SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Dimu1927

#76451 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dimu1927 »

Chmoljo wrote: 15/02/2024 11:38
Dimu1927 wrote: 15/02/2024 11:31 Jedini koji se naprezes si ti, nakacio se na post, pa Izvoli izglasaj zakon i cao. Cuj da vozac mora biti iskljucivo i vlasnik :lol:
ne mora biti vlasnik. bezveze karikiraš.

u pravu postoje stepeni odgovornosti u smislu upotrebe pažnje. pa tako ako daš auto supružniku, sasvim sigurno da nije isto kao da daš Akinom čovjeku od zaove.
Ponavljam, pricamo o neplacenim kaznama. To nije krivicni zakon nego zakon o prekrsajima

Nije isto ali nije ni zabranjeno. Nije regulisano, ljudi traze da je auto registrovano i da posjedujes vozacku. Ostalo ti ne provjerava policija pri kontroli.
Laplace

#76452 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

BadBoy wrote: 15/02/2024 07:36
Truba wrote: 14/02/2024 19:26 ne bih rekao da sud brani ove kokošare
prije će biti da su uposlenici traljavi levati koji su nesposobni
100%

Nisu ovi novi da imaju tako jaka leđa za ove stvari. Ovo je samo čista nesposobnost, neznanje, traljavost i lijenost. Da ljudi samo znaju šta se sve nakotilo po budzacima raznih organa ove "države".

Ja sam izgubio svo poštovanje prema pravosudnim institucijama drugi dan pripravničkog staža :lol:
Imam takve u školi. Za dvije godine ne uspjeti napisati niti datume rođenja pa nekoliko radnika je čist primjer nerada,traljavosti i nesposobnosti. Posao od par minuta netaknut godinama. Takvi službenici dovedu do ovakvih propusta.
moimoi

#76453 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

Dimu1927 wrote: 15/02/2024 11:38
moimoi wrote: 15/02/2024 11:34
Dimu1927 wrote: 15/02/2024 11:13

U demokratskom sistemu. Da npr ti kao vlasnik trazis uvid u listing kazni svaki put kad nekome dajes auto... ajmo biti realni malo
Kakvom demokratskom ili ne sistemu? Ukoliko auto sudjeluje u nesreci… vozac pobjegne, ti kao vlasnik si prvi kome ce policija pokucati na vrata.
E sad zamisli da vozac kaze “nisam ja vozio”, njegova rijec protiv tvoje … a ne mozes dokazati da si mu posudio auto… koga hapse? Nikog!
Hapse onog za kojeg utvrde da je vozio. Valjda znas sta je istrazna radnja, dokaz i dokazni postupak itd

Ovdje pricamo o neplacenim kaznama kao razlogu oduzimanja
Pa sta ako ne mogu utvrditi? Nigdje kmera na tom potezu? Nigdje zive duse da je nesto vidjela i da moze svjedociti u tvoju korist?

Ti si odgovoran.
Dimu1927

#76454 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dimu1927 »

Haris.ba wrote: 15/02/2024 11:39
Dimu1927 wrote: 15/02/2024 11:36
Haris.ba wrote: 15/02/2024 11:31 Sbv vec postoji. Ali se ne zeli.

Znaci, samo se donese rjesenje da se oduzima vozilo koje vozi visestruki povratnik u prekrsajima, ko je vec satrao jednu osobu radi zastite interesa opce sigurnosti i cuvanja zivota.
Nazalost nije propisano na koji period se oduzimaju. U slucaju auta, vlasniku se vracaju vrlo brzo. Pogotovo ova oduzimanja zbog kazni
Ama nije tacno. Ne zeli se.
(3) Sud koji donosi rješenje o prekršaju ili ovlašteni organ koji izdaje prekršajni nalog odredit će, u skladu s posebnim propisima, da li će se oduzeti predmeti uništiti, prodati ili predati odgovarajućem ovlaštenom organu. Sredstva ostvarena prodajom pripadaju odgovarajućem budžetu u skladu sa zakonom koji uređuje pripadnost javnih prihoda. (4) Predmeti koji se prema zakonu mogu oduzeti ili se oduzimaju, oduzet će se i kada se prekršajni postupak ne završi odlukom kojom se okrivljeni oglašava odgovornim, ako to zahtjevaju interesi opće sigurnosti ili razlozi morala, kao i u drugim slučajevima određenim posebnim zakonom. O oduzimanju predmeta donosi se posebno rješenje. (5) Oduzimanjem predmeta ne dira se u pravo trećih osoba na naknadu štete od okrivljenog.
Znaci, oduzimas vozilo mentolu i prodajes ga na javnoj drazbi i pare u budzet.

