Ne vrijedi, ne mogu me kupit nicim na ovom svijetu . To vi vidite d aiskorisitite za uhar je, da niste dzaba za njih trolalipalermo wrote: ↑09/02/2024 16:15Sto ??? Ti ne bi u HB Gas ??? Ne bih ja tako lako odbacivao tu mogucnost, mozda ce biti neka ispostava u Zepcu....nije ti to daleko....razmisli ti ipak malo..mozda se vrijedi pomuciti..sumirprimus wrote: ↑09/02/2024 16:12 Oni su male mace, vi se dogovarate decenijama. Haso kazu gigant hehe. Necete meni nista uzeti hehe
Oruc i kompaonija![]()
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
sumirprimus
#20726 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
palermo
#20727 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa zar to nije ista pjesmaJohnnyS wrote: ↑09/02/2024 16:15Kako bola Herceg Bosno srce ponosno, ide Dođi da vidiš, dođi da se diviš
Morat ćemo jednom u svatove da obnoviš gradivo![]()
Ma nisam ti ja bas ekspert za svadbe....bio sam ih na samo par njih, ono kad je bas, bas bio red da se ide....
-
Bossona
#20728 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
zavrzlama wrote: ↑09/02/2024 13:15 Sda je zlo i tu nema zbora....ali trojka mora znati da glasaci nisu za njih glasali da zamijeme sda mego da rade drugacije nego sda.
Ukoliko trojka radi po uputama amera sve je Ok,ali ako rade na svoju ruku onda smo u problemu...
Konakovic mi sve vise ide na zivce pricom da se sa dodikom moze nesto postici i dogovoriti...
Ovo je sprečavanje VP i Amerike da se riješimo maloruskih Putlerovaca i spašavanje Dodika kupovinom vremena negatorima i rušiteljima države, koji su decnijama ucjenama dobijali ustupke od SANU podvale Izetbegovića i SDA . Isto je bilo i sa Alijinom desnom kasapinskom rukom RBIH narcisoidnom štetočinom Silajdžićem koji je uprkos predlogu Venecijanske komisije u vrijme reforme policije koja je trebala biti jednistvena bez blentitetskih granica i MUP-ova je veleizdajnik u vrijeme velikosrBskog VP Lajčaka nakon druženja i ispijanja brlje sa Dodikom po Trebinju, ovaj narcisoid je pristao na ostanak (bl)etintetskih policija i tako je Alijin koizdajnik i grobar RBiH izdao po drugi put Bosnu 2007 godine izgovorom da će EU prihvatiti aplikaciju BIH za članstvo, što je bila prevara i ubleha kao što se i sada koristi ista priča ispunjavanja prioriteta na putu ka EU u zamjenu za ispunjavanje dovršetka etničke podjele i razgradnje države, ucjenama od strane Dodika/Beograda i Čović/Zagreba.
Dodik i Silajdžić potpisali Protokol o reformi policije
28.09.2007
SARAJEVO Predsjednici Stranke za BiH i SNSDa Haris Silajdžić i Milorad Dodik, potpisali su jučer u Sarajevu protokol o reformi policije u BiH.
Silajdžić i Dodik jučerašnji sastanak su održali u hotelu `Radon Plaza` u Sarajevu, a razgovorima je prisustvovao i vlasnik `Avaza` Fahrudin Radončić.
OHR analizira protokol
Ured visokog predstavnika jučer nije mogao ocijeniti je li protokol koji su potpisali predsjednici SNSD-a i Stranke za BiH u skladu s evropskim principima i dovoljan za zaključivanje sporazuma s EU, rekao je Oleg Milišić, glasnogovornik OHR-a.
`Dobili smo dokument koji su potpisali predsjednici dvije stranke. U toku je njegova analiza, koja se radi u konsultacijama s nadležnim tijelima EU. U ovom trenutku ne možemo reći ništa više osim da pozivamo sve da se suzdrže od komentara ovog dokumenta, jer je Evropska komisija jedina mjerodavna da kaže je li on u skladu sa evropskim principima`, istakao je Milišić.
