Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

Peacean

#47226 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Tananarive wrote: 16/02/2024 15:05
Peacean wrote: 13/02/2024 21:53 Ja se zarazio sa Against the Storm :thumbup:
gledam 30 eurića, poskuoa bogme
Ima i jeftinijih opcija :thumbup: Mene izašlo 12 eura.

https://gg.deals/game/against-the-storm/
Tananarive

#47227 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tananarive »

Peacean wrote: 16/02/2024 15:16
Tananarive wrote: 16/02/2024 15:05
Peacean wrote: 13/02/2024 21:53 Ja se zarazio sa Against the Storm :thumbup:
gledam 30 eurića, poskuoa bogme
Ima i jeftinijih opcija :thumbup: Mene izašlo 12 eura.

https://gg.deals/game/against-the-storm/
ovo je več :thumbup: bolje, mada ću ipak prvo provjeriti je li ima za dž, da probam prvo pa ako bude ok da se hvatam kartice
korisnik_ca

#47228 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by korisnik_ca »

Ima neko listu modova za skyrim, preporuke? neke osnovne (tipa za inventar) i neke teksture.
ferratilis

#47229 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Htio sam ti preporucit DBF, koji je najbolji modding guide za Skyrim za pocetnike vec godinama, ali vidim da ga je covjek skinuo jer su skoro izasli neki updatei za Skyrim koji su mod listu ucinili nekompatibilnom. :(
https://dragonbornsfate.moddinglinked.com/

Imas STEP guide, ali mislim da je ovo previse za prosjecnog korisnika:
https://stepmodifications.org/wiki/SkyrimSE:2.2.0

Ako zelis bas neki minimum, instaliraj SKSE, SkyUI, Unofficial Patches, i proberi jos sta ti se svidja medju top rated modovima. Onda organiziraj mod listu automatski koristeci LOOT i to je to. Barem dok lik iza DBF-a ne azurira svoju listu.
ferratilis

#47230 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Fakat cijela industrija ide unazad:
caseytron

#47231 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by caseytron »

ferratilis wrote: 16/02/2024 21:12 Fakat cijela industrija ide unazad:
Sto se tice te tehnologije, samo cu reci L.A. Noire
MarlboroGold

#47232 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by MarlboroGold »

To je i odlično kakav je Starfield. Pravi NPC horror show.
Riddle

#47234 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Na Steamu je Civ 6 Platinum Edition na -91%. Teško će se nešto bolje naći.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#47235 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Image
SmokingMan

#47236 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

:D

Image
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#47237 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

SmokingMan wrote: 19/02/2024 11:17 :D

Image
DS. piće praznik za oči def.

meni je ta igra tako neobično sjela...
House

#47238 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

meni i dalje na čekanju
ferratilis

#47239 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Igra koja je pocela kao necija ideja na redditu je postala stvarnost, i izgleda zanimljivo. Ali i Wolcen je izgledao zanimljivo, pa je na kraju bio sranje. Vidjecemo kako ce ljudi reagirati kad izadje. Diablo 4 sigurno necu uzimati, a volio bi igrati neki solidan ARPG, barem dok Grim Dawn ekspanzija ne izadje.

Free Spirit

#47240 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Free Spirit »

Počeo napokon malo češće sa igrama (malac narastao pa se nađe vremena) nakon 4-5 godina sigurno. Prvo počeo sa Elden Ring nekih 40-50 sati, cca na pola glavne priče stao, nemam više živaca a ni vremena :lol:
Svijet je nenormalno dobro napravljen, prvi put da igram "souls-like" igru i uživancija je baš ali moraš uložiti bruku vremena za puni efekat. Ubuduće ću vjerovatno tek po koji sat ubaciti sedmično, da nakupim još koji level pa onda dalje bez patnje i umiranja po 15-20 puta. Ubi me to zbog vremena

Sad sam počeo ovaj Hogwarts, i hanuma je zainteresovana za priču :!: pa hajd da malo testiram. Nije loša atmosfera onako, može se igrati samo me glupa kamera izludi. Jel iko uspio centrirati lika na sredini i malo odmaknuti, ovo je baš pravljeno za couch gaming :-?