A, vlasnik neka trazi naknadu od mentola.

Uhvatis ga opet u vozilu - samo riplej.
Ovo je krivicni zakon ?

Novcana kazna je prekrsaj. Nije krivicno djelo upravljati autom sa neplacenim kaznama. Onda bi to tako islo kako si opisao
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#76455 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

Dimu1927 wrote: 15/02/2024 11:48
Dimu1927 wrote: 15/02/2024 11:36

Nazalost nije propisano na koji period se oduzimaju. U slucaju auta, vlasniku se vracaju vrlo brzo. Pogotovo ova oduzimanja zbog kazni
(3) Sud koji donosi rješenje o prekršaju ili ovlašteni organ koji izdaje prekršajni nalog odredit će, u skladu s posebnim propisima, da li će se oduzeti predmeti uništiti, prodati ili predati odgovarajućem ovlaštenom organu. Sredstva ostvarena prodajom pripadaju odgovarajućem budžetu u skladu sa zakonom koji uređuje pripadnost javnih prihoda. (4) Predmeti koji se prema zakonu mogu oduzeti ili se oduzimaju, oduzet će se i kada se prekršajni postupak ne završi odlukom kojom se okrivljeni oglašava odgovornim, ako to zahtjevaju interesi opće sigurnosti ili razlozi morala, kao i u drugim slučajevima određenim posebnim zakonom. O oduzimanju predmeta donosi se posebno rješenje. (5) Oduzimanjem predmeta ne dira se u pravo trećih osoba na naknadu štete od okrivljenog.

Ovo je krivicni zakon ?

Novcana kazna je prekrsaj. Nije krivicno djelo upravljati autom sa neplacenim kaznama. Onda bi to tako islo kako si opisao
haris ti navodi zakon o prekršajima, a vidiš da se pominje prekršaj. evo cijeli član 31. na kraju krajeva.

obratiti posebno pažnju na zadnji stav.

Član 31
Oduzimanje predmeta

(1) Predmeti koji su upotrijebljeni, ili su bili namijenjeni za izvršenje prekršaja, ili koji su nastali
izvršenjem prekršaja mogu se oduzeti ako su vlasništvo okrivljenog.

(2) Predmeti iz stava (1) ovog člana mogu se oduzeti i kada nisu vlasništvo okrivljenog ako je to
neophodno radi zaštite interesa opće sigurnosti, čuvanja života i zdravlja ljudi, sigurnosti robnog
prometa ili razloga javnog morala, kao i u drugim slučajevima predviđenim zakonom.

(3) Sud koji donosi rješenje o prekršaju ili ovlašteni organ koji izdaje prekršajni nalog odredit će, u
skladu s posebnim propisima, da li će se oduzeti predmeti uništiti, prodati ili predati
odgovarajućem ovlaštenom organu. Sredstva ostvarena prodajom pripadaju odgovarajućem
budžetu u skladu sa zakonom koji uređuje pripadnost javnih prihoda.

(4) Predmeti koji se prema zakonu mogu oduzeti ili se oduzimaju, oduzet će se i kada se
prekršajni postupak ne završi odlukom kojom se okrivljeni oglašava odgovornim, ako to
zahtjevaju interesi opće sigurnosti ili razlozi morala, kao i u drugim slučajevima određenim
posebnim zakonom. O oduzimanju predmeta donosi se posebno rješenje.

(5) Oduzimanjem predmeta ne dira se u pravo trećih osoba na naknadu štete od okrivljenog
nepass1

#76456 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

ITNet wrote: 15/02/2024 11:12
Ateista wrote: 15/02/2024 10:45
Dimu1927 wrote: 15/02/2024 10:38

