Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#9301 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

molotovljev wrote: 04/03/2024 11:27
F&N wrote: 04/03/2024 09:04 Rezultati na terenu su odraz klompletnog stanja u klubu.
Ne smijemo dozvoliti da prodje priča o 4.kategoriji.
Bez obzira śto smo po mentalitetu optimisti i imamo visoko mišljenje o FK Sarajevo, na žalost činjenica je da mi već nekoliko godina nemamo; ekipu, stručni štab, Upravu, harmoniju u Klubu... sve ono što je potrebno da bi uopšte došli u priliku da igramo u 3, 4 pretkolu.
Tako je već nekoliko godina unazad, pa i trenutno stanje, na osnovu igre i rezultata već sada možemo zaključiti da smo i dalje u rangu 1.kategorije.
Zašto se preskače taj segment?
Ja sam trenutno ( bez obzira što sam uvijek bio za to da FKS treba i mora da igra na modernom Koševu) protiv te ideje sve dok je ovakvo stanje, prije svega rezultatsko.
Prvo ekipa koja može dobaciti do 4.kategorije, pa tek onda može investitor da uloži neophodna sredstva za rekonstrukciju stadiona.
Ako se to desi u ovakvim uslovima, e tek tada bi..... faktički postali taoci jednog čovjeka ili više njih, zavisi...
Ma druze nije problem ta 4. kategorija. Problem je vođenje kluba po Ismirovom principu. A njegov princip je ili me slusas ili letis.

Ja sam neku noc saznao iz prve ruke da su Avramovski, Balta i Vrancic i jos neki igraci, zapravo odbili produzenje ugovora po ovom principu koji forsira Ismir a to je 50% na klub 50% na americku firmu. Ljudi hoce sve na klub, da se zastite. I onda se od Balte napravio odmetnik a sa ostalim su se "sporazumno dogovorili" citaj isplatili im sve do kraja, bez produzenja ugovora.

To je indirektno mijesanje u posao struke. Ovdje krivim Rozmana i Ibricica sto o ovome sute. Ili barem ne kazu da nemaju punu slobodu u kreiranju prvog tima.

Drugo... Ismir je promijenio 4 ili 5 osoba od povjerenja kada je u pitanju prvi tim i akademija. Otprilike na pola godine promijeni garnituru ljudi. Misli da je to ko u USA nema rezultat odmah, mijenjaj, ide novi... Ovo je fudbal a u fudbalu je kontinuitet majka, otac i dvoje djece svega.
Kontinuitet rada uprave, kontitnuitet igraca koji igraju skupa, trenera, struke, to je osnova za uspjeh.

2018/19 smo uzeli duplu u sezoni koja je bila 2. Husrefova, sa igracima vecinom tu od 2016, Hebibovic od 2015, Rahmanovic 2017. mislim itd... Samo su pred tu sezonu u klub dosli Sisic i Tatar ostalo je sve najmanje godinu dana bilo tu. I onda si napravio rezultat.

Trece Ismir je rasporado i rastjerao kompletnu zadnju liniju do jeseni. Ako je za koji segment igre najbiniji kontinuitet to je zadnja linija.

O stanju u klubu, iskreno mislim da se uzasno stanje unutra pokriva trosenjem para na video sadrzaje, fotografe, adidas kataloske dresove, itd... pa raja misli da je sve super, a nije. Jedino gdje vidim pomak je organizacija rada i sam Fan Shop.

Ajla je i dalje direktorica, doduse u Butmiru bude vise nego nu TItovoj ali je tu i za sve se pita...

Bivsa uposlenica koja je tuzila klub koju je Ajla, između ostalih, na pravdi Boga samo tako otjerala ce vjerovatno dobiti tuzbu na sudu pa ce je morati vratiti na posao i isplatiti odstetu itd...
Sa_u_srcu

#9302 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Sa_u_srcu »

Zasto niko ovim balerinama ne postavi prvi trening u 6:00
Drugi u 16:00 i treci u 23:00
Zasto ih niko ne lomi do te mjere za toliki novac da nikad vise im ne padne napamet da svoje svadje rijesavaju preko kluba. 4 poraz zaredom, igra katastrofa, u kupu smo prosli samo pukom srecom i da ispast cemo od Borca glat. I najvece blamaze dobijamo dok im je racun svakog mjeseca sve veci i veci.

