Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- basicm
#20851 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nema u prirucniku uputa kako derogirati nekog ko govori protiv trojke a u isto vrijeme ocito nije sda/df. Nije pojmljivo da takvi postoje.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#20852 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zato sto i ne postoje u vecem broju. Ne mozes biti neutralan a prosipat botovsku argumentaciju. Slabo nesto vidim kritiku Trojke tamo gdje zaista treba da bude kritikovana. Sve se svodi na ono izdali, prodali, guze ih Dodik i Covic....
Ovo je borba 2 strane 2 pogleda na ovu drzavu i drustvo i to je jednostavno tako.
Ili si za Sebiju, Bakira, Osmicu, Solaka, Malinara, Asima ili si protiv.
Nema izmedju.
Ovo je borba 2 strane 2 pogleda na ovu drzavu i drustvo i to je jednostavno tako.
Ili si za Sebiju, Bakira, Osmicu, Solaka, Malinara, Asima ili si protiv.
Nema izmedju.
-
pemanapemani
#20853 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Covjek je podijelio karikaturu kojom se promovise strogi etnicki koncept kroz pokusaj humora.n+1 wrote: ↑10/02/2024 12:36Čovjek je podijelio karikaturu, koja je po definiciji ... karikaturalna i over-the-top._BataZiv_0809 wrote: ↑10/02/2024 12:19Kritika je jedno.
Botovska kritika kojoj se cak i nenamjerno pridruzis je nesto drugo.
To ga čini botom onoliko koliko su i Charlie Hebdo desničarski botovi kad kritikuju Makrona.
Opet pitam kome nama?
Ne mozes se do podne zalagati za gradjanski koncept, gdje nije bitno ko koga bira, jer svi izabrani predstavljaju sve gradjane BiH.
Onda od podne kukati i kmecati kako drugi Bosnjacima biraju predstavnike u vlasti.
Onda takva politika - ne znam hocu li piskiti ili kakiti- iznjedri cica Jovu Divjaka, Pedju Koljevica, neprijatelje Bosnjaka Miokovica, Magazinivica, skrivene ustase Sarcevica i Lovrenovica...
Mislim, sutra ce mozda trebati oruzano braniti Bosnu, pa da vidim kakvu Bosnu.
Znaci, ko smo mi?
- n+1
#20854 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Karikature ne promoviraju ništa. Karikature karikiraju.pemanapemani wrote: ↑10/02/2024 13:36Covjek je podijelio karikaturu kojom se promovise strogi etnicki koncept kroz pokusaj humora.n+1 wrote: ↑10/02/2024 12:36Čovjek je podijelio karikaturu, koja je po definiciji ... karikaturalna i over-the-top._BataZiv_0809 wrote: ↑10/02/2024 12:19
Kritika je jedno.
To ga čini botom onoliko koliko su i Charlie Hebdo desničarski botovi kad kritikuju Makrona.
Opet pitam kome nama?
Ne mozes se do podne zalagati za gradjanski koncept, gdje nije bitno ko koga bira, jer svi izabrani predstavljaju sve gradjane BiH.
Onda od podne kukati i kmecati kako drugi Bosnjacima biraju predstavnike u vlasti.
Onda takva politika - ne znam hocu li piskiti ili kakiti- iznjedri cica Jovu Divjaka, Pedju Koljevica, neprijatelje Bosnjaka Miokovica, Magazinivica, skrivene ustase Sarcevica i Lovrenovica...
Znaci, ko smo mi?
-
nauticamid
#20855 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Eto vidiš kakav si._BataZiv_0809 wrote: ↑10/02/2024 13:28Miran budi i nemoj puno mjaukatnauticamid wrote: ↑10/02/2024 13:19Tako ti to vidiš, što ne znači da je to tako._BataZiv_0809 wrote: ↑10/02/2024 13:11
Pa eto onda je iznio saglasnost sa pro SDA javnosti u pogledu pregovora Trojke sa HDZ i SNSD. Tako ja to vidim.
Ja da sam objavio tu karikaturu napisao bih komentar da je autor Ez De A De Ef bot![]()
Ili si slučajno umislio da si ni manje ni više God i da imaš problema sa prihvatanjem drugačijeg mišljenja.