Kako mislis to zakonski regulisati ?
Regulise se zakonski da si kao vlasnik vozila odgovoran za to kome dajes vozilo i da ono moze biti zaplijenjeno ako vozac napravi neko veliko srane i slicno. Recimo hoces da das nekom auto, ili mu das na povjerenje pa rizikujes ili napravis neki ugovor kojim ces se zastititi pa mu das vozilo.
Ali meni je ovo nebuloza da ja moram da razmisljam i budem neki drot da li neko ima kazni ako hocu da mu posudim auto za nesto, ljudi su cudni nece ti ni reci da ima kazni, i ono niko od vas ne trazi rijesenje za prvobitni problem vec je kao rijesenje da se peglaju ovi sto posuduju auto a to vala nije rijesenje, necu da radim posao policije i drzave ono :-)
U njemackoj kad registrujes auto moras navesti ko ce voziti auto. Ako npr das bratu auto i on nije naveden kod udesa ki ako nije kriv ne dobijas nista od osiguranja. U njemackoj zbog toga niko nikom ne posudjuje auto.
Laplace

#76457 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Regulise se zakonski da si kao vlasnik vozila odgovoran za to kome dajes vozilo i da ono moze biti zaplijenjeno ako vozac napravi neko veliko srane i slicno. Recimo hoces da das nekom auto, ili mu das na povjerenje pa rizikujes ili napravis neki ugovor kojim ces se zastititi pa mu das vozilo.
Ali meni je ovo nebuloza da ja moram da razmisljam i budem neki drot da li neko ima kazni ako hocu da mu posudim auto za nesto, ljudi su cudni nece ti ni reci da ima kazni, i ono niko od vas ne trazi rijesenje za prvobitni problem vec je kao rijesenje da se peglaju ovi sto posuduju auto a to vala nije rijesenje, necu da radim posao policije i drzave ono :-)
Pa,i trebaš dobro promisliti kome ćeš davati auto. Nije to pozajmljivanje hemijske olovke.
Laplace

#76458 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Dimu1927 wrote: 15/02/2024 11:26 Jbg takvi su zakoni. Auto je pokretnina, isto kao mobitel recimo das nekome da obavi poziv i taj prijavi bombu sa tvog broja. Ti bi trebao lezati jer nisi predvidio sta ce taj uraditi ?

Jes drustvena odgovornost, pa svakom roditelju je njegovo dijete zlatno, boli ga za kazne i zakone, sto nije izo benji zabranio da ikad sjedne za volan nakon sto je zgazio danisovog sina ?
Ni mobitel se ne posuđuje nikome. Jednom sam se zeznuo i umalo imao problema zbog toga, nikad više.
kabal1337

#76459 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kabal1337 »

Laplace wrote: 15/02/2024 11:59
Dimu1927 wrote: 15/02/2024 11:26 Jbg takvi su zakoni. Auto je pokretnina, isto kao mobitel recimo das nekome da obavi poziv i taj prijavi bombu sa tvog broja. Ti bi trebao lezati jer nisi predvidio sta ce taj uraditi ?

Jes drustvena odgovornost, pa svakom roditelju je njegovo dijete zlatno, boli ga za kazne i zakone, sto nije izo benji zabranio da ikad sjedne za volan nakon sto je zgazio danisovog sina ?
Ni mobitel se ne posuđuje nikome. Jednom sam se zeznuo i umalo imao problema zbog toga, nikad više.
[yt]https://youtu.be/GXhkQlM0fNQ [/yt]
6:00
Laplace

#76460 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Da se ne lažemo, pričamo o likovima koji fiktivno registruju auta na osobe koje možda i nemaju vozačke dozvole (što ne predstavlja prepreku da posjeduju auto niti bi trebalo predstavljati, ali bi onda trebalo da se navodi osoba koja vozi autoumjesto njega).

Naprosto, ako je riječ o privatnom automobilu, treba uvesti propis da se može voziti samo uz službeno ovjereno ovlaštenje. Ili kao što je kolega @nepass1 naveo za Njemačku.
Laplace

#76461 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

kabal1337 wrote: 15/02/2024 12:06
Laplace wrote: 15/02/2024 11:59

[yt]https://youtu.be/GXhkQlM0fNQ [/yt]
6:00
Nije ta varijanta. :D Nisam tad bio oženjen, ali sam bio mlad i neiskusan, htio nekom pomoći a ovaj me preveslao. Još je mobitel u to vrijemeveć bio registrovan na moje ime.