Čeka me još brdo drugih naslova, većinu ih imam i kupljene, samo je vrijeme bilo problem
CharakterZnak

#47241 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by CharakterZnak »

Igra li neko Banishers: Ghosts of Nev Eden?
Dope_Man

#47242 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Dope_Man »

caseytron wrote: 16/02/2024 23:20 Sto se tice te tehnologije, samo cu reci L.A. Noire
Nije bas fer usporedba sa bilo kojom igrom, jer tu prakticno gledas video glumca, potpuno druga kategorija i tehnologija koju niko vise nije koristio koliko mi je poznato.

A i da budemo isreni, iako je odgovaralo za tu igru, bilo je i malo cudno, prevelik jaz izmedju animacija lica i ostatka tijela.
SmokingMan

#47243 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

The Division 2 upcoming update.

TU20.1 PATCH NOTES

NEW VENDOR - DANNY WEAVER

Added the new textile vendor, Danny Weaver, who sells a limited stock of caches which refreshes weekly and can only be purchased with textiles.
To locate him, you need to find the Snitch, who will now reveal both Cassie Mendoza and Danny's locations on the map.
Nemam mi ništa mrže nego potrošiti barem sat hodajući iza bolokova zgrada ne bi li naišao na cinkaroša. :D
Averus

#47244 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

CharakterZnak wrote: 20/02/2024 09:32 Igra li neko Banishers: Ghosts of Nev Eden?
Imam u planu kad pojeftini
Odavno mi je na wishlist, a vidim da su dojmovi pozitivni :)
CharakterZnak

#47245 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by CharakterZnak »

Averus wrote: 20/02/2024 14:34
CharakterZnak wrote: 20/02/2024 09:32 Igra li neko Banishers: Ghosts of Nev Eden?
Ja sam započeo a na recenzijama sam vidio da se ljudi žale da traje bas predugo.
Tito_i_Partija

#47246 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

SmokingMan wrote: 20/02/2024 09:51 The Division 2 upcoming update.

TU20.1 PATCH NOTES

Added the new textile vendor, Danny Weaver, who sells a limited stock of caches which refreshes weekly and can only be purchased with textiles.
To locate him, you need to find the Snitch, who will now reveal both Cassie Mendoza and Danny's locations on the map.
Nemam mi ništa mrže nego potrošiti barem sat hodajući iza bolokova zgrada ne bi li naišao na cinkaroša. :D
Konačno. Nakupio sam kamaru tekstila jer sve što trenutno možeš s tim kupit' je čisti šund. A cinkaroš nije problem, imaš youtube klipove svake sedmice koje ti pokažu gdje se nalazi.

Završio sam prvu etapu manhunta, pa dok čekam da izađe druga etapa za dvije sedmice, igram malo The Division 1. Mislim, nije loše, igra je solidna i zabavna, al' mi je bukvalno sve u dvojci bolje urađeno. Čak i ta famozna atmosfera iz jedinice koju mnogi hvale mi nije nešto aman zaman posebna, eto ima malo snijega pa šta, mislim da vas dobro jebe nostalgija i afinitet prema božićnom/holiday periodu. :D
Tito_i_Partija

#47247 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ferratilis wrote: 19/02/2024 18:56 Igra koja je pocela kao necija ideja na redditu je postala stvarnost, i izgleda zanimljivo. Ali i Wolcen je izgledao zanimljivo, pa je na kraju bio sranje. Vidjecemo kako ce ljudi reagirati kad izadje. Diablo 4 sigurno necu uzimati, a volio bi igrati neki solidan ARPG, barem dok Grim Dawn ekspanzija ne izadje.
Za razliku od Wolcena, Last Epoch je držala odlične ocjene kroz cijeli early access. Na wishlisti mi je duže od godinu dana, možda i dvije, a čekam kad izađe full release i možda koje sniženje pa ću je uzet'.