Najgore je što te nije ni stid ovako nešto reći naočigled svih.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#20856 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nisi vrijedan moje paznje.nauticamid wrote: ↑10/02/2024 13:39Eto vidiš kakav si._BataZiv_0809 wrote: ↑10/02/2024 13:28Miran budi i nemoj puno mjaukatnauticamid wrote: ↑10/02/2024 13:19
Tako ti to vidiš, što ne znači da je to tako.
Ili si slučajno umislio da si ni manje ni više God i da imaš problema sa prihvatanjem drugačijeg mišljenja.
Znam te od prije, ti si provokator, ti si mucki provokator i htio bi da napravis scenu ovdje.
Nece moci.
Gibaj limač!
-
pemanapemani
#20857 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Dobro, sta se karikaturom htjelo karikirati?n+1 wrote: ↑10/02/2024 13:39Karikature ne promoviraju ništa. Karikature karikiraju.pemanapemani wrote: ↑10/02/2024 13:36Covjek je podijelio karikaturu kojom se promovise strogi etnicki koncept kroz pokusaj humora.
Opet pitam kome nama?
Znaci, ko smo mi?
Koja se karikaturalna poruka zeljela poslati?
- n+1
#20858 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne znaš šta se htjelo karikirati, ali znaš šta se htjelo promovirati? Samo zamijeni glagole, odgovor je isti.pemanapemani wrote: ↑10/02/2024 13:42Dobro, sta se karikaturom htjelo karikirati?n+1 wrote: ↑10/02/2024 13:39Karikature ne promoviraju ništa. Karikature karikiraju.pemanapemani wrote: ↑10/02/2024 13:36
Covjek je podijelio karikaturu kojom se promovise strogi etnicki koncept kroz pokusaj humora.
Opet pitam kome nama?
Znaci, ko smo mi?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#20859 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Da su Dodik i Covic satrali Trojku.
-
nauticamid
#20860 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Znam da me znaš otprije, kao što i ja tebe znam, ali reći da sam ja provokator, stvarno ne znam da li bih plakao ili se smijao._BataZiv_0809 wrote: ↑10/02/2024 13:41Nisi vrijedan moje paznje.nauticamid wrote: ↑10/02/2024 13:39Eto vidiš kakav si.
Znam te od prije, ti si provokator, ti si mucki provokator i htio bi da napravis scenu ovdje.
Nece moci.
Gibaj limač!
Nađi jedan post gdje ja preuzimam inicijativu i nekoga na pravdi Boga provociram, ja ću se samobanovati!
A tvojih provokacija pun forum. Provociraš sve koji se sa tobom ne slažu... Zato gibaj limač ti i preskoči moje rijetke postove
-
pemanapemani
#20861 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
E jebi ga.n+1 wrote: ↑10/02/2024 13:42Ne znaš šta se htjelo karikirati, ali znaš šta se htjelo promovirati? Samo zamijeni glagole, odgovor je isti.pemanapemani wrote: ↑10/02/2024 13:42Dobro, sta se karikaturom htjelo karikirati?
Hajde ovako, stvarno ne znam sta se htjelo karikirati, pa ako ti nije problem da mi ukratko objasnis.
-
pinkman
#20862 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ma nije problem bankarska provizija. A i ne znam otkud ti to da 99% ljudi obrce preko 30.000 KM u kesu...izvrsni direktor wrote: ↑10/02/2024 11:4999% ljudi redovno obrce 30 000+ u kešu pa im sad bankarska provizija postaje problem?
Ljude koje ja znam, a imaju pare, rade preko racuna.
Meni je problem je sto traze papire za gluposti. Npr. probaj uplatiti 200 eura avansa za rezervaciju smjestaja na Jadranu pa ces morati slati predracun
Na sajtu SIPA-e imas izvjestaj FOO gdje se konstatuje sljedece:
Znaci, ljudi koji se bore protiv pranja novca u svom izvjestaju govore da su nekvalitetne prijave sto otezava borbu protiv pranja novca.Navedeni statistički podaci ukazuju da je kvalitet prijava sumnjivih transakcija prijavljenih od obveznika još uvijek na niskom nivou te da sistem edukacije i nadzora obveznika u našoj zemlji nije efikasan i razvijen što posljedično utiče na kvalitet funkcioniranja kompletnog sistema u oblasti borbe protiv pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, u vezi s čim je FOO tokom 2022. godine održalo nekoliko sastanaka sa obveznicima iz člana 4. Zakona (mikrokreditne organizacije, pošte), kao i ostvarivalo kontinuiranu saradnju sa nadzornim organima.