Moj auto vozimo ja i moja supruga, niko više.
Ateista

#76462 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Svoj auto svakako ne treba svakome davati, ili ljudima koje dobro poznajes i vjerujes im, ili sa nekim napravis neku vrstu ugovora kao sto to radi rent a car, ako vec ima potrebe da tako nekome posudis auto. Svakako da treba naci i druge nacine naplate od onih koji duguju pare za kazne, neka vrsta prinudnog rada i slicno, ali mislim da ni ovo nije lose. Nije to prebacivanje rada policije na nas, nego je fazon sto vecina tih koji kao voze tudja auta u stvari voze svoja auta ali ih prijave na nekog drugog da ne bi morali placati kazne. Cuo sam jednom nekog balavca koji je tek polozio i vec pricao kako planira tako da radi, necu ja kaze placati kazne, kad kupim auto necu ga ni registrovati na sebe i ne mogu mi nista. Time se najbolje staje u kraj tom problemu. Pored toga, mislim da je potrebna odredjena odgovornost kada nekom dajes auto, na primjer kad roditelj daje djetetu da vozi auto, bez obzira na to sto je polozio treba prvo da bude siguran da je dijete zrelo za to na primjer.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#76463 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Auto bih samo nepasu dao
Da imam 2
Nikom vise

Nit bih posudio od koga
Ateista

#76464 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Truba wrote: 15/02/2024 12:43 Auto bih samo nepasu dao
Da imam 2
Nikom vise

Nit bih posudio od koga
A meni be bi?
Priznaj da je to zato sto sam komunjara. :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#76465 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

šta krhnu oko Koševa? :-?
Dimu1927

#76466 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dimu1927 »

Chmoljo wrote: 15/02/2024 11:49

Ovo je krivicni zakon ?

haris ti navodi zakon o prekršajima, a vidiš da se pominje prekršaj. evo cijeli član 31. na kraju krajeva.

Član 31
Oduzimanje predmeta

(1) Predmeti koji su upotrijebljeni, ili su bili namijenjeni za izvršenje prekršaja, ili koji su nastali

(2) Predmeti iz stava (1) ovog člana mogu se oduzeti i kada nisu vlasništvo okrivljenog ako je to
neophodno radi zaštite interesa opće sigurnosti, čuvanja života i zdravlja ljudi, sigurnosti robnog
prometa ili razloga javnog morala, kao i u drugim slučajevima predviđenim zakonom.

(3) Sud koji donosi rješenje o prekršaju ili ovlašteni organ koji izdaje prekršajni nalog odredit će, u
skladu s posebnim propisima, da li će se oduzeti predmeti uništiti, prodati ili predati
odgovarajućem ovlaštenom organu. Sredstva ostvarena prodajom pripadaju odgovarajućem

(4) Predmeti koji se prema zakonu mogu oduzeti ili se oduzimaju, oduzet će se i kada se
prekršajni postupak ne završi odlukom kojom se okrivljeni oglašava odgovornim, ako to
zahtjevaju interesi opće sigurnosti ili razlozi morala, kao i u drugim slučajevima određenim

(5) Oduzimanjem predmeta ne dira se u pravo trećih osoba na naknadu štete od okrivljenog
Jasno, ali problem je kvalifikacija djela - voznja sa neplacenim kaznama... to samo po sebi nije prekrsaj uopste kontas?

tesko ce to sud prodati pod ove gore navedene primjere, opca sigurnost itd. Svaki advokat ce to oboriti s pjesmom

Depoi oduzetih auta su krcati, i to auta iz ubistava pljacki i raznih teskih djela, pa ih ne prodaju ili unistavaju i pune budzet

Miljama smo daleko od toga da docekamo prodaju auta na aukciji zbog neplacenih kazni, pogotovo od trece osobe kao vlasnika...

A kakvi smo i u tom slucaju bi ga vlasnik preko stela otkupio nazad na nekog drugog :D i to za najmanju cifru haha
Haris.ba

#76467 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Dimu1927 wrote: 15/02/2024 12:46 Jasno, ali problem je kvalifikacija djela - voznja sa neplacenim kaznama... tesko ce to sud prodati pod ove gore navedene primjere, opca sigurnost itd. Svaki advokat ce to oboriti s pjesmom

Depoi oduzetih auta su krcati, i to auta iz ubistava pljacki i raznih teskih djela, pa ih ne prodaju ili unistavaju i pune budzet

Miljama smo daleko od toga da docekamo prodaju auta na aukciji zbog neplacenih kazni, pogotovo od trece osobe kao vlasnika...