Nek treniraju balerine po 10 sati dnevno, lomite im noge na treningu svaki dan…pa nece imati vremena za svadje i lokanja po raznim kaficima ove zenturace
molotovljev

#9303 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by molotovljev »

Pa upravo zbog tog "američkog sistema' - kažem da je problem 4. kategorija. U pitanju je višemilioska
investicja, u šta, u privatnu nekretninu... a, na terenu te otresu staklari u prvom pretkolu.
Prosto rečeno - " ko vas jebe, ja sam uložio milione, ja se pitam, ja sam biznismen a vi ste navijači"

Nisam neko ko tzv. mahalske informacije shvata ozbiljno i kao neki pouzdan podatak, medjutim u ovu
tvoju informaciju o principu rada, vjerujem da je tačna, jer sam i ja čuo sličnu priču od bivšeg igrača FCS.
Na moje pitanje da li bi se vratio u Klub, rekao je NE, dok je ovaj sistem i rukovodstvo Kluba.
Kontam, je li dobar ovaj, šta priča... ali tek sada mi je jasno zašto ne želi da bude član ove ekipe, iako je pitar i naš navijač.

Vjeruj da ja uopšte ne krivim trenera i Ibričića. Ljudi šute i trpe, svjesni da su pogriješili i da će uskoro
biti bivši, što je vjerujem i njihova želja, samo što oni to rade diplomatski ili hajde da kažem, završavaju sebi ispisnicu na ' evropski način ' - u prevodu ne žele da se zamjere Investitoru, s razlogom zar ne ?!
Altsa

#9304 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Altsa »

Znaci Mirvic je donjeo pare a sve ostalo sjebao. Ponasa se kao klasicni americki kauboj.
molotovljev

#9305 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by molotovljev »

Siguran sam da većina vas koji pratite ovaj forum zna zbog čega je ovaj nick ponovo aktiviran nakon
dužeg perioda mirovanja. Svjesni ste u kojem smjeru priča ide... žao mi je momci i prijatelji Kluba,
Ali sve što je protiv interesa našeg FK Sarajevo, nikada nećemo prihvatiti.

MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO!!!
strong69

#9306 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Ima u životu važnijih stvari.
Logovan

#9307 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Sa_u_srcu wrote: 04/03/2024 14:45 Zasto niko ovim balerinama ne postavi prvi trening u 6:00
Zasto ih niko ne lomi do te mjere za toliki novac da nikad vise im ne padne napamet da svoje svadje rijesavaju preko kluba. 4 poraz zaredom, igra katastrofa, u kupu smo prosli samo pukom srecom i da ispast cemo od Borca glat. I najvece blamaze dobijamo dok im je racun svakog mjeseca sve veci i veci.

Nek treniraju balerine po 10 sati dnevno, lomite im noge na treningu svaki dan…pa nece imati vremena za svadje i lokanja po raznim kaficima ove zenturace
I opet će možda izaći na teren onako opušteno, nezainteresovano, itd. :-)
Cossack

#9308 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Cossack »

Logovan wrote: 04/03/2024 16:21
Sa_u_srcu wrote: 04/03/2024 14:45 Zasto niko ovim balerinama ne postavi prvi trening u 6:00

I opet će možda izaći na teren onako opušteno, nezainteresovano, itd. :-)
Samo po džepu udariti! I stručni štab i igrače! Ako sada nije vrijeme za finansijske sankcije onda neće nikada biti.
rocco_siffredi

#9309 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Mislim da je došlo vrijeme da se igrači plaćaju po učinku. U ugovor stavljati niže plate, a bonuse staviti u klauzule u ugovoru. I to bogate bonuse. Osvajanje titule toliko, kup toliko, evropa toliko. Nema ništa od ovoga, nema ništa od bonusa. Izvoli izađi i zaradi. Nije normalno da Duraković ima 15 000 platu, orilo gorilo. A koliko još ima takvih.
Adobeg

#9310 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Adobeg »

Mozda da sam lud ili neuracunjiv,a pozelim ono vrijeme kada nismo imali za kifle,imali smo tim i dusu koliko kod si imao postigao si super rezultate,ove pare su proklete donijele su samo razdor u ekipi.imas samo preplacene manekene a ne igrace.Ovaj kekec je izgubio svlacionicu i on sam ne zna kud udara,ova sezona je za mene zatvorena knjiga do sljedece sezone sa novim igracima i trenerom i opet u krug... :-)
omega369

#9311 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

Pa tuzno je sto na virslama barem nismo imali upitnu evropu. Sa hrasnickim pajacem, sve je upitno evo tri godine
Anquilla

#9312 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Anquilla »

Kakva zaglusujuca tisina iz kluba...
Da je bar jedno "izvinite" docekati.
Dinostula

#9313 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

rocco_siffredi wrote: 04/03/2024 17:53 Mislim da je došlo vrijeme da se igrači plaćaju po učinku. U ugovor stavljati niže plate, a bonuse staviti u klauzule u ugovoru. I to bogate bonuse. Osvajanje titule toliko, kup toliko, evropa toliko. Nema ništa od ovoga, nema ništa od bonusa. Izvoli izađi i zaradi. Nije normalno da Duraković ima 15 000 platu, orilo gorilo. A koliko još ima takvih.
Ma kolike oni plate imaju i da li su im redovne to od nas niko ne zna.Mozda je nisu ni primili zadnja 2 mjeseca ne bi bilo prvi put.Zato i igraju kako igraju.
Maharadza

