Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
basicm

#20851 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by basicm »

Nema u prirucniku uputa kako derogirati nekog ko govori protiv trojke a u isto vrijeme ocito nije sda/df. Nije pojmljivo da takvi postoje.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#20852 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Zato sto i ne postoje u vecem broju. Ne mozes biti neutralan a prosipat botovsku argumentaciju. Slabo nesto vidim kritiku Trojke tamo gdje zaista treba da bude kritikovana. Sve se svodi na ono izdali, prodali, guze ih Dodik i Covic....

Ovo je borba 2 strane 2 pogleda na ovu drzavu i drustvo i to je jednostavno tako.

Ili si za Sebiju, Bakira, Osmicu, Solaka, Malinara, Asima ili si protiv.

Nema izmedju.
pemanapemani

#20853 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by pemanapemani »

n+1 wrote: 10/02/2024 12:36
_BataZiv_0809 wrote: 10/02/2024 12:19
n+1 wrote: 09/02/2024 17:08 Morate prestati nazivati esdeaovcem svakoga ko kritikuje Trojku.

Pećanina možemo voljeti ili ne, ali svrstavati ga u redove zelenih mafijaša spada u rang gluposti od kojih se trese kosmos.
Kritika je jedno.
Botovska kritika kojoj se cak i nenamjerno pridruzis je nesto drugo.
Čovjek je podijelio karikaturu, koja je po definiciji ... karikaturalna i over-the-top.

To ga čini botom onoliko koliko su i Charlie Hebdo desničarski botovi kad kritikuju Makrona.
Covjek je podijelio karikaturu kojom se promovise strogi etnicki koncept kroz pokusaj humora.

Opet pitam kome nama?

Ne mozes se do podne zalagati za gradjanski koncept, gdje nije bitno ko koga bira, jer svi izabrani predstavljaju sve gradjane BiH.
Onda od podne kukati i kmecati kako drugi Bosnjacima biraju predstavnike u vlasti.

Onda takva politika - ne znam hocu li piskiti ili kakiti- iznjedri cica Jovu Divjaka, Pedju Koljevica, neprijatelje Bosnjaka Miokovica, Magazinivica, skrivene ustase Sarcevica i Lovrenovica...

Mislim, sutra ce mozda trebati oruzano braniti Bosnu, pa da vidim kakvu Bosnu.

Znaci, ko smo mi?
n+1

#20854 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by n+1 »

pemanapemani wrote: 10/02/2024 13:36

Kritika je jedno.
Čovjek je podijelio karikaturu, koja je po definiciji ... karikaturalna i over-the-top.

To ga čini botom onoliko koliko su i Charlie Hebdo desničarski botovi kad kritikuju Makrona.
Covjek je podijelio karikaturu kojom se promovise strogi etnicki koncept kroz pokusaj humora.

Opet pitam kome nama?

Ne mozes se do podne zalagati za gradjanski koncept, gdje nije bitno ko koga bira, jer svi izabrani predstavljaju sve gradjane BiH.
Onda od podne kukati i kmecati kako drugi Bosnjacima biraju predstavnike u vlasti.

Onda takva politika - ne znam hocu li piskiti ili kakiti- iznjedri cica Jovu Divjaka, Pedju Koljevica, neprijatelje Bosnjaka Miokovica, Magazinivica, skrivene ustase Sarcevica i Lovrenovica...

Znaci, ko smo mi?
Karikature ne promoviraju ništa. Karikature karikiraju.
nauticamid

#20855 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by nauticamid »

_BataZiv_0809 wrote: 10/02/2024 13:28
nauticamid wrote: 10/02/2024 13:19
_BataZiv_0809 wrote: 10/02/2024 13:11

Pa eto onda je iznio saglasnost sa pro SDA javnosti u pogledu pregovora Trojke sa HDZ i SNSD. Tako ja to vidim.

Ja da sam objavio tu karikaturu napisao bih komentar da je autor Ez De A De Ef bot :lol:
Tako ti to vidiš, što ne znači da je to tako.

Ili si slučajno umislio da si ni manje ni više God i da imaš problema sa prihvatanjem drugačijeg mišljenja.
Miran budi i nemoj puno mjaukat
Eto vidiš kakav si.

Najgore je što te nije ni stid ovako nešto reći naočigled svih.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20856 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

nauticamid wrote: 10/02/2024 13:39
nauticamid wrote: 10/02/2024 13:19

Tako ti to vidiš, što ne znači da je to tako.

