Najgore sto ta cinjenica ne znaci nista momcima na terenu.sumirprimus wrote: ↑08/03/2024 18:47 Ne moze rusija nikad proizvodit vise od zapada.
Primjer jedan, vise ameri prouzvedu f16ki starih 50 godina, i to za izvoza , mislim nove su al se proizvode 50 godina u januaru im je bio jubilej i to sa najnovijim radarima, modernizovani kako kazu najblize sto mozes imati f35ci, nego sto rujani mogu prismrdit za svoje potrebe.
Ko ne vjeurjje slobodno nek provjeri brojeve.
I. Tako redom.
Ali ne ratuje rusija s azapadom nego ukrajinom koja nema tu logisticku, ekonomsku i vojni moc ni priblizno i opet se muce .
Suprotno svim predvidjanjima za ovu godinu, bice iznenadjenja samo tqkvih u pozivitvnom smislu sa ukrajinu.![]()
I dalje itekako osjete ove FABove. A nemaju cime da sprijece trajno ovakve napade.
Sta bi najbitnije bilo za Ukrajince je da onesposobe proizvodnju ovoga:

Kit za smart bombu. Bombe koje Rusi bacaju su dizajnom iz 50 i 60 tih godina nista posebno bojleri s par stotina kg eksploziva. Ali ovi Kitovi su to sto omogucava bacanje iste s 50 km udaljenosti i solidnom preciznoscu.
Unisti sposobnost Rusa da ovo proizvode i prestace napadi s SU34. Ili da se na neki drugi nacin onemoguci efikasna upotreba ovih bombi.
Vjerovatno Budanov radi na tome nadajmo se da ce uskoro.
Jer ako se ja dobro sjecam prekretnica u Sirijskom ratu je bilo sto su Rusi i Asad bacali buradi s eksplozivom iz svega sto leti dok sve nisu sravnili sa zemljom.
Ali ima i pozitive, sve ovo su Rusi do sada radili Artiljerijom, nije mi izmaklo da i pored Sjeverno Korejske i Iranske municije Rusi i dalje nisu ni blizu kao nekad s artiljerijom.