekt? Ne znam. Ali znam da od kad je VARa najmanji kontakt s loptom branica dosudjuju bez penala.
- jeza u ledja
#57603 Re: English Premier League
hahahaha hohoho hehehe
bejzbol
bejzbol
- vaučer
- vicious
#57605 Re: English Premier League
Ja ne znam jel ti nas ložiš ili štajeza u ledja wrote: ↑10/03/2024 19:23Sva tri komentatora na prenosu su Englezi, svo troje u studiju takodje Englezi.BHF_Manijak wrote: ↑10/03/2024 19:10Ma veze nemaju Amerikanci, ne znam koji kurac njih slusas.jeza u ledja wrote: ↑10/03/2024 19:09 Na prenosu kog sam ja gledao niko nije ni sekunde proveo vremena polemisuci da je penal.
Niko ni da se osvrne. Moguce da je poslije spomenuto, ugasio sam nakon prvih nekoliko minuta iz studija.
Cak imaju i dojave iz VAR sobe, rekose neki termin “neizbjezan kontakt” mescini.
U sustini isto kao kad na bilo koji nacin branic ili golman prvi dodje do lopte, bez obzira sto je onda napadac naletio na njega i sav se polomio.
Znam da bi ovakve stvari u polju nekada svirali kao faulove, mozda i crvene. Mozda je ovdje mogao biti dosudjen indirekt? Ne znam. Ali znam da od kad je VARa najmanji kontakt s loptom branica dosudjuju bez penala.
Ako možeš naći, pogledaj za šta je sad lik iz Wolfsburga dobio drugi žuti... izbio loptu i nagazio Schicka po stopalu. Faul, drugi žuti, allahimanet. A ono kod Dokua je jos nenormalno visoko podignuta noga.
- jeza u ledja
#57606 Re: English Premier League
Nadji penal dosudjen za situaciju kad je branic prvi dosao do lopte, u zadnjih nekoliko godina.vicious wrote: ↑10/03/2024 20:04Ja ne znam jel ti nas ložiš ili štajeza u ledja wrote: ↑10/03/2024 19:23Sva tri komentatora na prenosu su Englezi, svo troje u studiju takodje Englezi.
Ako možeš naći, pogledaj za šta je sad lik iz Wolfsburga dobio drugi žuti... izbio loptu i nagazio Schicka po stopalu. Faul, drugi žuti, allahimanet. A ono kod Dokua je jos nenormalno visoko podignuta noga.
- vicious
#57607 Re: English Premier League
Ama druga je to situacija, kad npr uklize i odnese loptu pa poslije pokupi i napadaca. Ovdje je visoko podignuta noga, djonom pogadja covjeka u tijelo, ugrožava mu zdravlje bajeza u ledja wrote: ↑10/03/2024 20:09Nadji penal dosudjen za situaciju kad je branic prvi dosao do lopte, u zadnjih nekoliko godina.vicious wrote: ↑10/03/2024 20:04Ja ne znam jel ti nas ložiš ili štajeza u ledja wrote: ↑10/03/2024 19:23
Sva tri komentatora na prenosu su Englezi, svo troje u studiju takodje Englezi.
- jeza u ledja
#57608 Re: English Premier League
Mozel kako crveni i indirekt bez penala?vicious wrote: ↑10/03/2024 20:11Ama druga je to situacija, kad npr uklize i odnese loptu pa poslije pokupi i napadaca. Ovdje je visoko podignuta noga, djonom pogadja covjeka u tijelo, ugrožava mu zdravlje bajeza u ledja wrote: ↑10/03/2024 20:09Nadji penal dosudjen za situaciju kad je branic prvi dosao do lopte, u zadnjih nekoliko godina.![]()
- vicious
#57609 Re: English Premier League
Ne može, indirekt bi mogao da ga nije opalio, ono kao visoko podignuta noga, opasna igrajeza u ledja wrote: ↑10/03/2024 20:17Mozel kako crveni i indirekt bez penala?vicious wrote: ↑10/03/2024 20:11Ama druga je to situacija, kad npr uklize i odnese loptu pa poslije pokupi i napadaca. Ovdje je visoko podignuta noga, djonom pogadja covjeka u tijelo, ugrožava mu zdravlje bajeza u ledja wrote: ↑10/03/2024 20:09
Nadji penal dosudjen za situaciju kad je branic prvi dosao do lopte, u zadnjih nekoliko godina.![]()
![]()
- jeza u ledja
#57610 Re: English Premier League
Evo sad sjeo za komp i malo proguglao komentare (koji su i ovdje spominjani ali ne u potpunosti):
Na NBC gdje su komentatori Lee Dixon i Graeme Le Saux nijedan nije rekao da je penal. Jos je jedan komentator bio i rekao ne bi me iznenadilo da je dosudjen penal.