A kakvi smo i u tom slucaju bi ga vlasnik preko stela otkupio nazad na nekog drugog i to za najmanju cifru haha
Znas ti koliko taj postupak moze trajati? Godinama.

Pa, evo i da vrate vozilo. Vozila nema godinama. Pa da vidimo ko ce mu opet dati vozilo kada zna da ce se sudovati godinama.
Ili, ako se vozilo proda - daju mu se pare koje su se zaradile od prodaje.
Ateista

#76468 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Haris.ba wrote: 15/02/2024 12:49
Dimu1927 wrote: 15/02/2024 12:46 Jasno, ali problem je kvalifikacija djela - voznja sa neplacenim kaznama... tesko ce to sud prodati pod ove gore navedene primjere, opca sigurnost itd. Svaki advokat ce to oboriti s pjesmom

A kakvi smo i u tom slucaju bi ga vlasnik preko stela otkupio nazad na nekog drugog i to za najmanju cifru haha
Znas ti koliko taj postupak moze trajati? Godinama.

Pa, evo i da vrate vozilo. Vozila nema godinama. Pa da vidimo ko ce mu opet dati vozilo kada zna da ce se sudovati godinama.
Ili, ako se vozilo proda - daju mu se pare koje su se zaradile od prodaje.
To je tacno, kod nas se sve razvlaci na sudu, pa neka vlasnik i uspije ponistiti odluku o oduzimanju vozila ali neka bar mira otici na sud, neka izgubi par godina zbog toga. Nakon nekoliko slucajeva bi prestali sa tim praksama, pravi vlasnici bi pazili kome daju auto a ovi sto fiktivno prebace na nekog vise ne bi imali koristi jer bi mogli po par godina ostati bez auta, dok ga vrate izgubi dobar dio vrijednosti.
BadBoy

#76469 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

Haris.ba wrote: 15/02/2024 11:31 Sbv vec postoji. Ali se ne zeli.
Član 31 Oduzimanje predmeta (1) Predmeti koji su upotrijebljeni, ili su bili namijenjeni za izvršenje prekršaja, ili koji su nastali izvršenjem prekršaja mogu se oduzeti ako su vlasništvo okrivljenog. (2) Predmeti iz stava (1) ovog člana mogu se oduzeti i kada nisu vlasništvo okrivljenog ako je to neophodno radi zaštite interesa opće sigurnosti, čuvanja života i zdravlja ljudi, sigurnosti robnog prometa ili razloga javnog morala, kao i u drugim slučajevima predviđenim zakonom.
Znaci, samo se donese rjesenje da se oduzima vozilo koje vozi visestruki povratnik u prekrsajima, ko je vec satrao jednu osobu radi zastite interesa opce sigurnosti i cuvanja zivota.
laserShow wrote: 15/02/2024 11:30 Da, trebao bi odgovarati jer si omogucio. Sta bi se desilo da neko iskorsiti tvoje oruzje koje nisi dovoljno osigurao?
Moglo bi se i krivicno odgovarati.
Jest Hare al valja napisati obrazloženje
Chmoljo

#76470 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

Dimu1927 wrote: 15/02/2024 12:46
Chmoljo wrote: 15/02/2024 11:49

Ovo je krivicni zakon ?

Član 31
Oduzimanje predmeta

Jasno, ali problem je kvalifikacija djela - voznja sa neplacenim kaznama... to samo po sebi nije prekrsaj uopste kontas?

tesko ce to sud prodati pod ove gore navedene primjere, opca sigurnost itd. Svaki advokat ce to oboriti s pjesmom

A kakvi smo i u tom slucaju bi ga vlasnik preko stela otkupio nazad na nekog drugog :D i to za najmanju cifru haha
Napisali su ti vec.

Problem je sto je kod nas uvijek linija manjeg otpora. Mrsko im se zajebava i ici u to.

Majku mu jebem, citam hapse svrljace tramvaja. Al haose zato sto je reklamna agencija popizdila.