Fokus treba biti na "ganjanju" pravih lopova, a ne "maltretiranju" buranije koja nema sta oprati i da hoce...
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#20863 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa zalite se na uvodjenje obavezne transakcije 30 000+ preko banaka tj ogranicenje na keš, i ti kazes da ce ta osluka 99% ljudi pravit probleme. Onaj kaze da je to "uzasna odluka" i da se time samo pravi problem srednjoj klasi.pinkman wrote: ↑10/02/2024 13:51Ma nije problem bankarska provizija. A i ne znam otkud ti to da 99% ljudi obrce preko 30.000 KM u kesu...izvrsni direktor wrote: ↑10/02/2024 11:4999% ljudi redovno obrce 30 000+ u kešu pa im sad bankarska provizija postaje problem?
Meni je problem je sto traze papire za gluposti. Npr. probaj uplatiti 200 eura avansa za rezervaciju smjestaja na Jadranu pa ces morati slati predracunA sve se pravda pranjem novca...
Znaci, ljudi koji se bore protiv pranja novca u svom izvjestaju govore da su nekvalitetne prijave sto otezava borbu protiv pranja novca.Navedeni statistički podaci ukazuju da je kvalitet prijava sumnjivih transakcija prijavljenih od obveznika još uvijek na niskom nivou te da sistem edukacije i nadzora obveznika u našoj zemlji nije efikasan i razvijen što posljedično utiče na kvalitet funkcioniranja kompletnog sistema u oblasti borbe protiv pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, u vezi s čim je FOO tokom 2022. godine održalo nekoliko sastanaka sa obveznicima iz člana 4. Zakona (mikrokreditne organizacije, pošte), kao i ostvarivalo kontinuiranu saradnju sa nadzornim organima.
Fokus treba biti na "ganjanju" pravih lopova, a ne "maltretiranju" buranije koja nema sta oprati i da hoce...![]()
Pa vas ja pitam jel to stcarno srednja klasa i 99% ljudi redovno rade sa keš transakcijama od 30k + ?
- n+1
#20864 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Šta se tačno mijenja sa ovih 30K u odnosu na dosadašnje stanje?
-
Lug
#20865 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ovako izgleda borba trojkasa za gradjanski model:pemanapemani wrote: ↑10/02/2024 13:36Covjek je podijelio karikaturu kojom se promovise strogi etnicki koncept kroz pokusaj humora.n+1 wrote: ↑10/02/2024 12:36Čovjek je podijelio karikaturu, koja je po definiciji ... karikaturalna i over-the-top._BataZiv_0809 wrote: ↑10/02/2024 12:19 Kritika je jedno.
Opet pitam kome nama?
Znaci, ko smo mi?
Hrvatima hrvatska kvota, Srbima srpska, a Bosnjacima gradjanska ..
-
izvrsni direktor
-
izvrsni direktor
#20867 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
_BataZiv_0809 wrote: ↑10/02/2024 12:19Kritika je jedno.