Toliko o tome.
PS: Ukuco na gugl "Doku McAlister" izadje mi neka zenska iz Wisconsina.

Sky Sports pundit and former Premier League referee Mike Dean felt Doku was "very, very fortunate" not to concede a spot kick.
Reacting to the incident live at Anfield, Dean said: "It is a massive decision for the VAR. He got a klix touch on the ball but the follow-through caught him full in the rib cage. I wouldn't be surprised if they sent the referee to the screen."
When the check was complete, Dean said: "He played the ball first and I am guessing they're saying the follow-through is a normal coming together. He is very, very fortunate in my opinion there, Doku."
Sky Sports' Roy Keane:
"Klopp makes a good point about Doku getting the ball but his foot is so high. I don't think there's any force behind it. So, I think the officials got it right. But he's a lucky boy."
Niko ovdje ne kaze trebao je biti penal."I think he sees Mac Allister coming in and he's almost trying to pull his foot away. I think if that's being given on the pitch, it's not getting overturned.
"But once it's not given, he's not gone fully right through with it. I agree with that, but I do think there is an unwritten rule in football where a penalty has to be a bit more.
"When it's in the box, it has to be a little bit more. He's lucky but I can see why he's not given it."
Na NBC gdje su komentatori Lee Dixon i Graeme Le Saux nijedan nije rekao da je penal. Jos je jedan komentator bio i rekao ne bi me iznenadilo da je dosudjen penal.
Toliko o tome.
PS: Ukuco na gugl "Doku McAlister" izadje mi neka zenska iz Wisconsina.
- vicious
#57611 Re: English Premier League
Cuj to, a bukvalno svi kazu da je sretan sto se izvukao 
Ali ovo zadnje za nepisano pravilo da u 16m ipak mora biti nešto malo više je najveća glupost koju sam čuo, mislim nije ni čudo kad vidiš od kakvog intelektualca dolazi...
Ali ovo zadnje za nepisano pravilo da u 16m ipak mora biti nešto malo više je najveća glupost koju sam čuo, mislim nije ni čudo kad vidiš od kakvog intelektualca dolazi...
- Edin H.
#57612 Re: English Premier League
A ovo je tek postala često ponavljana besmislica - da ga je sudija dosudio, odluka ne bi bila promijenjena.
Prvo odlučite šta je penal, a šta ne, a ne svaku utakmicu izmišljate pravila ili ukinite VAR.
Ovaj glupan je nedosuđenim penalom i kod prvog penala nedjodjeljivanjem crvenog kartona moguće odlučio prvenstvo danas.
Prvo odlučite šta je penal, a šta ne, a ne svaku utakmicu izmišljate pravila ili ukinite VAR.
Ovaj glupan je nedosuđenim penalom i kod prvog penala nedjodjeljivanjem crvenog kartona moguće odlučio prvenstvo danas.
- jeza u ledja
#57613 Re: English Premier League
Pa njih su kvotali ovdje. Kazu sretan sto se izvukao ali isto tako kazu "I think the officials got it right" i "I can see why he's not given it". Svidjalo se nama ili ne, ali apsolutno je tacno "when it's in the box, it has to be a little bit more". Mislim, u praksi je tako. Pogotovo u zadnjoj sekundi najbitnijeg meca sezone.
Ja slusam dvojicu komentatora na NBC koji su po meni deset puta bolji od ovih debila, ali i oni se slazu da nije penal. Jedino da ti transkribujem sta su rekli jer imam snimljeno. Evo bas sad ponovo slusam. Poslije utakmice, neko komentarise (ne znam ko tacno), i isto tako kaze, slaze se da nije penal.
Vec sam skonto da na ovoj temi otprilike misljenja idu po tome gdje je ko gledao i sta je tu receno.
