English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- drug_profi
#57501 Re: English Premier League
Englezima je konzervatizam genetski.
Svetogrđe je pokušavati hibridne pozicije.
442
Nema dalje
Svetogrđe je pokušavati hibridne pozicije.
442
Nema dalje
-
LSD
#57502 Re: English Premier League
Hajd da se i sa tobom slozim jednom
Nije stvar u tome Saka ili Foden pitanje je sad, vec je stvar u tome sto ce Southgate gurati i Mounta i Sterlinga i Grealisha i Rashforda, boga oca ispred Fodena
A sto je jos smijesnije, Southgate je dosta bolji strucnjak od onih starih fosila koji su ih vodili tipa McClaren ili Hodgson
Jednostavno nemaju kvalitetnog domaceg trenera, nisu su ga nikad ni razvili, jer im se klubovi oslanjaju i crpe moc iskljucivo od stranih trenera i igraca.
- jeza u ledja
#57503 Re: English Premier League
Upravo tako.LSD wrote: ↑04/03/2024 16:32Hajd da se i sa tobom slozim jednom![]()
Nije stvar u tome Saka ili Foden pitanje je sad, vec je stvar u tome sto ce Southgate gurati i Mounta i Sterlinga i Grealisha i Rashforda, boga oca ispred Fodenaa momak im je jedan od najvecih talenata kojeg imaju.
A sto je jos smijesnije, Southgate je dosta bolji strucnjak od onih starih fosila koji su ih vodili tipa McClaren ili Hodgson![]()
Jednostavno nemaju kvalitetnog domaceg trenera, nisu su ga nikad ni razvili, jer im se klubovi oslanjaju i crpe moc iskljucivo od stranih trenera i igraca.
-
Osmi Socrates
#57504 Re: English Premier League
Ne igraju 4-4-2 ima sto godina. Možda bi mjesta za Fodena bilo da igraju 4-4-2. Ili 4-4-1-1. Sa Fodenom kao prirodnim ofanzivnim cebtralnim veznim ili čak napadačem, sa Kaneom. A i to onda ostavlja pitanje koliko su obrambeno kompaktni. Jer onda bi u sredini imali Bellinghama i Ricea. Bellingham je isto dobio odriješene ruke u Realu da više igra ofanzivno. Potpuno drugačiji igrač nego što je bio u Dortmundu.
Stvar je da Foden i Saka imaju slične karakteristike. Ljevaci koji preferiraju desnu stranu.
Ja bih lično igrao srednji red Rice-Trent-Bellingham. Jedan od Sake i Fodena bi mi igrao lijevo. Foden najprije. Saka desno. Kane.
Malo kompliciranija (možda i efektnija?) taktika bi bila da igraju bez Kanea, ali to se neće desiti.
Stvar je da Foden i Saka imaju slične karakteristike. Ljevaci koji preferiraju desnu stranu.
Ja bih lično igrao srednji red Rice-Trent-Bellingham. Jedan od Sake i Fodena bi mi igrao lijevo. Foden najprije. Saka desno. Kane.
Malo kompliciranija (možda i efektnija?) taktika bi bila da igraju bez Kanea, ali to se neće desiti.
-
Osmi Socrates
#57505 Re: English Premier League
Inače, igrač sezone je, zasad, što se mene tiče Ollie Watkins. Bio bi Mo da nije imao dugačku pauzu zbog afričkog prvenstva i posljedica poslije.
Watkins daje golove i asistira redovno. Bez pada u formi. Pitanje je ima li Southgate mjesta za njega u reprezentaciji uopšte, da ne govorimo o prvom timu.
Watkins daje golove i asistira redovno. Bez pada u formi. Pitanje je ima li Southgate mjesta za njega u reprezentaciji uopšte, da ne govorimo o prvom timu.
- MarlboroGold
#57506 Re: English Premier League
Gdje su sad Jamie Carragher, ekipa i novinari da viču o pretjeranom slavlju Liverpoola?