Rok za dogovor o reformi policije koji je odredio visoki predstavnik Miroslav Lajčak je 30. septembar.
https://www.nezavisne.com/novosti/bih/D ... f4HfzDlu3A
-
palermo
#20729 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
sumirprimus wrote: ↑09/02/2024 16:17Ne vrijedi, ne mogu me kupit nicim na ovom svijetu . To vi vidite d aiskorisitite za uhar je, da niste dzaba za njih trolalipalermo wrote: ↑09/02/2024 16:15Sto ??? Ti ne bi u HB Gas ??? Ne bih ja tako lako odbacivao tu mogucnost, mozda ce biti neka ispostava u Zepcu....nije ti to daleko....razmisli ti ipak malo..mozda se vrijedi pomuciti..sumirprimus wrote: ↑09/02/2024 16:12 Oni su male mace, vi se dogovarate decenijama. Haso kazu gigant hehe. Necete meni nista uzeti hehe
Oruc i kompaonija![]()
![]()
Kako hoces.....ja sam siguran da ce plata biti dobra, a ne vidim ti tu nekog posla....
-
sumirprimus
#20730 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Dobor malo je to jbeno vama, zeljni svadbe kako treba valja ispostovat formu, bez alkohola, zastava emirata,istihada, sda sta vec, more i bih patriotski je, serbe boza. I secer udari u mozakpalermo wrote: ↑09/02/2024 16:18Pa zar to nije ista pjesmaEto ti vraga, jes Dodji da vidis dodji da se divis...samo meni u glavi bilo da je tu i ono Herceg Bosno srce ponosno...
Ma nisam ti ja bas ekspert za svadbe....bio sam ih na samo par njih, ono kad je bas, bas bio red da se ide....
-
sumirprimus
#20731 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ma ne vidis ti mrtvu macku moj palermo, supljiras petkom poslijepodne dzabapalermo wrote: ↑09/02/2024 16:20sumirprimus wrote: ↑09/02/2024 16:17Ne vrijedi, ne mogu me kupit nicim na ovom svijetu . To vi vidite d aiskorisitite za uhar je, da niste dzaba za njih trolali![]()
Kako hoces.....ja sam siguran da ce plata biti dobra, a ne vidim ti tu nekog posla....
- JohnnyS
#20732 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ako ćeš mi vjerovati, ja ih nisam ni na deset bio, uključujući svoje. To mi je baš teški kičeraj. Možda sam jedini koji je bio više puta u crkvi nekom na vjenčanju nego u sali. Svaka ista, svaka treš, ponajviše baš zbog tih molitvi i himni i protokolapalermo wrote: ↑09/02/2024 16:18Pa zar to nije ista pjesmaEto ti vraga, jes Dodji da vidis dodji da se divis...samo meni u glavi bilo da je tu i ono Herceg Bosno srce ponosno...
-
sajber87
#20733 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
God bless america bilo i bice, bar ja dilema nikad nisam imao, pomogli nam oko skidanja sda i df , da je samo to vjecni naklon imaju, a daleko da je samo to naprotiv.
Nego rekao si cini ti se, ako bi htio da kazes da li je u pitanju kasika grah gljive ili samo vjerujes zeljkovom covicu na casnu rijec, da se i nama malo pricini jer vidim da ti je bas dobro u tom svijetu maste
-
palermo
#20734 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
A ti vidim.volis petak popdne...odmah udaris....neka, neka tako i trebasumirprimus wrote: ↑09/02/2024 16:21Ma ne vidis ti mrtvu macku moj palermo, supljiras petkom poslijepodne dzabapalermo wrote: ↑09/02/2024 16:20sumirprimus wrote: ↑09/02/2024 16:17
Ne vrijedi, ne mogu me kupit nicim na ovom svijetu . To vi vidite d aiskorisitite za uhar je, da niste dzaba za njih trolali![]()
Kako hoces.....ja sam siguran da ce plata biti dobra, a ne vidim ti tu nekog posla....![]()
Odoh ja sad na tekmu, igramo protiv vas tuzlaka....sta mislis, hocemo li moci....
-
sumirprimus
#20735 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne morete vi meda bez zapadnog 
-
sajber87
#20736 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
A kada sam davno govorio da ide mnozenje sa nulom sda df covica dodika nije se vjerovalo, kako sve polako dolazi na svoje
- relativno84
-
sajber87
#20738 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Znaci nece biti tako jer ameri rekli ne a trojka poslusala, ne vidim sta je tu problemaxe22 wrote: ↑09/02/2024 16:17Nisu, sad ocekujemo Dritana kod Senada na face da kaze kako nema nikakvog dogovora oko izbornog zakona, i da nema potpisa.
I ako je Niksic rekao da su to dogovorili i jucer i prije nekoliko dana kod DODE na imanju.
Nije Covic rekao dan nakon sastanka da su to dogovorili, nego odmah poslje sastanka u prisustvu Niksica koji je to samo potvrdio.
