ring wrote:crvena987 wrote:a ja već imam deset godina dijabetes, pa me dodatno plaše moguće posljedice...

sa mnom u sobi ležala žena kojoj je dijabetes otkriven kao 11-mjesečnoj bebi, tada je rađala 3. dijete. stoga, samo hrabro
kako se koristi to ulje? uz obroke ili?
kako je lijepo čitati ovako pozitivne postove
ulje se koristi 2 do 3x na dan po 15 kapi, 15 min prije obroka.... ja pijem 2x, uz doručak i večeru.
isto tako sam čitala da je dobro piti pivski kcasac jer u sebi ima puno b-vitamina i kroma što je jako bitno za dijabetičare, jer krom potiče razgradnju ugljikohidrata
ovih dana ga idem kupiti,preporučuje se bar dva mjeseca piti neprekidno...jednu čajnu kašiku razmutit u 1-2 dec vode. a uz to mi može i zamjeniti b-vitamin tablete koje svakodnevno pijem.
koje vi tablete pijete, ja svaki dan obavezno popijem c-vitamin od 500mg, jednu tabletu b-komlexa i jednu tabletu ribljeg ulja...
međutim, kako sam sad na zdravoj ishrani i vitamine unosim voćem, povrćem kojeg mnogo jedem i sa oraščastim plodovima, odlučila sam malo sa vitaminskim tabletama pauzirati, čisto malo da se i od toga odmorim i očistim, s obzirom da svaka tablete u apoteci ima i hemije