Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
tramvajtrojka

#21051 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Prpa.ba wrote: 11/02/2024 16:15
MUNAFIK wrote: 11/02/2024 16:07 Ovakva sigurnosna situacija u Sarajevu, da je SDA vlast, bi rezultirala velikim protestima ali sad nista... Sutnja... Drustvena stagnacija...

NVO je kupljen.... Vjerovatno i ambasade ne podrzaju protest protiv njihovog eksperimenta...

Mogli bi mi pravit SDA od blata
Dobrodosao medju nas SDFAAAA botove. :mrgreen:
Zar si fkt ono mogao ono izjaviti za Muriza :( :(
palermo

#21052 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

Hoce li Ramu naseg ministra zafatiti ova gradjanska oluja.... :? Zna li se ista....
MUNAFIK

#21053 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by MUNAFIK »

Prpa.ba wrote: 11/02/2024 16:15
MUNAFIK wrote: 11/02/2024 16:07 Ovakva sigurnosna situacija u Sarajevu, da je SDA vlast, bi rezultirala velikim protestima ali sad nista... Sutnja... Drustvena stagnacija...

NVO je kupljen.... Vjerovatno i ambasade ne podrzaju protest protiv njihovog eksperimenta...

Dobrodosao medju nas SDFAAAA botove. :mrgreen:
Ja nisam SDA bot i drago mi je da se smjenila SDA ali nisam glup i nikad necu podrzavat ovo sto trojka radi i ne pricam o 'visokoj' politici.

Nastavili su kao SDA uhljebljavanja i stele, a protriv toga su najgrlatije pricali...

Dupli standardi, lazi i obmane, dvolicnost i podmuklost i prodavanje muda pod bubrege nikad necu prihvatiti i mi nemamo vremena da nam se nametne jos jedna dugitrajna vladavina nekoga ko ce biti kao SDA ili gora... Jednostavno nemamo vremena i zato treba istro nastupiti i jednostavno naglasiti trojka ima SAMO JEDNU SANSU!!!

Trenutno u trojci je situacija takva ako im neko ovo kaze u facu odmah te PREKRIZE!!! Iskrenost i dobronamjernost nije dobro dosla.
Last edited by MUNAFIK on 11/02/2024 16:22, edited 1 time in total.
Haris.ba

#21054 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Haris.ba »

Prpa.ba wrote: 11/02/2024 16:14
Haris.ba wrote: 11/02/2024 15:45 To pokazuje politicku kulturu u Tuzli koja je ocito na visem nivou.
Nekako mi ta politicka kultura magicno izroni kad su SDP-ovci i Ostali u opoziciji, a magicno zaroni kada su u poziciji. Neobicno, zar ne.
Haris.ba wrote: 11/02/2024 15:45 Nego, jesi ti nezadovoljan sigurnosnom situacijom u Sarajevu?
Jesam nezadovoljan. Ti zadovoljan? I to je OK.
Pa onda znaci da su Sdpovci sposobni kao opozicija. Sda je ocito nesposobna, sto se i vidjelo na protestima kod Ohr -a.

Ja se drzim da se za pocetak komesar policije treba birati direktno na izborima u kantonu. Ovako, protestovo, neprotestovo - ne mozes komesara bez politike maknuti.
axe22

#21055 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by axe22 »

MUNAFIK wrote: 11/02/2024 16:07
Haris.ba wrote: 11/02/2024 15:45
Prpa.ba wrote: 11/02/2024 14:50 U Tuzli protesti i traze se smjene nadleznih. Vec poznati vedete Trojke na licu mjesta.

U Sarajevu ubistva, gazenje pjesaka i bijeg sa lica mjesta kao "prekrsaj" uz skrivanje identiteta, situacija nikad stabilnija.

:kiss:
To pokazuje politicku kulturu u Tuzli koja je ocito na visem nivou.

Nego, jesi ti nezadovoljan sigurnosnom situacijom u Sarajevu? Da neke proteste organizujes?
Ovakva sigurnosna situacija u Sarajevu, da je SDA vlast, bi rezultirala velikim protestima ali sad nista... Sutnja... Drustvena stagnacija...