A sta je konkretno taj dogovor mogu li forumski sda df ovci da nam pokazu kako ce izgledati taj izborni zakon
-
sumirprimus
#20739 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ok sdfa pojacava ofanzivu, svo su oni sdfa prije ili kasnije
- tramvajtrojka
#20740 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
nezavisni i nepristrani politički analitičar tuga je kako on i Avdić stalno otkrivaju dno ispod dna, ta poslijeratna novinarska kanalizacija je izrodila najgore osobe u novinarstvu
-
axe22
#20741 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Da je trojka prvi put poslusala ne bi ambasada morala opet reagovati i ne bi se nikako pricalo o tome na sastanku.sajber87 wrote: ↑09/02/2024 16:34Znaci nece biti tako jer ameri rekli ne a trojka poslusala, ne vidim sta je tu problemaxe22 wrote: ↑09/02/2024 16:17Nisu, sad ocekujemo Dritana kod Senada na face da kaze kako nema nikakvog dogovora oko izbornog zakona, i da nema potpisa.
I ako je Niksic rekao da su to dogovorili i jucer i prije nekoliko dana kod DODE na imanju.
Nije Covic rekao dan nakon sastanka da su to dogovorili, nego odmah poslje sastanka u prisustvu Niksica koji je to samo potvrdio.![]()
A sta je konkretno taj dogovor mogu li forumski sda df ovci da nam pokazu kako ce izgledati taj izborni zakon![]()
A kakav je dogovor, to pitaj svoje SEFOVE iz trojke, oni su bili na sastanku a ne ja.
Last edited by axe22 on 09/02/2024 16:39, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#20742 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kako sve zvjerke otkrise tragovetramvajtrojka wrote: ↑09/02/2024 16:38nezavisni i nepristrani politički analitičar tuga je kako on i Avdić stalno otkrivaju dno ispod dna, ta poslijeratna novinarska kanalizacija je izrodila najgore osobe u novinarstvu
- tramvajtrojka
#20743 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sinekura prije il kasnije otkrije svoje pravo lice, strahota je sta su likova kupili u zadnjih tridesetak godina i kako su kreirali narative kako njima odgovaraju, likovi hajcali narod laznim sukobima pozicije i opozicije, a oduvijek bili na zelenoj platnoj linijisumirprimus wrote: ↑09/02/2024 16:39Kako sve zvjerke otkrise tragovetramvajtrojka wrote: ↑09/02/2024 16:38nezavisni i nepristrani politički analitičar tuga je kako on i Avdić stalno otkrivaju dno ispod dna, ta poslijeratna novinarska kanalizacija je izrodila najgore osobe u novinarstvu![]()
jbg trebalo nam je tridesetak godina da maske padnu al bolje ikad nego ikad , zivimo u vremenu gdje ovdje na forumu nas proglasava ustasom lik koji zivi u Austriji i ima hrvatsku putovnicu
-
sajber87
#20744 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Prvo ja nemam sefove, drugo americka ambasada reaguje na izjave covica jer trojka svakodnevno komunicira sa amerima, trece dogovora ako bude bilo bice oko evropskih zakona potrebnih za otvaranje pregovora i izbornog zakona u dijelu oko integriteta. Ameri su i skinuli sda i df da ne bi doslo do potpisa legitimnog predstavljanja kao sto su to uradili bakir i njegov anker zeljko, koji su igraci velike srbije (sda) uz hdz bildera komsicaaxe22 wrote: ↑09/02/2024 16:39Da je trojka prvi put poslusala ne bi ambasada morala opet reagovati i ne bi se nikako pricalo o tome na sastanku.sajber87 wrote: ↑09/02/2024 16:34Znaci nece biti tako jer ameri rekli ne a trojka poslusala, ne vidim sta je tu problemaxe22 wrote: ↑09/02/2024 16:17
Nisu, sad ocekujemo Dritana kod Senada na face da kaze kako nema nikakvog dogovora oko izbornog zakona, i da nema potpisa.
Nije Covic rekao dan nakon sastanka da su to dogovorili, nego odmah poslje sastanka u prisustvu Niksica koji je to samo potvrdio.![]()
A sta je konkretno taj dogovor mogu li forumski sda df ovci da nam pokazu kako ce izgledati taj izborni zakon![]()
A kakav je dogovor, to pitaj svoje SEFOVE iz trojke, oni su bili na sastanku a ne ja.