#9314 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

Anquilla wrote: 04/03/2024 18:32 Kakva zaglusujuca tisina iz kluba...
Pa kao "delegacija" kluba ti na zapadu njihovom sjedili Anela, Aylah i Faruk...kancer se nakotio, a dijasporac finansira i guzi, libo njega neka stvar za FKS! :skoljka:

A da se ovom prilikom svi još jednom podsjetimo ko nam je taj vrli gazda-jebač: https://sportsport.ba/magazin/sejo-brajlovic-ismir-mirvic-fildzan-kup-bih/425845

Pa sabereš 2+2 i skontaš da je čudo što mi još uopšte postojimo kao fudbalski klub. :run:
last mohicans

#9315 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

rocco_siffredi wrote: 04/03/2024 17:53 Mislim da je došlo vrijeme da se igrači plaćaju po učinku. U ugovor stavljati niže plate, a bonuse staviti u klauzule u ugovoru. I to bogate bonuse. Osvajanje titule toliko, kup toliko, evropa toliko. Nema ništa od ovoga, nema ništa od bonusa. Izvoli izađi i zaradi. Nije normalno da Duraković ima 15 000 platu, orilo gorilo. A koliko još ima takvih.
Tako nama većini izgleda, i to je logični zaključak, ali kad je naš klub u pitanju i ovaj vlasnik, očito mu to nije u interesu. Već smo konstatovali da se šakom i kapom daju jaki ugovori, još lakše se raskidaju, čak i onima koji bi u drugim klubovima igrali za 2-3 hiljade dajemo basnoslovne cifre za našu ligu. Kod nas igraju za 10k. Daje se i (ne)stručnim štabovima đuture. Zašto je to tako, treba pitati gospodina Mirvića, a zaključak se sam nameće.
Adobeg

#9316 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Adobeg »

Nece se oni nama izvinjavati,iako dio od nasih sredstava karte, clanske,i ostalo se slijeva u klub,ovaj klub je postao privatna prcija koja ide kako ide strmoglavo niz liticu bez kocnica. :(
Anquilla

#9317 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Anquilla »

Maharadza wrote: 04/03/2024 20:09
Pa kao "delegacija" kluba ti na zapadu njihovom sjedili Anela, Aylah i Faruk...kancer se nakotio, a dijasporac finansira i guzi, libo njega neka stvar za FKS! :skoljka:

A da se ovom prilikom svi još jednom podsjetimo ko nam je taj vrli gazda-jebač: https://sportsport.ba/magazin/sejo-brajlovic-ismir-mirvic-fildzan-kup-bih/425845

Pa sabereš 2+2 i skontaš da je čudo što mi još uopšte postojimo kao fudbalski klub. :run:
Ne znam bas, evo Ibricic i Rozman su se, meni licno, cinili kao dobar izbor.
Svidjelo mi se sto se sportski segment dao u ruke SD-u, da se Ismir laik ne petlja.

Taj lik im je stvarno obezbjedio najbolje uslove, igrace koje su prstom pokazali, nema mi smisla njega kriviti za posljednje rezultate, kad imaju ljudi ciji je posao: bolji igraci, bolja igra, bolji rezultati.
last mohicans

#9318 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Sve trče da se ispričaju, mogao je debeli snimiti volume 2 ili ti nastavak snimka:"Teško mi je..." tj. još teže mi je sad.
Anquilla

#9319 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Anquilla »

Adobeg wrote: 04/03/2024 20:27
Nece se oni nama izvinjavati,iako dio od nasih sredstava karte, clanske,i ostalo se slijeva u klub,ovaj klub je postao privatna prcija koja ide kako ide strmoglavo niz liticu bez kocnica. :(
Pa ne znam koliko svi prihodi od clanskih i karti mogu pokriti budzeta... Sumnjam da je i 30%.
Preplaceni manekeni na terenu nas kostaju mnogo vise onog sto se naplati od navijaca.