- BHCluster
#20868 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ovo tvoje pisanje je cisti primjer kad se glupan javi za rijec a ne kaze nista samo blebece. Sta se desilo u Neumu? Kraj price.sajber87 wrote: ↑09/02/2024 20:48pazi postoje samo dvije opcije, ili nemas pooojma sta znaci kad potpises nesto ili samo botujes sa ciljem da opravdas svaki potez sda df ekipe. Sta sve ljudi nece napisati cuj bakir POTPISE covicu legitimno predstavljanje pored predstavnika amerike i eu kao svjedoka i kaze u neumu ponisti
![]()
. Pa sto potpisa ista ako je neum kao bitan. Kakvi spinovi
![]()
A sto se tice bakirovog POTPISA uz komsicevo odobravanje na legitimno predstavljanje znam da bi ti volio da se ne prica o tome jasno je i zasto, ali svaki covjek koji bosnu voli srcem a ne dzepom kao sto to rade sda df patriJote mora da tu ispostavu srpske nacionalisticke politike medju bosnjacima podsjeca na svaku izdaju bosne koju su pocinili od dejtona do danas. Jednostavno
-
sajber87
#20869 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Upravo si od dvije opcije koje sam naveo potvrdio obje tj i da si teska neznalica i sda df botina sa dna kace, vrijedjanje potvrdjuje samo nedostatak argumenata da bi odgovorio na bilo koji tezu iz mog postaBHCluster wrote: ↑10/02/2024 15:05Ovo tvoje pisanje je cisti primjer kad se glupan javi za rijec a ne kaze nista samo blebece. Sta se desilo u Neumu? Kraj price.sajber87 wrote: ↑09/02/2024 20:48pazi postoje samo dvije opcije, ili nemas pooojma sta znaci kad potpises nesto ili samo botujes sa ciljem da opravdas svaki potez sda df ekipe. Sta sve ljudi nece napisati cuj bakir POTPISE covicu legitimno predstavljanje pored predstavnika amerike i eu kao svjedoka i kaze u neumu ponisti
![]()
. Pa sto potpisa ista ako je neum kao bitan. Kakvi spinovi
![]()
A sto se tice bakirovog POTPISA uz komsicevo odobravanje na legitimno predstavljanje znam da bi ti volio da se ne prica o tome jasno je i zasto, ali svaki covjek koji bosnu voli srcem a ne dzepom kao sto to rade sda df patriJote mora da tu ispostavu srpske nacionalisticke politike medju bosnjacima podsjeca na svaku izdaju bosne koju su pocinili od dejtona do danas. Jednostavno
-
sajber87
#20870 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ako ti se mora nacrtati evo opet cu jer sam i ranije objasnjavao. Sjednemo i dogovorimo npr cenzus od 5% za opste i 4% za lokalne pa recimo dogovorimo obavezno glasanje, pa recimo dogovorimo evropske zakone za otvaranje pregovora pa recimo pomoc javnim emiterima jer je bht bio pred krahom itd i onda ako si te stvari dogovorio ne mozes na papir staviti i svoj spisak zelja jer ti se na tvoj spisak zelja niko nece potpisati i ostace samo vlazni snovi koji se nikad nece izglasati. Snsd je upravo to uradio lazljivi kakvi i jesu pokusali su podmetnuti svoj papir kao "sporazum" jer samo tako i znaju da funkcionisu ista je to skola sa hdz sda df, na kraju ce slicno i zavrsitiPoint. wrote: ↑10/02/2024 01:26Želiš da kažeš Sajbere da i Dragan i Mile i Nikšić i američka ambasada i gosn Obrajan dumaju i lažu o nekom dogovoru i sporazumu i da samo treba vjerovati Konaković Dini, je li nam to želiš poručiti Sajbere?sajber87 wrote: ↑09/02/2024 16:23God bless america bilo i bice, bar ja dilema nikad nisam imao, pomogli nam oko skidanja sda i df , da je samo to vjecni naklon imaju, a daleko da je samo to naprotiv.
Nego rekao si cini ti se, ako bi htio da kazes da li je u pitanju kasika grah gljive ili samo vjerujes zeljkovom covicu na casnu rijec, da se i nama malo pricini jer vidim da ti je bas dobro u tom svijetu maste![]()
Last edited by sajber87 on 10/02/2024 15:47, edited 1 time in total.
- JohnnyS
#20871 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Može sve osim obaveznog glasanja
-
Jordan1961
#20872 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Objektivno, taj je koncept ustanovljen pod SDA. Trojka ga je samo preuzela (bez obzira sto u sastavu imaju 2 gradjanske stranke), bez pokusaja da se ista promijeni. Lagumdzija je tu pametnije igrao 2010. samo sto su ga poslije prenijeli licni interesi.Lug wrote: ↑10/02/2024 14:35Ovako izgleda borba trojkasa za gradjanski model:pemanapemani wrote: ↑10/02/2024 13:36Covjek je podijelio karikaturu kojom se promovise strogi etnicki koncept kroz pokusaj humora.
Opet pitam kome nama?
Znaci, ko smo mi?
Hrvatima hrvatska kvota, Srbima srpska, a Bosnjacima gradjanska ..![]()
Nista novi i kvalitetnije "novi pregovaraci" (uz svu veliku galamu i ocekivanja) nisu ostvarili. Kad vidis raspodjelu resora i fotelja, ako nije gore nego ranije, bolje nije sigurno.