Ne daj boze da su uhljupi u grasu to skontali.
Forsaken

#76471 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Forsaken »

Majku mu jebem, citam hapse svrljace tramvaja. Al haose zato sto je reklamna agencija popizdila.
eki to? hocel i Rulofa?
drug_profi

#76472 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

U mojoj staroj firmi bi cijela smjena čuvara na disciplinsku otišla, a neko bi otkaz dobio ako bi se ustanovilo da je neko u toku noći neometano hodao po krugu i uništavao inventar.
ITNet

#76473 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ITNet »

Chmoljo wrote: 15/02/2024 11:14
a da radiš osnovni društveni posao npr. da ne posuđuješ opasne stvari nekome koga ne poznaješ dovoljno?

mislim, nevjerovatni ste jebote...
Ja ne pricaom ovdje o ljudima koje ne poznajes, ja pricam o ljudima koje poznajes i kojima bi dao auto kontas? Jel ti iko ikad i trazio auto od raje za nesto? Na poslu neki dobar kolega nesto hitno iskocilo daj odvuci me negdje ili mi daj auto? Jel se trebas sad sjetiti da pitas ima li kazni? Pitaj nekoga od raje svoje imaju li kazni, pitao sam ja par njih nedavno i sjebao sam se kad mi ovaj jedan rece da ima oko 2k kazni, a ja nebi to nikad rekao, niti je ikad spomenuo niti je osoba kao takva da bi imala kazni, posao top, plata top, niakakv trkac porodicni covjek ali eto fali mu kliker i ne znas da mu fali, i sad ja kao trebam raditi drustveni posao sjetiti se i ispitivati nekoga ima li kazni jer drzava ne radi svoj posao, ma hajde molim te :-)
darius_maximus

#76474 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by darius_maximus »

ITNet wrote: 15/02/2024 15:45
Chmoljo wrote: 15/02/2024 11:14

a da radiš osnovni društveni posao npr. da ne posuđuješ opasne stvari nekome koga ne poznaješ dovoljno?

mislim, nevjerovatni ste jebote...
Ja ne pricaom ovdje o ljudima koje ne poznajes, ja pricam o ljudima koje poznajes i kojima bi dao auto kontas? Jel ti iko ikad i trazio auto od raje za nesto? Na poslu neki dobar kolega nesto hitno iskocilo daj odvuci me negdje ili mi daj auto? Jel se trebas sad sjetiti da pitas ima li kazni? Pitaj nekoga od raje svoje imaju li kazni, pitao sam ja par njih nedavno i sjebao sam se kad mi ovaj jedan rece da ima oko 2k kazni, a ja nebi to nikad rekao, niti je ikad spomenuo niti je osoba kao takva da bi imala kazni, posao top, plata top, niakakv trkac porodicni covjek ali eto fali mu kliker i ne znas da mu fali, i sad ja kao trebam raditi drustveni posao sjetiti se i ispitivati nekoga ima li kazni jer drzava ne radi svoj posao, ma hajde molim te :-)
Ne voze ovi ulični drkači tuđa auta jer im je nužda, nego baš da bi se zajebavali s ovim zakonima gdje mu ne možeš ništa.
Što se privatno auta tiče, nikada ne dajem svoje auto, niti vozim tuđe. Jedino ako treba preparkirati u krugu od 26 metara.
Za ostalo postoji taxi.
Chmoljo

#76475 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

ITNet wrote: 15/02/2024 15:45Ja ne pricaom ovdje o ljudima koje ne poznajes, ja pricam o ljudima koje poznajes i kojima bi dao auto kontas? Jel ti iko ikad i trazio auto od raje za nesto? Na poslu neki dobar kolega nesto hitno iskocilo daj odvuci me negdje ili mi daj auto? Jel se trebas sad sjetiti da pitas ima li kazni? Pitaj nekoga od raje svoje imaju li kazni, pitao sam ja par njih nedavno i sjebao sam se kad mi ovaj jedan rece da ima oko 2k kazni, a ja nebi to nikad rekao, niti je ikad spomenuo niti je osoba kao takva da bi imala kazni, posao top, plata top, niakakv trkac porodicni covjek ali eto fali mu kliker i ne znas da mu fali, i sad ja kao trebam raditi drustveni posao sjetiti se i ispitivati nekoga ima li kazni jer drzava ne radi svoj posao, ma hajde molim te :-)
bi li tako kolegi dao pištolj, ono nako malo da ide u lov? nema veze što se iz viđenja znate. ili što radite zajedno.

malo će on, ništa posebno.

auto nije ništa manje opasniji od pištolja.

a i generalno ta priča, šta ja moram, nek policija radi posao, na nivou je: jebe mi se, bacaću pored kante, plaćam komunalce, nek čiste.
Post Reply