Da je Arsenal ovako slavio pobjedu protiv NF-a već bi se javila celebration police.
Da je Arsenal ovako slavio pobjedu protiv NF-a već bi se javila celebration police.
- drug_profi
#57507 Re: English Premier League
Nisam primjetio pretjeranost.
Uobicajeno, cak prilicno suzdrzano za late winner.
Uobicajeno, cak prilicno suzdrzano za late winner.
- jeza u ledja
#57508 Re: English Premier League
Ne kontam zasto ne bi slavili? Bore se za titulu. Gol u zadnjoj sekundi. Naravno da ce slaviti.
Jamie Carragher je debil svakako.
- MarlboroGold
#57509 Re: English Premier League
Ja i ne tvrdim da ne trebaju slaviti. Samo ukazujem na licemjerje engleske javnosti i pojedinih pundita.
-
LSD
#57510 Re: English Premier League
Zato sto se prigovaralo na slavlje Arsenalovih igraca nakon pobjede protiv Liverpoola . Nevjerovatno.jeza u ledja wrote: ↑04/03/2024 18:08 Ne kontam zasto ne bi slavili? Bore se za titulu. Gol u zadnjoj sekundi. Naravno da ce slaviti.
Nije samo Carragher, vec je i Ferdinand davao poluretardirane izjave, kao sto vi to tamo slavite
Liverpoolovi smiju proslaviti pobjedu, a Arsenalovi ne smiju ili ne bi trebali
Last edited by LSD on 04/03/2024 18:39, edited 1 time in total.
- vaučer
#57511 Re: English Premier League
Mislim da su svi navijači Liverpoola ovdje odmah stali iz navijače i igrače Arsenala. Kakve jebene kritike proslava? Koji cringe. Zaključak priče - Carragher je glupan.
- MarlboroGold
#57512 Re: English Premier League
Nemoj tako. Neville je trenirao ValensijuLSD wrote: ↑04/03/2024 18:36Zato sto se prigovaralo na slavlje Arsenalovih igraca nakon pobjede protiv Liverpoola . Nevjerovatno.jeza u ledja wrote: ↑04/03/2024 18:08 Ne kontam zasto ne bi slavili? Bore se za titulu. Gol u zadnjoj sekundi. Naravno da ce slaviti.
Nije samo Carragher, vec je i Ferdinand davao poluretardirane izjave, kao sto vi to tamo slavitejok, eto trebali su sjesti pa plakati nakon pobjede
![]()
Liverpoolovi smiju proslaviti pobjedu, a Arsenalovi ne smiju ili ne bi trebaliTo je bila otprilike poruka tih idiota sa pundita. Sjede, naprđuju povazdan u studiju, kritikuju druge, niko da se prihvati trenerskog posla.
- drug_profi
#57513 Re: English Premier League
Meni samo smeta provociranje protivnika prilikom slavlja jer je to nesportski i nedostojanstveno.
Ako je bude.
A pobjeda naravno da se slavi...
Ako je bude.
A pobjeda naravno da se slavi...
- AmiĐa_Idriz
#57514 Re: English Premier League
Previše se daje na značaju "punditima" koji dobiju unaprijed napisan tekst da izvježbaju za utakmice. Pa kad ih ponesu emocije izađu van režije i počnu lupati ko Maksim po diviziji, gdje zapravo tek tada na vidjelo izađu gluposti o kakvim oni razmišljaju.
-
Osmi Socrates
#57515 Re: English Premier League
Mene najviše nervira kad se velika gužva diže oko svakog auta ili kornera, ili faula na sredini terena, or whatever. A to nije strano mnogim menadžerima i igračima. Što se tiče proslave golova, to bi moglo malo kulturnije u nekim slučajevima.
A slavlje na kraju utakmice, who the hell cares, između igrača i navijača, ako ti smeta, ne gledaš.
A slavlje na kraju utakmice, who the hell cares, između igrača i navijača, ako ti smeta, ne gledaš.
