Inflacija ne moze biti porast cijena. Inflacija jedino nastaje printanjem novca.Ironmen wrote: ↑03/03/2024 08:48 Od 2020 i pocetka Covida19 se prica o prenapuhanom balonu cijene stanova i pucanje istog, ali desava se upravo suprotno da cijene stanova iz mjesec u mjesec rastu, vise je faktora zasto cijene stanova rastu kao sto su dijaspora od preko 2 mil stanovnika, razno razni arapi i ostali koji kupuju preko nekih sumnjivih firmi u BiH kao i pranje kriminalnog novca od raznih narko kartela i druge mafije kao i globalnog stanja na trzistu..
Sada ja vama postavljam pitanje dali je drzavi BiH u cilju spustiti cijenu kroz neke reforme zakona da stanovi budu pristupacni obicnom mladom paru od 25 godina koji je tek usao u brak ili nije..
I kako i na koji nacin se moze cijena stanova poceti normalizirati, ako uzmemo da je kvadrat izgradnje kuce u prosjeku od 700-1200 eura zasto je onda kvadrat stana 2500-5000 eura ??
Ljudi su previse kupovali, naravno jer su budale, vide 0% kamate. I sad je belaj kad su kamate se podigle.
Ja sam mislio da ce dobro trznuti Europi kad Credit Suisse zamalo bankrotirao.
Jedine velike banke koje su sad u problemima su Deutsch Bank koja je na aparatima od 2008.. Citigroup je godinama u problemima isto.