Ukrajina
-
Dendrlix
#196376 Re: Ukrajina
Spoiler
Show
- Čitalac
#196377 Re: Ukrajina
Kuleba o odlasku Zalužnog u London: Treba nam jak ambasador.
Ministar vanjskih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba naglasio je da će vojno iskustvo bivšeg zapovjednika Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog biti prednost na mjestu veleposlanika Ukrajine u Ujedinjenom Kraljevstvu.
"Štoviše, Zalužni čak ima specijalizirano obrazovanje, 2020. godine magistrirao je međunarodne odnose. Tako da mislim da je to vrlo logičan korak. Kao ministar sam svakako zainteresiran za jakog veleposlanika u Londonu. Predsjednik je odvagao sve faktore i odlučio da je Valerij Zalužni najbolji kandidat, tako da je ovo definitivno pojačanje za naš sustav", kaže Kuleba.
Prema riječima ministra, jedan od ključnih zahtjeva za veleposlanika u Britaniji bilo je razumijevanje vojnog konteksta. London je također jedna od najvažnijih prijestolnica svijeta, u kojoj su prisutna veleposlanstva zemalja globalnog juga.
"London je izuzetno važna destinacija za svaku zemlju, a u komunikaciji s veleposlanicima koji rade u Londonu, uvjeren sam da će Valerij Zalužni biti jedna od najcjenjenijih osoba, on će donijeti puno toga ne samo u smislu bilateralnih odnosa s Britanijom, već i za zakulisnu diplomaciju sa zemljama u Aziji, Africi i Latinskoj Americi", ističe Kuleba.
-
toska
#196378 Re: Ukrajina
i ja sam postavio kao pitanje.
svašta smo se nekad naslušali da Ameri tako vide sve, što ne bi i Rusi?
još ako ima dojava gdje su baze ili putanja puta
-
CrveniKuk
#196379 Re: Ukrajina
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#196380 Re: Ukrajina
dobri rusi dobro lete
- Čitalac
#196381 Re: Ukrajina
Zelenski sutra u Turskoj.
Kako je objavio Ured predsjednika Turske, Zelenski i Erdogan će razgovarati o tijeku ukrajinsko-ruskog rata, Crnomorskom žitnom sporazumu i bilateralnim odnosima. Sastanak Zelenskog i Erdogana održat će se nakon što je turski ministar vanjskih poslova Hakan Fidan inzistirao na potrebi skorih pregovora o prekidu vatre u Ukrajini.
Ranije je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio da je Ankara spremna ponuditi platformu za "relevantne pregovore".
-
CrveniKuk
#196382 Re: Ukrajina
Neko iznanađenje su Ukrajinci isporučili Rusima.
"
"
- General War
#196383 Re: Ukrajina
...ti ocito nisi naucio lekciju; mi vi oni, nacin pisanja...i slicnosumirprimus wrote: ↑07/03/2024 20:29Kakva zdrava pamet, ko to jos ima s ovu stranu drine? Da da vama su sve gluposti, vidi se po stilu pisanja ko si, tako da kad malo bolje razmislim ne zelim potrositi ni jot energije vise na tebe.vrbas1979 wrote: ↑07/03/2024 13:33Jesi ti pri zdravoj pameti?sumirprimus wrote: ↑06/03/2024 23:25 Sta kaje veoma manipulativan videozna i gdje se oruzje nalazi sad
![]()
Ne odustajete ha? Tope se rujani ko puter na tavi, ne pomaze ni bia ni cia...
Jast anego se tope a sa njima i snovi o trecem rimu i dusanovom carstvu.. jel realno da svi isto zelite?
Znamo dosta o sudbini ork oruzja i ljidstva evo dvije godine prenosimo klipove unistavanja, bozija milina od pogleda ...