-
axe22
#20745 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Koje vec drugi put Niksic potvrdi i slozi se s njima, zajedno s Dritanom koji kasnije tvrdi drugacije.sajber87 wrote: ↑09/02/2024 16:47Prvo ja nemam sefove, drugo americka ambasada reaguje na izjave covica jer trojka svakodnevno komunicira sa amerima, trece dogovora ako bude bilo bice oko evropskih zakona potrebnih za otvaranje pregovora i izbornog zakona u dijelu oko integriteta. Ameri su i skinuli sda i df da ne bi doslo do potpisa legitimnog predstavljanja kao sto su to uradili bakir i njegov anker zeljko, koji su igraci velike srbije (sda) uz hdz bildera komsica
Jucer je Niksic bio kraj Covica, sto mu nije rekao da to nisu dogovorili.
-
Bossona
#20746 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Odgovor na upit N1: Ambasada SAD u BiH demantovala Čovića, uputila mu jasnu poruku
VIJESTI Autor: N1 BiH 09. feb 2024
Ambasada SAD u BiH reagovala je na poteze i izjave lidera HDZ-a Dragana Čovića koji je predložio svoj zakon o Južnoj interkonekciji, a kojim se predviđa otvaranje novog javnog preduzeća za transport gasa u Mostaru kao i rješenja za izmjene Izbornog zakona za koje je naveo da je "na tragu onoga što je ova stranka zagovarala zajedno sa gospodom iz američke administracije zadnje tri četiri godine". Ambasada SAD u odgovoru na upit N1 oštro je demantovala Čovića i u uputila jasnu poruku.
“Čoviće prijedlog za osnivanje novog preduzeća nije održiv”
Odgovori Dragana Čovića u očekivanju sankcija
https://n1info.ba/vijesti/za-n1-ambasad ... nu-poruku/
VIJESTI
07. feb 2024
Iz Ambasade SAD podsjetili su kako je “gasovod Južna interkonekcija sa Hrvatskom od ključnog značaja za energetsku sigurnost i privredni razvoj Bosne i Hercegovine jer bi osigurala bi snabdijevanje gasom domaćinstava i preduzeća širom Hercegovine i u drugim dijelovima Federacije”.
“Gas bi dolazio kroz Republiku Hrvatsku i doprinio bi ekonomskoj i demografskoj revitalizaciji ovih područja. Međutim, projekat se ne može nastaviti bez usvajanja neophodnih zakona. Mi i dalje apelujemo na Vladu i Parlament Federacije da usvoje verziju Zakona o Južnoj interkonekciji koja je prošla Predstavnički dom FBiH u decembru 2021. godine. I stranka gospodina Čovića inicijalno je podržala ovaj zakon koji je usvojio Predstavnički dom FBiH u decembru 2021. godine i čak pomogla izradu nacrta zajedno sa ostalim domaćim akterima i međunarodnim ekspertima, uključujući USAID. Federacija BiH ima jednu kompaniju za transport gasa, BH Gas, kao što i Hrvatska ima samo jednu kompaniju za transport gasa. Prijedlog gospodina Čovića da se formira nova kompanija za prenos, koja trenutno ne postoji, nema zaposlenike, nema iskustva, nema mogućnosti da osigura stabilno financiranje, nije održiv i sahraniće ovaj projekt. BH Gas kao federalni operater za transport gasa i član Evropske mreže operatera zaduženih za transport gasa u svojstvu posmatrača, jedina je organizacija sa kapacitetima za provođenje ovog projekta. Sjedinjene Države su podržale reforme u BH Gasu kako bi se poboljšala efikasnost i učinkovitost kompanije, te osigurala bolja zastupljenost, a sve s ciljem uspješne implementacije projekta Južna interkonekcija. Ovo bi uključivalo i osnivanje područnog ureda BH Gasa u Mostaru koji bi omogućio vođenje projekta za Južnu interkonekciju”, naveli su iz Ambasade SAD te poručili:
“Sjedinjene Države pozivaju gospodina Čovića da na prvo mjesto stavi javni interes, da prestane blokirati ključni zakon i da, bez odlaganja, podrži usvajanje verzije Zakona o Južnoj interkonekciji koju je usvojio Predstavnički dom FBiH u decembru 2021.”