A neizvinjavanje je bezobrazluk, nije ga bilo poslije ispadanja od Celika, jedini valjan razlog je da od sramote ne znaju sta da napisu.
last mohicans

#9320 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Adobeg wrote: 04/03/2024 17:55 Mozda da sam lud ili neuracunjiv,a pozelim ono vrijeme kada nismo imali za kifle,imali smo tim i dusu koliko kod si imao postigao si super rezultate,ove pare su proklete donijele su samo razdor u ekipi.imas samo preplacene manekene a ne igrace.Ovaj kekec je izgubio svlacionicu i on sam ne zna kud udara,ova sezona je za mene zatvorena knjiga do sljedece sezone sa novim igracima i trenerom i opet u krug... :-)
Izleti mi onaj klip kad Alen izlazi s derbija i srcem ljubi dres, pa jedan Marcijano koji je ginuo i radovao se kao mali, Matko, Dzeno,mnogi drugi, svi su više srca i karaktera imali od trenutnih pizdi. A to je tako sad što se novopridošlim igračima ne obrati neki bivši igrač, koji bi im stalno trunio kakav je ovo klub, sa kakvom tradicijom i navijačima. To je primarno, toga nema, oni ne shvaćaju, ne znaju i ne žele da znaju. Ne možeš se nositi s time, ali možeš sa nezasluženo velikom platom, razguli što daje od svetinje. Niko od nas ne očekuje da meljemo po deset kola u nizu, ali srce na teren, barem to, uhljupi jedni.
Adobeg

#9321 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Adobeg »

Ostali su bez rijeci, a ostace i bez navijaca,da se neki ne nadju prozvani,kako sad treba jos veca podrska uz klub jos jace,a koji je argument da ce se nesto promjeniti na bolje, ni oni sami nemaju odgovor.
Adobeg

#9322 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Adobeg »

last mohicans wrote: 04/03/2024 20:38
Adobeg wrote: 04/03/2024 17:55 Mozda da sam lud ili neuracunjiv,a pozelim ono vrijeme kada nismo imali za kifle,imali smo tim i dusu koliko kod si imao postigao si super rezultate,ove pare su proklete donijele su samo razdor u ekipi.imas samo preplacene manekene a ne igrace.Ovaj kekec je izgubio svlacionicu i on sam ne zna kud udara,ova sezona je za mene zatvorena knjiga do sljedece sezone sa novim igracima i trenerom i opet u krug... :-)
Izleti mi onaj klip kad Alen izlazi s derbija i srcem ljubi dres, pa jedan Marcijano koji je ginuo i radovao se kao mali, Matko, Dzeno,mnogi drugi, svi su više srca i karaktera imali od trenutnih pizdi. A to je tako sad što se novopridošlim igračima ne obrati neki bivši igrač, koji bi im stalno trunio kakav je ovo klub, sa kakvom tradicijom i navijačima. To je primarno, toga nema, oni ne shvaćaju, ne znaju i ne žele da znaju. Ne možeš se nositi s time, ali možeš sa nezasluženo velikom platom, razguli što daje od svetinje. Niko od nas ne očekuje da meljemo po deset kola u nizu, ali srce na teren, barem to, uhljupi jedni.
To brate kakve su emocije tad bile tih igraca placu od srece ,dobiju derbi a mozda nisu primili koju platu. :thumbup:
last mohicans

#9323 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Adobeg wrote: 04/03/2024 20:41
last mohicans wrote: 04/03/2024 20:38
To brate kakve su emocije tad bile tih igraca placu od srece ,dobiju derbi a mozda nisu primili koju platu. :thumbup:
Tako je, pa ni vlasnik toga nije svjestan, da jeste, on bi im to usadio. Sta on radi, nabije im nerelno veliku platu za vucaranje na terenu. Nema žara, srca i osjećaja pripadnosti klubu. Mali Buljubašić je sinoć trebao igrati jer dečko gori za naš dres i tukao bi se na sredini sa gurbetima, za razliku od neuvjerljivog i pogubljenog Matana koji je svima enigma. Mislim i sam, da ga pitamo zašto igra, ne bi znao ponuditi odgovor.
Logovan

#9324 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Adobeg wrote: 04/03/2024 20:38 Ostali su bez rijeci, a ostace i bez navijaca,da se neki ne nadju prozvani,kako sad treba jos veca podrska uz klub jos jace,a koji je argument da ce se nesto promjeniti na bolje, ni oni sami nemaju odgovor.
Podrška ne bi trebala izostati taman da ne znam kakvi su rezultati.
Adobeg

#9325 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Adobeg »

Logovan wrote: 04/03/2024 21:56
Adobeg wrote: 04/03/2024 20:38 Ostali su bez rijeci, a ostace i bez navijaca,da se neki ne nadju prozvani,kako sad treba jos veca podrska uz klub jos jace,a koji je argument da ce se nesto promjeniti na bolje, ni oni sami nemaju odgovor.
Podrška ne bi trebala izostati taman da ne znam kakvi su rezultati.
Osjetiti ce se na posjeti rezultati nose ogromnu podrsku,slaba forma to oduzima,vidjeces ne bi zelio, a nazalost bice realnost raji je puna kapa turbulencija iz mjesec u mjesec.
Post Reply