Ja slusam dvojicu komentatora na NBC koji su po meni deset puta bolji od ovih debila, ali i oni se slazu da nije penal. Jedino da ti transkribujem sta su rekli jer imam snimljeno. Evo bas sad ponovo slusam. Poslije utakmice, neko komentarise (ne znam ko tacno), i isto tako kaze, slaze se da nije penal.
Vec sam skonto da na ovoj temi otprilike misljenja idu po tome gdje je ko gledao i sta je tu receno.
- jeza u ledja
- AmiĐa_Idriz
#57615 Re: English Premier League
Tottenham bi vrlo lako mogao odlučiti prvaka na kraju.
- vicious
#57616 Re: English Premier League
Ma jebo to, nebitno ko sta kaze, imam oči da vidim sta se desilo. Ne postoji ama bas nikakav razlog da se tu ne svira faul. Djon, dignuta noga u visini prsa, kramponi u rebra. Mene samo čudi kako ti to vidis drugačije.jeza u ledja wrote: ↑10/03/2024 21:10 Pa njih su kvotali ovdje. Kazu sretan sto se izvukao ali isto tako kazu "I think the officials got it right" i "I can see why he's not given it". Svidjalo se nama ili ne, ali apsolutno je tacno "when it's in the box, it has to be a little bit more". Mislim, u praksi je tako. Pogotovo u zadnjoj sekundi najbitnijeg meca sezone.
Vec sam skonto da na ovoj temi otprilike misljenja idu po tome gdje je ko gledao i sta je tu receno.![]()
-
Osmi Socrates
#57617 Re: English Premier League
Ne može niko odlučiti šta je penal, i staviti u pravila. Slobodno sudijsko uvjerenje nije odjednom nestalo iz fudbala zato što je uveden VAR. Fudbal se igra preko 150 godina i tako je uvijek bilo. Milion različitih situacija, sa različitim objektivnim i subjektivnim okolnostima, ne mogu sve biti uvedene u pravila.
VAR svakako treba ukinuti, osim za ofsajde i gol liniju. Razidiotio je ljude, a pogotovo navijače. Odjednom su ubjeđeni da za svaku situaciju na fudbalskom terenu postoji objektivno viđenje sa kojim se mora složiti 100% ljudi.
VAR svakako treba ukinuti, osim za ofsajde i gol liniju. Razidiotio je ljude, a pogotovo navijače. Odjednom su ubjeđeni da za svaku situaciju na fudbalskom terenu postoji objektivno viđenje sa kojim se mora složiti 100% ljudi.
Last edited by Osmi Socrates on 10/03/2024 21:22, edited 2 times in total.
- jeza u ledja
#57618 Re: English Premier League
Ja generalno volim vise da se slazem sa sudijama.vicious wrote: ↑10/03/2024 21:16Ma jebo to, nebitno ko sta kaze, imam oči da vidim sta se desilo. Ne postoji ama bas nikakav razlog da se tu ne svira faul. Djon, dignuta noga u visini prsa, kramponi u rebra. Mene samo čudi kako ti to vidis drugačije.jeza u ledja wrote: ↑10/03/2024 21:10 Pa njih su kvotali ovdje. Kazu sretan sto se izvukao ali isto tako kazu "I think the officials got it right" i "I can see why he's not given it". Svidjalo se nama ili ne, ali apsolutno je tacno "when it's in the box, it has to be a little bit more". Mislim, u praksi je tako. Pogotovo u zadnjoj sekundi najbitnijeg meca sezone.
Vec sam skonto da na ovoj temi otprilike misljenja idu po tome gdje je ko gledao i sta je tu receno.![]()
Neki ljudi se toliko zale na sudije da ne znam kako im je ceif uopste pratiti fudbal.
- jeza u ledja
#57619 Re: English Premier League
Hajd da i ti jednom nesto pametno kazes.Osmi Socrates wrote: ↑10/03/2024 21:19 Ne može niko odlučiti šta je penal, i staviti u pravila. Slobodno sudijsko uvjerenje nije odjednom nestalo iz fudbala zato što je uveden VAR. Fudbal se igra preko 150 godina i tako je uvijek bilo. Milion različitih situacija, sa različitim objektivnim i subjektivnim okolnostima, ne mogu sve biti uvedene u pravila.
VAR svakako treba ukinuti, osim za ofsajde i gol liniju. Razidiotio je ljude, a pogotovo navijače. Odjednom su ubjeđeni da za svaku situaciju na fudbalskom terenu postoji objektivno rješenje.