Ili si slučajno umislio da si ni manje ni više God i da imaš problema sa prihvatanjem drugačijeg mišljenja.
Eto vidiš kakav si.

Nisi vrijedan moje paznje.
Znam te od prije, ti si provokator, ti si mucki provokator i htio bi da napravis scenu ovdje.
Nece moci.
Gibaj limač!
pemanapemani

#20857 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by pemanapemani »

n+1 wrote: 10/02/2024 13:39

Opet pitam kome nama?

Znaci, ko smo mi?
Dobro, sta se karikaturom htjelo karikirati?
Koja se karikaturalna poruka zeljela poslati?
n+1

#20858 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by n+1 »

pemanapemani wrote: 10/02/2024 13:42

Opet pitam kome nama?

Znaci, ko smo mi?
Ne znaš šta se htjelo karikirati, ali znaš šta se htjelo promovirati? Samo zamijeni glagole, odgovor je isti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20859 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Da su Dodik i Covic satrali Trojku.
nauticamid

#20860 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by nauticamid »

_BataZiv_0809 wrote: 10/02/2024 13:41
nauticamid wrote: 10/02/2024 13:39

Eto vidiš kakav si.

Nisi vrijedan moje paznje.
Znam te od prije, ti si provokator, ti si mucki provokator i htio bi da napravis scenu ovdje.
Nece moci.
Gibaj limač!
Znam da me znaš otprije, kao što i ja tebe znam, ali reći da sam ja provokator, stvarno ne znam da li bih plakao ili se smijao.

Nađi jedan post gdje ja preuzimam inicijativu i nekoga na pravdi Boga provociram, ja ću se samobanovati!

A tvojih provokacija pun forum. Provociraš sve koji se sa tobom ne slažu... Zato gibaj limač ti i preskoči moje rijetke postove :kakoste:
pemanapemani

#20861 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by pemanapemani »

n+1 wrote: 10/02/2024 13:42
pemanapemani wrote: 10/02/2024 13:42

Ne znaš šta se htjelo karikirati, ali znaš šta se htjelo promovirati? Samo zamijeni glagole, odgovor je isti.
E jebi ga.

Hajde ovako, stvarno ne znam sta se htjelo karikirati, pa ako ti nije problem da mi ukratko objasnis.
pinkman

#20862 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by pinkman »

izvrsni direktor wrote: 10/02/2024 11:49
pinkman wrote: 10/02/2024 02:08
Chmoljo wrote: 10/02/2024 01:49

Kakav uzas? Jesi prespavao sky aplikaciju i hadzibajrica?
Samo sto takvi kao Hadzibajric uvijek nadju nacin da poloze pare na racun. Prave probleme 99% ljudi zbog onih 1% koji se bave nelegalnim aktivnostima :D

Poloziti par hiljada ne bi trebao da bude problem... Ok mi je za vece svote novca da se ispita.
99% ljudi redovno obrce 30 000+ u kešu pa im sad bankarska provizija postaje problem?
Ma nije problem bankarska provizija. A i ne znam otkud ti to da 99% ljudi obrce preko 30.000 KM u kesu...

Ljude koje ja znam, a imaju pare, rade preko racuna.

Meni je problem je sto traze papire za gluposti. Npr. probaj uplatiti 200 eura avansa za rezervaciju smjestaja na Jadranu pa ces morati slati predracun :D A sve se pravda pranjem novca...

Na sajtu SIPA-e imas izvjestaj FOO gdje se konstatuje sljedece:
Navedeni statistički podaci ukazuju da je kvalitet prijava sumnjivih transakcija prijavljenih od obveznika još uvijek na niskom nivou te da sistem edukacije i nadzora obveznika u našoj zemlji nije efikasan i razvijen što posljedično utiče na kvalitet funkcioniranja kompletnog sistema u oblasti borbe protiv pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, u vezi s čim je FOO tokom 2022. godine održalo nekoliko sastanaka sa obveznicima iz člana 4. Zakona (mikrokreditne organizacije, pošte), kao i ostvarivalo kontinuiranu saradnju sa nadzornim organima.
Znaci, ljudi koji se bore protiv pranja novca u svom izvjestaju govore da su nekvalitetne prijave sto otezava borbu protiv pranja novca.