Ima jedna magicna recenica koju Trojka voli "I oni su prije nas" i onda opravdava sve sto se lose desi dok je trojka na vlasti,
Prpa.ba

#21056 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

tramvajtrojka wrote: 11/02/2024 16:19 Zar si fkt ono mogao ono izjaviti
Politika je prljav posao dragi tramvaju. Nemoj mi patetike i laznog moralisanja.
Zastupnica Naroda i pravde Arijana Memić obratila se 29. 01. 2020. godine na sjednici Skupštine KS navodeći da će građani ocijeniti rad Vlade KS.

“Vlada koja je vratila izgubljenu nadu da može drugačije, pokazala da se može raditi u interesu građana, javno i transparentno. O sudbini ove vlade odlučuju oni kojima je važniji lični interes od opsšteg, odlučuju zadrugari i oni koji su nepravdu učinjenu njima lično,stavili sa strane a sve zarad interesa njihovih političkih šefova. Danas o smjeni Vlade odlučuje Aljoša Čampara, koji je i federalni ministar unutrašnjih poslova, institucije u kojoj su uništeni pojedini materijalni dokazi o ubistvu moga brata. Za to nikada niko nije odgovarao“ – navela je Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana Memića.
Image
Prpa.ba

#21057 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

MUNAFIK wrote: 11/02/2024 16:21 Ja nisam SDA bot i drago mi je da se smjenila SDA ali nisam glup i nikad necu podrzavat ovo sto trojka radi i ne pricam o 'visokoj' politici.

Nastavili su kao SDA uhljebljavanja i stele, a protriv toga su najgrlatije pricali...

Dupli standardi, lazi i obmane, dvolicnost i podmuklost i prodavanje muda pod bubrege nikad necu prihvatiti i mi nemamo vremena da nam se nametne jos jedna dugitrajna vladavina nekoga ko ce biti kao SDA ili gora... Jednostavno nemamo vremena i zato treba istro nastupiti i jednostavno naglasiti trojka ima SAMO JEDNU SANSU!!!

Trenutno u trojci je situacija takva ako im neko ovo kaze u facu odmah te PREKRIZE!!! Iskrenost i dobronamjernost nije dobro dosla.
Znam da nisi kolega, nisam ni ja, ali sve malobrojniji pripadnici forumske kolektivne Trojke ce te tako okarakterisati, kao sto su i mene i niz drugih kolega.

Upali su u spiralu u kojoj im je svaki kriticar Mulahusic i to je to. Nema s tog puta povratka nazad.
vee-jay

#21058 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vee-jay »

MUNAFIK wrote: 11/02/2024 16:16
Haris.ba wrote: 11/02/2024 16:13

Ovakva sigurnosna situacija u Sarajevu, da je SDA vlast, bi rezultirala velikim protestima ali sad nista... Sutnja... Drustvena stagnacija...

Znaci, nijedan protest ne moze bez NVO? Fino, fino.

Ako gradjani Sarajeva zavise od NVO, onda neka bude kako jeste.
Istina je da su sve velike proteste u Sa podrzavale ambasade i FINANSIRALE IH...

Zato se nikad i nije napravila stvarna gradjanska akcija i zato se danas suti i svi cekaju nesto i nekoga.
Imas li za postavljeno neke dokaze? kad vec pises "Istina je".
Hvala unaprijed
Prpa.ba

#21059 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

Haris.ba wrote: 11/02/2024 16:21 Pa onda znaci da su Sdpovci sposobni kao opozicija. Sda je ocito nesposobna, sto se i vidjelo na protestima kod Ohr -a.

Ja se drzim da se za pocetak komesar policije treba birati direktno na izborima u kantonu. Ovako, protestovo, neprotestovo - ne mozes komesara bez politike maknuti.
Slazem se. Makar jedna dobra stvar koju je Trojka uradila u ovoj oblasti je omogucavanje prohodnosti po iskustvu, pa sada moze biti vise od par kandidata za komesara sto je sistem kojeg je uzgojila SDA. Ne dvojim da to nisu uradili iz opsteg interesa, ali je poboljsanje trajno. :mrgreen:
MUNAFIK

#21060 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by MUNAFIK »

vee-jay wrote: 11/02/2024 16:31

Istina je da su sve velike proteste u Sa podrzavale ambasade i FINANSIRALE IH...