- vicious
#57620 Re: English Premier League
Pa ima toga, samo sto se u taj ceif redovno useru sudije i VARjeza u ledja wrote: ↑10/03/2024 21:20Ja generalno volim vise da se slazem sa sudijama.vicious wrote: ↑10/03/2024 21:16Ma jebo to, nebitno ko sta kaze, imam oči da vidim sta se desilo. Ne postoji ama bas nikakav razlog da se tu ne svira faul. Djon, dignuta noga u visini prsa, kramponi u rebra. Mene samo čudi kako ti to vidis drugačije.jeza u ledja wrote: ↑10/03/2024 21:10 Pa njih su kvotali ovdje. Kazu sretan sto se izvukao ali isto tako kazu "I think the officials got it right" i "I can see why he's not given it". Svidjalo se nama ili ne, ali apsolutno je tacno "when it's in the box, it has to be a little bit more". Mislim, u praksi je tako. Pogotovo u zadnjoj sekundi najbitnijeg meca sezone.
![]()
Neki ljudi se toliko zale na sudije da ne znam kako im je ceif uopste pratiti fudbal.
- vaučer
#57621 Re: English Premier League
Osmi Socrates wrote: ↑10/03/2024 21:19 VAR svakako treba ukinuti, osim za ofsajde i gol liniju. Razidiotio je ljude, a pogotovo navijače. Odjednom su ubjeđeni da za svaku situaciju na fudbalskom terenu postoji objektivno viđenje sa kojim se mora složiti 100% ljudi.
-
Osmi Socrates
#57622 Re: English Premier League
Slažem se i da su sudije sve gore. Istina je da se najbolji ljudi u fudbalskom svijetu ne odlučuju baš tako lako da budu profesionalne sudije, zbog harassmenta na nižim nivoima.
Ne znam baš šta bi za to bilo rješenje.
Ne znam baš šta bi za to bilo rješenje.
- jeza u ledja
#57623 Re: English Premier League
Sudjenje je bolje al su sudije gore, a kritike sudjenja sve vece.
- B6Redhell
#57624 Re: English Premier League
penal je ovo trebao biti.. Visoka noga. Kramponi skoro u faci. Plus dukac je i rukom udario loptu. 
-
Osmi Socrates
#57625 Re: English Premier League
Pa kritike suđenja su sve žešće zato što ljudi misle da time što gledaju utakmicu na televizoru razumiju u potpunosti šta sudija vidi na terenu.
Ako isti događaj gledaš uživo na terenu, gledaš ga na snimku regularne brzine i gledaš ga na usporenom snimku, ti ustvari ne gledaš isti događaj. Sudija na terenu vidi i čuje stvari koje mi ne možemo jer smo gledaoci. On čuje stotine tjelesnih kontakata koje mi ne možemo čuti, nerijetko krckanje kostiju, deranje igrača, publika, itd. itd. Sve to utiče na njegovo slobodno uvjerenje. I mora odluke donositi u sekundi. I svi mu se deru u lice. Nekad iz nerazumljivih razloga. Eto, Forest se žali na gol Liverpula u prošlom kolu, a meni evo već sedam dana nije jasno zašto. To je samo jedan primjer. Konstantan pritisak sa milion strana.
Kad sam rekao slabije sudije, više sam mislio na to da lakše gube kontrolu nad utakmicom. Mada, ne znam kakav bih ja bio.
Ako isti događaj gledaš uživo na terenu, gledaš ga na snimku regularne brzine i gledaš ga na usporenom snimku, ti ustvari ne gledaš isti događaj. Sudija na terenu vidi i čuje stvari koje mi ne možemo jer smo gledaoci. On čuje stotine tjelesnih kontakata koje mi ne možemo čuti, nerijetko krckanje kostiju, deranje igrača, publika, itd. itd. Sve to utiče na njegovo slobodno uvjerenje. I mora odluke donositi u sekundi. I svi mu se deru u lice. Nekad iz nerazumljivih razloga. Eto, Forest se žali na gol Liverpula u prošlom kolu, a meni evo već sedam dana nije jasno zašto. To je samo jedan primjer. Konstantan pritisak sa milion strana.
Kad sam rekao slabije sudije, više sam mislio na to da lakše gube kontrolu nad utakmicom. Mada, ne znam kakav bih ja bio.