“Čovićeva rješenja za izborni zakon su odbačena”
Komentirajući izmjene Izbornog zakona, iz Ambasade SAD poručuju: “Nije jasno na koja “rješenja” gospodin Čović misli, ali ako govori o prijedlogu HDZ BiH da se izbor hrvatskog člana tročlanog Predsjedništva BiH riješi izmjenom Izbornog zakona BiH onda zna i da su međunarodni pravni eksperti, predstavnici međunarodne zajednice, uključujući SAD i EU, i politički lideri BiH odbacili te prijedloge tokom pregovora o ustavnim/izbornim reformama u periodu 2021.-2022. koje su pomagale SAD i EU. U vrijeme ovih pregovora međunarodni pravni eksperti su podcrtali da su potrebni amandmani na Ustav BiH kako bi se provele presude Evropskog suda za ljudska prava (ECHR), te da prijedlog HDZ BiH za kreiranje trajne druge liste za izbor člana Predsjedništva, povezane sa određenom etnoteritorijalnom izbornom granicom unutar Federacije, ne bi bio u skladu sa presudama Evropskog suda za ljudska prava”.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/34 ... oruku.html
-
sajber87
#20747 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
axe22 wrote: ↑09/02/2024 16:49Koje vec drugi put Niksic potvrdi i slozi se s njima, zajedno s Dritanom koji kasnije tvrdi drugacije.sajber87 wrote: ↑09/02/2024 16:47Prvo ja nemam sefove, drugo americka ambasada reaguje na izjave covica jer trojka svakodnevno komunicira sa amerima, trece dogovora ako bude bilo bice oko evropskih zakona potrebnih za otvaranje pregovora i izbornog zakona u dijelu oko integriteta. Ameri su i skinuli sda i df da ne bi doslo do potpisa legitimnog predstavljanja kao sto su to uradili bakir i njegov anker zeljko, koji su igraci velike srbije (sda) uz hdz bildera komsica
Jucer je Niksic bio kraj Covica, sto mu nije rekao da to nisu dogovorili.
Vidi ameri nece tako kako je bilo sa sda i df zato su ih pomnozili sa nulom, oni hoce bas ovako kako usaglasavaju sa niksicem konakovicem i fortom tj trojkom, a konacan rezultat ce ti pokazati. Utakmica traje 90 minuta ako trojka nakon 35. minute vodi samo sa 2 0 i ti nisi siguran u konacan rezultat jer je otvoreno i panicis, da bi te oraspolozio reci cu ti da je glavni sudija cuveni marfi sa pomocnicima nadaleko poznatim sudijskim parom solc smit
Last edited by sajber87 on 09/02/2024 17:00, edited 2 times in total.
-
pemanapemani
#20748 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Samo gradjanska drzava, nije bitno kako se ko zove, samo da se radi u korist drzave
Na kraju se ispostavi da je svima bitna samo etnicka kvota "njihovih" na pozicijama, kakva drzava, kakvi bakraci.
Velikosrpska politika je odradila super posao za njihove ciljeve.
Ne bi me cudilo da "bosnjacka politika" za koju godinu pocne mantrati o "bosnjackom svijetu", po uzoru na komsije i susjede, koji su ocito dobrom dijelu Bosnjaka idoli. Koliko se samo puta culo - eh da je nama jedan ovakav kao Dodik. Kome nama? Gradjanima BiH koji se zalazu za gradjanski koncept uredjenja BiH?
.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#20749 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nek se i Pecanin deklarisao
-
sajber87
#20750 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sve ove godine dobar dio naseg naroda je zivio u uvjerenju da su bosnjaci jedini narod bez svojih ultradesnicarskih stranaka, a istina je bila na nasu zalost potpuno suprotna. Ultra desnicari sda df i sateliti su nas razarali sve vrijeme, tako da smo na zalost jedini narod u evropi koji nikad nije osjetio nista drugo osim ekstremne desnice (sda df). Takav je i rezultat vladanja ne treba se cuditi jer za ekstremiste postoji samo jedan interes, a to je licnosektaski. Tackapemanapemani wrote: ↑09/02/2024 16:59Samo gradjanska drzava, nije bitno kako se ko zove, samo da se radi u korist drzave![]()
Na kraju se ispostavi da je svima bitna samo etnicka kvota "njihovih" na pozicijama, kakva drzava, kakvi bakraci.
Velikosrpska politika je odradila super posao za njihove ciljeve.
Ne bi me cudilo da "bosnjacka politika" za koju godinu pocne mantrati o "bosnjackom svijetu", po uzoru na komsije i susjede, koji su ocito dobrom dijelu Bosnjaka idoli. Koliko se samo puta culo - eh da je nama jedan ovakav kao Dodik. Kome nama? Gradjanima BiH koji se zalazu za gradjanski koncept uredjenja BiH?
.