Zato se nikad i nije napravila stvarna gradjanska akcija i zato se danas suti i svi cekaju nesto i nekoga.
Hvala unaprijed
Pokret Dosta i Darko Brkanic udruzenje 'Zato NE' il itako nesto... Politicki projekat finansiran od stranih findova i ambasada.

Isti su vodili cijeli pokret koji je rezultirao smjenom Taje u KS i grdonacelnice Semihe Borovac (koja je nobelovac za Skaku i Benjaminu), a nakon toga i padom SDA na skoro svim nivoima... Pokret je vesegodisnjim akcijama protestvovao protiv vlasti i nakon sto je SDP oreuzeo usutili se...

Onda su se opet aktivirali kada se SDA vratila akcijama zlatne kasike i PLENUMIMA...

I Svaki protest koji je bio u gradu ti likovi su se pojavljivali ivrsi oromociju i organizaciju toga krijuci se iza paravana GRADJANI....
dječak sa šibicama

#21062 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dječak sa šibicama »

Ko brani SDFAsima da organizuju proteste, eto Zahiraga da dovede onu tetku iz Turske za pocetak, imaju i ekipu ispred OHR-a.
piupiu

#21063 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by piupiu »

Jao, užas. Strašno je koliko se ljudi ubija. Epidemija.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#21064 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by izvrsni direktor »

Prpa.ba wrote: 11/02/2024 14:50 U Tuzli protesti i traze se smjene nadleznih. Vec poznati vedete Trojke na licu mjesta.

U Sarajevu ubistva, gazenje pjesaka i bijeg sa lica mjesta kao "prekrsaj" uz skrivanje identiteta, situacija nikad stabilnija.

:kiss:

Nego, jesi ti nezadovoljan sigurnosnom situacijom u Sarajevu? Da neke proteste organizujes?

:lol: :lol:
izvrsni direktor

#21065 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Napisi ispravno, kad se vec dotices toga:
Hambasade*
Tzv ambasade*
muha_sa

#21066 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by muha_sa »

piupiu wrote: 11/02/2024 16:49
Jao, užas. Strašno je koliko se ljudi ubija. Epidemija.
Užas :(

Koji god tv kanal kod nas da okreneš bombarduju nas dodikom i ostalim negativnostima :-) ionako smo otišli u k---c krasni te nekom malo treba da mu se stanje pogorša i uradi to što uradi :(
MUNAFIK

#21067 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by MUNAFIK »

izvrsni direktor wrote: 11/02/2024 16:50

:lol: :lol:
Nesto smijesno ili jel nesto napisano sto je nemoguce?
izvrsni direktor

#21068 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

:lol:
vee-jay

#21069 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vee-jay »

MUNAFIK wrote: 11/02/2024 16:37

Hvala unaprijed
Pokret Dosta i Darko Brkanic udruzenje 'Zato NE' il itako nesto... Politicki projekat finansiran od stranih findova i ambasada.

Isti su vodili cijeli pokret koji je rezultirao smjenom Taje u KS i grdonacelnice Semihe Borovac (koja je nobelovac za Skaku i Benjaminu), a nakon toga i padom SDA na skoro svim nivoima... Pokret je vesegodisnjim akcijama protestvovao protiv vlasti i nakon sto je SDP oreuzeo usutili se...

Onda su se opet aktivirali kada se SDA vratila akcijama zlatne kasike i PLENUMIMA...

I Svaki protest koji je bio u gradu ti likovi su se pojavljivali ivrsi oromociju i organizaciju toga krijuci se iza paravana GRADJANI....
Politicki projekat finansiran od stranih findova i ambasada.
by Dodik
MUNAFIK

#21070 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by MUNAFIK »

vee-jay wrote: 11/02/2024 16:57
MUNAFIK wrote: 11/02/2024 16:37

Hvala unaprijed

Politicki projekat finansiran od stranih findova i ambasada.
by Dodik
Jeftin pokusaj...
izvrsni direktor

#21071 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

A ni stavu nije mrsko dodika citirati:
ambicije kadrova ambasadorske trojke
sajber87

#21072 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

BHCluster wrote: 11/02/2024 14:50
sajber87 wrote: 10/02/2024 20:14
axe22 wrote: 10/02/2024 19:58

Bakira nema vise u vlasti, znaci ako nije ispostovan taj dogovor dok je on bio na vlasti to vise nije vazno.
Ja se ne sjecam da se glasao za te promjene u parlamentu, domu naroda i na kraju se promjenio ustav da bi se to usvojill, ili grijesim?