Fokus treba biti na "ganjanju" pravih lopova, a ne "maltretiranju" buranije koja nema sta oprati i da hoce... :D
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#20863 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by izvrsni direktor »

pinkman wrote: 10/02/2024 13:51
pinkman wrote: 10/02/2024 02:08

Samo sto takvi kao Hadzibajric uvijek nadju nacin da poloze pare na racun. Prave probleme 99% ljudi zbog onih 1% koji se bave nelegalnim aktivnostima :D

Poloziti par hiljada ne bi trebao da bude problem... Ok mi je za vece svote novca da se ispita.
99% ljudi redovno obrce 30 000+ u kešu pa im sad bankarska provizija postaje problem?
Ma nije problem bankarska provizija. A i ne znam otkud ti to da 99% ljudi obrce preko 30.000 KM u kesu...

Meni je problem je sto traze papire za gluposti. Npr. probaj uplatiti 200 eura avansa za rezervaciju smjestaja na Jadranu pa ces morati slati predracun :D A sve se pravda pranjem novca...

Navedeni statistički podaci ukazuju da je kvalitet prijava sumnjivih transakcija prijavljenih od obveznika još uvijek na niskom nivou te da sistem edukacije i nadzora obveznika u našoj zemlji nije efikasan i razvijen što posljedično utiče na kvalitet funkcioniranja kompletnog sistema u oblasti borbe protiv pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, u vezi s čim je FOO tokom 2022. godine održalo nekoliko sastanaka sa obveznicima iz člana 4. Zakona (mikrokreditne organizacije, pošte), kao i ostvarivalo kontinuiranu saradnju sa nadzornim organima.
Znaci, ljudi koji se bore protiv pranja novca u svom izvjestaju govore da su nekvalitetne prijave sto otezava borbu protiv pranja novca.

Fokus treba biti na "ganjanju" pravih lopova, a ne "maltretiranju" buranije koja nema sta oprati i da hoce... :D
Pa zalite se na uvodjenje obavezne transakcije 30 000+ preko banaka tj ogranicenje na keš, i ti kazes da ce ta osluka 99% ljudi pravit probleme. Onaj kaze da je to "uzasna odluka" i da se time samo pravi problem srednjoj klasi.
Pa vas ja pitam jel to stcarno srednja klasa i 99% ljudi redovno rade sa keš transakcijama od 30k + ?
n+1

#20864 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by n+1 »

Šta se tačno mijenja sa ovih 30K u odnosu na dosadašnje stanje?
Lug

#20865 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Lug »

_BataZiv_0809 wrote: 10/02/2024 12:19 Kritika je jedno.

Opet pitam kome nama?

Znaci, ko smo mi?
Ovako izgleda borba trojkasa za gradjanski model:
Hrvatima hrvatska kvota, Srbima srpska, a Bosnjacima gradjanska .. :D
izvrsni direktor

#20866 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

n+1 wrote: 10/02/2024 14:28 Šta se tačno mijenja sa ovih 30K u odnosu na dosadašnje stanje?
Pa evo forumasi se dogovorise da je ovo uzasna odluka i udar na srednju klasu :thumbup:
izvrsni direktor

#20867 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

n+1 wrote: 09/02/2024 17:08 Morate prestati nazivati esdeaovcem svakoga ko kritikuje Trojku.

Pećanina možemo voljeti ili ne, ali svrstavati ga u redove zelenih mafijaša spada u rang gluposti od kojih se trese kosmos.
Kritika je jedno.
:thumbup:
BHCluster

#20868 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BHCluster »

sajber87 wrote: 09/02/2024 20:48
BHCluster wrote: 09/02/2024 18:31
sajber87 wrote: 09/02/2024 17:59

Dobio ga je od bakira kojeg je podrzao komsic za legitimno predstavljanje. Ima crno na bijelo bakirov potpis na to se poziva, kad imas nesposobne bakira pod uticajem srbije i komsica dobijes taj rezultat
To sta su potpisali je propalo u Neumu, valjda je i nekom poput tebe to jasno.
:lol: pazi postoje samo dvije opcije, ili nemas pooojma sta znaci kad potpises nesto ili samo botujes sa ciljem da opravdas svaki potez sda df ekipe. Sta sve ljudi nece napisati cuj bakir POTPISE covicu legitimno predstavljanje pored predstavnika amerike i eu kao svjedoka i kaze u neumu ponisti :lol: :lol: . Pa sto potpisa ista ako je neum kao bitan. Kakvi spinovi :lol:

A sto se tice bakirovog POTPISA uz komsicevo odobravanje na legitimno predstavljanje znam da bi ti volio da se ne prica o tome jasno je i zasto, ali svaki covjek koji bosnu voli srcem a ne dzepom kao sto to rade sda df patriJote mora da tu ispostavu srpske nacionalisticke politike medju bosnjacima podsjeca na svaku izdaju bosne koju su pocinili od dejtona do danas. Jednostavno
Ovo tvoje pisanje je cisti primjer kad se glupan javi za rijec a ne kaze nista samo blebece. Sta se desilo u Neumu? Kraj price.
sajber87

#20869 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

BHCluster wrote: 10/02/2024 15:05
sajber87 wrote: 09/02/2024 20:48
BHCluster wrote: 09/02/2024 18:31

To sta su potpisali je propalo u Neumu, valjda je i nekom poput tebe to jasno.
:lol: pazi postoje samo dvije opcije, ili nemas pooojma sta znaci kad potpises nesto ili samo botujes sa ciljem da opravdas svaki potez sda df ekipe. Sta sve ljudi nece napisati cuj bakir POTPISE covicu legitimno predstavljanje pored predstavnika amerike i eu kao svjedoka i kaze u neumu ponisti :lol: :lol: . Pa sto potpisa ista ako je neum kao bitan. Kakvi spinovi :lol:

A sto se tice bakirovog POTPISA uz komsicevo odobravanje na legitimno predstavljanje znam da bi ti volio da se ne prica o tome jasno je i zasto, ali svaki covjek koji bosnu voli srcem a ne dzepom kao sto to rade sda df patriJote mora da tu ispostavu srpske nacionalisticke politike medju bosnjacima podsjeca na svaku izdaju bosne koju su pocinili od dejtona do danas. Jednostavno
Ovo tvoje pisanje je cisti primjer kad se glupan javi za rijec a ne kaze nista samo blebece. Sta se desilo u Neumu? Kraj price.
Upravo si od dvije opcije koje sam naveo potvrdio obje tj i da si teska neznalica i sda df botina sa dna kace, vrijedjanje potvrdjuje samo nedostatak argumenata da bi odgovorio na bilo koji tezu iz mog posta
sajber87

#20870 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Point. wrote: 10/02/2024 01:26
sajber87 wrote: 09/02/2024 16:23
Point. wrote: 09/02/2024 16:01 Sve mi se čini da su trojkaši pristali na Draganov ultimatum. Šta bi od one priče da se treba držati samo USA šta veliš @sajber87
God bless america bilo i bice, bar ja dilema nikad nisam imao, pomogli nam oko skidanja sda i df , da je samo to vjecni naklon imaju, a daleko da je samo to naprotiv.
Nego rekao si cini ti se, ako bi htio da kazes da li je u pitanju kasika grah gljive ili samo vjerujes zeljkovom covicu na casnu rijec, da se i nama malo pricini jer vidim da ti je bas dobro u tom svijetu maste :mrgreen:
Želiš da kažeš Sajbere da i Dragan i Mile i Nikšić i američka ambasada i gosn Obrajan dumaju i lažu o nekom dogovoru i sporazumu i da samo treba vjerovati Konaković Dini, je li nam to želiš poručiti Sajbere?
Ako ti se mora nacrtati evo opet cu jer sam i ranije objasnjavao. Sjednemo i dogovorimo npr cenzus od 5% za opste i 4% za lokalne pa recimo dogovorimo obavezno glasanje, pa recimo dogovorimo evropske zakone za otvaranje pregovora pa recimo pomoc javnim emiterima jer je bht bio pred krahom itd i onda ako si te stvari dogovorio ne mozes na papir staviti i svoj spisak zelja jer ti se na tvoj spisak zelja niko nece potpisati i ostace samo vlazni snovi koji se nikad nece izglasati. Snsd je upravo to uradio lazljivi kakvi i jesu pokusali su podmetnuti svoj papir kao "sporazum" jer samo tako i znaju da funkcionisu ista je to skola sa hdz sda df, na kraju ce slicno i zavrsiti
Last edited by sajber87 on 10/02/2024 15:47, edited 1 time in total.
JohnnyS

#20871 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JohnnyS »

Može sve osim obaveznog glasanja
Jordan1961

#20872 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

Lug wrote: 10/02/2024 14:35

Opet pitam kome nama?