Ko je kazao da znam gdje se oružje nalazi. Naprotiv, napisao sam da niko od nas ne zna sudbinu ovog oružna (možda je u Ukrajini, možda su Ukrajinci zarobili ili uništili dio, možda je prodano, možda je na vojnoj vježbi, možda je istopljeno, možda je plastično... sve ovo može biti i mnogo toga drugog još. Niti ja znam, niti ti znaš šta je sudbina ovog oružja pa da se na glavu nasadiš). I kao što sam rekao, manipulativan video, na kojem je prikazan samo djelić oružja iz jedne kasarne, u kraćem periodu nego što se želi prikazati i za koji nemamo pojma kako je završilo, a ti apsolutno ni na koji način sve ovo navedeno nisi bio u stanju pobiti nego pišeš gluposti.
Kakav Dušan, kakva carstva. Ko smo to mi?
Ponovo, jesi ti pri sebi?
Srpsko carstvo dusanovo cetaljsko...topi se na ravnicama ukrajine i zato samo velicanstveni bubovi![]()
- General War
-
swanfilter
#196385 Re: Ukrajina
Ovo sve ko u filmu, pa corci se koriste. I kakve su im to bombe kad onom u rovu zavrsi pod nogama i prezivi ..Hame_ wrote: ↑07/03/2024 17:30 Ovi se baš rokajuj izmeđuse, ali ono pravo - dva rutalja, bez ikakve organizovane veće formacije i akcije napadaju dva Ukrajinca i jedan im baca bombu skoro pa u rov, a onda Ukrajinac baca njemu.
Ono što je meni čudno - trebala bi biti sasvim obrnuta situacija: Da Ukrajinici napadaju rutalje.
Zabrinjavajuća volja rutalja da ratuju i gube život u tuđoj zemlji.
SpoilerShow
-
zigzag
#196386 Re: Ukrajina
Kad se gledaju ona uzorana polja od miliona granata koje su bile neprecizne, kakva je prednost granate u odnosu na dron koji eksplodira u zraku tačno tamo gdje treba ili udari tačno tamo gdje treba?Češki predsjednik saopćio da su sakupili novac za kupovinu 800.000 granata za Ukrajinu
I dalji nije jasno da ne se koriste rojevi a očekivao sam još ranije jer imaju tehnološku mogućnost.
- apsidejzi
#196387 Re: Ukrajina
Rodili suncokretisumirprimus wrote: ↑07/03/2024 20:29Kakva zdrava pamet, ko to jos ima s ovu stranu drine? Da da vama su sve gluposti, vidi se po stilu pisanja ko si, tako da kad malo bolje razmislim ne zelim potrositi ni jot energije vise na tebe.vrbas1979 wrote: ↑07/03/2024 13:33Jesi ti pri zdravoj pameti?sumirprimus wrote: ↑06/03/2024 23:25 Sta kaje veoma manipulativan videozna i gdje se oruzje nalazi sad
![]()
Jast anego se tope a sa njima i snovi o trecem rimu i dusanovom carstvu.. jel realno da svi isto zelite?
Znamo dosta o sudbini ork oruzja i ljidstva evo dvije godine prenosimo klipove unistavanja, bozija milina od pogleda ...
Ko je kazao da znam gdje se oružje nalazi. Naprotiv, napisao sam da niko od nas ne zna sudbinu ovog oružna (možda je u Ukrajini, možda su Ukrajinci zarobili ili uništili dio, možda je prodano, možda je na vojnoj vježbi, možda je istopljeno, možda je plastično... sve ovo može biti i mnogo toga drugog još. Niti ja znam, niti ti znaš šta je sudbina ovog oružja pa da se na glavu nasadiš). I kao što sam rekao, manipulativan video, na kojem je prikazan samo djelić oružja iz jedne kasarne, u kraćem periodu nego što se želi prikazati i za koji nemamo pojma kako je završilo, a ti apsolutno ni na koji način sve ovo navedeno nisi bio u stanju pobiti nego pišeš gluposti.