Bake naguzio Covica, potpisao ali nije ispunio.

Ali ono sto Bake (tuka) nije ispunio TROJKA pokusava na svaki moguci nacin ispostovati.
(jel to DRITAN desna ruka Baketa pa pokusava ispostovati ono sto Bake nije???)
Znaci ni ti ne znas sta znaci potpis jos uz prisustvo najvece sile svijeta ujedno i najveceg saveznika bosne i bosnjaka, nisi svjestan sta su bakir i komsic tada uradili kada je bakir POTPISAO LEGITIMNO predstavljanje a komsic ga podrzao.
Samo jos da ti kazem tj da ponovim ali da zapamtis dobro ove rijeci. Pod ovim mandatom trojke dobicemo ustav sa svim presudama esljp, dok smo za vrijeme bakira i komsica dobili POTPIS na LEGITIMNO predstavljanje. Pa ti biraj sta ti je draze
Dodik potpisao ANP pred zemljama kvinte, sta bi?
Onaj u kojem se govorilo saradnji umjesto o integraciji, jos jedan poklon sda i df dodiku, a sto je zalosno izgleda da je bisera turkovic dala prijedlog, "najumnija" glava u bosnjaka, dobro smo opstali ikako sa sdfa

https://www.klix.ba/vijesti/bih/igra-ri ... /210225021
tramvajtrojka

#21073 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Prpa.ba wrote: 11/02/2024 16:30
MUNAFIK wrote: 11/02/2024 16:21 Ja nisam SDA bot i drago mi je da se smjenila SDA ali nisam glup i nikad necu podrzavat ovo sto trojka radi i ne pricam o 'visokoj' politici.

Znam da nisi kolega, nisam ni ja, ali sve malobrojniji pripadnici forumske kolektivne Trojke ce te tako okarakterisati, kao sto su i mene i niz drugih kolega.

Upali su u spiralu u kojoj im je svaki kriticar Mulahusic i to je to. Nema s tog puta povratka nazad.
Image

Pa kad imate istovjetne stavove :lol: :lol: :mrgreen:
sajber87

#21074 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Point. wrote: 11/02/2024 10:47
_BataZiv_0809 wrote: 11/02/2024 10:43
Point. wrote: 11/02/2024 10:42
Sa SNSD se nije moralo. Moglo se to drugačije.
Vidjeli smo vec jednom kako je to proslo. Dobio si Dodika na steroidima.

DF je izabrao SDA.
Sad imamo Dodika na steroidima i kokainu.

Trojka je izabrala Dodika. I zalijepila se uz HDZ.
A nisu dodik i covic izabrali trojku kako sda df botovi mantraju evo vec godinu :mrgreen: , sta je po pristalicama sda i df sada istina.
PS
Istina je da su ameri izabrali i trojku i snsd nije na odmet ponoviti, a zasto pa vidjecemo mislim da oni najbolje znaju :mrgreen:
sajber87

#21075 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

DonieBrasco wrote: 11/02/2024 15:47 https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-zepcu ... /240211062

Jesu li ovo legitimni hrvati ili samo hrvati ?
Ovo je ono sto sam govorio, priprema i zauzimanje pozicija za postkomsicevsku eru i toga se hdz najvise plasi, bez komsica nema homogenizacije hrvata a kada nema homogenizacije tada nema 70% glasova bosanskih hrvata , a kada nemas 70% onda zbog brojnosti hrvata ispadas iz vlasti i sa 50%, a tada ce mjesta hrvata umjesto hdz a uzeti neke druge stranke sa hrvatskim predznakom ukoliko se budu odbranile od sigurnih brutalnih( medijskih i finansijskih) napada hdz a
Locked