Znaci, ko smo mi?
Ovako izgleda borba trojkasa za gradjanski model:
Hrvatima hrvatska kvota, Srbima srpska, a Bosnjacima gradjanska .. :D
Objektivno, taj je koncept ustanovljen pod SDA. Trojka ga je samo preuzela (bez obzira sto u sastavu imaju 2 gradjanske stranke), bez pokusaja da se ista promijeni. Lagumdzija je tu pametnije igrao 2010. samo sto su ga poslije prenijeli licni interesi.
Nista novi i kvalitetnije "novi pregovaraci" (uz svu veliku galamu i ocekivanja) nisu ostvarili. Kad vidis raspodjelu resora i fotelja, ako nije gore nego ranije, bolje nije sigurno.
pinkman

#20873 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by pinkman »

izvrsni direktor wrote: 10/02/2024 13:57
pinkman wrote: 10/02/2024 13:51

Pa zalite se na uvodjenje obavezne transakcije 30 000+ preko banaka tj ogranicenje na keš, i ti kazes da ce ta osluka 99% ljudi pravit probleme. Onaj kaze da je to "uzasna odluka" i da se time samo pravi problem srednjoj klasi.
Pa vas ja pitam jel to stcarno srednja klasa i 99% ljudi redovno rade sa keš transakcijama od 30k + ?
To je na papiru 30.000, a u praksi kad hoces uplatiti na racun 3000 maraka koje si dobio prodajom auta te ispituju kao da si kriminalac.

Zato kazem da se 99% ljudi maltretira zbog 1% sumnjivih
sajber87

#20874 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

JohnnyS wrote: 10/02/2024 15:46 Može sve osim obaveznog glasanja
Slazem se i ja sam protiv obaveznog glasanja, a obavezno bi
stavio ogranicenje mandata nacelnicima opstina na 2x4 godine max, za federalni parlament federacija jedna izborna jedinica cenzus 5% itd
Ukidanje doma naroda fed i vijeca naroda rs, ovlastenja prenio na drzavni dom naroda koji bi imao ovlasti na citavoj teritoriji bosne samo za vitalni nacionalni interes itd
Last edited by sajber87 on 10/02/2024 15:53, edited 1 time in total.
Jordan1961

#20875 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

kakotakonikako wrote: 10/02/2024 12:54 "Proces imenovanja prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića na čelo KCUS-a na površinu je izbacio prljavštinu za koju smo znali da postoji. Nekoliko interesnih grupa čini sve da čovjek koji je od UO KCUS predložen za direktora ne bude imenovan. Interesne grupe koje dobro sarađuju godinama bez obzira ko je na vlasti", poručio je Konaković.

Dodao je kako "kolo vode" uposlenici Ministarstva zdravstva FBiH koji prema njegovom mišljenju godinama koordiniraju upravo pomenute interesne grupe.

"Ministar Rimac je dio priče, ne zna ili ne želi da se tim problemom bavi. I to ćemo saznati u narednih nekoliko dana. Nismo se puno uzbudjivali ni reagovali, htjeli samo da se slika jasno vidi. Provjeravali su diplomu, dobili potvrdu od EFSA da je sve ok. Pitali su Ministarstvo visokog obrazovanja KS da li je certifikat jači od diplome (ne šalim se), dobili su adekvatan odgovor", istakao je Konaković.

Poručio je kako očekuje da će Gavrankapetanović biti ubrzo imenovan.

"Očekujemo da prof. dr. Ismet Gavrankapetanović bude imenovan vrlo brzo, a u suprotnom sam siguran da će pravosudni organi reagovati. E onda, nek’ se pripreme interesne grupe. U posjedu sam prvostepene presude zbog identičnog procesa. Odgovorna osoba presuđena na kaznu zatvora", dodao je na kraju.

Podsjećamo, Upravni odbor (UO) izabrao je Gavrankapetanovića za direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Međutim, funkciju nije preuzeo jer federalni ministar zdravstva Nediljko Rimac Rimac još nije potpisao saglasnost za njegovo imenovanje.

Odakle njemu sve ove informacije :lol:

A sve se busaju u prsa da je sve neovisno. Jeste al u q. urt. zu :lol:
Dobro se Konakovic usaglasio sa Trojkom. Zet je vec dobio dozivotnu funkciju, sad nemas cime ni trgovati sa HDZ-om.
Locked