Srpsko carstvo dusanovo cetaljsko...topi se na ravnicama ukrajine i zato samo velicanstveni bubovi![]()
- karanana
#196388 Re: Ukrajina
moguce. meni cak dzip izgledao i malo duzi od ovog.
mislim da je kljucno pitanje ciji je dron sto je snimao. jer vjerovatno vlasnici snimka i drona ne bi objavili da njihovi lete.
-
Dimu1927
#196389 Re: Ukrajina
Kad ce nastancati novu crnomorsku flotu zna li se ? Hocel bit bar 10 tenkova u moskvi na paradi ? Armate nista ?General War wrote: ↑07/03/2024 15:50![]()
Ma ja... inace rusi nit znaju aviona napravit vise, nit tenka, nit municiju sto imaju u steku to je to, da ne pricam da nemaju sankcija van zapada...nit imaju vise ljudstva samo ih 130 miliona sve djeca starci i zene...tito dragi![]()
Tito dragi
A sad ozbiljno sa vojnog smisla jel stvarno vrijedilo skrsiti ovoliko vojnika brodova i tehnike za ovo teritorije sto su uzeli ?
-
zigzag
#196390 Re: Ukrajina
ljudi nije ovo rat za teritoriju, od aprila 2022. ovo je rat za obraz.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#196391 Re: Ukrajina
rusi planiraju da ce iscrpiti i slomiti ukrajinu i da ukrajinci nece moci nadoknaditi ljudske i materijalne gubitke, prestanak pomoci sa zapada, bankrot, unutrasnje nemire i pobune, vojni udar, atentate na zelenskog i i vojni vrh ....
teritorija tj drzava ukrajina ce nakon toga pasti bez borbe - onda lagano do dunava i madzarske
cilj je isti, promijenila se taktika
teritorija tj drzava ukrajina ce nakon toga pasti bez borbe - onda lagano do dunava i madzarske
cilj je isti, promijenila se taktika
- jednonogi_Jack
#196392 Re: Ukrajina
Ironmen wrote: ↑07/03/2024 16:59
Ja sam vidio odma da je britanski dzip u pitanju nisam hjteo nista da pisem, pojedinici jednostavno previse gutaju propagandu sa twiter kanala i ne provjeravaju informacije.
Pošto mi je ovcojeb iznad tebe na foe evo preko tebe. Ovo je komentar onoga što je postavio klip.
- Rothmans
-
zigzag
#196394 Re: Ukrajina
Mečka je priglupa. A šta će joj ostati to ćemo vidjeti.Crnomorska flota sigurno neće. I Krim je na putu da im ne ostane.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#196395 Re: Ukrajina
ma kakvo štancanje oružjaDimu1927 wrote: ↑08/03/2024 08:32Kad ce nastancati novu crnomorsku flotu zna li se ? Hocel bit bar 10 tenkova u moskvi na paradi ? Armate nista ?General War wrote: ↑07/03/2024 15:50![]()
Ma ja... inace rusi nit znaju aviona napravit vise, nit tenka, nit municiju sto imaju u steku to je to, da ne pricam da nemaju sankcija van zapada...nit imaju vise ljudstva samo ih 130 miliona sve djeca starci i zene...tito dragi![]()
Tito dragi
A sad ozbiljno sa vojnog smisla jel stvarno vrijedilo skrsiti ovoliko vojnika brodova i tehnike za ovo teritorije sto su uzeli ?
to su bajke za sirotinju....ne štancaju oni ništa novo, već vade starudije iz skladišta i repariraju ih
postavljao sam ovdje satelitski snimak jednog skladišta...na početku agresije krcato tenkovima i transporterima, a nedavna snimka pokazuje da je potpuno ispražnjeno.
prijeratna procjena je da rutalji na ovim lagerima imaju cca 20k raznoraznih starudija....vjerujem da su skoro pola već potrošili u ove dvije godine
- madner
#196396 Re: Ukrajina
Stancaju vise od Zapada cijelog trenutno u vecini katagorija.
Sto vise govori o slabosti Zapada.
Sto vise govori o slabosti Zapada.