-
pinkman
#20873 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
To je na papiru 30.000, a u praksi kad hoces uplatiti na racun 3000 maraka koje si dobio prodajom auta te ispituju kao da si kriminalac.izvrsni direktor wrote: ↑10/02/2024 13:57Pa zalite se na uvodjenje obavezne transakcije 30 000+ preko banaka tj ogranicenje na keš, i ti kazes da ce ta osluka 99% ljudi pravit probleme. Onaj kaze da je to "uzasna odluka" i da se time samo pravi problem srednjoj klasi.pinkman wrote: ↑10/02/2024 13:51Ma nije problem bankarska provizija. A i ne znam otkud ti to da 99% ljudi obrce preko 30.000 KM u kesu...izvrsni direktor wrote: ↑10/02/2024 11:49
99% ljudi redovno obrce 30 000+ u kešu pa im sad bankarska provizija postaje problem?
Meni je problem je sto traze papire za gluposti. Npr. probaj uplatiti 200 eura avansa za rezervaciju smjestaja na Jadranu pa ces morati slati predracunA sve se pravda pranjem novca...
Fokus treba biti na "ganjanju" pravih lopova, a ne "maltretiranju" buranije koja nema sta oprati i da hoce...![]()
Pa vas ja pitam jel to stcarno srednja klasa i 99% ljudi redovno rade sa keš transakcijama od 30k + ?
Zato kazem da se 99% ljudi maltretira zbog 1% sumnjivih
-
sajber87
#20874 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Slazem se i ja sam protiv obaveznog glasanja, a obavezno bi
stavio ogranicenje mandata nacelnicima opstina na 2x4 godine max, za federalni parlament federacija jedna izborna jedinica cenzus 5% itd
Ukidanje doma naroda fed i vijeca naroda rs, ovlastenja prenio na drzavni dom naroda koji bi imao ovlasti na citavoj teritoriji bosne samo za vitalni nacionalni interes itd
Last edited by sajber87 on 10/02/2024 15:53, edited 1 time in total.
-
Jordan1961
#20875 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Dobro se Konakovic usaglasio sa Trojkom. Zet je vec dobio dozivotnu funkciju, sad nemas cime ni trgovati sa HDZ-om.kakotakonikako wrote: ↑10/02/2024 12:54 "Proces imenovanja prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića na čelo KCUS-a na površinu je izbacio prljavštinu za koju smo znali da postoji. Nekoliko interesnih grupa čini sve da čovjek koji je od UO KCUS predložen za direktora ne bude imenovan. Interesne grupe koje dobro sarađuju godinama bez obzira ko je na vlasti", poručio je Konaković.
Dodao je kako "kolo vode" uposlenici Ministarstva zdravstva FBiH koji prema njegovom mišljenju godinama koordiniraju upravo pomenute interesne grupe.
"Ministar Rimac je dio priče, ne zna ili ne želi da se tim problemom bavi. I to ćemo saznati u narednih nekoliko dana. Nismo se puno uzbudjivali ni reagovali, htjeli samo da se slika jasno vidi. Provjeravali su diplomu, dobili potvrdu od EFSA da je sve ok. Pitali su Ministarstvo visokog obrazovanja KS da li je certifikat jači od diplome (ne šalim se), dobili su adekvatan odgovor", istakao je Konaković.
Poručio je kako očekuje da će Gavrankapetanović biti ubrzo imenovan.
"Očekujemo da prof. dr. Ismet Gavrankapetanović bude imenovan vrlo brzo, a u suprotnom sam siguran da će pravosudni organi reagovati. E onda, nek’ se pripreme interesne grupe. U posjedu sam prvostepene presude zbog identičnog procesa. Odgovorna osoba presuđena na kaznu zatvora", dodao je na kraju.
Podsjećamo, Upravni odbor (UO) izabrao je Gavrankapetanovića za direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Međutim, funkciju nije preuzeo jer federalni ministar zdravstva Nediljko Rimac Rimac još nije potpisao saglasnost za njegovo imenovanje.
Odakle njemu sve ove informacije![]()
A sve se busaju u prsa da je sve neovisno. Jeste al u q. urt. zu![]()