Grim Dawn je dobar al' je zastario, D4 je mikrotranzakcijsko smeće. Last Epoch je trenutno najbolja ARPG nada koju imamo.
_coRey_

#47248 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by _coRey_ »

CharakterZnak wrote: 20/02/2024 15:32
Averus wrote: 20/02/2024 14:34
Ja sam započeo a na recenzijama sam vidio da se ljudi žale da traje bas predugo.
Imam ja neka 2 sata odigrana, djeluje zanimljivo

A sto se tice duzine, mislim da je oko 20ak sati prica

bez da radis sporedne stvari
SmokingMan

#47249 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

Tito_i_Partija wrote: 20/02/2024 16:15
SmokingMan wrote: 20/02/2024 09:51 The Division 2 upcoming update.

TU20.1 PATCH NOTES

Konačno. Nakupio sam kamaru tekstila jer sve što trenutno možeš s tim kupit' je čisti šund. A cinkaroš nije problem, imaš youtube klipove svake sedmice koje ti pokažu gdje se nalazi.

Završio sam prvu etapu manhunta, pa dok čekam da izađe druga etapa za dvije sedmice, igram malo The Division 1. Mislim, nije loše, igra je solidna i zabavna, al' mi je bukvalno sve u dvojci bolje urađeno. Čak i ta famozna atmosfera iz jedinice koju mnogi hvale mi nije nešto aman zaman posebna, eto ima malo snijega pa šta, mislim da vas dobro jebe nostalgija i afinitet prema božićnom/holiday periodu. :D
Ne odgovara svima ta melanholija prvog dijela, jer ako uzmeš u obzir da je NY bio friško žarište pandemije, i da je visokokontaminirani DZ najmanje 4 puta veći površinom nego DZ.u DC.u, jasno je da je ta amosfera straha, izolovanosti i otuđenosti u poptunosti unešena u igru, ne da odsutnost ljudi doživiš na način da igra nije sadržajna, fokus je bio na audio zapisima, i mogao si ih pronaći na putu između misija. Tek tu i tamo si u ulicama NY.a povremeno mogao sresti grupice ljudi koje razgovaraju sa svojim komšijama, ako ispucaš rafal, svi se ubrzo razbježee na svoju stranu. :D Dollar flu je opravdao zloglasnu ulogu brzo prenosivog i visoko-zaraznog virusa, i ne možeš očekivati da ljudi tek tako dolaze u kontakti jedni sa drugima, što je sasvim razumno. Zato je prvi dio priče zapravo svijet za sebe, hladan, jednobojan, jednoličan, ogoljen, onako kako bi u stvarnosti izgledao da se jedna takva katastrofa dogodi. I dogodila se u manjem obimu, pa smo vidjeli kako izgledaju napuštene ulice, lišenje ljudi, parkovi u kojima nema djece, zatvorene radnje, tišina koja izaziva nelagodu. Vjeruješ da sam početkom kovida imao osjećaj kao da se proročanstvo ispunilo. Ali dobro je da nismo imali svog Gordon Armhersta. :D

Imaš ovaj od dobar YT kanal koji je posvećen ovoj igri, bukvalno ti dođe kao audio knjiga, saznaš nekih sijaset stvari na koje nisi obraćao pažnju. Eh, kako bi volio da se neko nađe i uspješno ekranizuje materijal u jednu fantastični nelinearnu priču. Definitivno Troy Bakera ovdje vidim kao Keenera.

https://www.youtube.com/@NGN
Bosnian Dragon1

#47250 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

SmokingMan wrote: 20/02/2024 16:59 Imaš ovaj od dobar YT kanal koji je posvećen ovoj igri, bukvalno ti dođe kao audio knjiga, saznaš nekih sijaset stvari na koje nisi obraćao pažnju. Eh, kako bi volio da se neko nađe i uspješno ekranizuje materijal u jednu fantastični nelinearnu priču. Definitivno Troy Bakera ovdje vidim kao Keenera.

https://www.youtube.com/@NGN
fala ti jarane na ovom kanalu , dobro mi dodje kao pocetniku u Division, igram od 2019 a tek sam presao mozda 30 posto Division 1
Post Reply