mufa1 wrote: ↑26/02/2024 01:27
zippoo87 wrote: ↑26/02/2024 00:59
Probaj u mmol-ima pisati vrijednosti,tako te lakse razumjeti
Pise u zagradi pored

Takve sam nalaze dobio u tim vrijednostima pa zato... A sto se tice godina, za mjesec dana punim 40, tako da po tome prije bi pristajalo da je tip 2.. Mada imam radnog kolegu koji ima tip 1 i koji mu se pojavio u 35-oj godini..
Ne brini, među vodećim bolestima u svijetu i ljudi dožive duboku starost....nisi ga fasovao kao dijete, znam za par slučajeva pa ne možeš djetetu objasniti da ne smije slatko, grickalice, colu,...još kad mu dođe zlo jadno ne zna šta ga snašlo.
Malo discipline što se tiče hrane, više malih obroka, šetnja lagana i mani se sikiracije kako god znaš....bolje dva leksilujuma drmnut nego pustiti da sam gutaš knedle kad te drugi uznemire.
Jbg.,nemoj se ni zajebavati....ovi stariji znaju nekada biti čudni, od zeta stari imao dijabetes a vazda klopa k'o da je momak u razvoju

suhovina, masni sir, hljeba, pite, agdali slatka....oni ga naruže on kaže saću ja sebi bocu.....jbg, prvo nogu zijani a nakon koju godinu ga kopaše.....opet, pregurao je bio 80 tako da svakako moramo umrijeti.