- General War
#196397 Re: Ukrajina
...nije to meni bitno, vec ovo nasladjivanje bezveze.karanana wrote: ↑08/03/2024 07:03moguce. meni cak dzip izgledao i malo duzi od ovog.
mislim da je kljucno pitanje ciji je dron sto je snimao. jer vjerovatno vlasnici snimka i drona ne bi objavili da njihovi lete.
- General War
#196398 Re: Ukrajina
Dimu1927 wrote: ↑08/03/2024 08:32Kad ce nastancati novu crnomorsku flotu zna li se ? Hocel bit bar 10 tenkova u moskvi na paradi ? Armate nista ?General War wrote: ↑07/03/2024 15:50![]()
Tito dragi
Sta je imaju stancat, nije crno more zatvoreno ko kada ziv i zdrav ti meni bio, da im treba dovukli bi iz drugih luka...
Jesi li mozda to zapazio da im fali tenkova?
A sto se tice ovog ozbiljnijeg pitanja, gubitci u tehnici je najmanja cijena koju ce rusi platiti...dugorocno ce rusija itekako osjetiti glupost koju su uradili.
-
vrbas1979
#196399 Re: Ukrajina
Znaš koji je tvoj način komunikacije kada nisi u stanju voditi argumentovanu, konkretnu raspravu i kada se nimalo ne snalaziš?sumirprimus wrote: ↑07/03/2024 20:29Kakva zdrava pamet, ko to jos ima s ovu stranu drine? Da da vama su sve gluposti, vidi se po stilu pisanja ko si, tako da kad malo bolje razmislim ne zelim potrositi ni jot energije vise na tebe.vrbas1979 wrote: ↑07/03/2024 13:33Jesi ti pri zdravoj pameti?sumirprimus wrote: ↑06/03/2024 23:25 Sta kaje veoma manipulativan videozna i gdje se oruzje nalazi sad
![]()
Evo odgovoriti ću ja tebi na isti način.
"Znam ja vas. Ti si prikriveni rusofil i četnik. Putin ti je na zidu i obožavaš Rusiju, a svaki dan se klanjaš Dušanu i Draži".
Eto to je tvoj način. Jel' vidiš koliko je djetinjasto i debilno?
Još jednom si dokazao da apsolutno nisi u stanju da odgovoriš na moje prethodne navode u vezi kasarne i objavljenog videa. Nisi uspio niti slova napisati na temu i sve ti se svodi na primitivan pokušaj vrijeđanja čime si se samo dodatno diskreditirao. Niti slova.
Nego, jesi li u stanju i smiješ li se držati teme i odgovoriti oko videa ili će ti se priviđati dušani i carstva? ne smiješ, jel' da?
-
vrbas1979
#196400 Re: Ukrajina
Previše se ovdje značaja dronovima (ovim plastičnim igračkama).zigzag wrote: ↑08/03/2024 06:54Kad se gledaju ona uzorana polja od miliona granata koje su bile neprecizne, kakva je prednost granate u odnosu na dron koji eksplodira u zraku tačno tamo gdje treba ili udari tačno tamo gdje treba?Češki predsjednik saopćio da su sakupili novac za kupovinu 800.000 granata za Ukrajinu
I dalji nije jasno da ne se koriste rojevi a očekivao sam još ranije jer imaju tehnološku mogućnost.
Dron može ponijeti stotinjak grama eksploziva, s druge strane granate imaju po tridesetak kilograma. Štetu koju napravi granata ne može stotine dronova.
Domet drona (ovisno o uslovima) je svega koji kilometar, granate 30, 40 i više kilometara.
Dron nema šanse da će letjeti po magli, kiši, snijegu, vjetru (što su česte pojave), granati ništa od navedenog ne smeta.
Dron se može ometati, srušiti, prizemljiti, granata ne može...
Dron je dobar više zbog vizuelnog i propagandnog efekta, dijelom zbog preciznosti, ali mu manjka domet, uslovi u kojima se koristi, efektnost...