-
LSD
#57516 Re: English Premier League
Aha, dugo je potrajao kao trener Valensije, jedno dva mjeseca max. uz sjajne rezultate
Opet kazem englezi nece da se prihvate trenerskog posla...a i sto bi, nisu levati
Gerrard i Lampard su iznimke, njima svaka cast.
U Španiji je drugaciji mentalitet...tamo su punditi đuturumi od 65,70 godina...Xavi ili Xabi odmah se prihvatili trenerskog posla po zavrsetku karijere.... englezi u najboljim godinama za trenera, konju repu mogu iscupati, al oni izabrali studio.
- MarlboroGold
#57517 Re: English Premier League
A vjerovatno dobro plaćaju.
Nego Arsenal kako je krenuo protiv Sheffielda mogao bi stići do 10:0
Nego Arsenal kako je krenuo protiv Sheffielda mogao bi stići do 10:0
- jeza u ledja
#57518 Re: English Premier League
Ja kad vidim onu emisiju sa Kate Abdo….Carragher i Micah Richards ko djeca. Ne znam ko je gluplji. Neki komentari prema njoj tacno krindz.
Onda dodje Thierry Henry, oui oui jesam cool, ona se smjeska, ova dva debila se usute.
Onda dodje Thierry Henry, oui oui jesam cool, ona se smjeska, ova dva debila se usute.
- MarlboroGold
#57519 Re: English Premier League
Ti si prvi da sam vidio da se žali na njih.
Iako me Jamie nervira solidna su ekipa. Bude kreveljenja i gluposti, ali je gledljivo.
Iako me Jamie nervira solidna su ekipa. Bude kreveljenja i gluposti, ali je gledljivo.
- jeza u ledja
#57520 Re: English Premier League
U Americi ima emisija sa ona dva Robbieja, bivsi fudbaleri, i generalno komentatori na NBC (ukljucujuci onaj tim sa Lee Dixonom i Graham Le Sauxom, Arsenal i Chelsea mescini), e to je za mene top.
Ne znam kakve su tu relacije sa prenosima i gledanosti u Evropi doduse.
Ne znam kakve su tu relacije sa prenosima i gledanosti u Evropi doduse.
- jeza u ledja
#57521 Re: English Premier League
Jamie Carragher mi se zgadio kad je bila neka emisija sa fanovima. I sad jedan neko pitanje ili kritiku u vezi necega (nema veze sa Carragherom), ovaj ga poceo napadat, ono isto kao da je on njegov jaran pundit u studiju, a ne neki ono da kazem nobody off the street.MarlboroGold wrote: ↑04/03/2024 21:26 Ti si prvi da sam vidio da se žali na njih.
Ono bas vidis covjeku nelagodno.
Papak par ekselans.
A debeli Micah Richards da ne pricam.
I generalno nevezano za ove, kad vidim Scholesa ili Ferdinanda kako nemusto nabadaju, ili Keanea kad zuc prosipa, kosa mi se dize.
Od svih ovih Neville mi je jos najpametniji. A to samo govori o ovim ostalima.
-
Osmi Socrates
#57522 Re: English Premier League
Ove treba odmah izbaciti iz Lige.
- JohnnyS
#57523 Re: English Premier League
Ja uopće ne gledam te emisije iz studija, da mi ne izbaci na Instagramu ili Twitteru ne bih ni znao ko su i što pričaju.
-
Osmi Socrates
#57524 Re: English Premier League
Richards i Carragher k'o neandertalci, ne mogu jednu smislenu u pet pojavljivanja kazati. Henry je umjereniji, valjda zato što mu engleski nije maternji, inače bi i on. Voditeljica samo doprinosi općem debilizmu u studiju. Prvo nju nogirati, pa onda dalje.
-
Osmi Socrates
#57525 Re: English Premier League
Dva Robbieja su OK. Rebecca (?) sa njima je isto na visini zadatka. Tim Howard se nekad pojavi, on mi je isto odličan.