Ma druze nije problem ta 4. kategorija. Problem je vođenje kluba po Ismirovom principu. A njegov princip je ili me slusas ili letis.molotovljev wrote: ↑04/03/2024 11:27Ne smijemo dozvoliti da prodje priča o 4.kategoriji.
Bez obzira śto smo po mentalitetu optimisti i imamo visoko mišljenje o FK Sarajevo, na žalost činjenica je da mi već nekoliko godina nemamo; ekipu, stručni štab, Upravu, harmoniju u Klubu... sve ono što je potrebno da bi uopšte došli u priliku da igramo u 3, 4 pretkolu.
Tako je već nekoliko godina unazad, pa i trenutno stanje, na osnovu igre i rezultata već sada možemo zaključiti da smo i dalje u rangu 1.kategorije.
Zašto se preskače taj segment?
Ja sam trenutno ( bez obzira što sam uvijek bio za to da FKS treba i mora da igra na modernom Koševu) protiv te ideje sve dok je ovakvo stanje, prije svega rezultatsko.
Prvo ekipa koja može dobaciti do 4.kategorije, pa tek onda može investitor da uloži neophodna sredstva za rekonstrukciju stadiona.
Ako se to desi u ovakvim uslovima, e tek tada bi..... faktički postali taoci jednog čovjeka ili više njih, zavisi...
Ja sam neku noc saznao iz prve ruke da su Avramovski, Balta i Vrancic i jos neki igraci, zapravo odbili produzenje ugovora po ovom principu koji forsira Ismir a to je 50% na klub 50% na americku firmu. Ljudi hoce sve na klub, da se zastite. I onda se od Balte napravio odmetnik a sa ostalim su se "sporazumno dogovorili" citaj isplatili im sve do kraja, bez produzenja ugovora.
To je indirektno mijesanje u posao struke. Ovdje krivim Rozmana i Ibricica sto o ovome sute. Ili barem ne kazu da nemaju punu slobodu u kreiranju prvog tima.
Drugo... Ismir je promijenio 4 ili 5 osoba od povjerenja kada je u pitanju prvi tim i akademija. Otprilike na pola godine promijeni garnituru ljudi. Misli da je to ko u USA nema rezultat odmah, mijenjaj, ide novi... Ovo je fudbal a u fudbalu je kontinuitet majka, otac i dvoje djece svega.
Kontinuitet rada uprave, kontitnuitet igraca koji igraju skupa, trenera, struke, to je osnova za uspjeh.
2018/19 smo uzeli duplu u sezoni koja je bila 2. Husrefova, sa igracima vecinom tu od 2016, Hebibovic od 2015, Rahmanovic 2017. mislim itd... Samo su pred tu sezonu u klub dosli Sisic i Tatar ostalo je sve najmanje godinu dana bilo tu. I onda si napravio rezultat.
Trece Ismir je rasporado i rastjerao kompletnu zadnju liniju do jeseni. Ako je za koji segment igre najbiniji kontinuitet to je zadnja linija.
O stanju u klubu, iskreno mislim da se uzasno stanje unutra pokriva trosenjem para na video sadrzaje, fotografe, adidas kataloske dresove, itd... pa raja misli da je sve super, a nije. Jedino gdje vidim pomak je organizacija rada i sam Fan Shop.
Ajla je i dalje direktorica, doduse u Butmiru bude vise nego nu TItovoj ali je tu i za sve se pita...
Bivsa uposlenica koja je tuzila klub koju je Ajla, između ostalih, na pravdi Boga samo tako otjerala ce vjerovatno dobiti tuzbu na sudu pa ce je morati vratiti na posao i isplatiti odstetu itd...